X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawdopodobnie włączę dziecko do abo Medicover, a tam problemu z USG nigdy nie miałam. I rzeczywiście, sama z NFZ nie korzystam w ogóle, chodzę do lekarzy tylko prywatnie, ale położnej nie opłacam. Która by nie była, to i tak będzie musiała się mną zająć. Płacić 2000 zł za to, że mogę do niej zadzwonić tydzień przed porodem i za to, że będzie ta sama w trakcie porodu uważam za stratę kasy. Chociaż sama rozważałam opłacenie, ale u nas z przychodni jest przydzielona położna do wizyt przed i po urodzeniu dziecka i jeśli będę czuła potrzebę, to tam się zgłoszę - to ich zasrany obowiązek. Jeszcze jak się płaci bezpośrednio położnej, to jestem w stanie uwierzyć, że będzie miła i wyrozumiała, ale jak płaci się na szpital, to wystarczy jej gorszy dzień i wcale zadowolone nie będziemy, a kasa poooszła...

Blondik lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to jestem posikana jak widze wątek kwietniowe jadowite zmije:p haha na to bym nie wpadla;))

rah lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wyniki badań :)

mój mocz troszkę lepiej wygląda, są jeszcze bakterie ale nie ma dziadostw innych jak ostatnio ;), wygląda na to że to przez tą infekcję z którą też już lepiej ;).

PS. dobrze że już jest SZTAMA!!! :):)

Magnosia, agaton, Little Frog, jaroszka, Nynusia, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Swoja droga lekarze, pielęgniarki i położne faktycznie u nas zarabiają psie grosze i sie im nie dziwie ze chcą dorobić bo tez maja np. rodziny. A państwo na finansowanie choćby kościoła czy religii w szkole to ma kase, a na lekarzy co ratują zycie to juz nie ma :/
    Moi znajomi lekarze i ich znajomi ze studiów zarabiają dobre pieniądze i są zadowoleni. A ile jest ludzi, którzy zarabiają najniższą krajową. Lekarzom na prawde nie jest źle, za pielęgniarki zgadzam się, ze powinny zarabiać lepiej, bo to bardzo ciężka praca, jesli się wywiązują ze swoich obowiązków, bo różne mam doświadczenia:/

Nenka, fajny zaczes ma mały ;)
    Ja widziałam ten Twój post, ale nie wiem co z nim zrobić, zapytac sie w przychodni ortopedycznej?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, a kojarzysz ile tych wód miała Twoja szwagierka i czy ja do szpitala na patologie z tym wysyłali?

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Was nadrobic od wczoraj to mega wyzwanie :D
    Przerzucam te strony i czekam na wiadomosc Aaany a tu jeszcze nic, kurcze śniło mi sie dziś cale forum , bylysmy w szpitalu i rodzilysmy , nie pamietam wszystkich , ale Polkosiu urodziłaś piękna Klementysie :) A ja blagalam lekarza zeby mi zatrzymal porod bo nie chce urodzic 1 wrzesnia na rozpoczecie roku szkolnego ... o matko ! :D

Widze ze tu troszke bylo nieporozumien ale jak sztama to sztama juz nie draze tematu :*

Zakocona , mam nadzieje ze to lekka klotnia i wszystko wroci do normy ! :*

agaton, zakocona, jaroszka, Lexie, Nynusia, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A generalnie to uważam ZUS za złodziei i nie powinno to być obowiązkowe. Jeszcze emerytura to pół biedy, ale składka zdrowotna? Niemal 300 zł co miesiąc, a ja przez ostatnie lata mojej pracy skorzystałam dopiero teraz pierwszy raz ze szpitala.

stokrotka25 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ja piję inkę z mlekiem i płaską łyżeczką cukru. Wczoraj sobie na forum o niej przypomniałam. Ciekawe jaki cukier będzie po niej...

Cieszę się, że wyniki dobre :)

ola.321 lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia - będzie dobry cukier, ja piję ale bez cukru - zamiast niego czasem schrupię coś małego słodkiego :P

Magnosia lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Zajsonek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Kurde ale mnie tu dawno nie było, a już dwie dziewczynki są na świecie no i trzecia już prawie prawie :)
    Ana jak tam u Ciebie? Coś się ruszyło ? :*
    Kochane gdzie mogę zobaczyć zdjęcie Hani? :) piszecie coś o fb, a ja nawet nic o tym nie wiem :(
    My byliśmy wczoraj na USG, synuś waży 1725g i pokazał tylko usteczka i nosek resztę zakrył, jak zawsze pokazał przyrodzenie, aby mama nie miała wątpliwości dla kogo szykować kącik :)
    A kącik juz prawie gotowy, zostało nam kupić tylko pampersy :) wózek będzie w połowie września, a reszta jest już w domu i nawet rozłożona, bo smród z tych mebelków do tej pory się unosi w powietrzu :)
    Także Ana trzymam kciuki i dawaj znać :*
    A was dziewczyny proszę o info z tym fb :)

zakocona, Bąbelek, Magnosia, Little Frog, Lexie, Muffinka1019, polkosia, paula1 lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Moi znajomi lekarze i ich znajomi ze studiów zarabiają dobre pieniądze i są zadowoleni. A ile jest ludzi, którzy zarabiają najniższą krajową. Lekarzom na prawde nie jest źle, za pielęgniarki zgadzam się, ze powinny zarabiać lepiej, bo to bardzo ciężka praca, jesli się wywiązują ze swoich obowiązków, bo różne mam doświadczenia:/

Nenka, fajny zaczes ma mały ;)o
    Ja widziałam ten Twój post, ale nie wiem co z nim zrobić, zapytac sie w przychodni ortopedycznej?
    Szczerze to nie wiem jak to sie zalatwia, ja ide prywatnie, bo polozna mi polecila mowila ze mega super lekarz jest i ze wlasnie rejestracja to najpozniej w polowie wrzesnia do niego, bo potem bedzie za pozno.. a tak to skierowanie chyba trzeba miec? Od pediatry.. jak ktos chce isc normalnie, a nie prywatnie.

agaton lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS no nie ? Nieźle akcje u nich hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Szkoda, ze nikt nie zwrocil uwagi na mojego posta.. a to ważne.
    Chciałam wam pomoc..
    Kochana ja to zamotana przez ten szpital ale właśnie zobaczyłam Twojego posta i dzięki za przypomnienie o bioderkach. Ciekawe jak u mnie w mieście jest. Zaraz sobie zapiszę żeby sprawdzić to. W ogóle muszę się wybrać po szpitalu do mojej przychodni do której mam rzut beretem i sprawdzić jak wygląda sytuacja z położna środowiskową.

atdc6iyehd9qphks.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wywiązała się dyskusja. Nie będę drążyć, powiem tylko, że rozumiem Jaroszkę, że czuła się atakowana. Ja, mimo, że odczytałam dopiero teraz i że nie brałam udziału tez się tak poczułam, bo tez mam położną.
    A tak w ogóle...dziś jadę z J. odebrać wózek!!! Ignaś będzie juz miał super furę!! Kurcze...ja już chyba wszystko dla niego mam i aż mi smutno, że nie mam czego wybierać :)

nenka2, agaton, jaroszka lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka, nie pamietam ile tych wód, ale nie wyysłał ją do szpitala bo sie zaparła, jedyne co jej proponował, ze jak bardzo przekrocza normę to ją wysle na odciaganie tych wód.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka, rany ja mam tak dosyć wybierania, że już tym rzygam naprawdę. Od tyg próbuję wybrać koszule do karmienia i nie chce mi się, no nie mogę się zmusić. Jeszcze mata edukacyjna.. I jeszcze to, jeszcze tamto.. Mam dosyć.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie widze tych zmij :( patrzylam ale chyba juz usuuniete :))

Jacusianka super , pokaz pozniej fotke :D

Zakocona spokojnie , moze masz gorszy dzien i juz brak sil to zrozumiale , na pewno uda Ci sie wybrac cos fajnego i zdecydujesz sie na cos ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zabieram się do prasowania ciuszków :), więc będę później nadrabiać :)

Zasjonek - no faktycznie długo Cię nie było ;), musisz teraz być na bieżąco bo zanosi się na to że we wrześniu to będą informacje prosto w porodówek!! :D

Zajsonek, ZakręconaOna, Bąbelek lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Kochana ja to zamotana przez ten szpital ale właśnie zobaczyłam Twojego posta i dzięki za przypomnienie o bioderkach. Ciekawe jak u mnie w mieście jest. Zaraz sobie zapiszę żeby sprawdzić to. W ogóle muszę się wybrać po szpitalu do mojej przychodni do której mam rzut beretem i sprawdzić jak wygląda sytuacja z położna środowiskową.

Teraz jest tak ze polozna ma obowiazek 3 razy przed porodem od 32tyg ciazy sie z nami spotkac, wiesz? Ja sobie juz zalatwilam swietna babka tak na luzie ze mna gada jakbysmy byly kolezankami od x czasow :) przychodzi do mnie do domu bada tetno dzidzi i wogole fajnie sie rozmawia.
    Uslyszalam od niej, ze pepuszek juz teraz sie pielegnuje tylko szarym mydlem, niczym wiecej.. i ze w moim szpitaluwogole nie kapia noworodkow

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasjonek, to link do naszej grupy na fb:

https://www.facebook.com/groups/1420769438221805/?fref=nf

Jest to grupa zamknięta, trzeba poprosić o przyjęcie do niej :)

Zajsonek lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
‹‹ 1937 1938 1939 1940 1941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ