Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja prawdopodobnie włączę dziecko do abo Medicover, a tam problemu z USG nigdy nie miałam. I rzeczywiście, sama z NFZ nie korzystam w ogóle, chodzę do lekarzy tylko prywatnie, ale położnej nie opłacam. Która by nie była, to i tak będzie musiała się mną zająć. Płacić 2000 zł za to, że mogę do niej zadzwonić tydzień przed porodem i za to, że będzie ta sama w trakcie porodu uważam za stratę kasy. Chociaż sama rozważałam opłacenie, ale u nas z przychodni jest przydzielona położna do wizyt przed i po urodzeniu dziecka i jeśli będę czuła potrzebę, to tam się zgłoszę - to ich zasrany obowiązek. Jeszcze jak się płaci bezpośrednio położnej, to jestem w stanie uwierzyć, że będzie miła i wyrozumiała, ale jak płaci się na szpital, to wystarczy jej gorszy dzień i wcale zadowolone nie będziemy, a kasa poooszła...
Blondik lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A ja mam wyniki badań
mój mocz troszkę lepiej wygląda, są jeszcze bakterie ale nie ma dziadostw innych jak ostatnio, wygląda na to że to przez tą infekcję z którą też już lepiej
.
PS. dobrze że już jest SZTAMA!!!Magnosia, agaton, Little Frog, jaroszka, Nynusia, Muffinka1019 lubią tę wiadomość
-
rah wrote:Swoja droga lekarze, pielęgniarki i położne faktycznie u nas zarabiają psie grosze i sie im nie dziwie ze chcą dorobić bo tez maja np. rodziny. A państwo na finansowanie choćby kościoła czy religii w szkole to ma kase, a na lekarzy co ratują zycie to juz nie ma
Nenka, fajny zaczes ma mały
Ja widziałam ten Twój post, ale nie wiem co z nim zrobić, zapytac sie w przychodni ortopedycznej?
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
Was nadrobic od wczoraj to mega wyzwanie
Przerzucam te strony i czekam na wiadomosc Aaany a tu jeszcze nic, kurcze śniło mi sie dziś cale forum , bylysmy w szpitalu i rodzilysmy , nie pamietam wszystkich , ale Polkosiu urodziłaś piękna KlementysieA ja blagalam lekarza zeby mi zatrzymal porod bo nie chce urodzic 1 wrzesnia na rozpoczecie roku szkolnego ... o matko !
Widze ze tu troszke bylo nieporozumien ale jak sztama to sztama juz nie draze tematu :*
Zakocona , mam nadzieje ze to lekka klotnia i wszystko wroci do normy ! :*
agaton, zakocona, jaroszka, Lexie, Nynusia, Muffinka1019 lubią tę wiadomość
-
A generalnie to uważam ZUS za złodziei i nie powinno to być obowiązkowe. Jeszcze emerytura to pół biedy, ale składka zdrowotna? Niemal 300 zł co miesiąc, a ja przez ostatnie lata mojej pracy skorzystałam dopiero teraz pierwszy raz ze szpitala.
stokrotka25 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ola, ja piję inkę z mlekiem i płaską łyżeczką cukru. Wczoraj sobie na forum o niej przypomniałam. Ciekawe jaki cukier będzie po niej...
Cieszę się, że wyniki dobreola.321 lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Hejka
Kurde ale mnie tu dawno nie było, a już dwie dziewczynki są na świecie no i trzecia już prawie prawie
Ana jak tam u Ciebie? Coś się ruszyło ? :*
Kochane gdzie mogę zobaczyć zdjęcie Hani?piszecie coś o fb, a ja nawet nic o tym nie wiem
My byliśmy wczoraj na USG, synuś waży 1725g i pokazał tylko usteczka i nosek resztę zakrył, jak zawsze pokazał przyrodzenie, aby mama nie miała wątpliwości dla kogo szykować kącik
A kącik juz prawie gotowy, zostało nam kupić tylko pampersywózek będzie w połowie września, a reszta jest już w domu i nawet rozłożona, bo smród z tych mebelków do tej pory się unosi w powietrzu
Także Ana trzymam kciuki i dawaj znać :*
A was dziewczyny proszę o info z tym fbzakocona, Bąbelek, Magnosia, Little Frog, Lexie, Muffinka1019, polkosia, paula1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagaton wrote:Moi znajomi lekarze i ich znajomi ze studiów zarabiają dobre pieniądze i są zadowoleni. A ile jest ludzi, którzy zarabiają najniższą krajową. Lekarzom na prawde nie jest źle, za pielęgniarki zgadzam się, ze powinny zarabiać lepiej, bo to bardzo ciężka praca, jesli się wywiązują ze swoich obowiązków, bo różne mam doświadczenia:/
Nenka, fajny zaczes ma mały ;)o
Ja widziałam ten Twój post, ale nie wiem co z nim zrobić, zapytac sie w przychodni ortopedycznej?agaton lubi tę wiadomość
-
nenka2 wrote:Szkoda, ze nikt nie zwrocil uwagi na mojego posta.. a to ważne.
Chciałam wam pomoc.. -
Widzę, że wywiązała się dyskusja. Nie będę drążyć, powiem tylko, że rozumiem Jaroszkę, że czuła się atakowana. Ja, mimo, że odczytałam dopiero teraz i że nie brałam udziału tez się tak poczułam, bo tez mam położną.
A tak w ogóle...dziś jadę z J. odebrać wózek!!! Ignaś będzie juz miał super furę!! Kurcze...ja już chyba wszystko dla niego mam i aż mi smutno, że nie mam czego wybierać
nenka2, agaton, jaroszka lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
A ja właśnie zabieram się do prasowania ciuszków
, więc będę później nadrabiać
Zasjonek - no faktycznie długo Cię nie było, musisz teraz być na bieżąco bo zanosi się na to że we wrześniu to będą informacje prosto w porodówek!!
Zajsonek, ZakręconaOna, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBąbelek wrote:Kochana ja to zamotana przez ten szpital ale właśnie zobaczyłam Twojego posta i dzięki za przypomnienie o bioderkach. Ciekawe jak u mnie w mieście jest. Zaraz sobie zapiszę żeby sprawdzić to. W ogóle muszę się wybrać po szpitalu do mojej przychodni do której mam rzut beretem i sprawdzić jak wygląda sytuacja z położna środowiskową.
Teraz jest tak ze polozna ma obowiazek 3 razy przed porodem od 32tyg ciazy sie z nami spotkac, wiesz? Ja sobie juz zalatwilam swietna babka tak na luzie ze mna gada jakbysmy byly kolezankami od x czasowprzychodzi do mnie do domu bada tetno dzidzi i wogole fajnie sie rozmawia.
Uslyszalam od niej, ze pepuszek juz teraz sie pielegnuje tylko szarym mydlem, niczym wiecej.. i ze w moim szpitaluwogole nie kapia noworodkow -
Zasjonek, to link do naszej grupy na fb:
https://www.facebook.com/groups/1420769438221805/?fref=nf
Jest to grupa zamknięta, trzeba poprosić o przyjęcie do niejZajsonek lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.