Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Grzybek w ciąży podobno zdarza się dość często .
Ja miałam raz slabe zapalenie grzybkiem i przeszło po rumianku przed ciąża miałam raz ale to spore zapalenie i również wyleczylam to rumiankiem ale ok tygodnia leczylam a nie 2 dni jak ostatnio .
Ogólnie Ja dostalam grzyba najprawdopodobniej wtedy przed ciąża kilka lat od tego ze ktoś ręce wycieral na imprezie domowce u nas w mój ręcznik ( tak podejrzewam ) bo na basen nie chodzilam , nie siadalam na WC bez papieru najpierw polozonego nigdzie i takie tam . Cholera wie , a może dostalam od proszku do prania albo czegoś . Lekarz kiedyś mówił mi , zw grzybek przyplontac się może właśnie nawet jak majtki są źle wyplukane:) -
Ja dostałam raz w życiu grzyba po seksie z jakimś tam moim ówczesnym facetem, na studiach. Wtedy dostałam antybiotyki do łykania i przeszło po 2 czy 3 dniach. Potem nigdy więcej nie miałam. Natomiast po basenie notorycznie mam zapalenia pęcherza.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
a ja od zawsze nawet jak jeszcze dizewica byłam miałam problem z grzybami w pochwie. Notorycznie co kilka tygodni. A od kiedy jestem w ciązy do zeszłego tyg jak ręką odjął. Dopiero po zeszłym wyjezdzie -być moze kąpiel w jeziorze, być może braki płynu do higieny nie wiem ale mam znowu. Ale jak dla mnie po 8 miesiącach to i tak rewelacja. JA dostałam teraz clotrimazolum w tabletkach dopochwowych, ale jest tez maść mi dobrze znana i się z nią nie rozstawałam na każdy wyjazd bo wystarczyła zmiana wody i ja juz grzybica. Kiedys byla tylko na recepte a teraz kosztuje pare zloty i jest ogoolnie dostepna. polecam
polkosia lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Zapalenie pochwy może się zdarzyć od wszystkiego. Jak się popsuje nasza zdrowa flora bakteryjna, to się po prostu namnażają bardziej i zapalenie gotowe. Szczególnie, jak się nosi majtki ze sztucznych materiałów i obcisłe spodnie w kroku.
Ja miałam nawracające infekcje i któryś gin powiedział, żebym przestała chodzić w obcisłych jeansach. Infekcje przestały nawracać
W ciąży brałam raz leki, bo mnie cośtam swędziało delikatnie. Skąd się wzięło nie mam pojęcia..
Nie wiem czy cokolwiek usnęłam w ogóleGłowa nadal boli
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Dziękujęmy za komplementy,bo my czujemy się jak smok
Byłam z R na dworze z 5godzin bez siedzenia. I brzuch jak kamień. Leżymy właśnie z Kocikiem. Jutro R wstaje o 4! Znowunie potrafie nie wstać a jak kot co chwile wstaje z łóżeczka to budze się i nic na to nie poradze...
Co do grzybka to ja nie chodziłam na basen i złapałam jakiegoś a potem na basen niemal codziennie i to nie kryty i żadnych bakteri nawet... -
Zakocona polubilam posta jeśli chodzi o grzybka bo zgadzam się z tym co napisałas
Co do głowy to może paracetamol jak cie cały dzień tak boli ? Jakąś kąpiel wez , herbatke sobie zaparz może trochę przejdzie .
Paulla jaki smok , cudownie wygladasz a ciąża megaaa Ci służy . -
polkosia wrote:Rozmawiałam jeszcze z lekarką, bo odkąd jestem na pessarze tu w szpitalu, to zapomniałam co to jest ból spojenia... I ona powiedziała, że to na pewno nie spojenie mnie bolało, tylko ucisk na szyjkę. To właśnie bardzo podobnie boli, tak tam w środku. Wychodzi na to, że te ostatnie ataki bólowe, to właśnie był sygnał od szyjki, ale kto to wiedział... Byłam pewna, że to spojenie.
To ciekawe Polkosia, bo mnie cały czas boli, po założeniu pessara jeszcze bardziej...
I ja byłam pewna, że to spojenie, a lekarz też nie zaprzecza tylko mi mówił, że będzie bolało coraz bardziej, bo Młody jest coraz cięższy i coraz bardziej naciska, a pessar to jednak ciało obce tam w środku i może też powodować większy ból... -
Clotrimazol rzeczywiście jest genialny. Kiedyś byłam w domkach letniskowych i nie było bieżącej wody i mnie trochę zaczęło swędzieć, więc poleciałam po maść zanim jeszcze się rozprzestrzeniło i przeszło momentalnie
IviQ lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
no dokładnie polkosia. Zawsze jak tylko coś zaczyna sie dziac to smaruje i pomaga:))) nawet kiedys mojemu ex sie jakies dziwne kropki porobily i skora jakby mu z grzybka zaczela schodzic i tez 2 razy posmarowalam i jak reka odjęł
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Widocznie u każdej coś innego to oznacza. Mi ból minął jak ręką odjął, więc to na bank była szyjka i ten nacisk, a nie spojenie. No pessar trochę przytrzymuje to wszystko, więc dalej się niby nie skraca. Pewnie od anatomii zależy. Stokrotka, a badali Cię USG z pessarem już może? Czy tylko ginekologicznie?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nie, po założeniu nie miałam już usg dopochwowo, tylko ginekologicznie mi bada, czy szyjka nie jest miękka i zamknięta. Zaraz po założeniu chciał zbadać USG, ale byłam tak spięta, że stwierdził że nie da rady, bo się szyjka cofa (?) i zrobił mi normalnie przez brzuch żeby zobaczyć,czy krążek jest dobrze osadzony. I teraz zawsze na wizytach mi głęboko bada tak jak przy zakładaniu i poprawia ten pessar.
-
Zakocona mnie też dziś ból głowy męczy od długiego czasu...Chyba ciśnienie jakieś nie takie... I noc też kiepska, wszystko mnie bolało:/ Może jutro będzie lepiej.
Zamówiłam te staniki z Hm też Mki zobaczymy czy będą dobre, najwyżej oddam, ale wzięłam czarny i biały. -
stokrotka25 wrote:Nie, po założeniu nie miałam już usg dopochwowo, tylko ginekologicznie mi bada, czy szyjka nie jest miękka i zamknięta. Zaraz po założeniu chciał zbadać USG, ale byłam tak spięta, że stwierdził że nie da rady, bo się szyjka cofa (?) i zrobił mi normalnie przez brzuch żeby zobaczyć,czy krążek jest dobrze osadzony. I teraz zawsze na wizytach mi głęboko bada tak jak przy zakładaniu i poprawia ten pessar.
spiełam się a on z wyrzutami do mnie " nooo niee następna dziewica" myślałam że mu jeb*e tą sondą.