X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę walizkę na kółkach taką samolotową i nie bawię się w żadne noszone do ręki. Pakować się do niej nawet nie zaczęłam myśleć ;)

robię update po spaniu ze 2h w staniku. Wygodnie, nic nie uwierało. Dobry zakup i polecam ponownie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 17:47

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno za walizki w niektórych szpitalach krzyczą, więc ja biorę taką torbę dużą, ale nie sportową, tylko jak takie XXL torby modne były ;) A druga w aucie z zapasem na kolejne dni.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    1 para Ci starczyła Battinka? Wow, aż niemożliwe :) Ja mam 6 par 1razówek, 2 siateczkowe i jeszcze 3 pary bawełnianych biorę do tej początkowej torby :) Nie wiem, jakoś tak z gaciami mam, że najwięcej tego biorę, bo boję się, że co chwila będzie mi przeciekać i plamić...

Hehe stokrotka jak widac wystarczyło;)
    Brudna nie chodziłam,jakos sie tak złożyło ze i nic mi nie przeciekało i nie plamiło...:)takze myślę że i teraz dam radę:) tym bardziej że gatki zabronione :P a i podkładów też w ogóle nie miałam...mąż mi tylko dowoził podpaski wiem ze zużyłam 2 paczki i z 3 trochę. Resztę zostawiłam dla dziewczyny z sali a w domu używałam podpasek normalnych :)
    Koszule tez miałam 2'i byly czyste :P nawet w trakcie porodu,pielęgniarki uważały jak kładły małą.

stokrotka25 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Ja mam walizkę na kółkach uważam ze jest ok. :)

Dziewczyny 6 par gaci??? Wow.
    Ja miałam wczesniej jedne i mi wystarczyly...bo generalnie u nas na oddziale zabronione sa gacie. Chodzili sie tylko z podpaską miedzy nogami,jesli ktoś przyszedł w odwiedziny wtedy sie zakladalo siateczkowe gatki :)
    Teraz mam 3szt i mysle ze ich nie wykorzystam :/

Podpaska bez majtek? To jak ja mocowałyście, aby nie wypadła?

polkosia lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• zakocona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te, które już GBS robiły, a patrzyłyście na wymogi swojego szpitala, kiedy ma być GBS zrobiony? Ja właśnie weszłam na wyprawkę do szpitala, do którego chce jechać, a tam jest wyraźnie napisane, że ma być zrobiony po 35tyg, więc wcześniejszego by nie uznali.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu nie mówili, kiedy ma być GBS.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam ze po 35tyg.moja gin jest z tego szpitala co bede rodzic wiec o nic sie nie martwie zreszta 2.09 bede juz w 36tyg. (Skonczonym 35)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Jakiś czas mnie nie było... starałam się czytać i mniej więcej jestem na bieżąco... nie udzielałam się jednak bo tak szybko piszecie, że zanim nadrobię jeden wątek to już jest następny :)

Cudowne macie brzuszki, a sesje absolutnie fantastyczne <3 ja sesji nie będę miała bo raz, że mąż nie chce, a dwa, że ja i tak jestem niefotogeniczna :P

Polkosia trzymam kciuki za Ciebie i Klementynkę!

Widziałam, że ostatnio, któraś z Was pytała o zmęczenie po śniadaniu... Też tak mam... jakieś pół godziny-godzinę po zjedzeniu śniadania opadam z sił. Muszę się wtedy położyć lub przynajmniej posiedzieć i odpocząć. Sprawdzałam, że zawsze mam wtedy dość wysoki puls... nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje ale widzę, że nie jestem sama...

Co prawda komplecik jeszcze w drodze ale mam zdjęcia mojego kompletu od Natali tak więc się chwalę :)

Komplecik do łóżeczka:

20caf5f769ffe798med.jpg

Śpiworek i podusie:

a2fceb1a749fc5a3med.jpg

Komplet do wózka:

bb9f7822e3018d54med.jpg

I wczoraj odebraliśmy ze sklepu furę i fotelik mojej małej :)

021e87242f1361camed.jpg

33aa4b8f9d69783amed.jpg

W następnym tygodniu ma być łóżeczko i kupujemy meble tak więc będzie już praktycznie wszystko :)

Czy ten komplecik do wózka jest gruby? chodzi mi o kołderke?

relgh371rrya3inl.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój lekarz pracuje w szpitalu w którym chce rodzić więc myślę że wie co robi :)

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    U mnie w szpitalu nie mówili, kiedy ma być GBS.
    nie masz wytycznych podanych, jakie badania masz ze sobą zabrać i z kiedy? jak czytam w necie o tym badaniu, to wszędzie jest, że między 35-37tyg ciąży ma być wykonane.

nat_alia, aha :) Jak zwykle "co lekarz, to opinia".
    To jak z krzywą cukrową. Jak byłam na którymś badaniu krwi, to odesłały pielęgniarki babkę, bo lekarz za wcześnie kazał jej zbadać krzywą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 18:22

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    nie masz wytycznych podanych, jakie badania masz ze sobą zabrać i z kiedy? jak czytam w necie o tym badaniu, to wszędzie jest, że między 35-37tyg ciąży ma być wykonane.

Nie mówili, ale też wiem, że powinien to być 35-37 tydzień i mój gin też wie. Kazał mi jednak przyjść dzisiaj, jutro zaczynam 35. tydzień, więc myślę, że 1. dzień nie zrobi różnicy.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agaton Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w zeszłym tygodniu,to byl mój 33 tydzień chyba. Mialam ten twardy brzuch i lekarz aie chyba przejal,ze jakbym miała rodzic,to musze miec ten wynik i od razu mi pobral. Tylko z pochwy jak cos,z pupy nie,ani nie z buzi;)
    Nie wiem,to jak z krzywa xukrowa,wszędzie inaczej,tu można cytrynę,tam nie,ruszać sie można,albo nie i badz tu mądry... Mam nadzieje,ze się nie okaże ze mi dadzą "profilaktycznie" antybiotyk jakby się okazlo,ze badanie mam za wcześnie robione...

Bąbelek lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh, ale to od skończonego 35. W położnictwie się nie liczy przecież tak, jak my liczymy, tylko skończonymi tygodniami. Dlatego donoszona jest ciąża jest w 38 tyg naszym, czyli 37t0d.

agaton, to nie będziesz musiała powtórzyć, jak z odbytu nie masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 18:53

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie chyba spakuje sie w dwie torby, siebie i dziecko. Ja mam się położyć do szpitala w 38 Tc, to nie będę targać ze sobą rzeczy dla dziecka. Wiec w jedna mala walizkę spakuje siebie, a druga mąż bedzie miał w samochodzie i w razie czego weźmie i tyle.

Blondik, polkosia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:

agaton, to nie będziesz musiała powtórzyć, jak z odbytu nie masz?

no własnie mam nadzieje, że nie, bo jakby trzeba było to by pewnie pobrał, no ja już nie czaje tego :P

Agatka, u mnie trzeba dla dzidziusia tylko pieluszki i chusteczki nawilżane, to chyba dopakuje do swojej, a resztę będzie mężu dowoził, jak czegoś będzie brakowało :)

Fresh, to ja kupie w takim razie 3 opakowania tych podpadek poporodowych, najwyżej zostanie...
    Tez myslałam, że bardziej będę wietrzyć krocze, niż w majtach chodzić, ale kupię, najwyżej na kolejną ciąże zostaną ;)

Polkosia, to fajnie, że mąż się zabrał do roboty i na pewno szybko skończy pokoik i remont :) A jeszcze się okaże że nie tak szybko Klementynka sie na świat wyrwie... Szkoda, ze ten lekarz tak zbagatelizował sprawę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 19:02

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0907ca1e998ca975med.jpg
    Moja torba.. Na kółkach i z rączką :) kupiona w Rossmanie. Mam nadzieje że dam radę się spakować..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 19:12

polkosia, agaton, lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, Lexie, Nynusia, annggela, estrella lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 zrobione, 5 do zrobienia.
    Chyba żadne pranie mnie tak nie cieszyło :D <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0e4a24a7ed9.jpg

stokrotka25, polkosia, agaton, lili_madlen, Bąbelek, ss, szczesliwa_mamusia21, nat_alia, lojkalojka, Nynusia, estrella lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, moja koleżanka, która rodziła przedwcześnie nie miała tego badania, bo nie zdążyła i podali jej nawet antybiotyk (przy porodzie, żeby dziecko się nie zaraziło, gdyby jednak była pozytywna), a i tak nie zdążyli, bo urodziła w 3h. Pisałam z resztą kiedyś o niej ;) Także nawet, jak będzie kilka dni obsuwy, to myślę, że są na to przygotowani i nie robią problemu.

Blondik lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, możliwe, ja się nie znam ;) Co lekarz, to opinia :)
    Ja nie wiem kiedy mój ma zamiar mi pobrać, bo nic nie wspominał na razie.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ale super masz :D chociaż w końcu człowiekowi się nie nudzi ;) ja czekam do poniedziałku z tym :P

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 1835 1836 1837 1838 1839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ