WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kocyk tez musze obczaic :P
    glowa rano tez mnie bolala , wypilam kawe i przeszlo :) ( tylko pol kawy bo pozniej upierdliwa mucha kolo mnie latala i oczywiscie wpadla mi do szklanki ktora trzymalam w rece ... )

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    zmierzylam moj brzucho i nadal 89cm,ja nie wiem cxy on wkoncu wystrzeli,byleby do wizyty ze z malym ok.
    Nie wiecie jak wygladaja te przepowiadajace skurcze?bo cos podobno takiego jest.cala ciaze mialam skurcze ale nie byly one bolesne tylko raczej niekomfortowe,a od ndz miewam bolesne...

Ja miałam przez 3 tygodnie brzuch 93 cm, ale potem na szczęście wystrzelił w 2 tygodnie do 97 cm.

Skurcze przepowiadające a skurcze Braxtona-Hicksa to chyba to samo? Ponoć przepowiadające mogą lekko boleć (tu zdania są podzielone, ale w wielu źródłach widzę napisane, że mogą boleć), ale nie tak mocno jak porodowe - te porodowe podobno mają boleć o wiele bardziej niż brzuch podczas miesiączki.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki

zaraz będę nadrabiać bo widzę że nam się porody szykują :)

a ja byłam właśnie na wizycie u mojej gin i okazuje się że szyjka mi zaczyna pracować, więc chyba nie wytrzymam długo mimo że jeszcze jest w miarę długa...

Mam nadzieję że chociaż jeszcze 2 tygodnie...

Idę się coś napić i będę Was czytać ;)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa czekamy na relacje :)..powodzenia:**

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie czytam, szukam i niby im blizej porodu to moga bolec,no ja sie nie znam...pierwszy raz to przechodze:P

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uwierzcie, że porodowe skurcze rozpoznacie na pewno. Tego nie da się przeoczyć ;)

Blondik, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja nie mowie ze to sa porodowe:P

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Super kocyk tez musze obczaic :P
    glowa rano tez mnie bolala , wypilam kawe i przeszlo :) ( tylko pol kawy bo pozniej upierdliwa mucha kolo mnie latala i oczywiscie wpadla mi do szklanki ktora trzymalam w rece ... )[/

Miałaś kawę z mięsem :):)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Anaaaa trzymam mocno kciukasy!

Jaroszka ja pije kawke codziennie chyba od 2 trym w takich proporcjach: cały kubek mleka-około 300-400ml zalezy od kubka, jedna mała łyzeczka kawy rozpuszczalnej i dwie łyzeczki inki :)

czyli pijesz mleko z kawa, a nie na odwrot :)
    ale ja tez lubie duzo mleka!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia gdzie się podziewasz?

właśnie kochana powiedz mi czy na tym usg III trymestru u Pietrasika to nagrywaja plytke?

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie uuuu nie skusilabym sie :D Chociaz tyle tego mieska by nie bylo ale jak sobie to wyobraze ... fuuuuj :D No ale co zrobic przynajmniej jedna mucha mniej w domu tyle pozytku z kawki :D

Też lubie duzo mleczka , a teraz mam ochote na taka zimna mrozona kawke mniam :D

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa poważnie wrzucałaś fote?!?! jak ja mogłam to przeoczyć!!
    Musze teraz poszukać :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)

Przede wszystkim Aanaa trzymam kciuki! Już niedługo zobaczysz swoje dzieciątko, aż trudno uwierzyć :-) Solidaryzuję się ze wszystkimi leżącymi w szpitalu i cierpiącymi - to już końcówka, musimy dać radę.

Jeśli chodzi o dolegliwości - rozstępów nie mam, smaruje się Palmersem od początku ciąży, ale kobiety u mnie w rodzinie nie miały nigdy skłonności do rozstępów, więc to pewnie także to.

Któraś pisała o bólu stóp - mnie też bolą, właśnie głównie rano jak wstanę (także palce u rąk), jak pochodzę w ciągu dnia jest lepiej. Myślę, że dodatkowe kilogramy robią swoje, woda zatrzymana w organizmie i nacisk na żyły i nerwy... I zespół niespokojnych nóg też daje mi się we znaki, chociaż ostatnio trochę mniej.

Ja nie mam problemów ze snem, pewnie dlatego że cały czas pracuję, obiecałam promotorowi, że do końca września będę jeszcze dostępna na uczelni. Ale muszę powiedzieć, że już mnie to bardzo męczy psychicznie... Moja praca wymaga koncentracji i wysiłku umysłowego, ale jak to osiągnąć kiedy w głowie tylko przewijaki, śpiochy i pampersy... Ostatni tydzień miałam tragiczny, mąż musiał mnie uspokajać, bo mam tak potworne wyrzuty sumienia, że nie potrafię się skupić i zrobić tego co do mnie należy... Jak udało mi się zajść w ciążę to zaplanowałam, że przez cały pierwszy semestr roku akademickiego i początek drugiego przesiedzę w domu z córcią, zobowiązałam się zrobić przez wakacje tyle, żeby mieć z czego sprawozdawać na koniec roku, dlatego teraz jak mi coś nie wychodzi to denerwuję się podwójnie :-( I na wydziale naprawdę mamy świetnych ludzi, wszyscy są wyrozumiali, pomagają mi i cieszą się tą ciążą razem ze mną. Tym bardziej nie chciałabym ich zawieść, nie chcę żeby mieli mnie za lenia :-/

Wybaczcie moje marudzenie, ale zbiera się to we mnie od dłuższego czasu, zamiast się cieszyć ciążą, to się wprowadzam w takie myślenie i sama się nakręcam... Ile bym dała, żeby był już październik.

Bąbelek lubi tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa bardzo mocno trzymam kciuki!

Ursa, w szpitalu była w mojej sali dziewczyna która miała ciśnienie wysokie (coś koło Twojego) i dali jej leki na obniżenie ciśnienia, po nich miała 130/85 regularnie, do tego obrzęki nóg (nie jakiedy dramatyczne). W 38t5d zdecydowali o wywołaniu porodu sn. w ogóle ja też się boję wywoływania - ale nie oksytocyny tylko cewnika z balonikiem który zakładaja na cala noc na pobudzenie szyjki. .

Co do przewracania się z boku na bok- ja mialam cały 8 mc problemy, teraz jest jakby lepiej:) ból stop i dłoni po nocy miałam największy jak miałam obrzęki, teraz się prawie wycofał.

A ja dziś spałam 12h po tej nieprzespanej nocy w szpitalu, czad! Na siku tylko raz wstawałam (to mnie z kolei martwi no ale zobaczymy ).

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka specjalnie dla Ciebie wrzuce jeszcze raz :*

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d5b31a60290.jpg

lojkalojka, nat_alia, Lexie, Aleksandra90, Little Frog, zakocona, Blondik, jaroszka, estrella, polkosia, agaton, paula1, lili_madlen, annggela, Magnosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela poprostu padłam przy szukaniu pościeli:P

Pół godziny temu miałam 4 średnio bolące skurcze co 1-2min...teraz był kolejny...chyba dzisiejszy dzień spędze w łóżeczku...o i następny...na porodówkę na bank się nie wybieram :P

Bąbelek byle do jutra :)

Blondik cudny :) i luuuuzzzz :* znalazłaś kaske,więc przyjemny dzień się szykuje ;)

Lojka ładna waga :) super,że na wizycie wszystko ok :)

Ola kurcze u Cb bardzo blisko tp,więc ten tego hehe:)

Ha! Wczoraj ciocia mojego R przyszła i mówi czy nie chce wózka od jej siostry kupić. Eee a taki super ponoć,to pytam czemu sprzedaje...ona chce ładniejszą spacerówke ehe to ja mam kupić te brzydką haha śmiech na sali ;) zresztą mój by kupił ale moje mama postawiła warunek "daje kaske ale wszystko ma być nowe". Wózek po dwójce dzieci już taki idealny nie jest...a ja też chce dla Synka coś ładnego ;)

szczesliwa_mamusia21, ola.321, Bąbelek, Blondik, estrella, Magnosia lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa , kiedy Ty urosniesz (tzn. brzuch ) ;)
    Az trudno uwiezyc , ze w srodku dzidzius mieszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:45

szczesliwa_mamusia21, polkosia lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Jestem po lewatywie, fajna sprawa :D A teraz mnie pod oksytocyne podlaczaja. Także prosze o kciuki, co by poród byl latwy, szybki i bezpieczny :)

Aniaa, powodzenia i zaciskam mocno kciuki za Was!

Ciekawe jak tam Misiowa...

Tak, tak za niedługo wrzesień, dużo z nas się chyba we wrześniu rozpakuje :)

Ja dziś sesje brzuszkową mam, bo pogoda się w końcu zrobiła :) A jutro USG, chyba się denerwuję, bo dawno nie byłam.

Chciałam się dziś ładnie i pięknie na gładko zrobić, ale nic nie widzę!!! Będę musiała mężusia poprosić hehe

szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra nie martw sie ! Juz koncoweczka ciązy i mozesz odczuwac ze jest coraz trudniej ale jeszcze troszke , na pewno dasz rade , jeszcze jak mowisz ze ludzie sa wyrozumiali i pomagaja . Czasem sa takie gorsze dni , ale wierze ze wszystko sie ulozy i juz niedlugo wymarzony październik ! :*

onka 12h no pieknie , tylko Ci pozazdroscic takiego snu :D

Lojka nie mam pojecia , sama na to czekam ! Bo jak na 8 miesiac no to szalenstwa nie ma , ale moja mama z bratem moim tez tak wygladala wiec moze troche geny robia swoje ? nie mam pojecia :D

Pauula masz racje ! Tobie chce wcisnac a sama sobie kupi ladniejszy pfff ! Masz racje kupuj nowe dla syneczka takie jak Ci sie podoba :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:49

Aleksandra90 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam dzisiaj kiepski dzień ;(
    pół dnia rycze ... przyjechał pożegnać się mój brat który jutro wyjeżdża na stałe do Holandii... jestem bardzo związana z rodziną i nie umię sobie tego wyobrazić... a chciałam żeby był chrzestnym dla mojego syna ;(... jestem w szoku, wczoraj się dowiedział i jutro wyjeżdża.... do tego zdupiła mi się pralka, nie działa, a nie wyprałam jeszcze ani jednego prania dla dziecka ;( ZAŁAMKA... ;( co za dzień...

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
‹‹ 1916 1917 1918 1919 1920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ