Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja biorę walizkę na kółkach taką samolotową i nie bawię się w żadne noszone do ręki. Pakować się do niej nawet nie zaczęłam myśleć
robię update po spaniu ze 2h w staniku. Wygodnie, nic nie uwierało. Dobry zakup i polecam ponownieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 17:47
-
Podobno za walizki w niektórych szpitalach krzyczą, więc ja biorę taką torbę dużą, ale nie sportową, tylko jak takie XXL torby modne były
A druga w aucie z zapasem na kolejne dni.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
stokrotka25 wrote:1 para Ci starczyła Battinka? Wow, aż niemożliwe
Ja mam 6 par 1razówek, 2 siateczkowe i jeszcze 3 pary bawełnianych biorę do tej początkowej torby
Nie wiem, jakoś tak z gaciami mam, że najwięcej tego biorę, bo boję się, że co chwila będzie mi przeciekać i plamić...
Hehe stokrotka jak widac wystarczyło;)
Brudna nie chodziłam,jakos sie tak złożyło ze i nic mi nie przeciekało i nie plamiło...:)takze myślę że i teraz dam radętym bardziej że gatki zabronione
a i podkładów też w ogóle nie miałam...mąż mi tylko dowoził podpaski wiem ze zużyłam 2 paczki i z 3 trochę. Resztę zostawiłam dla dziewczyny z sali a w domu używałam podpasek normalnych
Koszule tez miałam 2'i byly czystenawet w trakcie porodu,pielęgniarki uważały jak kładły małą.
stokrotka25 lubi tę wiadomość
-
BATTINKA wrote:Ja mam walizkę na kółkach uważam ze jest ok.
Dziewczyny 6 par gaci??? Wow.
Ja miałam wczesniej jedne i mi wystarczyly...bo generalnie u nas na oddziale zabronione sa gacie. Chodzili sie tylko z podpaską miedzy nogami,jesli ktoś przyszedł w odwiedziny wtedy sie zakladalo siateczkowe gatki
Teraz mam 3szt i mysle ze ich nie wykorzystam
Podpaska bez majtek? To jak ja mocowałyście, aby nie wypadła?polkosia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny te, które już GBS robiły, a patrzyłyście na wymogi swojego szpitala, kiedy ma być GBS zrobiony? Ja właśnie weszłam na wyprawkę do szpitala, do którego chce jechać, a tam jest wyraźnie napisane, że ma być zrobiony po 35tyg, więc wcześniejszego by nie uznali.
-
estrella wrote:Cześć dziewczyny
Jakiś czas mnie nie było... starałam się czytać i mniej więcej jestem na bieżąco... nie udzielałam się jednak bo tak szybko piszecie, że zanim nadrobię jeden wątek to już jest następny
Cudowne macie brzuszki, a sesje absolutnie fantastyczneja sesji nie będę miała bo raz, że mąż nie chce, a dwa, że ja i tak jestem niefotogeniczna
Polkosia trzymam kciuki za Ciebie i Klementynkę!
Widziałam, że ostatnio, któraś z Was pytała o zmęczenie po śniadaniu... Też tak mam... jakieś pół godziny-godzinę po zjedzeniu śniadania opadam z sił. Muszę się wtedy położyć lub przynajmniej posiedzieć i odpocząć. Sprawdzałam, że zawsze mam wtedy dość wysoki puls... nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje ale widzę, że nie jestem sama...
Co prawda komplecik jeszcze w drodze ale mam zdjęcia mojego kompletu od Natali tak więc się chwalę
Komplecik do łóżeczka:
Śpiworek i podusie:
Komplet do wózka:
I wczoraj odebraliśmy ze sklepu furę i fotelik mojej małej
W następnym tygodniu ma być łóżeczko i kupujemy meble tak więc będzie już praktycznie wszystko
Czy ten komplecik do wózka jest gruby? chodzi mi o kołderke? -
mój lekarz pracuje w szpitalu w którym chce rodzić więc myślę że wie co robi
-
FreshMm wrote:U mnie w szpitalu nie mówili, kiedy ma być GBS.
nat_alia, ahaJak zwykle "co lekarz, to opinia".
To jak z krzywą cukrową. Jak byłam na którymś badaniu krwi, to odesłały pielęgniarki babkę, bo lekarz za wcześnie kazał jej zbadać krzywą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 18:22
-
zakocona wrote:nie masz wytycznych podanych, jakie badania masz ze sobą zabrać i z kiedy? jak czytam w necie o tym badaniu, to wszędzie jest, że między 35-37tyg ciąży ma być wykonane.
Nie mówili, ale też wiem, że powinien to być 35-37 tydzień i mój gin też wie. Kazał mi jednak przyjść dzisiaj, jutro zaczynam 35. tydzień, więc myślę, że 1. dzień nie zrobi różnicy.
-
Ja robiłam w zeszłym tygodniu,to byl mój 33 tydzień chyba. Mialam ten twardy brzuch i lekarz aie chyba przejal,ze jakbym miała rodzic,to musze miec ten wynik i od razu mi pobral. Tylko z pochwy jak cos,z pupy nie,ani nie z buzi;)
Nie wiem,to jak z krzywa xukrowa,wszędzie inaczej,tu można cytrynę,tam nie,ruszać sie można,albo nie i badz tu mądry... Mam nadzieje,ze się nie okaże ze mi dadzą "profilaktycznie" antybiotyk jakby się okazlo,ze badanie mam za wcześnie robione...Bąbelek lubi tę wiadomość
-
Fresh, ale to od skończonego 35. W położnictwie się nie liczy przecież tak, jak my liczymy, tylko skończonymi tygodniami. Dlatego donoszona jest ciąża jest w 38 tyg naszym, czyli 37t0d.
agaton, to nie będziesz musiała powtórzyć, jak z odbytu nie masz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 18:53
-
Ja wlasnie chyba spakuje sie w dwie torby, siebie i dziecko. Ja mam się położyć do szpitala w 38 Tc, to nie będę targać ze sobą rzeczy dla dziecka. Wiec w jedna mala walizkę spakuje siebie, a druga mąż bedzie miał w samochodzie i w razie czego weźmie i tyle.
Blondik, polkosia lubią tę wiadomość
-
zakocona wrote:
agaton, to nie będziesz musiała powtórzyć, jak z odbytu nie masz?
no własnie mam nadzieje, że nie, bo jakby trzeba było to by pewnie pobrał, no ja już nie czaje tego
Agatka, u mnie trzeba dla dzidziusia tylko pieluszki i chusteczki nawilżane, to chyba dopakuje do swojej, a resztę będzie mężu dowoził, jak czegoś będzie brakowało
Fresh, to ja kupie w takim razie 3 opakowania tych podpadek poporodowych, najwyżej zostanie...
Tez myslałam, że bardziej będę wietrzyć krocze, niż w majtach chodzić, ale kupię, najwyżej na kolejną ciąże zostaną
Polkosia, to fajnie, że mąż się zabrał do roboty i na pewno szybko skończy pokoik i remontA jeszcze się okaże że nie tak szybko Klementynka sie na świat wyrwie... Szkoda, ze ten lekarz tak zbagatelizował sprawę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 19:02
polkosia lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 19:12
polkosia, agaton, lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, Lexie, Nynusia, annggela, estrella lubią tę wiadomość
-
1 zrobione, 5 do zrobienia.
Chyba żadne pranie mnie tak nie cieszyło
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0e4a24a7ed9.jpgstokrotka25, polkosia, agaton, lili_madlen, Bąbelek, ss, szczesliwa_mamusia21, nat_alia, lojkalojka, Nynusia, estrella lubią tę wiadomość
-
Zakocona, moja koleżanka, która rodziła przedwcześnie nie miała tego badania, bo nie zdążyła i podali jej nawet antybiotyk (przy porodzie, żeby dziecko się nie zaraziło, gdyby jednak była pozytywna), a i tak nie zdążyli, bo urodziła w 3h. Pisałam z resztą kiedyś o niej
Także nawet, jak będzie kilka dni obsuwy, to myślę, że są na to przygotowani i nie robią problemu.
Blondik lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn