X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozatym zycie nigdy nie jest proste i trzeba sie wspierac w trudnych chwilach tez..najprosciej sie rozwiesc..nawet nie chcialabym tego zrobic z wartosci religijnych..moze to jakas misja ???.bylismy w kosciele..potem mnie przytulil i przeprosil..moze ma jakas niestwierdzona nerwice jak mamusia...chore to wszystko...moze musi mu ktos pokazywac jak mozna zyc inaczej.

~Rewianka~, nat_alia lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudne to wszystko

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq jesteś! Tyle razy o tobie myślałam nawet mi się snilas i Cie wywolywalam ! Fajnie ze jesteś :*

Mam nadzieje ze cos wybierzecie, choć nasza jest prawie taka jak z ikei wiec lepiej było kupić w ikei przynajmniej instrukcja by była normalna :D ale nie ma tego złego 4h pracy parę razy zaczynalismy od nowa ale się udało ! :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Polkosia super, że jutro wychodzicie :) Tylko dbaj o siebie i odpoczywaj!

Nynusia moja mała ostatnio zachowuje się podobnie jak Twoja... całą noc przesypia, nie budzi się nawet jak idę siku, a praktycznie cały dzień szaleje w brzuszku :) Jak dla mnie to tak mogłoby jej zostać po porodzie... przynajmniej nocki będą przespane :)

IviQ fajnie, że wróciłaś ;) co tam u Ciebie?

Szczęśliwa fajnie, że udało Wam się skręcić tę komodę :)

My będziemy mieć meble za tydzień i dopiero wtedy zacznę pranie na całego.

SS mnie też ostatnio pobolewa dół brzucha... Kilka dni temu miałam takie lekkie bóle okresowe, później czułam kłucie, a od wczoraj jeszcze inny ból. Mam wrażenie jakby moja mała jakoś tak się układała, że mi na coś naciska i boli mnie brzuch i kręgosłup przy okazji :/ Wizytę mam dopiero 1 września więc jak nic więcej nie będzie się działo to poczekam cierpliwie... ale czasami martwię się czy aby wszystko ok i mała dotrwa do 38 tygodnia w brzuszku.

polkosia, szczesliwa_mamusia21, Nynusia lubią tę wiadomość

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl ktos dzisiaj w kosciele???
    Kazanie bylo o mezach ktorzy musza szanowac zony hahaha...kochac je..opiekowac sie nimi :)..moze to zadziakalo maz jsk baranek i nawet ciasto chce robic heheh

Bąbelek, ZakręconaOna, Nynusia, nat_alia, annggela, BATTINKA lubią tę wiadomość

• Arielka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mieszkanko tez się podoba a ten aneks połączony jest z hallem wiec taki fajny open space na pewno nie będzie wydawać się małe.
    Lojka dla mnie to normalnie decyzja życia :D

polkosia, lojkalojka lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam jeszcze z lekarką, bo odkąd jestem na pessarze tu w szpitalu, to zapomniałam co to jest ból spojenia... I ona powiedziała, że to na pewno nie spojenie mnie bolało, tylko ucisk na szyjkę. To właśnie bardzo podobnie boli, tak tam w środku. Wychodzi na to, że te ostatnie ataki bólowe, to właśnie był sygnał od szyjki, ale kto to wiedział... Byłam pewna, że to spojenie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki estrella. NA fb byłam z Wami cały czas ale tutaj tyle produkowałyście że nie ograniałam:/
    u mnie generalnie ok ale młody jest za malutki i mam skierowanie do szpitala. Jadę rano choć mi się nie chce i chciałabym by mnie przebadali i puścili do domu a właściwie do pracy. ale zobaczymy6 co będzie. Ostatnio za chiny nie mam apetytu pewnie przez pogodę i moze dlatego on tak mało rośnie. NIe wiem, ale martwiłam się tym już od ok 22 tyg. jest ruchliwy więc aż tak się nie stresuje. Mam tylko0 nadzieję ze to nic poważnego, dostałam juz leki8 na przepływy i zobacze czy od czwartku są jakies efekty:) a poza tym wszystko super i każdemu zyczę tak łagodnego przebiegu ciązy. Gdyby nie roamiary małego możnaby powiedzieć że czuje się rewelacyjnie:)

polkosia, estrella lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Byl ktos dzisiaj w kosciele???
    Kazanie bylo o mezach ktorzy musza szanowac zony hahaha...kochac je..opiekowac sie nimi :)..moze to zadziakalo maz jsk baranek i nawet ciasto chce robic heheh

Nooo byłam Super kazanie o mezach i ojcach :-) szkoda ze męża nie zabrałam ;-)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakiś czas się nie udzielałam bo nie było szans wbić się w wątek :)

Iviq w takim razie trzymam kciuki, żeby z przepływami było wszystko dobrze i z maluszkiem również :) przecież nie może być inaczej!

Zazdroszczę takiego łagodnego przebiegu ciąży... ja z każdym dniem mam coraz więcej dolegliwości i baaardzo chciałabym urodzić pod koniec września :P ale zobaczymy kiedy malutka postanowi wyjść bo to w sumie do niej należy decyzja :)

IviQ, stokrotka25 lubią tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka bierz 1.mówię Ci :D

Arielka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella to nie byl bol okresowy,taki jakis inny,skurczowy,do tego wyladawalam w wc ale nie wiem czy nie ze strachu:p
    Cala ciaze mam skurcze i twardnienia ale do tej pory nie byly bolesne.do tego moja gin twierdzi ze urodze przed terminem i mi wyobraznia podzialala,ale już nie smęce,jest lepiej;):*

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5db1972067a1.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/149f0074530a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f4796d2986d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b38f130d46a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f3ba7f02bc2.jpg

Moje literki... poobracało te zdjecia cholera wie czemu :/
    Pozdrawiam was dziewczyny.

ss, IviQ, FreshMm, lojkalojka, zakocona, szczesliwa_mamusia21, paula1, Lucy7, Arielka, madu, agania, Lexie, nat_alia, Nynusia, agaton, miska2503, lili_madlen lubią tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka, no i super :D uwielbiam takie domowe pomysły - bez wielkich wydatków, a oryginalnie :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• zakocona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciągle boli w dole brzucha, jak chodzę. Nie wiem co to za ból i gdzie to boli. Dodatkowo siku mi się wtedy też chce mocno.

My sobie dzisiaj na plaży poleżeliśmy trochę w cieniu nad wisłą i potem graliśmy na laptopie. teraz L ogląda mecz, a ja spróbuję się zdrzemnąć, bo cały dzień mi głowa pęka (już 2 apapy wzięłam) i bolą oczy.
    Jak nie urok, to sraczka..

Fajne te twoje literki nenka.

Zeta, ja bym nie chciała mieć wiecznie skłóconych rodziców, i ojca traktującego matkę w taki sposób, byleby święta spędzać razem. Ale ja mam inne priorytety.

polkosia, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona oby Ci przeszedł ból głowy

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona, miłego snu, oby przeszło :)
    dół brzucha mnie boli za to, jak leżę na boku, za długo siedzę lub idę zbyt szybko. Może to główka dziecka tak naciska?

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• IviQ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    freshMM tez czasmi mnie pobolewa ale jestem pewna ze główka naciska bo wystarczy ze maly poszaleje ulozy sie inaczej i juz nie boli

FreshMm lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobitki :)

Szybko tylko Misce w temacie mieszkania doradze, a potem opowiem co u nas po weekendzie :)

Miska, wiec moim zdaniem kuchnia zdecydowanie za mała, a na dodatek w połączeniu z salonem - dla mnie kiepskie rozwiazanie, bo będziesz ja zawsze musiała miec w czystości, bo centralnie widać ja z salonu. Chybaze postawisz sobie tam gdzies taki wysoki blat z szufladami, szafkami, zeby miec wiecej miejsca oraz oddzielić troszkę kuchnie od salonu.
    Pytałas o nasze opinie, wiec to jest moja :) powodzenia w rozmyslaniach :)

szczesliwa_mamusia21, miska2503 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona oby ból minal , spij dobrze :*
    Ja tak wykonczona ta komoda ze masakra tez bym sobie pospala ale poczekam jeszcze, od jakiegos tygodnia chodze o 2 spac ... regularnie, moze to to mnie tez wymeczylo...

Jaroszka czekamy na relacje ;*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 1854 1855 1856 1857 1858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ