WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaa trzymamy kciukasy :D:D

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • soraya Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa Kciukasy, zdawaj relację na bieżąco :D

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, powodzenia! :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, ja też mocno trzymam kciuki i czekam na rozwój sytuacji. Oby było tak jak piszesz - szybko i bezproblemowo :)

Ja dziś też mam wizytę u położnej :)

Zakocona, ja póki co też byłam na każdym USG z mężem. Chociaż w lipcu jak ta wizyta trwała chyba 40 minut i próbował nagrać jakiś ładny filmik, to mi mąż przebierał nóżkami i ciężko wzdychał, bo zaczęło go to nudzić. Teraz mam USG za tydzień i nie wiem czy ze mną pojedzie, ale chyba tak, bo pewnie będzie się bał, bo to ok 25 km od domu i trzeba jechać drogą szybkiego ruchu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:17

• linka220 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Jestem po lewatywie, fajna sprawa :D A teraz mnie pod oksytocyne podlaczaja. Także prosze o kciuki, co by poród byl latwy, szybki i bezpieczny :)

aanaa Ty rodzisz kochana? O MATKO :) Moooooooooooooooooooooooooooooocno trzymam kciuki :) (trochę Ci zazdroszczę, chciałabym już mieć synusia przy sobie)

o rany dziewczyny zaczyna się ;) Ja muszę 2 razy w tygodniu na KTG i mówię gin że mam bardzo napięty brzuch i faktycznie wyszły "górki" na ktg, ale moja gin twierdzi że tak ma być i mam sobie leżeć i spokojnie czekać - ani magnezu, ani luteiny nic mi nie poleciła wrrrrrr

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też podłączam i życzę powodzenia, trzymam kciuki żeby było szybko i bezboleśnie!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie biedny ten twój siostrzeniec :(

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog, L jak na razie nie był na 3 wizytach u gina tylko. I zawsze żałuję, jak go nie ma. Bo co prawda widzimy go przez 5s, ale go widzimy i jakoś to bardziej "realistyczne" jest, że on tam jest i ma buzię, rączki i w ogóle, tam w brzuchu jest nasz syn! Dla mnie to zawsze jest niesamowite wrażenie :) <3

Little Frog, Ursa lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna trzymam kciukasy !! Zdawał relacje na bierząco o ile bedziesz mogła ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to też jakieś takie właśnie bardziej realne się staje :) No i sam fakt przeżywania tego wszystkiego we dwoje :) Ja w sumie do teraz się podniecam każdym kopniaczkiem :) A jak przedwczoraj mała była tak mało ruchliwa, a mój mąż przyłożył głowę, zaczął mówić i ona się rozkręciła, to już później do wieczora chodził dumny jak paw, że córeczka go słucha :D

zakocona, nat_alia lubią tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Jestem po lewatywie, fajna sprawa :D A teraz mnie pod oksytocyne podlaczaja. Także prosze o kciuki, co by poród byl latwy, szybki i bezpieczny :)

Aanaa, mocno, mocno trzymam kciuki :D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Jaroszka oj tak! Pewnie ze wyczulam i cieszę się ze u Ciebie juz lepiej :* A zdjęcie kochana dalam dalam :P chyba parę dni temu :D

Lexi biedny , dobrze ze juz po wszystkim,
    Lojka u Ciebie tez mam nadzieję ze juz dobrze , teraz potrzebujemy jak najmniej smutku :*

Zakręcona no masz ale przygoda ... NO To dalej trzymamy kciukasy :*

No i tak piszecie piszecie o tej kawie ze sama się Ide napić, dobrze ze robicie ochotę na to co mam w domu :D

Aana!!!!!! Kochana mocne kciuki , dasz rade trzymaj się dzielnie !!! :*

lojkalojka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla no mowię ze dzis spioszkiem jestes, zawsze rano ma pol strony post a dzis sie obijasz ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    aanaa wrote:

Anna cały czas ściskam za Was kciuki! Będzie dobrze! Musi byc!

Zakocona zazdroszczę, tęsknię za tym wypatrywaniem kolejnych USG, podekscytowaniem gdy lekarz pokazuje na poszczególne czesci ciała tłumacząc co to jest i co Kornelek własnie robi. Niestety u nas teraz USG to nie sa miłe chwile. Mam wrażenie, że to klikanie przy pomiarach zaraz rozsadzi mi głowę. Klik, klik, klik, klik. Potem miarowe bicie serca w ECHO. POtem znowu klikanie i znowu echo i tak zawsze przynajmniej 40 minut. Nikt nam nie pokazuje buziuni synka, nie włączają 3d. Nie ma na to czasu.

Ponieważ wczoraj byłam na wizycie w przychodni patologii ciąży, zgodnie z obietnicą, wpadam zdac relację. W końcu wrócił wynik z parwowirusa. IgG dodatnie, IgM ujemne czyli zakażenie w przeszłości. Tym samym wróciliśmy to punktu wyjścia. Byłam i jestem zdrowa jak ryba. A CRP przez prawie 2 miesiące utrzymywało się na poziomie 48-96 bo... nie wiadomo.
    Pobrali mi GBS, wynik do odbioru w przyszłym tygodniu.
    CIśnienie do luftu. W domu czy leżę czy siedzę czy biegam zawsze graniczne 130/89 do 150/98. Jak zobaczę biały kitel to się zaczyna dziac. W związku z tym dr. Kwiatek namawia mnie na rodzenie w Policach, bo jej zdaniem to jedyna szansa na sn w moim przypadku. Jej zdaniem gdy ciśnienie skoczy mi powyżej 150/100 (a to standardowe ciśnienie przy pomiarach w przychodni i bez bóli porodowych i stresu związanego z porodem) to od razu, w Barlinku, wezmą mnie na blok i cc. W Policach daliby mi zzo, które podobno bardzo obniża ciśnienie i mogłabym sobie spokojnie urodzic sn. Mam mętlik w głowie. Chciałabym urodzic w Barlinku,

Szyjka ma 2 cm, rozwarcie jest na 0,5 :) Wczoraj doznałam szoku :) Dziewczyny to serio nastapi już całkiem niedługo. W związku z tym dzisiaj pozwalam sobie na ostatnie szaleństwo. Jedziemy do Schwedt na zakupy. Potem leżakuję, żeby się nie rozpakowac przynajmniej w przyszłym tygodniu bo Przemek jedzie na szkolenie. A potem niech się dzieje co chce.

Życzę Wam Kochane Ciotki miłego dnia!

FreshMm, soraya, agaton, dodinka, ss, Magnosia, Lexie, onka, Muffinka1019, ola.321, paula1 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :-) Aanaa ja również mocno trzymam kciuki za szybki postęp akcji i finał na który wszystkie czekamy, czyli maluszek w ramionach :-) Trzymaj się tam dzielnie i myśl tylko pozytywnie :-)

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa jestem z okolic Polic i naprawdę bardzo wiele dobrego słyszałam o tym szpitalu i powodach tam. Podobno są super warunki i bardzo przyjemny personel do tego wszystko odnowione, także może naprawdę lepiej byłoby urodzić w Policach jeśli zależy Ci na porodzie naturalnym ? :-)

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa trzymam kciuki.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AANAAAAAA będzie dobrze, trzymam mocno kciuki!!! Napisz coś, jak tylko będziesz mogła i będzie ci sie chciało:)

Dodinka, to fajnie, że wyniki sa raczej ok, a jak Ty się z tym czujesz? Ulgę poczułaś, czy jednak się denerwujesz, że coś nie jest idealnie? Ja nawet nie wiedziałam, że jest takie schorzenie... Ja to jednak duzo nie wiem..

IviQ, to dobrze, ze jesteś pod opieką i że badają wszystko. Na pewno będzie dobrze i tak jak piszesz, nawet jak dzidziuś będzie mały, to później podgoni, a nawet przegoni inne dzieciaczki:)

Z tym myciem okien, to mi sie wydaje, że chodzi o to, żeby nie spaść. Ja miałam i bez ciązy nieraz zawroty głowy, a w ciąży się to nasiliło i np na krzesło staram się nie wchodzić, a bez tego przy oknach się nie obejdzie;) Więc nie myje hehe. Ale niby na rowerze nie można jeździć, chyba tez dlatego, zeby się nie przewrócić, ale ja tam jeździłam bardzo długo i się tym nie przejmowałam, także kazdy robi na tyle, na ile czuje, że może:)

Zakocona, fajny ten Twój facet:) Mój to taki wyrwyny do sprzątania nigdy nie był niestety, ale jak się za coś weźmie, to aż iskry lecą;) Ale moje dwa pokoje to jestem w stanie sama do popołudnia ogarnąć.

Ja kawę czasami piję z ekspresu, jak gdzies fana kawiarnia jest, a w domu to raczej inkę, z mlekiem albo bez, ale teraz to też głównie wodę.

Coli nigdy nie piłam i w ciąży to nawet łyczka;) dla mnie wszystkie napoje sa za słodkie, a po coli mi się strasznie pić chce, chyba od tego cukru.

Aha, jeszcze chciałam napisać, ze dla mnie przekręcanie z boku na bok to też poważna operacja, zawsze się budzę i trwa to chwilę i bez sapania się nie obejdzie ;D

Aanaaa jeszcze raz, kciukasy mocno zaciśnięte!!! Będzie dobrze!!!

P.S. Wiecie z czym można krewetki podać, mam na nie ochotę od jakiegoś czasu, a teraz duży wybór jest w lidlu, ma któras doswiadczenia takie kulinarne? ;)

dodinka, soraya lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, mam nadzieję, że uda ci się urodzić naturalnie w takim razie! Już teraz trzymam mocno kciuki! I rozwarcie już! Ale u ciebie to zaraz za momencik donoszona ciąża <3

U mnie niestety USG tak pięknie "a tu to, a tu tamto, a waży tyle blabla" nie wygląda, nie wiem czy nawet 2 min USG na zwykłej wizycie kiedyś trwało niestety, ale i tak się cieszę, że mogę go zobaczyć. I mam nadzieję, że będzie coś dziś widać też :)

agaton, kochamy owoce morza i za każdym razem, jak jedziemy do makro kupujemy co najmniej pół kg świeżych krewetek :) Najprościej (i przy okazji supersmacznie!) to po prostu na patelnię na sporej ilości masła, z czosnkiem + pieprz i sól, posypane potem kolendrą. Do tego bułeczka z masłem. Palce lizać! Dodam tylko, że najlepiej na maśle klarowanym smażyć, bo ono się nie przypala.
    My obecnie mamy zrobione risotto z krewetkami i innymi owocami morza, bakłażanem, papryką i marynowanym kurczakiem. Pychota. Oczywiście gotował L.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:54

agaton, Ursa lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki, witam sie po cudownie przespanej nocce(no moze poza wstawaniem obowiazkowo na siku ale to na autopilocie;))
    Az humor lepszy jak sie czlowiek wyspi;)
    Mi brzuch nie przeszkadza w przekrecaniu,ale faktycznie jak maly noge wypcha bokiem to trseba sie na druga strone przekrecic bo sie nie da tak lezec.zmierzylam moj brzucho i nadal 89cm,ja nie wiem cxy on wkoncu wystrzeli,byleby do wizyty ze z malym ok.
    Nie wiecie jak wygladaja te przepowiadajace skurcze?bo cos podobno takiego jest.cala ciaze mialam skurcze ale nie byly one bolesne tylko raczej niekomfortowe,a od ndz miewam bolesne...
    Zakocona cudne rzeczy kupilas,musze wejsc na ich strone poogladac;)
    Za dziewczyny w szpitalach trzymam ciagle zacisniete kciuki;*

Lexie lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1914 1915 1916 1917 1918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ