X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Jestem po lewatywie, fajna sprawa :D A teraz mnie pod oksytocyne podlaczaja. Także prosze o kciuki, co by poród byl latwy, szybki i bezpieczny :)
    Powodzenie i żebyś szybko i szczęśliwie mogła tulić swoje Szczęscie :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallenee wrote:
    Podobno są super warunki i bardzo przyjemny personel do tego wszystko odnowione, także może naprawdę lepiej byłoby urodzić w Policach jeśli zależy Ci na porodzie naturalnym ? :-)

Nie mam parcia ani na sn ani na cc :) Może jedynie nie chciałabym indukcji porodu. Ale wiadomo, sn zawsze jest zdrowsze dla dziecka. Chciałabym spróbowac. Tym bardziej, że Kornel pięknie ustawiony do sn. Bardzo niziutko ma główeczkę, generalnie jest bardzo drobny wiec też nie powinnam miec jakiś katuszy.

No i jest jeszcze kwestia tego, że to cisnienie nie jest wysokie bo mam stan przedrzucawkowy czy jakieś zatrucie ciążowe. Ono jest wysokie bo mnie w nerwice wpędzili :P
    Tylko, że nikt tego słuchał nie będzie jak ciśnienie będzie wysokie to zabiorą mnie na blok.

2 minuty, Zakocona, a na pewno szczęście na resztę dnia :) Trzymam kciuki, może dzisiaj da Wam dłużej poogladac malucha :D

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze,teraz nadrabiam i widze anaa ze podjeli wkoncu jakas decyzje...;) kciukasy dla ciebie podwojne,Alanek w brzuszku tez trzyma!!!

aanaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, dużo przeżyliście podczas tej ciąży. Oby teraz juz wszystko poszło gładko i bez stresu i tak jak mówisz, juz niedługo nasze dzieciaczki będą z nami:)

Zakocona, dzięki za porady, coś muszę wykombinować:)

Zakręcona, z ta glukozą to lipa... Od wczoraj wieczorem nic nie jadłas, dzisiaj tez na głodniaka, a tu dupa.. Ale co się odwlecze hehe, jeszcze skosztujesz tego pysznego napoju;)

Ja miałam tylko 3 usg w ciąży, następne przed porodem i zawsze małż był i nagrywał:) Duże to było przeżycie, ale dla mnie teraz jak czuję ruchy dziecka, to już nie takie ważne, zeby je zobaczyć, bo czuję co chwile, że ono tam jest:) To chyba najlepsze z całej ciąży:)

Little Frog lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bąbelek:) poszukam takiego polarkowego:)
    A ja we wtorek mam gości:) przyjaciólka będzie od niedzieli, ale wwe wtorek przyjedzie druga przedstawić nam swojego faceta Sycylijczyka:)
    I co upichcić? Myślałam o serniku/szrlotce na deser...ale na kolację? :)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te ciuszki z Nexta sa podobno świetne jakościowo i spokojnie kilkoro dzieci może chodzić i sa nadal w super stanie:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    AANAAAAAA będzie dobrze, trzymam mocno kciuki!!! Napisz coś, jak tylko będziesz mogła i będzie ci sie chciało:)

Dodinka, to fajnie, że wyniki sa raczej ok, a jak Ty się z tym czujesz? Ulgę poczułaś, czy jednak się denerwujesz, że coś nie jest idealnie? Ja nawet nie wiedziałam, że jest takie schorzenie... Ja to jednak duzo nie wiem..

IviQ, to dobrze, ze jesteś pod opieką i że badają wszystko. Na pewno będzie dobrze i tak jak piszesz, nawet jak dzidziuś będzie mały, to później podgoni, a nawet przegoni inne dzieciaczki:)

Z tym myciem okien, to mi sie wydaje, że chodzi o to, żeby nie spaść. Ja miałam i bez ciązy nieraz zawroty głowy, a w ciąży się to nasiliło i np na krzesło staram się nie wchodzić, a bez tego przy oknach się nie obejdzie;) Więc nie myje hehe. Ale niby na rowerze nie można jeździć, chyba tez dlatego, zeby się nie przewrócić, ale ja tam jeździłam bardzo długo i się tym nie przejmowałam, także kazdy robi na tyle, na ile czuje, że może:)

Zakocona, fajny ten Twój facet:) Mój to taki wyrwyny do sprzątania nigdy nie był niestety, ale jak się za coś weźmie, to aż iskry lecą;) Ale moje dwa pokoje to jestem w stanie sama do popołudnia ogarnąć.

Ja kawę czasami piję z ekspresu, jak gdzies fana kawiarnia jest, a w domu to raczej inkę, z mlekiem albo bez, ale teraz to też głównie wodę.

Coli nigdy nie piłam i w ciąży to nawet łyczka;) dla mnie wszystkie napoje sa za słodkie, a po coli mi się strasznie pić chce, chyba od tego cukru.

Aha, jeszcze chciałam napisać, ze dla mnie przekręcanie z boku na bok to też poważna operacja, zawsze się budzę i trwa to chwilę i bez sapania się nie obejdzie ;D

Aanaaa jeszcze raz, kciukasy mocno zaciśnięte!!! Będzie dobrze!!!

P.S. Wiecie z czym można krewetki podać, mam na nie ochotę od jakiegoś czasu, a teraz duży wybór jest w lidlu, ma któras doswiadczenia takie kulinarne? ;)

Ulga i to jaka ufam swojemu lekarzowi w 100 % skoro mówi, że jest ok to jest :) czuję się w miarę trochę osłabił mnie spadek morfologii bo hemoglobine zawsze mialam na poziomie 15 a teraz 11 i niestety mój organizm to odczół swedzenie ciut mniejsze więc jest ok

agaton lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawe pije jedna dziennie rozpuszczalna z jednej lyzeczki pol na pol z mlekiem;) taka kawa nie kawa ale idealnie dziala wyprozniajaco na moje jelita;))
    Okna tez myje w miare oczywiscie sil,ale nie wspinam sie nigdzie bo upadek moze byc niebezpiecxny, a w samym myciu okien nie widze nic zlego.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • dodinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa kciuki zaciskam :)

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa, trzymam kciuki :)

Chwalę się, moja przyjaciółka urodziła córeczkę w urodziny swojego męża. A druga sie dzisiaj na połowkowych dowiedziała, że bedzie miała córeczkę. :) Rośnie nowe pokolenie psiapsiólek :)

W KIKU sa super kocyki - takie grube kołderkowe jakby, za 29zł. Cudne. z Jednej strony polarek,z drugiej taki milusi materiał.

A w pepco wyhaczyłam staniki sportowe za 7,99. Bardzo wygodne. Tez polecam :)

AAA, i znalazłam na chodniku 20 zł :) Super dzień się zapowiada :)

szczesliwa_mamusia21, agaton, Little Frog, lojkalojka, polkosia, Lexie, estrella, agania, jaroszka, Muffinka1019, nat_alia, zakocona, annggela, Magnosia lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po USG. Mój gin robił, jak dobrze że on pracuje na szpitalu. Na szczęście obędzie się bez kroplówki, za to sterydy czekają mnie jutro ajajj :O

szczesliwa_mamusia21, soraya, Lexie, estrella, annggela, ewwiel, Magnosia lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku dobrze ze trafilas na swojego lekarza ! Trzymaj sie tam :*

Blondik wow super dzien faktycznie :D A mozesz zrobic zdjecie tego kocyka ? :)

Blondik lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, ile szczęścia w jednym poście! :D:D

Ja śmigam pod prysznic. Czeka mnie gimnastyka z maszynką do golenia i obcinaczem do paznokci ;)

A tak jeszcze co do okien, to ja nie myję ;) Dobra wymówka, żeby to mąż zrobił. Myślę, że to w miarę rozsądku nie jest nic złego. Oczywiście nie 20 okien pod rząd, gdzie trzeba się naciągać itp, ale jak jest normalny dostęp do nich, to myślę, że to nie jest aż taki problem. Może jak były jeszcze szklane okna, podwójne, gdzie faktycznie trzeba było włożyć sporo wysiłku, żeby je umyć, a teraz zadanie jest o wiele łatwiejsze. Ale to tylko moje zdanie i rozumiem zarówno te, które wolą się zapobiegawczo powstrzymać jak i te, które nie widzą w tym nic złego, żeby je przemyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 11:21

ss, szczesliwa_mamusia21, Blondik, estrella lubią tę wiadomość

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa powodzenia i mam nadzieje , ze pojdzie szybko i sprawnie :)
    Czekamy na relacje ;)
    Ja jestem po USG :) Moj synek to cale 1830 g szczescia <3
    Wszystkie pomiary dobre(niektore na nizszej granicy , niektore na wyzszej) , lezy sobie caly czas glowkowo . Niestety fotki 3D nie mam,bo moje dziecko sie zawstydzilo i zaslonilo .

dodinka, Blondik, polkosia, szczesliwa_mamusia21, ss, agaton, Lexie, estrella, PauLLa, Muffinka1019, soraya, Little Frog, nat_alia, Bąbelek, zakocona, paula1, ewwiel, Magnosia lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frogi , udanej gimnastyki :D

Lojka , no to super wieści , rośnie sobie maluszek ! Mowisz bedzie mały wstydzioszek :D

Little Frog lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaaa trzymam mocno kciukasy!

Jaroszka ja pije kawke codziennie chyba od 2 trym w takich proporcjach: cały kubek mleka-około 300-400ml zalezy od kubka, jedna mała łyzeczka kawy rozpuszczalnej i dwie łyzeczki inki :)

jaroszka lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocyk (na żywo ładniejszy, zdjecia moja kom robi kiepskie)
    100x70cm
    były jeszcze szare, różowe i niebieskie ( zróżnymi nadrukami, był miś i kotek chyba)
    9b02ea47243cdcedgen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 11:42

Lexie, agaton, ss, Arielka, szczesliwa_mamusia21, nat_alia, ola.321, Bąbelek, Muffinka1019, Magnosia lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa!! Powodzenia!! Dasz radę!! :) :*

Blondik obys miała same takie super dni! A kocyk bardzo ładny,musze nadać temat siorze, Ona do tego sklepu ma żabi skok :)

Lojka,suuuper wieści!!

Była mowa o coli,własnie sączę sobie taką pyszną,zimną :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kawkę piję, może głowa troszkę przestanie boleć

mam od wczoraj wrażenie, ze mi brzuch opadł... Pani kwiaciarka tez mi tak dzisiaj powiedziała...olaboga..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 11:49

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik! No stress!! :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
‹‹ 1915 1916 1917 1918 1919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ