Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem blondynka i mam linie,wiec to chyba nie ma znaczenia:)
Zeta ja w Pl i tez nikomu nie place,chodzę do gin na nfz i jestem bardzo zadowolona. Mój lekarz zreszta jak ktos do niego prywatnie przyjdzie,to mówi,ze po co płacić,jak on codziennie przyjmuje w przychodni:)
Polozne w szpitalu tez fajne,wiec wierze,ze się zajmą mną i Balbinka jak należy:)
To jest wybór każdej z nas na co wydaje kasę,ale mnie tez ta opieka "publiczno-prywatna"przeraza,bo oznacza troche,ze jak masz kasę,to jestes lepiej traktowany,a jak nie masz to sie toba nie interesują. Ale mam znajomych lekarzy,którzy nawet czekolady od pacjenta nie przyjmą,bo to jest ich praca i dostają za to pieniadze i nie chca prezentów:)
Dużo zalezy od człowieka.stokrotka25 lubi tę wiadomość
-
kurcze zdenerwowałam sie ! Jakie dawanie w łapę! Wszystko jest legalnie, w szpitalu na stronie jest normalnie cennik usług i każdy moze z tego skorzystać ja nigdzie po kryjomu pod stołem nikomu kasy nie dawałam....
Tu chodzi o moje własne poczucie komfortu i bezpieczeńtwa, niestety nie wiesz na kogo trafisz w szpitalu. To jest moja pierwsza ciaza, do tego ja nie mam ciazy typowo fizjologicznej, staraliśmy sie o Michała 5 lat!!! Po drodze dwa poronienia, czy ja w takiej sytuacji nie ma prawa sobie zagwarantować spokoju ducha jeżeli moge?!
No kurwa mac!zakocona, Magnosia, agania lubią tę wiadomość
-
mam ochotę się popłakać. L wsadził do pralki dywanik z wynajmowanego mieszkania, rozpieprzył się cały i wszędzie są frędzle w pralce. Dywanik do wywalenia. Ja wiem, że chciał dobrze, ale jezu nawet nie chcę wchodzić do łazienki, bo wszędzie są te frędzle
-
Jaroszka,ja rozumiem,ze ktos sobie chce zapewnić spokój i opiekę,ale takie rzeczy powinny byc zapewnione bez dodatkowej kasy. Płacimy za to co miesiąc ze swojej pensji.
stokrotka25, ZakręconaOna, ss, rah, polkosia, ~Rewianka~, estrella, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Jasne, że można sobie zagwarantowac spokoj ducha, ale ten spokój powinien być bezpłatny moim zdaniem
Bo kazda kobieta zasługuje na godny poród i fachową opiekę, bez wględu na to czy zaplaci czy nie.
A wprowadzenie tego opłacania położnych prowadzi do tego, ze bedzie podział na lepszą i gorszą opiekę, bo przeciez ta opłacona bedzie sie musiała czyms różnic.
To jest dopiero wku*** jaceWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:32
agaton, stokrotka25, ss, rah, polkosia, ~Rewianka~, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRah u mnie podobnie dookola pepka - taka obwodka sie zrobila, moze nie sina, ale taka ciemniejsza, rozowa.
Pepek mam splaszczony, ale jeszcze go nie wypchalo do przodu
Wkurzylabym sie, gdybym miala placic poloznej za porod. Chodze na prywatne spotkania do niej, prywatnie do gina, obie pracuja w jednym szpitalu i wkurze sie okropnie, jak nie bedzie dla mnie miejsca, jak bede rodzic, albo trzeba bedzie dac w lape.
Ej co to za watek jadowite zmije kwietniowe?? -
jaroszka wrote:kurcze zdenerwowałam sie ! Jakie dawanie w łapę! Wszystko jest legalnie, w szpitalu na stronie jest normalnie cennik usług i każdy moze z tego skorzystać ja nigdzie po kryjomu pod stołem nikomu kasy nie dawałam....
Tu chodzi o moje własne poczucie komfortu i bezpieczeńtwa, niestety nie wiesz na kogo trafisz w szpitalu. To jest moja pierwsza ciaza, do tego ja nie mam ciazy typowo fizjologicznej, staraliśmy sie o Michała 5 lat!!! Po drodze dwa poronienia, czy ja w takiej sytuacji nie ma prawa sobie zagwarantować spokoju ducha jeżeli moge?!
No kurwa mac!
Jaroszka bez nerwów , dziewczynom chyba o co innego chodziło, właśnie tu chodzi o to, że nie KAŻDY może z tego skorzystać, bo nie każdego na to stać...
Nie powinno się płacić za "lepszą" obsługę ( jak napisała Rah często tak jest, że jak chodzisz prywatnie do konkretnego lekarza to Cię nie oleje tak jak innej przypadkowej) tylko każdą ma traktować na równi bo dostaje za tą swoją pracę wynagrodzenie tak jak każdy.
Także luuuz !!!ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Jaroszka, ja Cię rozumiem.
A monitor postanowiliśmy kupić po warsztatach Bezpieczny Maluch. Skoro może zapewnić w jakimś stopniu chociaż bezpieczeństwo mojemu dziecku, to wolę kupić. A te są jedyne certyfikowane i nie włączają się same podobno. No zobaczymySzymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Zakocona uuuuu ... Mnie tez kiedyś cos takiego się przytrafiło , znajoma pomagała mi sprzątac i pranko wstawiła:)
Jaroszka nie denerwuj się , przecież zeta nie miała nic złego na myśli pisząc to . Ja osobiście w zły sposób nie odebralam tego postu , no nie wiem wydaje mi się , ze tu bardziej idzie opinia o opiece porodowej i poporodowej u Nas w Polsce i porownanie do innych Panstw .
Ja narzekam na służbę zdrowia w Anglii ale tu przyznam racje , dobra położna która jest z toba w kontakcie 24/7 masz za darmo i tak powinno być wszędzie .
Spokojnie kochana :*stokrotka25 lubi tę wiadomość
-
Ja tez jestem zla ma ten system w polsce, sami sobie tego nauczylismy,przez lata dawalo sie kase "pod stołem"dlatego sie to wkoncu tak przyjelo ze jest legalne. Ale kazdy robi jak chce i ja nie krytykuje.ja nie wykupuje,bo mnostwo kolezanek rodzilo w tym szpitalu, zadna nie wykupowala i kazda chwali polozne wiec licze na ten łut szczęścia;)
Blondik, stokrotka25 lubią tę wiadomość
-
green wrote:Rah u mnie podobnie dookola pepka - taka obwodka sie zrobila, moze nie sina, ale taka ciemniejsza, rozowa.
Pepek mam splaszczony, ale jeszcze go nie wypchalo do przodu
Wkurzylabym sie, gdybym miala placic poloznej za porod. Chodze na prywatne spotkania do niej, prywatnie do gina, obie pracuja w jednym szpitalu i wkurze sie okropnie, jak nie bedzie dla mnie miejsca, jak bede rodzic, albo trzeba bedzie dac w lape.
Ej co to za watek jadowite zmije kwietniowe??ss, IviQ lubią tę wiadomość
-
jaroszka wrote:kurcze zdenerwowałam sie ! Jakie dawanie w łapę! Wszystko jest legalnie, w szpitalu na stronie jest normalnie cennik usług i każdy moze z tego skorzystać ja nigdzie po kryjomu pod stołem nikomu kasy nie dawałam....
No kurwa mac!chyba nie chodziło o dawanie w łapę pod stołem, tylko wlasnie o to ze czesto trzeba zapłacić zeby byc lepiej traktowanym i miec wlasnie ten spokój ducha. I każdy moze placic bo to nic złego, tylko co to za chore realia ze trzeba dawać kase zeby byc spokojnym?
ZakręconaOna, ss, jaroszka, estrella lubią tę wiadomość
-
No przykro mi, zażalenia do rzadu, a nie tutaj na forum. Raz jeszcze podkreślam to nie jest dawanie w łapę tylko wykupienie indywidualnej opieki położnej dla siebie. Sorry, ale w Polsce nigdy nie bedzie tak, ze każdej z nas bedzie przysługiwać jedna położna.
W swojej pensji płacimy jeszcze za wiele innych rzeczy, a tez czasem trzeba dopłacać, bo standard jest do dupy.
Jak Wam dziecko zachoruje to pewnie tez będziecie wolały zapłacić prywatnemu lekarzowi zeby Was przyjął wcześniej, a nie czekać dwa miesiące na wizytę z NFZ.... -
W ogóle to jest hipokryzja ze strony lekarzy i pielęgniarek, ze nagle potrafią być mili i pomocni jak są "wykupieni". Nie mówię, że każdy tak ma, bo jasne, że nie, ale znam sama jednego gbura lekarza, z którym każda znajoma kobieta ma przykre doświadczenia oprócz tych, które leczyły się u niego prywatnie... Takich zbiegów okoliczności nie ma.
-
Najbardziej mnie dziwi ze ktos zaklada ze jak zaplaci to lepiej nim sie beda opiekiwac..tragedia w tej polsce do czego to doszlo.tylko zeruja na biednych matkach ktore sie boja o dzieci moim zdaniem tak nie piwinno byc.tutaj w publiczn6m szpitalu n8e ma cennika prywatnych uslug.masakra jakas.
Jaroszka nie potepiam ludzi tych co wykupuja bo poprostu robia to z3 strachu.piwinna byc taka obsluga ze n8kt nawet nie powinien o takim czyms myslec a nie ku..wa cenn8k w szpitalu publicznym uslug prywatnych..stokrotka25, FreshMm, ss, ZakręconaOna, polkosia, estrella lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Magnosia wrote:Jaroszka, ja Cię rozumiem.
A monitor postanowiliśmy kupić po warsztatach Bezpieczny Maluch. Skoro może zapewnić w jakimś stopniu chociaż bezpieczeństwo mojemu dziecku, to wolę kupić. A te są jedyne certyfikowane i nie włączają się same podobno. No zobaczymy
Jedna miała babysense a druga cos tam nany, nanna. Nie pamietam nazwy. Obydwa z certyfikatami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:43