SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana gratulacje, bylas bardzo dzielna i duzo zdrowka teraz dla malej i odpoczynku dla Ciebie:)

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaa gratuluję córeczki! Obie dzielne kobietki! O jacie dziewczyny dwie kruszynki nam doszły, aż się łezka w oku kręci!!! <3

Magnosia lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, Kochana, bo Ty pisałaś, że miałaś coś z tarczycą, tak? Jeżeli cokolwiek jest ze zdrowiem matki to należy ona pod konsultanta bardziej niż pod położną. Tak miała moja sąsiadka. Natomiast jeżeli wg. badań wszystko przebiega prawidłowo, a mama nie ma problemu ze zdrowiem, to są tylko dwa USG. A tak to położna maca i brzuch i na tym się kończy.

wnid9vvjodizjocx.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa gratulacje, dałaś rade kochana. Teraz przed Wami same cudowne dni ! :)

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa gratulacje! Teraz zasłużyłaś sobie na snikersa na zregenerowanie sił! Odpoczywajcie i wszystkiego dobrego! Mam nadzieję, że szybciutko wyjdziecie do domciu :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Zakręcona, Kochana, bo Ty pisałaś, że miałaś coś z tarczycą, tak? Jeżeli cokolwiek jest ze zdrowiem matki to należy ona pod konsultanta bardziej niż pod położną. Tak miała moja sąsiadka. Natomiast jeżeli wg. badań wszystko przebiega prawidłowo, a mama nie ma problemu ze zdrowiem, to są tylko dwa USG. A tak to położna maca i brzuch i na tym się kończy.
    Kochana u mnie wszystko dobrze z badaniami , ciąża itp jest wręcz książkowo idealna ale fakt mam niedoczynność tarczycy która lecze od 3 lat , być może dlatego . :)

❤
    de7e166350.png
    ❤
    b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana,moje gratulacje, dałaś rade kobieto! Brawo brawo:)
    Odpocznij a potem nam wszystko opowiesz:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki!!

Ale się tu od rana duzo dzieje!:) :)

Aanaa!!!! Gratulacje dla dzielnej mamy!! Tyle przeszłaś ale córeczka wszystko Ci wynagrodzi!!! Wzruszyłam się znów niezmiernie! :) Trzymajcie się dziewczyny!! <3 <3 :*

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana gratuluje!! :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!! <3

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaa gratulacje, duzo duzo zdrowka dla was <3 odpoczywaj kochana, dzielna mamuska !!

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moze mnie jeszcze pamietacie :) Wpadlam w odwiedziny ;) a tak naprawde to sie pochwalic ze jestem w ciazy, w marcu zostalam aniolkowa mama, a na 4 pazdziernika mialam termin, chyba moj aniolek zdecydowal sie do mnie wrocic ;) Pozdrawiam was wszystkie, duzy byziak <3

Little Frog, magdallenee, polkosia, agania, Magnosia, Lexie, mała.mi, annggela, Bąbelek, ola.321, Nynusia, nat_alia, ss, soraya, stokrotka25, nick nieaktualny, Blondik, Muffinka1019, jacusianka, PauLLa, jaroszka, FreshMm, dodinka, Majaaa, paula1, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, zakocona, lojkalojka, agaton, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, miska2503, BATTINKA, Ewalika, malgo86, Amerie, IviQ lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Hej dziewczyny, moze mnie jeszcze pamietacie :) Wpadlam w odwiedziny ;) a tak naprawde to sie pochwalic ze jestem w ciazy, w marcu zostalam aniolkowa mama, a na 4 pazdziernika mialam termin, chyba moj aniolek zdecydowal sie do mnie wrocic ;) Pozdrawiam was wszystkie, duzy byziak <3
    To ja mocno zaciskam kciuki i życzę spokojnej ciąży :)

Bree lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Kochana pamietamy !
    Spokojnej ciąży :*

Bree lubi tę wiadomość

❤
    de7e166350.png
    ❤
    b2727090e5.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa Gratulacje !!!

Kobietki dzieki za Wasze gratki, mam nadzieje ze tym razem mi sie uda :)

jaroszka, IviQ lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka,faktycznie z tymi bioderkami trzeba jak najszybciej bo u nas tez trzeba długo czekac i najlepiej zapisac się zaraz po porodzie!

Onka,biedna jesteś,tyle musisz przejść,trzymaj się! :*

Nynusia,ja też jestem za kołyską! <3

Zajsonek! Gratulacje z okazji ślubu!! Piekna data.. 08.08 :)

Jaroszka kochanie bez nerwów!!Mnie tez koleżanka doradzała wykupić położną i gdyby nie finanse to na pewno bym to zrobiła.Jestem przerażona porodem,tym bardziej,że służba zdrowia niestety jest jaka jest i Wasze relacje ze szpitali mnie w tym utwierdzają.. Nie zrezygnowałam jednak z prywatnego ginekologa,co wizytę dostaję od Niego kompetente informacje,porządnie nas przebada,z każdego usg mam zdjęcie i jeszcze nigdy nie wyszłam z Jego gabinetu niezadowolona! Moja przyjaciółka,która równiez do Niego chodziła z racji przeprowadzki musiała skorzystać z usług innego lekarza i poszła na nfz.Mówiła potem,że różnica między tym a tym ogromna!Nie uzyskiwała nawet informacji ile dziecko waży.Usg na początku 7 miesiąca,a następne dopiero tydzień przed TP razem z pierwszym ktg! Dowiedziała się tam ze dziecko owiniete pępowiną z zanikającym tętnem i zaraz szybko szpital! Może można byłoby tego uniknąć gdyby lekarz czesciej monitorował dziecko!
    Poza tym każdy decyduje za siebie i ma swoje zdanie a Słonko co zrobisz to tylko twoja sprawa i nikt Cie nie powinien krytykowac i nie krytykuje! SZTAMA MAMUŚKi! ;) <3

Nynusia, Zajsonek, jaroszka lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree!! Jeju aż mnie dreszcze przeszły jak zobaczyłam Twój avatar! Wielkie kciukasy za Ciebie i dzidziusia!! <3 Wszystko będzie dobrze!!!

Bree lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAnaa gratulacje !!! Wracajcie szybko do zdrówka :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree trzymam kciuki, niech dzidzius sie zdrowo rosnie :*
    Jakbym miala kase to tez bym wykupila sobie polozna bylabym pewniejsza , ja zazdroszcze jaroszce ;)

Bree, Lexie, jaroszka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa gratulacje :) teraz odpoczywaj kochana

Bree super wiadomość... trzymamy kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 12:50

Bree lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
‹‹ ‹ 1939 1940 1941 1942 1943 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ