X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona zatrzymali mnie bo dzxiecko za slabo rosnie

Szxczesliwa a po ilu dniach sie wypisalas i sa jakies konsekwencje ze np juz Cie nie przyjma?

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • rah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Pościel i koce czy ręczniki to piorę na 95 :) A ubrania na 60. Tylko delikatne rzeczy wrzucam na 30-40, ale raczej noszę zwykłe, bawełniane ubrania i przy 60 nic im nie jest. Tu bardziej mi chodziło o kwestię prania w różnych proszkach, bo z jednej strony na 40 niby tyle bakterii zostaje, a z drugiej piszecie, że te zwykłe proszki takie niedelikatne :)
    Ja pościel i ręczniki na 60 ale co 2-3 prania na 90 stopni.
    Ubrania obowiązkowo 40 stopni, jeansy, bluzy czasem na 60.
    Warto czytać metki przy zakupie bo czesc firm produkuje ciuszki dziecięce ktore pierze sie 60-70 stopni, tak by była szansa wybić bakterie. Ubranek ktore maja 30 stopni w ogole nie kupowałam, bo szybko "szmatka" zostanie jak w wyższych temp popiore.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,
    Czytając Was rano byłam w drodze na cotygodniowe KTG, na którym niestety wyszły skurcze. Od razu dostałam skierowanie do szpitala. Na IP dostałam leki rozkurczowe, po których skurcze osłabły nieco. Mam brać nospe forte 4 dziennie i leżeć plackiem. Ponieważ szyjka ma 4 cm i brak rozwarcia puścili mnie do domu. Gdyby sytuacja nie poprawiła się do jutra, mam wrócić do szpitala.

Także kochane, to już nie przelewki ;)

Polkosiu, Anaa, myślę o Was ciepło. Musimy się trzymać dla naszych maluszków. Oby pobyły w naszych brzuszkach jak najdłużej.

PS Znowu skurcz pomimo 2 czopków i nospy doustej i w zastrzyku.... Heh :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 15:10

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pranie to pościel, ręczniki, ścierki piorę w 90 stopniach. Przeważnie nasze ubrania piorę w 60 stopniach, w 40 stopniach piorę gdy chcę tylko coś odświeżyć.
    A co do prasowania to ja po pierwsze lubię jak rzeczy są takie sztywne i wyprasowane a dodatkowo bardzo lubię prasować :) więc prasowanie to dla mnie to nie problem :)

polkosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka prałam w proszku dla dzieci w 40 stopniach, a potem prasowałam parowym żelazkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 15:16

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Nie było mnie weekend, a tu takie rzeczy...

Polkosia - fajnie, że już wychodzicie :) Oszczędzaj się i trzymajcie się razem jak najdłużej.

anaa - trzymam mocno kciuki, jesteś w 35 tygodniu więc na pewno będzie ok :)

Magnosia - zaciskaj nogi! Dziewczyny, co to za pospolite ruszenie? :P

Ja w weekend byłam w Krakowie - przeszłam kilka dobrych kilometrów, wyszalałam na imprezie i czuję się świetnie. Wróciłam padnięta, ale było warto :D

Co do prania - 40 stopni, dla małego zamierzam wszystko prasować. Uwielbiam prasowanie :D

Któraś wrzucała rozkład mieszkania (nie pamiętam kto :/) - ja mam salon wraz z aneksem, szafek nie jest mało i wszystko mi się mieści. W nowych kuchniach jest to fajnie rozplanowane. Salonik mamy mały, ale dla nas idealny. Będziemy go trochę powiększać, ale to grubszy remont więc za parę lat.

Wygrałam parę rzeczy do wyprawki z Chicco z tej ankiety, co tu wrzucałyście - komuś jeszcze się udało? :) To już trzeci konkurs w ciąży, w którym jestem laureatką - chyba powinna puścić totka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 15:20

Magnosia, miska2503, polkosia, nat_alia, ZakręconaOna, Nynusia, agaton lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa super,że zaczęli działać coś...bezczynność jest beznadziejna...

Polkosia do czwartku zleci :) i fajnie że wychodzicie :*

Dziewczyny ja wyprałam w niemieckim hipoalergicznym który od siostry dostałam a te rozm68 i wieksze w naszym. Poprasowałam wszystkie ubranka,bo to ładnie wygląda poprostu. Trzy dni wszystko prasowałam i dzisiaj skończyłam:) poza tym jak zakupie pościel to też muszę ją wyprać i wyprasowac...

Jak mi się nic nie chce...R wraca za godzine...liste z zakupami muszę jemu podesłać...żwirek i karma dla Kocika najważniejsze :D wgl to biedny chce wyjść na dwór a ranka ze szwem paprze się czasami i musi być w domku...

Aaaaa i prosimy o kciuki bo dzisiaj R testuje komin czy będzie dobrze ciągnąć...jejku oby było wszystko ok bo nigdy nie zrobimy centralnego...:( a zima za pasem i Dzidzia niedługo z nami :( i jak tu się wózkiem martwić? :(

polkosia lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Moja była prawie cały czas bez zmian a ostatnio sie wydłużyła o prącie 1 cm. A czemu nie moze byc "ruchoma"?
    Prącie mówisz..? :D a już poważnie to nie znam się na tym, sa rożne opinie na temat wydłużania szyjki, jak zwykle zresztą. Napisałam tylko mi gin mówił :)
    Magnosia wrote:
    Ubranka prałam w proszku dla dzieci w 40 stopniach, a potem prasowałam parowym żelazkiem.
    Ja dokładnie tak samo robię.

rah, Magnosia lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa a ty w jakim szpitalu jesteś?

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla, czemu mu się paprze rana ze szwami? Nie powinna.

Na dużą ilość kotów po kastracji (najpierw jako wolontariuszka, obecnie wszystkie kocięta z mojej hodowli wychodzą wykastrowane, jeśli idą "na kolanka), miałam tylko jeden przypadek, że rana się babrała i było to uczulenie na nici.
    Co wet mówi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 15:32

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pralam na 40 w proszku dla dzieci tylko teraz zostaje poprasowac ale to od przyszłego tygodnia bo się przenosze do mamy na końcówkę ciąży do radomia a mąż zostaje w wawie tylko przenosi się ro kolegi.

Bąbelek lubi tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze juz lepiej z wami jest :) stracha narobilyscie od rana.
    Lozeczko zlozylam, dywanik w pokoju z komoda, maz karnisz przykreca, musze okno umyc domalowac niedociaglosci i pokoik gotowy. Za pare dni wrzuce wam fote jak juz bedzie gotowe :)
    Narazie poscieli i ciuszkow nie wykladam niech wywietrzeje pokoik. Jest juz boskiiii <3

Od 2 dni pobolewa mnie dol brzucha, zapewne rozciaga sie grubasek sie robi z Dorianka <3

Ciuszki po kims wypralam w 60 stopniach i posciel, a nowe ciuszki i kocyki w 40 i oczywiscie wszystko oprocz kocykow wyprasowalam w max temp.
    Maskotki tez wypralam, bo mogly sie walac po podlodze w sklepach a on pozniej bedzie do buzi bral, nic mi sie nie zniszczylo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 15:36

PauLLa lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska, czemu się przenosisz do mamy i czemu twój mąż do kolegi?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Radomiu na tochtermana :| chciałam kozienice ale wyszlo jak zwykle ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mama mi powiedziała żebym zaczęła sutki hartować szorstkim ręcznikiem, twierdzi że niby później będą mniej boleć. Sama nie wiem, jakoś to do mnie nie przemawia... :/ słyszałyście o czymś takim?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Ja dokładnie tak samo robię.
    Hahahaha!!!!! Ten ipad to ma zawsze swoje pomysły na dobry tekst ;)
    Hahaha ;D

Oczywiście miało byc, ze sie wydłużyła prawie o 1cm! Co za prącie?!?!? ;D

Bąbelek lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ostatnio mama mi powiedziała żebym zaczęła sutki hartować szorstkim ręcznikiem, twierdzi że niby później będą mniej boleć. Sama nie wiem, jakoś to do mnie nie przemawia... :/ słyszałyście o czymś takim?
    U nas w szpitalu mówili zeby podczas prysznica pocierać gąbka z mydłem, ale to dopiero w 37tc bo drażnienie sutków moze miec wpływ na przyspieszenie porodu.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    tak, konsultantka laktacyjna mówiła, że to kompletna bzdura i żeby nie robić sobie krzywdy na siłę. Dziecko DOBRZE ułożone do karmienia i DOBRZE biorące brodawkę do buzi, nie robi krzywdy matce.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah - głodnemu chleb na myśli :D może ipad wie czego podświadomie pożądasz? :D

Bąbelek, ZakręconaOna, rah lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    miska, czemu się przenosisz do mamy i czemu twój mąż do kolegi?

Wynajmujemy kawalerkę teraz na 10 piętrze a winda staje tylko do 8. No i jesteśmy w trakcie kupowania mieszkania. Albo kupimy to to dawałem rzut a jak nie mamy jeszcze jedno na oku z rynku wtórnego napewno do końca roku będziemy już na swoim. Mąż nie chce aby mała przyszła do tej kawalerki mieszkać. A nie mamy zbytnio czasu szukać nic większego a na dodatek jak słyszą że kobieta w ciąży to nie chcą wynajmować. A to mieszkanie ma 24 m.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
‹‹ 1869 1870 1871 1872 1873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ