X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona zatrzymali mnie bo dzxiecko za slabo rosnie

Szxczesliwa a po ilu dniach sie wypisalas i sa jakies konsekwencje ze np juz Cie nie przyjma?

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • rah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Pościel i koce czy ręczniki to piorę na 95 :) A ubrania na 60. Tylko delikatne rzeczy wrzucam na 30-40, ale raczej noszę zwykłe, bawełniane ubrania i przy 60 nic im nie jest. Tu bardziej mi chodziło o kwestię prania w różnych proszkach, bo z jednej strony na 40 niby tyle bakterii zostaje, a z drugiej piszecie, że te zwykłe proszki takie niedelikatne :)
    Ja pościel i ręczniki na 60 ale co 2-3 prania na 90 stopni.
    Ubrania obowiązkowo 40 stopni, jeansy, bluzy czasem na 60.
    Warto czytać metki przy zakupie bo czesc firm produkuje ciuszki dziecięce ktore pierze sie 60-70 stopni, tak by była szansa wybić bakterie. Ubranek ktore maja 30 stopni w ogole nie kupowałam, bo szybko "szmatka" zostanie jak w wyższych temp popiore.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,
    Czytając Was rano byłam w drodze na cotygodniowe KTG, na którym niestety wyszły skurcze. Od razu dostałam skierowanie do szpitala. Na IP dostałam leki rozkurczowe, po których skurcze osłabły nieco. Mam brać nospe forte 4 dziennie i leżeć plackiem. Ponieważ szyjka ma 4 cm i brak rozwarcia puścili mnie do domu. Gdyby sytuacja nie poprawiła się do jutra, mam wrócić do szpitala.

Także kochane, to już nie przelewki ;)

Polkosiu, Anaa, myślę o Was ciepło. Musimy się trzymać dla naszych maluszków. Oby pobyły w naszych brzuszkach jak najdłużej.

PS Znowu skurcz pomimo 2 czopków i nospy doustej i w zastrzyku.... Heh :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 15:10

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pranie to pościel, ręczniki, ścierki piorę w 90 stopniach. Przeważnie nasze ubrania piorę w 60 stopniach, w 40 stopniach piorę gdy chcę tylko coś odświeżyć.
    A co do prasowania to ja po pierwsze lubię jak rzeczy są takie sztywne i wyprasowane a dodatkowo bardzo lubię prasować :) więc prasowanie to dla mnie to nie problem :)

polkosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka prałam w proszku dla dzieci w 40 stopniach, a potem prasowałam parowym żelazkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 15:16

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Nie było mnie weekend, a tu takie rzeczy...

Polkosia - fajnie, że już wychodzicie :) Oszczędzaj się i trzymajcie się razem jak najdłużej.

anaa - trzymam mocno kciuki, jesteś w 35 tygodniu więc na pewno będzie ok :)

Magnosia - zaciskaj nogi! Dziewczyny, co to za pospolite ruszenie? :P

Ja w weekend byłam w Krakowie - przeszłam kilka dobrych kilometrów, wyszalałam na imprezie i czuję się świetnie. Wróciłam padnięta, ale było warto :D

Co do prania - 40 stopni, dla małego zamierzam wszystko prasować. Uwielbiam prasowanie :D

Któraś wrzucała rozkład mieszkania (nie pamiętam kto :/) - ja mam salon wraz z aneksem, szafek nie jest mało i wszystko mi się mieści. W nowych kuchniach jest to fajnie rozplanowane. Salonik mamy mały, ale dla nas idealny. Będziemy go trochę powiększać, ale to grubszy remont więc za parę lat.

Wygrałam parę rzeczy do wyprawki z Chicco z tej ankiety, co tu wrzucałyście - komuś jeszcze się udało? :) To już trzeci konkurs w ciąży, w którym jestem laureatką - chyba powinna puścić totka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 15:20

Magnosia, miska2503, polkosia, nat_alia, ZakręconaOna, Nynusia, agaton lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa super,że zaczęli działać coś...bezczynność jest beznadziejna...

Polkosia do czwartku zleci :) i fajnie że wychodzicie :*

Dziewczyny ja wyprałam w niemieckim hipoalergicznym który od siostry dostałam a te rozm68 i wieksze w naszym. Poprasowałam wszystkie ubranka,bo to ładnie wygląda poprostu. Trzy dni wszystko prasowałam i dzisiaj skończyłam:) poza tym jak zakupie pościel to też muszę ją wyprać i wyprasowac...

Jak mi się nic nie chce...R wraca za godzine...liste z zakupami muszę jemu podesłać...żwirek i karma dla Kocika najważniejsze :D wgl to biedny chce wyjść na dwór a ranka ze szwem paprze się czasami i musi być w domku...

Aaaaa i prosimy o kciuki bo dzisiaj R testuje komin czy będzie dobrze ciągnąć...jejku oby było wszystko ok bo nigdy nie zrobimy centralnego...:( a zima za pasem i Dzidzia niedługo z nami :( i jak tu się wózkiem martwić? :(

polkosia lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Moja była prawie cały czas bez zmian a ostatnio sie wydłużyła o prącie 1 cm. A czemu nie moze byc "ruchoma"?
    Prącie mówisz..? :D a już poważnie to nie znam się na tym, sa rożne opinie na temat wydłużania szyjki, jak zwykle zresztą. Napisałam tylko mi gin mówił :)
    Magnosia wrote:
    Ubranka prałam w proszku dla dzieci w 40 stopniach, a potem prasowałam parowym żelazkiem.
    Ja dokładnie tak samo robię.

rah, Magnosia lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa a ty w jakim szpitalu jesteś?

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla, czemu mu się paprze rana ze szwami? Nie powinna.

Na dużą ilość kotów po kastracji (najpierw jako wolontariuszka, obecnie wszystkie kocięta z mojej hodowli wychodzą wykastrowane, jeśli idą "na kolanka), miałam tylko jeden przypadek, że rana się babrała i było to uczulenie na nici.
    Co wet mówi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 15:32

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pralam na 40 w proszku dla dzieci tylko teraz zostaje poprasowac ale to od przyszłego tygodnia bo się przenosze do mamy na końcówkę ciąży do radomia a mąż zostaje w wawie tylko przenosi się ro kolegi.

Bąbelek lubi tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze juz lepiej z wami jest :) stracha narobilyscie od rana.
    Lozeczko zlozylam, dywanik w pokoju z komoda, maz karnisz przykreca, musze okno umyc domalowac niedociaglosci i pokoik gotowy. Za pare dni wrzuce wam fote jak juz bedzie gotowe :)
    Narazie poscieli i ciuszkow nie wykladam niech wywietrzeje pokoik. Jest juz boskiiii <3

Od 2 dni pobolewa mnie dol brzucha, zapewne rozciaga sie grubasek sie robi z Dorianka <3

Ciuszki po kims wypralam w 60 stopniach i posciel, a nowe ciuszki i kocyki w 40 i oczywiscie wszystko oprocz kocykow wyprasowalam w max temp.
    Maskotki tez wypralam, bo mogly sie walac po podlodze w sklepach a on pozniej bedzie do buzi bral, nic mi sie nie zniszczylo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 15:36

PauLLa lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska, czemu się przenosisz do mamy i czemu twój mąż do kolegi?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Radomiu na tochtermana :| chciałam kozienice ale wyszlo jak zwykle ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mama mi powiedziała żebym zaczęła sutki hartować szorstkim ręcznikiem, twierdzi że niby później będą mniej boleć. Sama nie wiem, jakoś to do mnie nie przemawia... :/ słyszałyście o czymś takim?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Ja dokładnie tak samo robię.
    Hahahaha!!!!! Ten ipad to ma zawsze swoje pomysły na dobry tekst ;)
    Hahaha ;D

Oczywiście miało byc, ze sie wydłużyła prawie o 1cm! Co za prącie?!?!? ;D

Bąbelek lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ostatnio mama mi powiedziała żebym zaczęła sutki hartować szorstkim ręcznikiem, twierdzi że niby później będą mniej boleć. Sama nie wiem, jakoś to do mnie nie przemawia... :/ słyszałyście o czymś takim?
    U nas w szpitalu mówili zeby podczas prysznica pocierać gąbka z mydłem, ale to dopiero w 37tc bo drażnienie sutków moze miec wpływ na przyspieszenie porodu.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    tak, konsultantka laktacyjna mówiła, że to kompletna bzdura i żeby nie robić sobie krzywdy na siłę. Dziecko DOBRZE ułożone do karmienia i DOBRZE biorące brodawkę do buzi, nie robi krzywdy matce.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah - głodnemu chleb na myśli :D może ipad wie czego podświadomie pożądasz? :D

Bąbelek, ZakręconaOna, rah lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    miska, czemu się przenosisz do mamy i czemu twój mąż do kolegi?

Wynajmujemy kawalerkę teraz na 10 piętrze a winda staje tylko do 8. No i jesteśmy w trakcie kupowania mieszkania. Albo kupimy to to dawałem rzut a jak nie mamy jeszcze jedno na oku z rynku wtórnego napewno do końca roku będziemy już na swoim. Mąż nie chce aby mała przyszła do tej kawalerki mieszkać. A nie mamy zbytnio czasu szukać nic większego a na dodatek jak słyszą że kobieta w ciąży to nie chcą wynajmować. A to mieszkanie ma 24 m.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
‹‹ 1869 1870 1871 1872 1873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ