X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę walizkę na kółkach taką samolotową i nie bawię się w żadne noszone do ręki. Pakować się do niej nawet nie zaczęłam myśleć ;)

robię update po spaniu ze 2h w staniku. Wygodnie, nic nie uwierało. Dobry zakup i polecam ponownie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 17:47

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno za walizki w niektórych szpitalach krzyczą, więc ja biorę taką torbę dużą, ale nie sportową, tylko jak takie XXL torby modne były ;) A druga w aucie z zapasem na kolejne dni.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    1 para Ci starczyła Battinka? Wow, aż niemożliwe :) Ja mam 6 par 1razówek, 2 siateczkowe i jeszcze 3 pary bawełnianych biorę do tej początkowej torby :) Nie wiem, jakoś tak z gaciami mam, że najwięcej tego biorę, bo boję się, że co chwila będzie mi przeciekać i plamić...

Hehe stokrotka jak widac wystarczyło;)
    Brudna nie chodziłam,jakos sie tak złożyło ze i nic mi nie przeciekało i nie plamiło...:)takze myślę że i teraz dam radę:) tym bardziej że gatki zabronione :P a i podkładów też w ogóle nie miałam...mąż mi tylko dowoził podpaski wiem ze zużyłam 2 paczki i z 3 trochę. Resztę zostawiłam dla dziewczyny z sali a w domu używałam podpasek normalnych :)
    Koszule tez miałam 2'i byly czyste :P nawet w trakcie porodu,pielęgniarki uważały jak kładły małą.

stokrotka25 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Ja mam walizkę na kółkach uważam ze jest ok. :)

Dziewczyny 6 par gaci??? Wow.
    Ja miałam wczesniej jedne i mi wystarczyly...bo generalnie u nas na oddziale zabronione sa gacie. Chodzili sie tylko z podpaską miedzy nogami,jesli ktoś przyszedł w odwiedziny wtedy sie zakladalo siateczkowe gatki :)
    Teraz mam 3szt i mysle ze ich nie wykorzystam :/

Podpaska bez majtek? To jak ja mocowałyście, aby nie wypadła?

polkosia lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• zakocona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te, które już GBS robiły, a patrzyłyście na wymogi swojego szpitala, kiedy ma być GBS zrobiony? Ja właśnie weszłam na wyprawkę do szpitala, do którego chce jechać, a tam jest wyraźnie napisane, że ma być zrobiony po 35tyg, więc wcześniejszego by nie uznali.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu nie mówili, kiedy ma być GBS.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam ze po 35tyg.moja gin jest z tego szpitala co bede rodzic wiec o nic sie nie martwie zreszta 2.09 bede juz w 36tyg. (Skonczonym 35)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Jakiś czas mnie nie było... starałam się czytać i mniej więcej jestem na bieżąco... nie udzielałam się jednak bo tak szybko piszecie, że zanim nadrobię jeden wątek to już jest następny :)

Cudowne macie brzuszki, a sesje absolutnie fantastyczne <3 ja sesji nie będę miała bo raz, że mąż nie chce, a dwa, że ja i tak jestem niefotogeniczna :P

Polkosia trzymam kciuki za Ciebie i Klementynkę!

Widziałam, że ostatnio, któraś z Was pytała o zmęczenie po śniadaniu... Też tak mam... jakieś pół godziny-godzinę po zjedzeniu śniadania opadam z sił. Muszę się wtedy położyć lub przynajmniej posiedzieć i odpocząć. Sprawdzałam, że zawsze mam wtedy dość wysoki puls... nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje ale widzę, że nie jestem sama...

Co prawda komplecik jeszcze w drodze ale mam zdjęcia mojego kompletu od Natali tak więc się chwalę :)

Komplecik do łóżeczka:

20caf5f769ffe798med.jpg

Śpiworek i podusie:

a2fceb1a749fc5a3med.jpg

Komplet do wózka:

bb9f7822e3018d54med.jpg

I wczoraj odebraliśmy ze sklepu furę i fotelik mojej małej :)

021e87242f1361camed.jpg

33aa4b8f9d69783amed.jpg

W następnym tygodniu ma być łóżeczko i kupujemy meble tak więc będzie już praktycznie wszystko :)

Czy ten komplecik do wózka jest gruby? chodzi mi o kołderke?

relgh371rrya3inl.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój lekarz pracuje w szpitalu w którym chce rodzić więc myślę że wie co robi :)

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    U mnie w szpitalu nie mówili, kiedy ma być GBS.
    nie masz wytycznych podanych, jakie badania masz ze sobą zabrać i z kiedy? jak czytam w necie o tym badaniu, to wszędzie jest, że między 35-37tyg ciąży ma być wykonane.

nat_alia, aha :) Jak zwykle "co lekarz, to opinia".
    To jak z krzywą cukrową. Jak byłam na którymś badaniu krwi, to odesłały pielęgniarki babkę, bo lekarz za wcześnie kazał jej zbadać krzywą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 18:22

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    nie masz wytycznych podanych, jakie badania masz ze sobą zabrać i z kiedy? jak czytam w necie o tym badaniu, to wszędzie jest, że między 35-37tyg ciąży ma być wykonane.

Nie mówili, ale też wiem, że powinien to być 35-37 tydzień i mój gin też wie. Kazał mi jednak przyjść dzisiaj, jutro zaczynam 35. tydzień, więc myślę, że 1. dzień nie zrobi różnicy.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agaton Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w zeszłym tygodniu,to byl mój 33 tydzień chyba. Mialam ten twardy brzuch i lekarz aie chyba przejal,ze jakbym miała rodzic,to musze miec ten wynik i od razu mi pobral. Tylko z pochwy jak cos,z pupy nie,ani nie z buzi;)
    Nie wiem,to jak z krzywa xukrowa,wszędzie inaczej,tu można cytrynę,tam nie,ruszać sie można,albo nie i badz tu mądry... Mam nadzieje,ze się nie okaże ze mi dadzą "profilaktycznie" antybiotyk jakby się okazlo,ze badanie mam za wcześnie robione...

Bąbelek lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh, ale to od skończonego 35. W położnictwie się nie liczy przecież tak, jak my liczymy, tylko skończonymi tygodniami. Dlatego donoszona jest ciąża jest w 38 tyg naszym, czyli 37t0d.

agaton, to nie będziesz musiała powtórzyć, jak z odbytu nie masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 18:53

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie chyba spakuje sie w dwie torby, siebie i dziecko. Ja mam się położyć do szpitala w 38 Tc, to nie będę targać ze sobą rzeczy dla dziecka. Wiec w jedna mala walizkę spakuje siebie, a druga mąż bedzie miał w samochodzie i w razie czego weźmie i tyle.

Blondik, polkosia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:

agaton, to nie będziesz musiała powtórzyć, jak z odbytu nie masz?

no własnie mam nadzieje, że nie, bo jakby trzeba było to by pewnie pobrał, no ja już nie czaje tego :P

Agatka, u mnie trzeba dla dzidziusia tylko pieluszki i chusteczki nawilżane, to chyba dopakuje do swojej, a resztę będzie mężu dowoził, jak czegoś będzie brakowało :)

Fresh, to ja kupie w takim razie 3 opakowania tych podpadek poporodowych, najwyżej zostanie...
    Tez myslałam, że bardziej będę wietrzyć krocze, niż w majtach chodzić, ale kupię, najwyżej na kolejną ciąże zostaną ;)

Polkosia, to fajnie, że mąż się zabrał do roboty i na pewno szybko skończy pokoik i remont :) A jeszcze się okaże że nie tak szybko Klementynka sie na świat wyrwie... Szkoda, ze ten lekarz tak zbagatelizował sprawę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 19:02

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0907ca1e998ca975med.jpg
    Moja torba.. Na kółkach i z rączką :) kupiona w Rossmanie. Mam nadzieje że dam radę się spakować..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 19:12

polkosia, agaton, lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, Lexie, Nynusia, annggela, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 zrobione, 5 do zrobienia.
    Chyba żadne pranie mnie tak nie cieszyło :D <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0e4a24a7ed9.jpg

stokrotka25, polkosia, agaton, lili_madlen, Bąbelek, ss, szczesliwa_mamusia21, nat_alia, lojkalojka, Nynusia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, moja koleżanka, która rodziła przedwcześnie nie miała tego badania, bo nie zdążyła i podali jej nawet antybiotyk (przy porodzie, żeby dziecko się nie zaraziło, gdyby jednak była pozytywna), a i tak nie zdążyli, bo urodziła w 3h. Pisałam z resztą kiedyś o niej ;) Także nawet, jak będzie kilka dni obsuwy, to myślę, że są na to przygotowani i nie robią problemu.

Blondik lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, możliwe, ja się nie znam ;) Co lekarz, to opinia :)
    Ja nie wiem kiedy mój ma zamiar mi pobrać, bo nic nie wspominał na razie.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ale super masz :D chociaż w końcu człowiekowi się nie nudzi ;) ja czekam do poniedziałku z tym :P

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 1835 1836 1837 1838 1839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ