Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
agania wrote:ola - Maluszek już dużo waży, ciekawe ile będzie ważył jak się urodzi
agania - jak lekarz mi powiedział to też powiedziałam... oo to sporo
ale on mówi że to średniaczek, na wykresie mi pokazał że faktycznie na samej środkowej linii
. No i ja jutro zacznę 36 tydzień
- więc to też już bliżej niż dalej
.
Zobaczymy jak będzie na początku września.
Bąbelek, PauLLa, nat_alia, stokrotka25, estrella lubią tę wiadomość
-
zakocona wrote:Zakręcona, to są mamusie, które zostały mamusiami aniołków październikowych. Ale jeśli chcesz, mogę cię dopisać oczywiście.
Jak uwazasz kochana , jak uwazasz . Wiesz może w sumie lepiej nie bo Ja nadal wspomnienia mam i płakać mi się chce bardzo: (
Kocham mojego Oskarka ,dziękuje codziennie Bogu za niego w modlitwie ale wspomnienia nie zgina a w sumie patrząc na 1 str będą znów powracać .
Przepraszam za zawrócenie tylka w tym temacie -
Zakręcona, edytowałam post. Dziewczyny, które zostały mamami aniołków i tak się nie wypowiadają w tym temacie, a jeśli to ma boleć, to wolę, żeby jej nie było. Uważam, że pamiętać będziemy, ale należy się skupić na naszych dzieciaczkach
Jeśli któraś jednak stwierdzi, że ta lista powinna być przywrócona, to przywrócę.Magnosia, soraya, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Ok, zrobiłam wreszcie listę TORBA DO SZPITALA, to się podzielę
Jak macie pomysły co dodać (nawet pierdołę), to napiszcie plz
Dla siebie:
• wygodna koszula lub T-shirt (dłuższy) do porodu oraz 2 koszule umożliwiające karmienie piersią;
• szlafrok, klapki;
• 2x biustonosz do karmienia piersią;
• dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch np. Bella + majtki wielorazowe
• przybory toaletowe (jak najmniej zapachowe): mydło, szczoteczka do zębów, pasta, szczotka, gumka do włosów, szampon
• dwa ręczniki (kąpielowy i zwykły);
• ręczniki papierowe i chusteczki higieniczne
• woda mineralna niegazowana;
• paczka zwykłych podpasek
• wkładki laktacyjne
• pomadka do ust
• ubranie na wyjście ze szpitala
• herbatka laktacyjna
• ! wywar mocy w termosie
• lizaki + baton energetyczny
• olejek do masażu
• ciepłe skarpety
• aparat, kamera, telefon
• DOKUMENTY
Dla Dziecka:
• 5 kaftaników dla noworodka np. typu body
• trzy pary śpioszków lub 3 pajacyki;
• dziesięć pieluszek tetrowych i paczkę jednorazowych
• dwie bawełniane czapeczki;
• dwie pary skarpetek;
• kocyk lub rożek;
• ręcznik;
• poduszka rogal do karmienia;
• rękawiczki niedrapki
• ciepły kombinezon na wyjście
Dla Ojca:
• wygodne ubranie na zmianę;
• buty na zmianę (klapki, kapcie);
• coś do jedzenia;Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 18:26
-
Oj dziewczyny, nogi zaciskam i leżę, a skurcze są nadal. 3-4 na godzinę. Mam nadzieję, że się wyciszą. Nie jest ich aż tak dużo, ale i nie mało, biorąc pod uwagę fakt, że jestem po nospie forte, scolpolanie i leżę plackiem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 18:38
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Ola, gratuluję idealnego dzidziusia - w końcu to sam środeczek skali;)
Jacusianka, nie martw się. Myślę, że dostaniesz malutką dawkę na noc i to załatwi sprawę.ola.321 lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Magnosia, spakuję i ja na wszelki wypadek
Wywar mocy to taki wywar z warzyw (koniecznie z burakami), który gotujesz ok 6h w 1. fazie porodu i który bardzo dodaje energii podczas porodu i po nim
soraya, dopisuję
Bąbelek, a nie
ana, klapki są na liścieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 18:44
Magnosia, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
zakocona wrote:Zakręcona, edytowałam post. Dziewczyny, które zostały mamami aniołków i tak się nie wypowiadają w tym temacie, a jeśli to ma boleć, to wolę, żeby jej nie było. Uważam, że pamiętać będziemy, ale należy się skupić na naszych dzieciaczkach
Jeśli któraś jednak stwierdzi, że ta lista powinna być przywrócona, to przywrócę.
hmmm ja sądzę że powinna być informacja że były z nami mamy aniołków, one z nami w końcu były. jeżeli bez wyliczania to czasem na innych wątkach jest infrmacja że "były z nami mamusie x aniołków" - moim zdaniem nie można ich teraz zwyczajnie wykasować (pamięć swoją drogą).
Ale to tylko moje zdanie.
rah, polkosia, PauLLa, Blondik lubią tę wiadomość