X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

polkosia, agania - trzymajcie się w tych szpitalach!

GBS ja mam robić w 35 tyg, chciałam iść w przyszłym tyg tyle że chyba mnie infekcja złapała i chwilkę odczekam :/

KTG zaczynam w przyszłym tygodniu :)

Ja dziś byłam na pobraniu, czekam na morfologię, d-dimery i mocz.

I dziewczyny!!! cukry mi się normują chyba już na dobre!!!
    Po tej niewielkiej przerwie w badaniach teraz 2 dni mierzę cały czas i cukry w normie!! :) a jem pierogi na słodko i inne pyszności! :)
    Oczywiście nie przesadzam :). Czy sprawdza się że sterydy które biorę w głównej mierze wpłynęły na cukrzycę bo teraz zmniejszam ich ilość i cukry lepsze :).

Moja wizyta w poniedziałek i zobaczę mam nadzieję maluszka :) i wtorek już u mojej gin :)

agaton, Nynusia lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja GBs mam 16 września .
    Szczęśliwa ojjj bardzo fajnie bardzo , po obiadku odpoczne hihi
    Noo rosmiemy ! Nareszcie hihi:)

szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona ciesze sie ze masz takie mile dni w Polsce ! :*
    Ja ide na kawke i tez odpoczywam bo mały łobuz tak szaleje ze chyba juz byl w kazdym miesu w brzuszku :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Zakrecona ciesze sie ze masz takie mile dni w Polsce ! :*
    Ja ide na kawke i tez odpoczywam bo mały łobuz tak szaleje ze chyba juz byl w kazdym miesu w brzuszku :D
    Miałam to samo haha:)
    Lec i odpocznij przy kawce:*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia, no dziwne, ze ten lekarz nie zwrócił uwagi na to, ze szyjka jest juz tak krotka, mysle, ze te bolektore miałaś i masz to napieranie dziecka na szyjke

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :) ale mam aktywny tydzień, a ile kasy wydałam ;p masakra :D dziś kupiłam frytkownicę :) bo w szkockim lidlu wprowadzili karty ważne do 28 października upoważniające do rabatu 5 funtów przy kwocie 25. Frytkownica kosztowałam 28 a zapłaciłam 23 :)

Wczoraj z B. skręciliśmy łóżeczko i już stoi w sypialni, nie do końca podoba mi się ustawienie ale nie mamy za bardzo jak przestawić bo mamy grzejnik w bardzo dupiastym miejscu... ale może się przyzwyczaję :P

Moja mama zdziwiła się dziś, że chcę wszystko prać, i stwierdziła, że przesadzam... a jak jej powiedziałma, że gacie też piorę jak nowe kupię to mnie wyśmiała... no kurde! moje gacie!

Polkosiu dziś cały dzień o Tobie myślę i o Klementysi, trzymajcie się siebie jak najdłużej się da!

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarka moja dwa dni temu na wizycie powiedziała , ze te skurcze nawet BH maja mega wpływ na szyjkę i jak jest ich dużo na dobę nawet te 10 to szyjka ma prawo z dnia na dzień się skrócić , stad dala na wszelki mi żeby osłabić skurcze które są czasem luteine 50 mg jednak nie 100 ( pomylilam się) i 4x1 i jakby zbyt dużo , mocno było to nospa

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Hej laski :) ale mam aktywny tydzień, a ile kasy wydałam ;p masakra :D dziś kupiłam frytkownicę :) bo w szkockim lidlu wprowadzili karty ważne do 28 października upoważniające do rabatu 5 funtów przy kwocie 25. Frytkownica kosztowałam 28 a zapłaciłam 23 :)

Wczoraj z B. skręciliśmy łóżeczko i już stoi w sypialni, nie do końca podoba mi się ustawienie ale nie mamy za bardzo jak przestawić bo mamy grzejnik w bardzo dupiastym miejscu... ale może się przyzwyczaję :P

Moja mama zdziwiła się dziś, że chcę wszystko prać, i stwierdziła, że przesadzam... a jak jej powiedziałma, że gacie też piorę jak nowe kupię to mnie wyśmiała... no kurde! moje gacie!

Polkosiu dziś cały dzień o Tobie myślę i o Klementysi, trzymajcie się siebie jak najdłużej się da!
    Ale w sensie ze jak nowe kupujesz ze sklepu to pierzesz tak ? I mama cie wysmiala za to a temat zaczął się ze przesasdzasz bo dziecka ciuchy chcesz prac tak ?

Ja wszystko piore jak kupie , tyle paluchów przewinęło się przez ubrania a tym bardziej bielizne ze brzydzilabym się inaczej . :) tak samo dla dziecka

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zakrecona teraz wierzymy ze to ciąża, pięknie rosniecie!
    Ja dzis tez od rana popylam w sportowym staniku z medeli i zla jestem na siebie ze tak pozno go kupilam, taki wygodny ze nawet opisac sie nie da jaka ulga;))do szpitala i do spania bedzie idealny.
    Zrobilam drugie podejscie do pakowania torby, polowe chyba juz mam spakowane,reszta jak dostane następnego natchnienia;))

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka dokładnie, już jej nie mówiłam, że wszystko nowe dla siebie piorę, tylko o tych gaciach a ona do mnie "a po co"... no to jej opowiedziałam jak to w H&M pracowałam i ile razy z przymierzalni wychodziły gacie mierzone na gołą dupę...
    I chyba stwierdziła po czasie, że jednak mam rację :P bo to wiadomo co się może człowiekowi przyplątać?

3i496iye8v37prd8.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gbs mam miec 2.09.
    Polkosia a co teraz z masazem krocza i cw z balonikiem?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    BTW, czytałam, że przed pessarem powinno się zrobić ten wymaz, bo niby nie powinno się go zakładać, jak jest wynik dodatni, ale tu lekarze twierdzą, że nie ma potrzeby.

Dziwne...każdy inaczej...;/ Mi robił wymaz z pochwy przed pessarem, bo gdyby były bakterie to najpierw trzeba by zaleczyć. Miałam negatywny a i tak raz w tyg. mam aplikować globulki p/grzybicze, bo pessar może powodować infekcje. A Tobie coś zapisali? Ale ja nie miałam z GBS wymazu.

A jeśli chodzi o pojemniki na mocz to Zakocona nie wszystkie są jałowe :P
    Są takie i takie, jałowe są w foliach:)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma no dokładnie ! A ile rzeczy leżało na podłodze !!! Masakra

SS no to fajnie ze juz wierzycie hahaha: D a co do wózków jeszcze temat to Ja mam właśnie Sevilla i ma 86 gondole:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzis kryzysowy dzien z ta cukrzyca... Marze o wszystkim zakazanym...bagietce z maslem, bialym makaronie, pierogavh ruskich, torciku bezowym... Zwariuje zaraz!!
    Ola zadroszcze, zeCi sie cukry stabilizuja:) mi od tygodnia szaleją na czczo ;(

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona a ja mam ten Q Sport i też gondola niby 86 a tak naprawdę materacyk ma 80 cm, bo wczoraj mierzyłam z ciekawości jak duże dziecko wejdzie :) Ciekawe jak Twój :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa piszą że wymiar wewnętrzny to 86 cm :P ściemaaaa;)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja i tak jestem zachwycona tym wozem :) Mój tak samo :) Jak zobaczył "alusy" to aż oczy mu się świeciły :)

agaton, Nynusia, estrella lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka wiesz aż z ciekawosci zmierze jak rozloze całkowicie:)
    Ale i tak nawet jak ma 80 to dużo:)

Oj my tez jesteśmy zachwyceni ! Mega zachwyceni , najlepszy zakup ! :D i nie żałuje ze tyle kasy poszło na to

stokrotka25 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka - nie martw się, odbijesz sobie :). Ja już jestem na dalszym etapie no i powoli biorę mniej leków które wpływają na glikemię więc mogę sobie pozwolić na więcej. Mogę Cię pocieszyć że mimo wszystko nie szaleję ;).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie mogę doczekać mojego wózka :) a ma być u nas dopiero 8.09. do tego czasu śmiejemy się z B., że muszę ściskać nogi. Ale po wczorajszym dniu i "przebojach" u Polkosi to juz się nie śmieję tylko poważnie ściskam i nie przemęczam się spaecjalnie...

3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 1832 1833 1834 1835 1836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ