Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakrecona powodzenia na gkukozie
Agaton hipotrofia to inaczej wewnatzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu oznacza ze dziecko jest przynajmniej 3tyg mniejsze niż wynika to z terminu. Ma bardzo wiele przyczyn i często nie do zdiagnizowania. Mogą być to wady płodu ale wtedy dziecko od początku jest proporcjonalnie mniejsze lub spowodowane matczynymi problemami i wówczas od połowy ciąż główka i rączki nóżki są ok a brzuszek mniejszy. Wyznacznikiem jest tylko waga plodu. Może być spowodowana złymi przepływomierz lub starających się łożyska em wiec często kończy się takie ciale przed czasem by dokarmiać dziecko poza macica. Z reguły takie dzieci mają poniżej 2,5kg przy porodzie i tracą temp wiec trzeba zacząć od inkubatora. Ale w ciągu roku dogania rówieśników o ile hipotrofia nie miała podłoża wady dziecka. Trzeba monitorować ciążę gdyż łożysko może całkiem przestać karmić dziecko i wtedy bezwzględnie cesarka. Man nadzieję że nie przestraszyłam. Problem hipotrofi jest powszechny ale wiele kobiet dowiaduje się o tym przy porodzie[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
lojkalojka wrote:Nie jestes sama polkosia
Ja to juz tak mam od kilku tygodni , mimo , ze brzuch nie taki ogramniasty .Normalnie musze sobie go podtrzymywac jak sie przekrecam .
A czy Was tez bola stopy jak wstajecie rano ? Dziwna przypadlosc , ale chyba nie ciazowa
Ciążowa, ciążowa!!!! Mnie tez stopy bola, nie puchną, ale bola i to głownie piety...lojkalojka lubi tę wiadomość
-
lojka ze stopami ja miałam problem pare tygodni temu - strasznie bolały ale teraz juz przeszło
-
lojkalojka wrote:Moja tez powiedziala , ze przyjedzie umyc mi okna , ale ma 150 km .
Ja okna mylam w lipcu i juz sa brudne i pewnie przed porodem poszaleje to moze szybciej urodze))))
Dzien dobry, ja tez dzis cala noc orzespalam dopiero o 6 na siusiu wstalammlody tak mi sie wygina ze zaraz mi brzuch rozerwie, gluptas maly
kawy nie pije juz 10 miesiecy, pilam za duzo z fajeczkami, fajki ograniczylam kawe odstawilam i udalo sie Dorianka zmajstrowac
Polkosia ja tak od dawna mam mimo iz brzuch nie wielki byl to przez te twardnienia ciezko sie odrocic, a wstaje jak slonik.
Zakrecona powodzenia :*
Babelku obys szybko wyszla
I calej reszcie zycze milego dniaa nasza Paulla chyba dzis zaspala.
Bąbelek, nat_alia, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Bąbelek, mnie pierwszy zastrzyk mega bolał, a drugi nic kompletnie. Tylko lekkie ukłucie. Zależy od pielęgniarki...
Aanaa, wymęczą Cię tam, biedna.
Ja wstałam i zauważyłam, że mega obniżył mi się brzuch. Na dodatek mam znów skurcze i parcie na kupę, której mi się nie chce... Ja chyba na dniach urodzę... Kiedy obniża się brzuch?
Polkosia ja mam obniżony bardzo brzuch od 2tyg i jeszcze mały jest w brzuszku -
agaton wrote:Hej Laski!
Battinka, współczuje relacji z teściową i szkoda, ze męża nie ma bo byście razem poszli, ale ja tez bym chyba tak zrobiła, jak dziewczyny piszą, że bym poszła, życzenia złozyła i nara;)
Aguś, ja bym się tym nie przejmowała, bo nie dość, że ta różnica mieści się w normie, to jeszcze te pomiary są mało dokładne, więc lepiej nie stresuj sie i nie czytaj w internecie nic!
Aanaa, a kolacje chociaż dostałaś? Bidulka jesteś strasznie i chociaż nie udzielam się ostatnio, to myślę o Tobie i o reszcie dziewczyn i trzymam kciuki!
Polkosia, z tymi kwiatkami to jakas masakra, zdecydowanie bym napisała pismene zażalenie. Tez by mi do głowy nie przyszło, że koles może chcieć kase, ale pewnie tez bym dała, bo ja bym się bała przenosić tyle donic, a co dopiero Ty... Ale było minęło, odesłac też nie było faktycznie jak, bo zapłacone, następnym razem bierz za pobraniem, wtedy na pewno wyładują hehe, a póki co leż i odpoczywaj, ale mówią Ci tu dziewczyny, że masz leżeć, a Ty tu jakieś układanie sobie urządzasz, sprzątanie, w ogóle się nie słuchasz!!!;p
Buziaki dla wszystkich przechodzących złe chwile :*:* Jutro będzie lepszy dzień!
Szczęśliwa, fajnie, ze kolacja się udała, chyba późno jedliscie, jak Ty o 19 się za ciasto brałas
Ja dzisiaj zrobiłam szarlotkę z kaszy jaglanej, juz zapomniałam że takie ciasto jest, zdrowe, pyszne i superłatweWłasnie zjadłam przed chwilą na deser po kolacji hehe
Stokrotka, ja kupowałam na allegro:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5377184433
Dużo mają "dzieciowych" rzeczy i ja zamówiłam dość sporą paczkę i jestem bardzo zadowolona:)
To jest to żelazko, które polecałyśmy Mice, jak się pytała: http://expressbuy.pl/zelazko-parowe-philips-gc-4410-02.html
Ss, ja to nie czaje takiego durnego gadania, że wyprawka po urodzeniu. Fakt, mozna pójść do sklepu i kupić wszystko jak leci, ale jak się chce kupić w jak najlepszych cenach, to troche czasu na to trzeba poświęcić, a jakby facet miał kupić to by poszedł i nie ważne jakie i po ile, wziąłby co by byłoJa w żadne zabobony nie wierzę, ale tez mi było przykro jak kupowałam ciuszki dla balbinki i sie jarałam, a mąż mi mówił, że po co tyle nakupiłam, że jeszcze za wczesnie. To nie dziwie się, ze Ci było przykro, bo by człowiek chciał, zeby się cały swiat z nim razem cieszył
A jeszcze chciałam napisać, ze mąż mój dostał propozycję, jeszcze nie na 100%, ale jest to b.prawdopodobne, że będzie mógł pojechac na tydzień do Austrii i zarobi tyle, co tu w dwa m-ce. Kusząca bardzo propozycja, tylko to będzie we wrześniu, nie wiadomo którego, a ja mam termin na 1-6 października... Pewnie pojedzie, mam nadzieje, ze nie zacznę rodzic wtedy
Little Frog, Ewwiel, fajnie, ze się odezwałyście
IviQ, powodzenia w tym szpitalu, oby z zebem sie udało szybko załatwić!
Zakręcona, śmiesznie, ze Ty dopiero teraz glukozę robisz, ale nie jest to takie straszneDasz radę!
Dodinka, daj znac jak wyniki!
Wyniki w górnej granicy normy ale w normie lekarz mówi że przy cholestazie wyniki by były na poziomie 300-1000 a ja mam 31 i 27 wiec tylko krem na skórę mam kupić i hydroxyzynę bo ma działanie nie tylko uspokajające ale wspaniale działa na świąd skóryagaton, FreshMm lubią tę wiadomość
-
Amerie wrote:Agaton na pewno coś w tym jest, bo moja mama też ma rozstępy po ciąży, więc pewnie u mnie to genetyka. Smarowanie pewnie coś daje,bo bez tego było by ich pewnie duzo więcej i wcześniej.
A powiedzcie mi dziewczyny,czy dretwieje Wam góra brzucha, tuż pod piersiami?
Też mam to drętwienie -
Dla mamusiek chłopaków:
Nie ponaglajmy natury!
Czyli o pielęgnacji narządów intymnych chłopców. Obalamy mit krążący wśród rodziców.
Oglądnij wykład Dr Piotra Gastoła
http://www.mp.pl/wideo01/?id=453&l=1019&u=23217553
Zdjęcie użytkownika Ciąża Naturalnie.
śmieszny ten facet, takie ma komentarze, ze boki zrywacWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 09:08
FreshMm, Lexie lubią tę wiadomość
-
Jestem i Ja !
Dodinka dokładnie , świetną wiadomość przynosisz bo mogło być gorzej dużo wiadomo . A jest bezpiecznie super:)
Jaroszka oj tak hehe nareszcie się wypchal mały: P
Battinka podam Ci wszystko wieczorem na priv.
A co do wytrzymałosci to powiem ci ze jeszcze w tym czasie rzucalam palenie haha to juz wgle momentami miałam kryzys ale przetrwalam :p
Co do przekrecania się na boki czasami mały się tak ułoży ze na boku położyć się nie da :p ale ciężko jest , nie ma co .
Wgle zła jestem trochę !
Poszlam na ta glukoze na 7:20 ! Nie wiedzialam dokładnie do której pobierają .
Mowie do kobiety , ze Ja na krzywe cukrowa a ona ze za późno jestem , ja mowie jak to a ona ze do max 7 powinnam być żeby krzywa zrobić bo o 9 przyjeżdża gościu co krew do labo zabierakazała przyjść w poniedziałek przed 7 rano i wejść powiedzieć to będę pierwsza , masakra no ale trudno . Zaczekam
dodinka, jaroszka lubią tę wiadomość
-
IviQ wrote:Kobiety w ciąży nie mogą myć okien przecież wiec się nie przejmuj.
Myłam w ciąży okna niezliczoną ilość razy i jakoś nic mi nie jest. Mit i tyle.
Kawy w ogóle nie pijam, nie lubię jej smaku. Czasem jakąś latte ewentualnie albo frappe. Takie siki kawoweAle to i tak super rzadko.
Teraz to i niewiele herbaty pijam, choć ją kocham, bo jakoś mi za gorąco na to i wlewam w siebie przede wszystkim wodę (którą za chwilę wysikuję ...)
Mam cudownego faceta. Od kilku dni wstaje on o 6, bo chce sobie poćwiczyć z rana i przy okazji uprząta kuchnięA dzisiaj wstałam ja po 7, idę do salonu, a on zmywa podłogę!
polkosia, ja z obrotem w łóżku to mam już od chyba 6 msca problem. Muszę się podnieść, żeby się przekręcić.
lojka, stopy mnie nie bolą w ciągu dnia, ale mam za to wieczorami zespół niespokojnych nóg i wkurzające to jest, bo bolą, jak nimi nie ruszamAle i tak najgorzej ze stawami w dłoniach, bo bolą w nocy i nad ranem cholernie
dodinka, super, że nie masz cholestazy. A hydro masz doustnie brać czy jak? Toć to mocny lek przecież. Można go w ciąży?
zakręcona, o masz ci los.. A to nie mógł kurier i 2 raz potem przyjechać? W ogóle niezły hardkor, że masz przychodzić przed 7, żeby badania zrobić..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 09:00
dodinka lubi tę wiadomość
-
Cześć Laski! W końcu Was nadrobiłam
Zakręcona, powodzenia na glukozę! Daj znać jak po;)
Ja wczoraj też miałam wrażenie, że ma cholestaze. Wszystko mnie swedzialo, wszystko. Az na SR oswiecilo mnie! Zrobilam nasze pranie w plynie do b płukania, a od jakiegoś czasu mnie uczula! Wiec wieczorem po kąpieli cethapil i dzis jestem jak nowa:)
Polkosia, mnie też brzuch boli przy przekroczeniu. Mam wrażenie, że budzę się przy każdym przekroczeniu.
Wczoraj pojechałam autobusem na SR (bo mąż by nie zdążył) i wieczorem czułam klucie w pochwie. Dzis leze większość dnia, bo nie chce za szybko wołać Ignasia na świat. Dziwne to było, jak dr badała mnie, jak zawsze włożyła palec i powiedziała, że już doskonale czuje główkę, mimo, że szyjka jest zamknięta. No i nie wiem czy mogę robić masaż krocza. Na szczęście za tydzień mam spotkanie z położna to się doputam;) dobrego dnia Dziewczyny![/url]
[/url]
-
Jaroszka a co do kawy to Ja pije kawke taka slabiutka rozpuszczalna nescafe i jedna , dwie dziennie z mlekiem rozbeltana bo bez nie cierpią kawy .
w Anglii jak byłam to pilam raz ta raz inke
A co do coli to pije i ja , w Anglii rzadko pilam ostatnio szaleje i codziennie prawie chociaż szklanke dwie machnejaroszka lubi tę wiadomość
-
zakocona wrote:A co to za bzdura?
Myłam w ciąży okna niezliczoną ilość razy i jakoś nic mi nie jest. Mit i tyle.
Kawy w ogóle nie pijam, nie lubię jej smaku. Czasem jakąś latte ewentualnie albo frappe. Takie siki kawoweAle to i tak super rzadko.
Teraz to i niewiele herbaty pijam, choć ją kocham, bo jakoś mi za gorąco na to i wlewam w siebie przede wszystkim wodę (którą za chwilę wysikuję ...)
Mam cudownego faceta. Od kilku dni wstaje on o 6, bo chce sobie poćwiczyć z rana i przy okazji uprząta kuchnięA dzisiaj wstałam ja po 7, idę do salonu, a on zmywa podłogę!
polkosia, ja z obrotem w łóżku to mam już od chyba 6 msca problem. Muszę się podnieść, żeby się przekręcić.
lojka, stopy mnie nie bolą w ciągu dnia, ale mam za to wieczorami zespół niespokojnych nóg i wkurzające to jest, bo bolą, jak nimi nie ruszamAle i tak najgorzej ze stawami w dłoniach, bo bolą w nocy i nad ranem cholernie
dodinka, super, że nie masz cholestazy. A hydro masz doustnie brać czy jak? Toć to mocny lek przecież. Można go w ciąży?
zakręcona, o masz ci los.. A to nie mógł kurier i 2 raz potem przyjechać? W ogóle niezły hardkor, że masz przychodzić przed 7, żeby badania zrobić..
Doustnie i najmniejszą dawkę 10mg raz dziennie wieczorem -
Aaaaaa właśnie przełożyli moja wizytę USG 3 D z 5 września na ta sobote
bardzo się cieszę . !
Zobacze mojego maluszka w sobote o 10 w 3/4 D , przeszczesliwa jestem . To będzie to badanie trzeciego trymestru:)zakocona, dodinka, polkosia, BATTINKA, jaroszka, Lexie, annggela, Little Frog, PauLLa, agaton, szczesliwa_mamusia21, estrella, Blondik, agania lubią tę wiadomość
-
L kazał kupić
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b77d2c66d9a5.jpgnat_alia, dodinka, FreshMm, ZakręconaOna, Bąbelek, stokrotka25, Lexie, annggela, Little Frog, soraya, PauLLa, agaton, szczesliwa_mamusia21, estrella, ss, Blondik, lojkalojka, agania, onka, lili_madlen lubią tę wiadomość