Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
magdallenee wrote:Podobno są super warunki i bardzo przyjemny personel do tego wszystko odnowione, także może naprawdę lepiej byłoby urodzić w Policach jeśli zależy Ci na porodzie naturalnym ?
Nie mam parcia ani na sn ani na ccMoże jedynie nie chciałabym indukcji porodu. Ale wiadomo, sn zawsze jest zdrowsze dla dziecka. Chciałabym spróbowac. Tym bardziej, że Kornel pięknie ustawiony do sn. Bardzo niziutko ma główeczkę, generalnie jest bardzo drobny wiec też nie powinnam miec jakiś katuszy.
No i jest jeszcze kwestia tego, że to cisnienie nie jest wysokie bo mam stan przedrzucawkowy czy jakieś zatrucie ciążowe. Ono jest wysokie bo mnie w nerwice wpędzili
Tylko, że nikt tego słuchał nie będzie jak ciśnienie będzie wysokie to zabiorą mnie na blok.
2 minuty, Zakocona, a na pewno szczęście na resztę dniaTrzymam kciuki, może dzisiaj da Wam dłużej poogladac malucha
-
Ursa, dużo przeżyliście podczas tej ciąży. Oby teraz juz wszystko poszło gładko i bez stresu i tak jak mówisz, juz niedługo nasze dzieciaczki będą z nami:)
Zakocona, dzięki za porady, coś muszę wykombinować
Zakręcona, z ta glukozą to lipa... Od wczoraj wieczorem nic nie jadłas, dzisiaj tez na głodniaka, a tu dupa.. Ale co się odwlecze hehe, jeszcze skosztujesz tego pysznego napoju;)
Ja miałam tylko 3 usg w ciąży, następne przed porodem i zawsze małż był i nagrywałDuże to było przeżycie, ale dla mnie teraz jak czuję ruchy dziecka, to już nie takie ważne, zeby je zobaczyć, bo czuję co chwile, że ono tam jest:) To chyba najlepsze z całej ciąży:)
Little Frog lubi tę wiadomość
-
Dzięki Bąbelek:) poszukam takiego polarkowego:)
A ja we wtorek mam gości:) przyjaciólka będzie od niedzieli, ale wwe wtorek przyjedzie druga przedstawić nam swojego faceta Sycylijczyka:)
I co upichcić? Myślałam o serniku/szrlotce na deser...ale na kolację?[/url]
[/url]
-
agaton wrote:AANAAAAAA będzie dobrze, trzymam mocno kciuki!!! Napisz coś, jak tylko będziesz mogła i będzie ci sie chciało:)
Dodinka, to fajnie, że wyniki sa raczej ok, a jak Ty się z tym czujesz? Ulgę poczułaś, czy jednak się denerwujesz, że coś nie jest idealnie? Ja nawet nie wiedziałam, że jest takie schorzenie... Ja to jednak duzo nie wiem..
IviQ, to dobrze, ze jesteś pod opieką i że badają wszystko. Na pewno będzie dobrze i tak jak piszesz, nawet jak dzidziuś będzie mały, to później podgoni, a nawet przegoni inne dzieciaczki:)
Z tym myciem okien, to mi sie wydaje, że chodzi o to, żeby nie spaść. Ja miałam i bez ciązy nieraz zawroty głowy, a w ciąży się to nasiliło i np na krzesło staram się nie wchodzić, a bez tego przy oknach się nie obejdzie;) Więc nie myje hehe. Ale niby na rowerze nie można jeździć, chyba tez dlatego, zeby się nie przewrócić, ale ja tam jeździłam bardzo długo i się tym nie przejmowałam, także kazdy robi na tyle, na ile czuje, że może:)
Zakocona, fajny ten Twój facet:) Mój to taki wyrwyny do sprzątania nigdy nie był niestety, ale jak się za coś weźmie, to aż iskry lecąAle moje dwa pokoje to jestem w stanie sama do popołudnia ogarnąć.
Ja kawę czasami piję z ekspresu, jak gdzies fana kawiarnia jest, a w domu to raczej inkę, z mlekiem albo bez, ale teraz to też głównie wodę.
Coli nigdy nie piłam i w ciąży to nawet łyczka;) dla mnie wszystkie napoje sa za słodkie, a po coli mi się strasznie pić chce, chyba od tego cukru.
Aha, jeszcze chciałam napisać, ze dla mnie przekręcanie z boku na bok to też poważna operacja, zawsze się budzę i trwa to chwilę i bez sapania się nie obejdzie
Aanaaa jeszcze raz, kciukasy mocno zaciśnięte!!! Będzie dobrze!!!
P.S. Wiecie z czym można krewetki podać, mam na nie ochotę od jakiegoś czasu, a teraz duży wybór jest w lidlu, ma któras doswiadczenia takie kulinarne?
Ulga i to jaka ufam swojemu lekarzowi w 100 % skoro mówi, że jest ok to jestczuję się w miarę trochę osłabił mnie spadek morfologii bo hemoglobine zawsze mialam na poziomie 15 a teraz 11 i niestety mój organizm to odczół swedzenie ciut mniejsze więc jest ok
agaton lubi tę wiadomość
-
Kawe pije jedna dziennie rozpuszczalna z jednej lyzeczki pol na pol z mlekiem;) taka kawa nie kawa ale idealnie dziala wyprozniajaco na moje jelita;))
Okna tez myje w miare oczywiscie sil,ale nie wspinam sie nigdzie bo upadek moze byc niebezpiecxny, a w samym myciu okien nie widze nic zlego. -
Anaaa, trzymam kciuki
Chwalę się, moja przyjaciółka urodziła córeczkę w urodziny swojego męża. A druga sie dzisiaj na połowkowych dowiedziała, że bedzie miała córeczkę.Rośnie nowe pokolenie psiapsiólek
W KIKU sa super kocyki - takie grube kołderkowe jakby, za 29zł. Cudne. z Jednej strony polarek,z drugiej taki milusi materiał.
A w pepco wyhaczyłam staniki sportowe za 7,99. Bardzo wygodne. Tez polecam
AAA, i znalazłam na chodniku 20 złSuper dzień się zapowiada
szczesliwa_mamusia21, agaton, Little Frog, lojkalojka, polkosia, Lexie, estrella, agania, jaroszka, Muffinka1019, nat_alia, zakocona, annggela, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Blondik, ile szczęścia w jednym poście!
:D
Ja śmigam pod prysznic. Czeka mnie gimnastyka z maszynką do golenia i obcinaczem do paznokci
A tak jeszcze co do okien, to ja nie myjęDobra wymówka, żeby to mąż zrobił. Myślę, że to w miarę rozsądku nie jest nic złego. Oczywiście nie 20 okien pod rząd, gdzie trzeba się naciągać itp, ale jak jest normalny dostęp do nich, to myślę, że to nie jest aż taki problem. Może jak były jeszcze szklane okna, podwójne, gdzie faktycznie trzeba było włożyć sporo wysiłku, żeby je umyć, a teraz zadanie jest o wiele łatwiejsze. Ale to tylko moje zdanie i rozumiem zarówno te, które wolą się zapobiegawczo powstrzymać jak i te, które nie widzą w tym nic złego, żeby je przemyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 11:21
ss, szczesliwa_mamusia21, Blondik, estrella lubią tę wiadomość
-
aanaa powodzenia i mam nadzieje , ze pojdzie szybko i sprawnie
Czekamy na relacje
Ja jestem po USGMoj synek to cale 1830 g szczescia
Wszystkie pomiary dobre(niektore na nizszej granicy , niektore na wyzszej) , lezy sobie caly czas glowkowo . Niestety fotki 3D nie mam,bo moje dziecko sie zawstydzilo i zaslonilo .dodinka, Blondik, polkosia, szczesliwa_mamusia21, ss, agaton, Lexie, estrella, PauLLa, Muffinka1019, soraya, Little Frog, nat_alia, Bąbelek, zakocona, paula1, ewwiel, Magnosia lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
kocyk (na żywo ładniejszy, zdjecia moja kom robi kiepskie)
100x70cm
były jeszcze szare, różowe i niebieskie ( zróżnymi nadrukami, był miś i kotek chyba)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 11:42
Lexie, agaton, ss, Arielka, szczesliwa_mamusia21, nat_alia, ola.321, Bąbelek, Muffinka1019, Magnosia lubią tę wiadomość