X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na TVN siedem infiltraca. Jak któraś nie oglądała polecam!!! Super film z reszta jak każdy z Leonardo dicaprio.

szczesliwa_mamusia21, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybek w ciąży podobno zdarza się dość często .
    Ja miałam raz slabe zapalenie grzybkiem i przeszło po rumianku przed ciąża miałam raz ale to spore zapalenie i również wyleczylam to rumiankiem ale ok tygodnia leczylam a nie 2 dni jak ostatnio .
    Ogólnie Ja dostalam grzyba najprawdopodobniej wtedy przed ciąża kilka lat od tego ze ktoś ręce wycieral na imprezie domowce u nas w mój ręcznik ( tak podejrzewam ) bo na basen nie chodzilam , nie siadalam na WC bez papieru najpierw polozonego nigdzie i takie tam . Cholera wie , a może dostalam od proszku do prania albo czegoś . Lekarz kiedyś mówił mi , zw grzybek przyplontac się może właśnie nawet jak majtki są źle wyplukane:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ooooo iviq w końcu jesteś! Codziennie Cię wypatrywalam! :)

No i ciekawe co u Miki!
    O ooo jak miło :) dziękuję

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam raz w życiu grzyba po seksie z jakimś tam moim ówczesnym facetem, na studiach. Wtedy dostałam antybiotyki do łykania i przeszło po 2 czy 3 dniach. Potem nigdy więcej nie miałam. Natomiast po basenie notorycznie mam zapalenia pęcherza.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od zawsze nawet jak jeszcze dizewica byłam miałam problem z grzybami w pochwie. Notorycznie co kilka tygodni. A od kiedy jestem w ciązy do zeszłego tyg jak ręką odjął. Dopiero po zeszłym wyjezdzie -być moze kąpiel w jeziorze, być może braki płynu do higieny nie wiem ale mam znowu. Ale jak dla mnie po 8 miesiącach to i tak rewelacja. JA dostałam teraz clotrimazolum w tabletkach dopochwowych, ale jest tez maść mi dobrze znana i się z nią nie rozstawałam na każdy wyjazd bo wystarczyła zmiana wody i ja juz grzybica. Kiedys byla tylko na recepte a teraz kosztuje pare zloty i jest ogoolnie dostepna. polecam

polkosia lubi tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka oglądamy z Mama:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapalenie pochwy może się zdarzyć od wszystkiego. Jak się popsuje nasza zdrowa flora bakteryjna, to się po prostu namnażają bardziej i zapalenie gotowe. Szczególnie, jak się nosi majtki ze sztucznych materiałów i obcisłe spodnie w kroku.
    Ja miałam nawracające infekcje i któryś gin powiedział, żebym przestała chodzić w obcisłych jeansach. Infekcje przestały nawracać :)
    W ciąży brałam raz leki, bo mnie cośtam swędziało delikatnie. Skąd się wzięło nie mam pojęcia..

Nie wiem czy cokolwiek usnęłam w ogóle :/ Głowa nadal boli :/

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujęmy za komplementy,bo my czujemy się jak smok :P

Byłam z R na dworze z 5godzin bez siedzenia. I brzuch jak kamień. Leżymy właśnie z Kocikiem. Jutro R wstaje o 4! Znowu :( nie potrafie nie wstać a jak kot co chwile wstaje z łóżeczka to budze się i nic na to nie poradze...

Co do grzybka to ja nie chodziłam na basen i złapałam jakiegoś a potem na basen niemal codziennie i to nie kryty i żadnych bakteri nawet...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja nie chodziłam nigdy w obcisłych spodniach niestety:(

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona polubilam posta jeśli chodzi o grzybka bo zgadzam się z tym co napisałas :)
    Co do głowy to może paracetamol jak cie cały dzień tak boli ? Jakąś kąpiel wez , herbatke sobie zaparz może trochę przejdzie .

Paulla jaki smok , cudownie wygladasz a ciąża megaaa Ci służy . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Rozmawiałam jeszcze z lekarką, bo odkąd jestem na pessarze tu w szpitalu, to zapomniałam co to jest ból spojenia... I ona powiedziała, że to na pewno nie spojenie mnie bolało, tylko ucisk na szyjkę. To właśnie bardzo podobnie boli, tak tam w środku. Wychodzi na to, że te ostatnie ataki bólowe, to właśnie był sygnał od szyjki, ale kto to wiedział... Byłam pewna, że to spojenie.

To ciekawe Polkosia, bo mnie cały czas boli, po założeniu pessara jeszcze bardziej...
    I ja byłam pewna, że to spojenie, a lekarz też nie zaprzecza tylko mi mówił, że będzie bolało coraz bardziej, bo Młody jest coraz cięższy i coraz bardziej naciska, a pessar to jednak ciało obce tam w środku i może też powodować większy ból...

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clotrimazol rzeczywiście jest genialny. Kiedyś byłam w domkach letniskowych i nie było bieżącej wody i mnie trochę zaczęło swędzieć, więc poleciałam po maść zanim jeszcze się rozprzestrzeniło i przeszło momentalnie :)

IviQ lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie polkosia. Zawsze jak tylko coś zaczyna sie dziac to smaruje i pomaga:))) nawet kiedys mojemu ex sie jakies dziwne kropki porobily i skora jakby mu z grzybka zaczela schodzic i tez 2 razy posmarowalam i jak reka odjęł:)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie u każdej coś innego to oznacza. Mi ból minął jak ręką odjął, więc to na bank była szyjka i ten nacisk, a nie spojenie. No pessar trochę przytrzymuje to wszystko, więc dalej się niby nie skraca. Pewnie od anatomii zależy. Stokrotka, a badali Cię USG z pessarem już może? Czy tylko ginekologicznie?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy nawracjacej grzybicy, leczeniu powinien poddać sie równie partner, bo niestety oni przechodzą bezobjawowo, a nam sprzedają

polkosia, agania, Blondik lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, po założeniu nie miałam już usg dopochwowo, tylko ginekologicznie mi bada, czy szyjka nie jest miękka i zamknięta. Zaraz po założeniu chciał zbadać USG, ale byłam tak spięta, że stwierdził że nie da rady, bo się szyjka cofa (?) i zrobił mi normalnie przez brzuch żeby zobaczyć,czy krążek jest dobrze osadzony. I teraz zawsze na wizytach mi głęboko bada tak jak przy zakładaniu i poprawia ten pessar.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona mnie też dziś ból głowy męczy od długiego czasu...Chyba ciśnienie jakieś nie takie... I noc też kiepska, wszystko mnie bolało:/ Może jutro będzie lepiej.
    Zamówiłam te staniki z Hm też Mki zobaczymy czy będą dobre, najwyżej oddam, ale wzięłam czarny i biały. :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Stokrotka a jaka miseczkę nosisz ? Bo ja też myślałam o tych stanikach ale z jednym juz się zrobilam

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te staniki sa na zapięcie, czy zakladane przez głowę?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Nie, po założeniu nie miałam już usg dopochwowo, tylko ginekologicznie mi bada, czy szyjka nie jest miękka i zamknięta. Zaraz po założeniu chciał zbadać USG, ale byłam tak spięta, że stwierdził że nie da rady, bo się szyjka cofa (?) i zrobił mi normalnie przez brzuch żeby zobaczyć,czy krążek jest dobrze osadzony. I teraz zawsze na wizytach mi głęboko bada tak jak przy zakładaniu i poprawia ten pessar.
    Ja jak na USG na szpitalu byłam u nie swojego gin to dopochwowo szyjkę badał. Przed badaniem też jakoś spięta byłam bo gina nie znałam a dodatkowo jeszcze jakaś babka siedziała i się gapiła :/ spiełam się a on z wyrzutami do mnie " nooo niee następna dziewica" myślałam że mu jeb*e tą sondą.

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 1856 1857 1858 1859 1860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ