X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kiedy planujecie założyć pościel do łóżeczka? To chyba jak najpóźniej, by się nie zakurzyło, prawda?

polkosia lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle , ze zlece to mojemu jak bede w szpitalu .Bedzie mial na to cztery dni :) Narazie lozeczko przykrylam przescieradlem , zeby zabezpieczyc materac przed kurzem .

Chyba zaczne pakowac torbe , bo widze , ze wy juz przygotowane .

Magnosia lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba założę po powrocie ze szpitala, bo teraz to już nie wiadomo... Może wytrzymamy tydzień, a może i miesiąc.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia u mnie zrobi to mąż jak urodze ;)

Magnosia, polkosia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Dziewczyny, a kiedy planujecie założyć pościel do łóżeczka? To chyba jak najpóźniej, by się nie zakurzyło, prawda?

Założę niekoniecznie najpóźniej. Założę niedługo, tylko zakryję czymś łóżeczko, np. kocem lub folią - wtedy się nie zakurzy. Jedynie karuzelkę z zabawkami to założę raczej po porodzie.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar założyć pościel jakoś na koniec września i przykryć kocem właśnie i może czekać:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Nie bede nadrabiac Was, bo nie mam czasu, ale jednak zauważyłam, ze trochę dziewczyn zażywa nospe max, wiec chciałam opowiedzieć coś na ten temat.
    Otóż miałam od lekarza receptę na nospe forte, w aptece nie mieli i zaproponowali mi zamienik nospe max, zapewniając, ze to to samo, a nawet lepsze, bo ma jakaś osłonke na żołądek i, ze mozna w ciazy. To ja niewiele analizując ( w końcu farmaceutka - zna sie) wzięłam lek i jazda do domu. Za około dwie godziny domofon, patrzę a tam stoi kobietka z apteki, ale nie ta co mnie obsługiwała... Co sie okazało, Pani która sprzedała mi nospe max przeanalizowala skład leku z bardziej doświadczona koleżanka i okazało sie, ze nospa max jednak nie powinna byc stosowana przez kobiety w ciazy, wiec Pani sie przeraziła odpowiedzialnością, która na niej spoczywala i kończąc zmianę wysłała koleżankę, aby odebrała lek ode mnie i oddała kasę,
    Farmaceutyka powiedziała, żebym porostu brała dwie zwykle nospy naraz to to samo co forte, a po nospe mas nie sięgała.
    Tyle w temacie, jeżeli chcecie dopytajcie swoich lekarzy albo w aptekach, ja po tej przygodzie napewno za nospe max sie nie wezmę....w końcu baba aż do mojego domu przyjechała, wiec to chyba nie jest nic takiego....?

Blondik, nat_alia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi selfie wysłał na dowód, że wziął się za robotę :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f83592827c6.jpg

PauLLa, lojkalojka, ZakręconaOna, aanaa, jaroszka, ss, zakocona, agania, stokrotka25, Bąbelek, FreshMm, ola.321, soraya, Blondik, Lexie, annggela, Nynusia, nat_alia, Magnosia, estrella, szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również witamy w nie zbyt przyjemnym humorze.

R miał jechać dzisiaj po cegły na drugą połowę komina,ale faceet jegp matki,ktory ma przyczepke i auto z hakiem,powiedział,że nie wie czy pozwoli mu ta baba jechac....ja sb myślę i kij jej w dupe!moja mama pojedzie,choć daleko to zgodziła się. Nie wiem czy matka R jest świadoma,że nie ma kotłowni...a może fakt,że rurki jej są tam puszczone do środka już,sprawia że czuje się bezpiecznie i wie,że i tak R podłączy jej centralne...to pomieszczenie na kotłownię jest z części budynku którą my dostaliśmy,więc jak coś to pocałuje nas w cztery litery. Jak ja się cieszę że mam takich wspaniałych rodziców. Nawet nie wahali się z pomocą jak poprosiłam.

Pisze takie coś z rana bo potem przyjemniejsze tematy są poruszane :) ja wczoraj wyprasowałam wszystkie ciuszki od urodzenia do 3msca :) komoda prawie pełna...a kosmetyki zajęły mi już dwie szufladki...nie ogarne...taka komoda i dla Dzidzi brakło miejsca...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, coś w tym może być, bo moja koleżanka brała zwykłą, ale w kilku tabletkach i mówiła, że max się nie nadaje. Ale żeby to naprawdę miało aż takie znaczenie? To są tylko substancje pomocnicze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 09:00

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia hahaha jaki szczery uśmiech ! :D

Jaroszka Ja biorę max bo taka tylko mogę dostać u siebie bo forte nie sprzedają a jak kiedyś lekarz mi przepisywał ja to mówił ze mam brać farte a jak nie będzie to max normalnie.

Ale co jak co , kobieta się Milo zachowała ale chyba za mocno przejęła bo nie miała zbyt czym hehe:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    My również witamy w nie zbyt przyjemnym humorze.

R miał jechać dzisiaj po cegły na drugą połowę komina,ale faceet jegp matki,ktory ma przyczepke i auto z hakiem,powiedział,że nie wie czy pozwoli mu ta baba jechac....ja sb myślę i kij jej w dupe!moja mama pojedzie,choć daleko to zgodziła się. Nie wiem czy matka R jest świadoma,że nie ma kotłowni...a może fakt,że rurki jej są tam puszczone do środka już,sprawia że czuje się bezpiecznie i wie,że i tak R podłączy jej centralne...to pomieszczenie na kotłownię jest z części budynku którą my dostaliśmy,więc jak coś to pocałuje nas w cztery litery. Jak ja się cieszę że mam takich wspaniałych rodziców. Nawet nie wahali się z pomocą jak poprosiłam.

Pisze takie coś z rana bo potem przyjemniejsze tematy są poruszane :) ja wczoraj wyprasowałam wszystkie ciuszki od urodzenia do 3msca :) komoda prawie pełna...a kosmetyki zajęły mi już dwie szufladki...nie ogarne...taka komoda i dla Dzidzi brakło miejsca...
    Co za Babsztyl , ona ma mega problem ze sobą widzę ze tak się ciągle zachowuje !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nie wiem czy ma znaczenie, czy tez nie, ale odczułam potrzebę napisania Wam o tym, a co z ta informacja zrobicie to juz Wasza sprawa :) :*
    Tradycyjnie trzymam kciukasy za Ciebie Polkoska i spadam stad, bo mam masę roboty związanej z tymi urodzinami....ehhh za duzo sobie na głowę wzięłam, ale teraz juz za późno na takie rozmyślania, bo goście zaproszeni :)

Życzę miłego weekendu i do napisania pewnie jutro wieczorkiem :)

Buziaxy :*

polkosia, Nynusia, Magnosia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia babka wymiata, usmialam sie,ale bedziesz miala co wspominac:p
    Do toalety chodze z reguly codziennie rano.
    Ta nocka srednio przespana:( caly czas siku a do tego maly sie tak jakos ulozyl ze na zoladek naciskal i mnie zoladek bolal:/ a teraz to czuje jakby mi w pachwinie uciskal raczkami, tak nisko...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka ty po takich przygotowaniach to pewnie z tydzien bedziesz do siebie dochodzic hihi ;)
    Podziwiam !!! Ja bym nie podolala.

jaroszka lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jaroszka , z tego co wiem to nospa max ma tylko dodatkowo barwnik zolcien chinolinowa ktora niektore osoby moze uczulac poza tym identyko. Ja bralam dlugo nospe max wlasnie bo nie mialam recepty na forte. Jak nie masz uczulenia na ten barwnik a on jest w wielu lekach to ciezarne moga brac tak samo jak forte.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Jaroszka jest dokładnie tak jak piszesz. Mój gin to samo mówi i jeśli zleca mi branie nospy to tej zwykłej.

jaroszka, nat_alia lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie tez dzis nie za ciekawie. Zła na męża jestem jak osa, prawdę mówiąc nie chce go widzieć. Zasnęłam po 5 rano.
    Dzis to juz 5 raz w tym tygodniu kiedy umawia sie z kolegami. Dla mnie nie ma czasu. Mam juz tego dość. Aaa smęty z rana pociskam.
    Dzidziolek sie rusza w brzuszku - to najważniejsze.
    Jaroszka powodzenia przy przygotowaniach, oby jak najsprawniej poszly.
    Paula Ty faktycznie masz non stop jakies przygody z teściową... Wspolczuje.
    Udanego dzionka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 09:24

jaroszka lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nic nie wiem, dr mi jeszcze nie odpisała. Jak nie da znać do 11 to dzwonię do Medicover i poproszę o kontakt do centrum do którego chodzę.

Po przeanalizowaniu, pewnie mam infekcję dróg moczowych - chociaż nic nie czuję, do tego grzybka ale na to już wczoraj wzięłam nestatynę. Nie wiem tylko dlaczego wzrosły mi te d-dimery przecież biorę clexane w dużej dawce :/.

Dam znać jak coś będę wiedziała,
    miłego dnia wszystkim!

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj żal mojej teściowej (która jest złotą kobietą), bo od 20 lat nie była na żadnych wakacjach, dzisiaj o godz.23ej ma jechać nad morze, ale obawiam się, że nie pojedzie... bo stała się przykra rzecz. Otóż ma na wychowaniu 18-letniego wnuczka, który wczoraj przez swoją nieodpowiedzialność czy nieostrożność uszkodził auto kolegi - mechanik wycenia szkody na 1500zł. Babcia (moja teściowa) jeszcze nie wie, ale lada chwila się dowie... kombinujemy wszyscy - my, szwagierka ze szwagrem jak tę sytuację najlepiej rozwiązać... tak czy inaczej trzeba teściowej powiedzieć i obawiam się, że się załamie... 1500zł to prawie tyle, co jej emerytura, a młody nie ma kasy. Jednak, wspólnymi siłami i rodzinnie poradzimy sobie z tym. W każdym razie mi nie kazali się martwić i myśleć, reszta rodziny wzięła to w swoje ręce. Tylko chciałabym, aby się nie załamała i pojechała nad to morze na tydzień... ona przecież nie ma nigdy okazji gdzieś wyjechać.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 1839 1840 1841 1842 1843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ