X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam odpowiedź!!

Pani dr napisała że to z pewnością przez tą infekcję, już wczoraj wzięłam na szczęście lek bo coś czułam...
    Mam brać urosept 3x2 i żurawinkę, no i tą nestatynę i za 4 dni powtórzyć badanie. A o d-dimerach nie napisała ale zawsze je miałam lekko ponad normę więc myślę że może nie zwiększyły się aż tyle żeby było to coś ważnego.
    Ufff, dziękuję Wam za wsparcie! :*

polkosia, Nynusia, nat_alia, Ursa, Magnosia, agaton lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • soraya Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka mi lekarz wręcz zaznaczył, że w razie potrzeby No-spa max do 3 razy dziennie, więc ja jestem spokojna. Wzięłam dopiero drugi raz poza tym to jest zdublowana dawka zwykłej No-spy nic więcej.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ja bym z taka baba nie wytrzymała, poprosiłabym o przeniesienie do innej sali, nerwy dodatkowe nie są ci potrzebne :)

miłego dnia :)

a co do wózków, mój adamex ma niby gondolę 80cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 10:20

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieli ją przenieść, może dziś to zrobią... Mówiłam siostrze, że wolałabym z jakąś ciężarną leżeć, żeby pogadać na tematy ciążowo-dziecięce, ale jak wczoraj zagadałam do jednej na korytarzu, to okazało się, że jest totalną ignorantką w tym temacie i nawet nie wie co to jest morfologia (sic!). Taka typowa, praska lalunia z tipsami i w różowej koszulce z Hello Kity. Przerażające. To już wolę z tą babcią...

Ola, to dobrze, kuruj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 10:23

FreshMm, stokrotka25, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh pozazdroscic tylko takiej tesciowej;)widac ze jak ona normalna to i jej chca wszyscy pomoc,super!!

FreshMm lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    od rana ogarniam dom, zostalo mi jeszcze do poprasowania pranie żeby mąż miał w czym do pracy chodzić :P
    dziś wraca do domu babcia z sanatorium ( koniec 3 tyg wakacji ), skonczy nam sie luz i chodzenie gołym po domu :D mąż pojechał po nią do Ustronia i teraz czekam kiedy wrócą - aż się boję :P
    a poźniej mąż zabiera się do malowania sypialni :D

jaroszka z tą nospą faktycznie musi coś być mi lekarz tez mowil ze jak co to podwojna dawke zwyklej nospy

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niestety u nas tez kiepski poranek. Moja córka od 2 tygodni ma problemy zdrowotne, wygląda to dosc poważnie. Dzisiaj znowu zrobilo jej się słabo i zwymiotowala śniadanie. Kazano nam jechac do szpitala, teraz juz czuje sie lepiej wiec zdecydowaliśmy, ze pojedziemy jutro na czczo i juz z pobranym moczem. Bardzo się o nią martwię, bo widzę, ze to nie jakas infekcja, tylko cos innego :/ moze to niedoleczony zum, nie wiem

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, to zdrówka. A ile ona ma lat?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Mama woła przez okno: Jasiuuuuu!!!! Do domu!
    Podbiega synek i pyta: a co jestem głodny?
    Mama: Nie - śpiący."

polkosia, Magnosia, ~Rewianka~, soraya, Nynusia, lojkalojka, BATTINKA, Blondik, nat_alia lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh to fajna masz ta tesciowke...;) Powiedzcie jej najlepiej dopiero po powrocie jak sprawa bd zalatwiona , pp co ma myslec i sie zamartwiac...
    A Polkosia co jeden to ciekawszy przypadek w tym szpitalu, na pewno na dobry oddzial Cie polozyli?:) wez sie moze upewnij :P

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Agatka, to zdrówka. A ile ona ma lat?
    Poklosia w styczniu 5 lat, niby jest lepiej, ale widzę w oczach, ze cos się z nią dzieję
    Powiem Wam dziewczyny, ze ciąża to Pikus, pozniej to sie zaczyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 12:34

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 31 tydzień łaaaaa!! <3 :D

ZakręconaOna, stokrotka25, estrella, FreshMm, Nynusia, polkosia, PauLLa, szczesliwa_mamusia21, Blondik, Lucy7, nat_alia lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh ale wiesz co kurcze Ja rozumiem , ze to 18 letni chłopak itp i Babcia go wychowuje ale nosz kurde ! Twoja Teściową tak jak mówisz nigdy nie była tyle lat to nie może sobie wszystkiego odmawiać a smarkacz powinien sam za siebie brać odpowiedzialnosc , nawet jak się uczyć znaleźć dorywczą robotę i spłacać a nie wiecznie babcia ! Stokrotka ma racje , powiedzcie jej może po powrocie . Spokojnie wakacje spędzi które się kobiecinie należą .

Kochane wrocilam z zakupów , kuzwa ale się nalazilam . 4 h lazilam ale obkupilam Oskara ! :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, pochwal się :)
    Ja dziś wstałam o 10.30...juz nie pamiętam kiedy spałam do południa! Wczoraj miałam zadzwonić do położnej, umówić się na podpisanie umowy i zapomniałam! No kalafior ciążowy działa! Zadzwonię w poniedziałek :)
    Jakoś tak kiepsko się dziś czuje... Duszno mi i słabo... Chyba poleżę dziś trochę...

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam 34 tydz !!!! Jeszcze 37 dni do wywolania :)..moze byc wrzesniowe w sumie :)

estrella, ZakręconaOna, soraya, Bąbelek, lojkalojka, polkosia, PauLLa, Blondik, Magnosia, nat_alia lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:

My też :) Coraz bliżej, coraz bliżej:) Zakręcona to już chyba wszystko masz co?:)
    Ja dziś kupiłam tylko koszulę do porodu,bo tą z bonprix jednak oddałam, a dla Małego mam już chyba wszystko ;) Kuszą mnie jeszcze niektóre rzeczy jak widzę, ale się nie daję :P

estrella, Bąbelek lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szlaban na skarpetki bo już mam za dużo :D
    A co do wyprawki to też już mam większość, zostały tylko takie rzeczy co to mogą być a nie muszą, a jak muszą to się dokupi ;)
    No i wanienka.

Mała dziś chce mi żebra połamać ;/

polkosia lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Amerie kocyk do wozka jest gruby i cieplutki. Nie wiem jakie dokladnie jest tam wypelnienie ale mysle, ze mojej malej bedzie cieplutko na spacerach :-)

A ja dzis do mamy przyjechalam wiec do jutra bede sie obijac... Wszystko pod nos podstawione :-D

Ale szalejecie z tymi przygotowaniami... Ja nawet jeszcze nie wiem w jaka torbe sie spakuje i pranie dopiero zaczelam... Nie mam jeszcze wszystkich kosmetykow i pampersow :-P mam nadzieje, ze jednak coreczka posiedzi jeszcze troche w brzuszku i na spokojnie zdaze :-)

polkosia, Amerie lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma mój syn dzisiaj to samo robi , byłam na zakupach to dostalam takie kopniaka w żebro ze aż mnie zgielo .
    Jacusianka pochwale ale muszę odpocząć chwile bo nogi wchodzą w tyłek: p
    Zetaa lada chwila !!!! :D
    Stokroteczko jeszcze nie wszystko , jeszcze z kosmetyków muszę trochę kupić , koszule do karmienia i dla mnie rzeczy do szpitala:) plus zestaw do wózka do okrycia itp:)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:

Ja dziś zaczynam 35 tydzień, 34 tygodnie skończone :D Czuję, że to już tak blisko do porodu, jest dreszczyk emocji... :)

Nynusia, polkosia, estrella, PauLLa, nat_alia lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 1840 1841 1842 1843 1844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ