X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam odpowiedź!!

Pani dr napisała że to z pewnością przez tą infekcję, już wczoraj wzięłam na szczęście lek bo coś czułam...
    Mam brać urosept 3x2 i żurawinkę, no i tą nestatynę i za 4 dni powtórzyć badanie. A o d-dimerach nie napisała ale zawsze je miałam lekko ponad normę więc myślę że może nie zwiększyły się aż tyle żeby było to coś ważnego.
    Ufff, dziękuję Wam za wsparcie! :*

polkosia, Nynusia, nat_alia, Ursa, Magnosia, agaton lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • soraya Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka mi lekarz wręcz zaznaczył, że w razie potrzeby No-spa max do 3 razy dziennie, więc ja jestem spokojna. Wzięłam dopiero drugi raz poza tym to jest zdublowana dawka zwykłej No-spy nic więcej.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ja bym z taka baba nie wytrzymała, poprosiłabym o przeniesienie do innej sali, nerwy dodatkowe nie są ci potrzebne :)

miłego dnia :)

a co do wózków, mój adamex ma niby gondolę 80cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 10:20

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieli ją przenieść, może dziś to zrobią... Mówiłam siostrze, że wolałabym z jakąś ciężarną leżeć, żeby pogadać na tematy ciążowo-dziecięce, ale jak wczoraj zagadałam do jednej na korytarzu, to okazało się, że jest totalną ignorantką w tym temacie i nawet nie wie co to jest morfologia (sic!). Taka typowa, praska lalunia z tipsami i w różowej koszulce z Hello Kity. Przerażające. To już wolę z tą babcią...

Ola, to dobrze, kuruj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 10:23

FreshMm, stokrotka25, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh pozazdroscic tylko takiej tesciowej;)widac ze jak ona normalna to i jej chca wszyscy pomoc,super!!

FreshMm lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    od rana ogarniam dom, zostalo mi jeszcze do poprasowania pranie żeby mąż miał w czym do pracy chodzić :P
    dziś wraca do domu babcia z sanatorium ( koniec 3 tyg wakacji ), skonczy nam sie luz i chodzenie gołym po domu :D mąż pojechał po nią do Ustronia i teraz czekam kiedy wrócą - aż się boję :P
    a poźniej mąż zabiera się do malowania sypialni :D

jaroszka z tą nospą faktycznie musi coś być mi lekarz tez mowil ze jak co to podwojna dawke zwyklej nospy

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niestety u nas tez kiepski poranek. Moja córka od 2 tygodni ma problemy zdrowotne, wygląda to dosc poważnie. Dzisiaj znowu zrobilo jej się słabo i zwymiotowala śniadanie. Kazano nam jechac do szpitala, teraz juz czuje sie lepiej wiec zdecydowaliśmy, ze pojedziemy jutro na czczo i juz z pobranym moczem. Bardzo się o nią martwię, bo widzę, ze to nie jakas infekcja, tylko cos innego :/ moze to niedoleczony zum, nie wiem

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, to zdrówka. A ile ona ma lat?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Mama woła przez okno: Jasiuuuuu!!!! Do domu!
    Podbiega synek i pyta: a co jestem głodny?
    Mama: Nie - śpiący."

polkosia, Magnosia, ~Rewianka~, soraya, Nynusia, lojkalojka, BATTINKA, Blondik, nat_alia lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh to fajna masz ta tesciowke...;) Powiedzcie jej najlepiej dopiero po powrocie jak sprawa bd zalatwiona , pp co ma myslec i sie zamartwiac...
    A Polkosia co jeden to ciekawszy przypadek w tym szpitalu, na pewno na dobry oddzial Cie polozyli?:) wez sie moze upewnij :P

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Agatka, to zdrówka. A ile ona ma lat?
    Poklosia w styczniu 5 lat, niby jest lepiej, ale widzę w oczach, ze cos się z nią dzieję
    Powiem Wam dziewczyny, ze ciąża to Pikus, pozniej to sie zaczyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 12:34

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 31 tydzień łaaaaa!! <3 :D

ZakręconaOna, stokrotka25, estrella, FreshMm, Nynusia, polkosia, PauLLa, szczesliwa_mamusia21, Blondik, Lucy7, nat_alia lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh ale wiesz co kurcze Ja rozumiem , ze to 18 letni chłopak itp i Babcia go wychowuje ale nosz kurde ! Twoja Teściową tak jak mówisz nigdy nie była tyle lat to nie może sobie wszystkiego odmawiać a smarkacz powinien sam za siebie brać odpowiedzialnosc , nawet jak się uczyć znaleźć dorywczą robotę i spłacać a nie wiecznie babcia ! Stokrotka ma racje , powiedzcie jej może po powrocie . Spokojnie wakacje spędzi które się kobiecinie należą .

Kochane wrocilam z zakupów , kuzwa ale się nalazilam . 4 h lazilam ale obkupilam Oskara ! :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, pochwal się :)
    Ja dziś wstałam o 10.30...juz nie pamiętam kiedy spałam do południa! Wczoraj miałam zadzwonić do położnej, umówić się na podpisanie umowy i zapomniałam! No kalafior ciążowy działa! Zadzwonię w poniedziałek :)
    Jakoś tak kiepsko się dziś czuje... Duszno mi i słabo... Chyba poleżę dziś trochę...

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam 34 tydz !!!! Jeszcze 37 dni do wywolania :)..moze byc wrzesniowe w sumie :)

estrella, ZakręconaOna, soraya, Bąbelek, lojkalojka, polkosia, PauLLa, Blondik, Magnosia, nat_alia lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:

My też :) Coraz bliżej, coraz bliżej:) Zakręcona to już chyba wszystko masz co?:)
    Ja dziś kupiłam tylko koszulę do porodu,bo tą z bonprix jednak oddałam, a dla Małego mam już chyba wszystko ;) Kuszą mnie jeszcze niektóre rzeczy jak widzę, ale się nie daję :P

estrella, Bąbelek lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szlaban na skarpetki bo już mam za dużo :D
    A co do wyprawki to też już mam większość, zostały tylko takie rzeczy co to mogą być a nie muszą, a jak muszą to się dokupi ;)
    No i wanienka.

Mała dziś chce mi żebra połamać ;/

polkosia lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Amerie kocyk do wozka jest gruby i cieplutki. Nie wiem jakie dokladnie jest tam wypelnienie ale mysle, ze mojej malej bedzie cieplutko na spacerach :-)

A ja dzis do mamy przyjechalam wiec do jutra bede sie obijac... Wszystko pod nos podstawione :-D

Ale szalejecie z tymi przygotowaniami... Ja nawet jeszcze nie wiem w jaka torbe sie spakuje i pranie dopiero zaczelam... Nie mam jeszcze wszystkich kosmetykow i pampersow :-P mam nadzieje, ze jednak coreczka posiedzi jeszcze troche w brzuszku i na spokojnie zdaze :-)

polkosia, Amerie lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma mój syn dzisiaj to samo robi , byłam na zakupach to dostalam takie kopniaka w żebro ze aż mnie zgielo .
    Jacusianka pochwale ale muszę odpocząć chwile bo nogi wchodzą w tyłek: p
    Zetaa lada chwila !!!! :D
    Stokroteczko jeszcze nie wszystko , jeszcze z kosmetyków muszę trochę kupić , koszule do karmienia i dla mnie rzeczy do szpitala:) plus zestaw do wózka do okrycia itp:)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:

Ja dziś zaczynam 35 tydzień, 34 tygodnie skończone :D Czuję, że to już tak blisko do porodu, jest dreszczyk emocji... :)

Nynusia, polkosia, estrella, PauLLa, nat_alia lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 1840 1841 1842 1843 1844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ