X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imprezka urodzinowo sie udała! Wszystko co przygotowałam smakowało i nic nie zostało!!! Jestem w szoku!
    Maz bardzo zadowolonym dziękował mi cały czas :) goście tez chwalili i byli pełni uznania, ze w tak zaawansowanej ciazy zorganizowałam czadowa imprezkę ;)
    No a ja bardzo kiepsko sie czułam, bo poprostu za duzo zapierdzielalam, mimo ze siora i mama mi pomagały to i tak jakoś kiepsko sie czułam i brzuch potwornie twardy cały czas, z każdym chciałam pogadać, poza tym ciagle ktoś coś chciał, a to bluzę, bo zimno, a to inna muzykę albo gdzie moze dziecko położyć itd...ehhh umordowalam sie potwornie!
    Natomiast warto było dla mojego skarba :) wieczorem to tak mnie wszystko bolało jakbym maraton przebiegła....biodra, spojenie, brzuch, stopy, plecy....czułam sie jak stara baba no i rano nie mogłam sie podnieść z wyra, dopiero około 13 sie zwloklam na dół, na szczęście obiad zorganizował moj maz z siostra i jej mężem, wiec gitara :)

szczesliwa_mamusia21, estrella, Bąbelek, zakocona, Lexie, stokrotka25, Nynusia, ~Rewianka~, miska2503, lili_madlen lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, mieszkanie mi się podoba, w ogóle pokoje z aneksem kuchennym uważam za praktyczne.
    Kuchnia faktycznie malutka, ale jak dobrze sobie rozplanujesz ten pokój po swojemu, to możesz zresztą powiększyć przestrzeń kuchenną - bo przecież nie musisz ustawiać tak mebli w pokoju gościnnym, jak są w projekcie. A do kuchennych mebli można coś jeszcze dodać. Druga sprawa, w dzisiejszych czasach systemy mebli kuchennych są niezwykle pojemne... u brata kuchnia wydaje się mała, a w szafach mieści się ogrom.

IviQ, jeśli można - jak nazywa się lek, który dostałaś na przepływy? Mi mówił gin o jakimś leku, jestem ciekawa, czy to samo... nazwa przypominała mi pencylinę ;)

miska2503 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to udekorowalam tez stoły w ogrodzie .... Wiecie czerwone obrusy, kolorowe konfetti z liczba 30, banner i taka girlanda z napisem happy 30ths birthday :) serwetki i talerzyki czerwono czarne z liczba 30 :) no ładnie było! Chłopy sie popily, a dziewczyny to albo prowadziły samochody, albo pilnowali dzieciaków :) tak to juz jest ...życie...aaaa i dowiedzieliśmy sie wczoraj, ze nasi przyjaciele sa w 9 tygodniu ciazy z drugim dzieckiem, pierwsze dziecko dopiero 2 sierpnia roczek skończyło!!! Szybko sie wzięli do roboty, a jeszcze 3 tygodnie temu jak sie widzieliśmy to karmiła cycem kubusia !

szczesliwa_mamusia21, FreshMm, estrella, Lexie, Nynusia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ciesze sie ze wszystko sie udalo ! :P
    No mialas prawno na drugi dzien byc zmeczona po takim maratonie, ale tak jak mowisz dla ukochanego wszystko :)

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    freshMm lek polecony zresztą przez nasza kochaną biedną okupantkę szpitala Medargin-saszetki lub proszek. Świństwo straszne ale da się wypić z sokiem i jest bez recepty od 30-50 zł za op

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, to nie ten zatem, bo tamten na pewno nazywał się pencilCOŚTAM... w każdym razie na "P" ;) mówił, że taki na wzrost maluszka, ale nie ma u mnie sensu na razie, bo przepływy dobre i nie jest jeszcze duża różnica wzrostu

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Estrella to nie byl bol okresowy,taki jakis inny,skurczowy,do tego wyladawalam w wc ale nie wiem czy nie ze strachu:p
    Cala ciaze mam skurcze i twardnienia ale do tej pory nie byly bolesne.do tego moja gin twierdzi ze urodze przed terminem i mi wyobraznia podzialala,ale już nie smęce,jest lepiej;):*

Aaa widzisz... ja do tej pory nie miałam żadnych dolegliwości od strony brzucha, dopiero jakoś od tygodnia mnie pobolewa... i to są różne bóle... No ale tak sobie myślę, że przecież za miesiąc moja mała może się pojawić na świecie więc chyba powinnam się przyzwyczaić do tego, że boli bo pewnie coraz częściej będę tego doświadczać... a kulminacją będzie poród :D trzymam kciuki żeby przeszło!

polkosia lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rety jeszcze troche i zaczniemy sie rozpakowywac.....

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Jaroszka ciesze sie ze wszystko sie udalo ! :P
    No mialas prawno na drugi dzien byc zmeczona po takim maratonie, ale tak jak mowisz dla ukochanego wszystko :)

:*
    A ja sie cieszę, ze udało Wam sie skręcić komodę, bo przeciez byś nam tutaj płakała bidulko!

polkosia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo iviq w końcu jesteś! Codziennie Cię wypatrywalam! :)

No i ciekawe co u Miki!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka oj tak ! Jak juz D powiedzial ze ja wyrzucamy ... ale dobrze ze laski były na forum i telepatycznie mnie wspieraly :D Tez sie ciesze ze juz w koncu stoi :P

Mika pewnie w podrozy do DE i rano da znak mam nadzieje :)

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka super , ze się wszystko udało ! :D
    Ale na bank nameczylas się biedulko , domyslam się .

Paulla jaka Ty piękna jesteś: o <3

Polkosia no właśnie mnie wtedy tak czulam co Wam pisalam , ze w szyjce chyba boli albo spojenie a tu widzisz okazuje się ze dobrze myslalam ze to szyjka .
    A jak poszlam do lekarki to mnie zbadała najpierw palcowo , grzebala wysoko itp i zaraz mówi tak" szyjka zamknięta ale chyba bardzo krotka juz" a ja zawał normalnie mowie kuzwa skróciła się i teraz masakra !
    A za chwile USG patrzy i mówi " a nieee , szyjka piękna 4,5 cm . Zamknięta itp" ulga mega , ulzylo mi ze ominęło mnie skrócenie się szyjki w tym tygodniu ale no uprzedzila mnie ze skurcze BH teraz nawet bezbolesne jak dużo jest dość to skracają szyjkę w jakims stopniu po czasie

polkosia, PauLLa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa , Mika wczoraj na weselu się bawiła . :D pewnie dziś odpoczywają , do DE chyba jada we wtorek o ile pamietam dobrze

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie pamietam ze sie bawila wczoraj , ale cos mi sie obilo o uszy ze po weselu wraca wiec myslalam ze to dzis :P No nic poczekamy na nia hehe :)
    Szyjka piękna ! Dobrze ze wszystko ok ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje ze jeszcze parę tygodni taka zostanie a później niech się dzieje: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znów dopadł mnie len ! Caaaaaaaaaaaaaly weekend się opieprzalam ! No może do wczoraj do południa byłam aktywna a później to len taki , ze kuzwa pozal się Panie Boże !
    Miałam dzisiaj sobie robić super dzień dla siebie , ala spa a tu chust ... Len był silniejszy . Rano wstaje i działam a co !
    W końcu trzeba cos ze sobą zrobić a nie będę wiecznie farbowania włosów i robienia brwi odsuwać na inny dzień . Niby jakąś zapuszczona ciezarowka nie jestem hehe ale bym lepiej się poczuła ! :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dzisiaj od rana boli brzuch, ech... wzięłam nospę, ale średnio pomogła... pewnie Mała mnie tak kopie w dole, albo tak się ułożyła. Pewnie to się coraz częściej będzie zdarzać.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które miały grzybka i brały nystatynę dopochwowo.
    Mi w badaniu na izbie przyjęć wyszła grzybica i przepisali mi nystatynę, 2 tabletki dostałam w szpitalu i receptę na 10 tabletek, ale nie dopytałam czy mam je wszystkie wybrać do końca czy nie... może któraś coś podpowiedzieć? Czy mam wybrać 10 tabletek (łącznie z tymi 2, które mi w szpitalu dali), czy wybrać całe opakowanie - to byłoby 12 tabletek.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tym grzybem dziewczyny? Wy mialyscie problemy rowniez przed ciaza? Skąd to sie bierze? Na basen chodzicie? Bo ja to tylko dwa razy w życiu miałam grzybice i to po stosowaniu antybiotyków...

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Jak to jest z tym grzybem dziewczyny? Wy mialyscie problemy rowniez przed ciaza? Skąd to sie bierze? Na basen chodzicie? Bo ja to tylko dwa razy w życiu miałam grzybice i to po stosowaniu antybiotyków...

Ja nie byłam ani razu na basenie w ciąży... i nigdy grzybicy nie miałam! Za cholerę nie wiem skąd się to u mnie wzięło... ale odkąd biorę te tabletki to od razu śluzu mam bardzo mało, a ostatnimi czasy zalewało mnie, myślałam, że tak ma być, bo nic nie swędziało...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 1855 1856 1857 1858 1859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ