Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie mamuśki,
ja jestem po przespanej CAŁEJ nocy ( bez przerwy na siku) rewelacja
teraz śniadanko i do projektu
Bąbelku trzymaj się, dawaj znac co Ci mówią
Miłego dnia mamuskiBąbelek, agaton, soraya lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Inspekcja na pewno... Okna mam nieumyte, ale chyba daruje sobie komentarze... Dopiero ze szpitala wróciłam...
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
IviQ wrote:O ile waga jest w normie to może. Ale możesz brać medargin j accard by poprawić przepływy. Są bez recepty i je się podaje właśnie gdy dziecko jest drobne i trzeba podłączyć.
Tylko, ze acard juz w tych tygodniach ciąży nie podaje.
Poklosia tez miałam to napisać, weź ty wyluzuj z tymi doniczkami i ukladaniem, ja wiem, ze ciężko patrzeć jak jest rozpierducha, ale ty musisz wytrzymać jeszcze 2 tygodnia.
A ja obiecałam mojej córce dzisiaj kino, wiec dziewczyny zaraz uciekam na Rockową Księżniczkę oł je -
Wstałam, ale ledwo. Pospałabym, ale muszę się trochę ogarnąć, jakiś prysznic, ubranie... Nie będę przed teściówką bez stanika w majtkach samych paradować
Czy Wam też się tak ciężko przekręcać z boku na bok w nocy? Bo ja już mam taki brzuch, że mam wrażenie, że mnie ściąga sam na bokLedwo się odkręcam.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jaroszka ja pije albo 1sypana albo z ekspresu. Nie mam nadciśnienia i os razu lekarka pozwoliła mi 2 dziennie. Super ze juz ok u Ciebie i do nas wrocilas
jaroszka lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Witajcie !
Matko jaki ja mialam paskudn humorek wczoraj
Teraz juzzdecydowanie lepiej , ale pewnie do momentu , az mezus nie wstanie . No h.. by go trafil wczoraj gral do 5:30 rano( do dzisiaj ) Opiepszylamgo i mowie co by bylo jak za godzine zaczne rodzic , a ty nieprzytomny bedziesz !!! Co za palant .
Sorry , ze tak z rana smuce .Juz zmieniam temat
Wczoraj cwiczylam na pilce i na macie i chyba to nie dla mnie , bo potejcalej gimnastyce tak rozbolal mnie brzuch i twardnial , ze myslama , ze to skurcze sie juz zaczely . Podejme jeszcze jedna probe i zobacze czy bedzie tak samo .
Dzisiaj zabieram corke na ostatnie usg III trymestru nich przywita sie z bratem
Zakrecona powodzenia na glukozieBedzie dobrze i pewnie Ci zasmakuje
zakocona powodzenia na dzisiejszej wizycie !
Babelek a Tobie kochana wytrwalosci w szpitalu !
jaroszka ja kawe pije trzy razy dziennie . Rozmuszczalna 1.5lyzeczki pol na pol z mlekiem .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 08:06
Bąbelek, jaroszka lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
IviQ wrote:Kobiety w ciąży nie mogą myć okien przecież wiec się nie przejmuj. Mi moja mama zabroniła od razu. Wiec olej totalnie. Jak jej przeszkadza to niech sama umyje
Nawet nie zamierzałam ich myć, heheDopiero na Boże Narodzenie umyję
A jak mi coś powie, to jej powiem, żeby zapłaciła za swoją gosposię i przysłała ją też do mnie
jaroszka, agania, Magnosia lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
[QUOTE=polkosia
Czy Wam też się tak ciężko przekręcać z boku na bok w nocy? Bo ja już mam taki brzuch, że mam wrażenie, że mnie ściąga sam na bokLedwo się odkręcam.[/QUOTE]
Nie jestes sama polkosiaJa to juz tak mam od kilku tygodni , mimo , ze brzuch nie taki ogramniasty .Normalnie musze sobie go podtrzymywac jak sie przekrecam .
A czy Was tez bola stopy jak wstajecie rano ? Dziwna przypadlosc , ale chyba nie ciazowa
[*] 6tc 07.01.2015
-
polkosia wrote:Czy Wam też się tak ciężko przekręcać z boku na bok w nocy? Bo ja już mam taki brzuch, że mam wrażenie, że mnie ściąga sam na bok
Ledwo się odkręcam.
Ja też to mam, ściąganie na bok. A jak się przewracam z boku na bok, to podtrzymuję sobie brzuch rękami.
Bywa też tak, że Artur tak się wpycha w jeden w boków, że nie jestem w stanie się na nim położyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 08:11
-
polkosia wrote:Wstałam, ale ledwo. Pospałabym, ale muszę się trochę ogarnąć, jakiś prysznic, ubranie... Nie będę przed teściówką bez stanika w majtkach samych paradować
Czy Wam też się tak ciężko przekręcać z boku na bok w nocy? Bo ja już mam taki brzuch, że mam wrażenie, że mnie ściąga sam na bokLedwo się odkręcam.
Takkkk -
Bąbelek wrote:Polkosia mi teściowa zapowiedziała że mi okna umyje
Ja okna mylam w lipcu i juz sa brudne i pewnie przed porodem poszaleje to moze szybciej urodzeBąbelek lubi tę wiadomość
[*] 6tc 07.01.2015
-
polkosia wrote:A co do kawy, to ja nie piję, ale Colę popijam, a tam też kofeina. W szpitalu to przez 4 dni tylko jedną wypiłam, a w domu to tak puszka dziennie, czasem na dwa dni.
To ja i kawę i colę pije :p
Tylko staram sie tak robic, ze jak juz pije kawę to coli nie pije danego dnia -
Zakrecona powodzenia na gkukozie
Agaton hipotrofia to inaczej wewnatzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu oznacza ze dziecko jest przynajmniej 3tyg mniejsze niż wynika to z terminu. Ma bardzo wiele przyczyn i często nie do zdiagnizowania. Mogą być to wady płodu ale wtedy dziecko od początku jest proporcjonalnie mniejsze lub spowodowane matczynymi problemami i wówczas od połowy ciąż główka i rączki nóżki są ok a brzuszek mniejszy. Wyznacznikiem jest tylko waga plodu. Może być spowodowana złymi przepływomierz lub starających się łożyska em wiec często kończy się takie ciale przed czasem by dokarmiać dziecko poza macica. Z reguły takie dzieci mają poniżej 2,5kg przy porodzie i tracą temp wiec trzeba zacząć od inkubatora. Ale w ciągu roku dogania rówieśników o ile hipotrofia nie miała podłoża wady dziecka. Trzeba monitorować ciążę gdyż łożysko może całkiem przestać karmić dziecko i wtedy bezwzględnie cesarka. Man nadzieję że nie przestraszyłam. Problem hipotrofi jest powszechny ale wiele kobiet dowiaduje się o tym przy porodzie[/link]