Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
polkosia, agania - trzymajcie się w tych szpitalach!
GBS ja mam robić w 35 tyg, chciałam iść w przyszłym tyg tyle że chyba mnie infekcja złapała i chwilkę odczekam
KTG zaczynam w przyszłym tygodniu
Ja dziś byłam na pobraniu, czekam na morfologię, d-dimery i mocz.
I dziewczyny!!! cukry mi się normują chyba już na dobre!!!
Po tej niewielkiej przerwie w badaniach teraz 2 dni mierzę cały czas i cukry w normie!!a jem pierogi na słodko i inne pyszności!
Oczywiście nie przesadzam. Czy sprawdza się że sterydy które biorę w głównej mierze wpłynęły na cukrzycę bo teraz zmniejszam ich ilość i cukry lepsze
.
Moja wizyta w poniedziałek i zobaczę mam nadzieję maluszkai wtorek już u mojej gin
agaton, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Hej laski
ale mam aktywny tydzień, a ile kasy wydałam ;p masakra
dziś kupiłam frytkownicę
bo w szkockim lidlu wprowadzili karty ważne do 28 października upoważniające do rabatu 5 funtów przy kwocie 25. Frytkownica kosztowałam 28 a zapłaciłam 23
Wczoraj z B. skręciliśmy łóżeczko i już stoi w sypialni, nie do końca podoba mi się ustawienie ale nie mamy za bardzo jak przestawić bo mamy grzejnik w bardzo dupiastym miejscu... ale może się przyzwyczaję
Moja mama zdziwiła się dziś, że chcę wszystko prać, i stwierdziła, że przesadzam... a jak jej powiedziałma, że gacie też piorę jak nowe kupię to mnie wyśmiała... no kurde! moje gacie!
Polkosiu dziś cały dzień o Tobie myślę i o Klementysi, trzymajcie się siebie jak najdłużej się da!polkosia lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Mnie lekarka moja dwa dni temu na wizycie powiedziała , ze te skurcze nawet BH maja mega wpływ na szyjkę i jak jest ich dużo na dobę nawet te 10 to szyjka ma prawo z dnia na dzień się skrócić , stad dala na wszelki mi żeby osłabić skurcze które są czasem luteine 50 mg jednak nie 100 ( pomylilam się) i 4x1 i jakby zbyt dużo , mocno było to nospa
polkosia lubi tę wiadomość
-
WiedźmaMaKota wrote:Hej laski
ale mam aktywny tydzień, a ile kasy wydałam ;p masakra
dziś kupiłam frytkownicę
bo w szkockim lidlu wprowadzili karty ważne do 28 października upoważniające do rabatu 5 funtów przy kwocie 25. Frytkownica kosztowałam 28 a zapłaciłam 23
Wczoraj z B. skręciliśmy łóżeczko i już stoi w sypialni, nie do końca podoba mi się ustawienie ale nie mamy za bardzo jak przestawić bo mamy grzejnik w bardzo dupiastym miejscu... ale może się przyzwyczaję
Moja mama zdziwiła się dziś, że chcę wszystko prać, i stwierdziła, że przesadzam... a jak jej powiedziałma, że gacie też piorę jak nowe kupię to mnie wyśmiała... no kurde! moje gacie!
Polkosiu dziś cały dzień o Tobie myślę i o Klementysi, trzymajcie się siebie jak najdłużej się da!
Ja wszystko piore jak kupie , tyle paluchów przewinęło się przez ubrania a tym bardziej bielizne ze brzydzilabym się inaczej .tak samo dla dziecka
-
No zakrecona teraz wierzymy ze to ciąża, pięknie rosniecie!
Ja dzis tez od rana popylam w sportowym staniku z medeli i zla jestem na siebie ze tak pozno go kupilam, taki wygodny ze nawet opisac sie nie da jaka ulga;))do szpitala i do spania bedzie idealny.
Zrobilam drugie podejscie do pakowania torby, polowe chyba juz mam spakowane,reszta jak dostane następnego natchnienia;)) -
Zakrętka dokładnie, już jej nie mówiłam, że wszystko nowe dla siebie piorę, tylko o tych gaciach a ona do mnie "a po co"... no to jej opowiedziałam jak to w H&M pracowałam i ile razy z przymierzalni wychodziły gacie mierzone na gołą dupę...
I chyba stwierdziła po czasie, że jednak mam racjębo to wiadomo co się może człowiekowi przyplątać?
-
polkosia wrote:BTW, czytałam, że przed pessarem powinno się zrobić ten wymaz, bo niby nie powinno się go zakładać, jak jest wynik dodatni, ale tu lekarze twierdzą, że nie ma potrzeby.
Dziwne...każdy inaczej...;/ Mi robił wymaz z pochwy przed pessarem, bo gdyby były bakterie to najpierw trzeba by zaleczyć. Miałam negatywny a i tak raz w tyg. mam aplikować globulki p/grzybicze, bo pessar może powodować infekcje. A Tobie coś zapisali? Ale ja nie miałam z GBS wymazu.
A jeśli chodzi o pojemniki na mocz to Zakocona nie wszystkie są jałowe
Są takie i takie, jałowe są w foliach:) -
Ale mam dzis kryzysowy dzien z ta cukrzyca... Marze o wszystkim zakazanym...bagietce z maslem, bialym makaronie, pierogavh ruskich, torciku bezowym... Zwariuje zaraz!!
Ola zadroszcze, zeCi sie cukry stabilizuja:) mi od tygodnia szaleją na czczo ;([/url]
[/url]
-
jacusianka - nie martw się, odbijesz sobie
. Ja już jestem na dalszym etapie no i powoli biorę mniej leków które wpływają na glikemię więc mogę sobie pozwolić na więcej. Mogę Cię pocieszyć że mimo wszystko nie szaleję
.
-
Już się nie mogę doczekać mojego wózka
a ma być u nas dopiero 8.09. do tego czasu śmiejemy się z B., że muszę ściskać nogi. Ale po wczorajszym dniu i "przebojach" u Polkosi to juz się nie śmieję tylko poważnie ściskam i nie przemęczam się spaecjalnie...
polkosia lubi tę wiadomość