X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szwy podskórne rozpuszczalne, ale te na wierzchu niestety do zdjęcia :( a co do dwojeczki to jeszcze mi się nie chciało, ale w okolicy pupy tez mam szew, i to spuchnięty i sie troche boje :(

iv09hdge6yql001e.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotni poranek :)
    U mnie noc w miarę przespana, z dwoma przerwami na toaletę.
    My już po śniadanku - kanapeczki i pomidorki z własnego ogródeczka :)

Dzisiaj jadę do teściowej i będziemy robić kaszankę :)
    U mnie relacje z teściową są ok teraz, kiedyś były jakieś zgrzyty, ale po 10 latach już spokojnie można się dogadać. Jeszcze teraz kiedy nie ma mojej mamy, to stara mi się ją w jakiś tam sposób zastępować. Wczoraj jak była u mnie na kawie, to już myśli, że jak będę bliżej terminu porodu, to żeby ktoś tu ze mną był cały czas, żebym sama nie była, że młody do nich pójdzie na te parę dni. Nie wtrąca się w wychowanie, wiadomo, że co jakiś czas zwróci uwagę, bo jakby nie patrzył 10 lat mieszkaliśmy razem wszyscy, ale ogólnie spoko jest.

Aanaa co do szwów, to ja miałam w środku założone rozpuszczalne a po nacięciu krocza zwykłe szwy. Też się bałam chodzić siku, bo szczypało trochę i na coś więcej, bo się bałam, żeby te szwy nie pękły, ale było w miarę. Mnie szwy w sumie bolały tylko w szpitalu, ale to też bardziej takie ciągnięcie było czuć, w domu trochę mniej, tylko poruszać się było do dupy, bo zszyte wszystko. Dopiero jak przyszła położna i mi zdjęła te szwy, to ulga w chodzeniu była, można było się normalnie poruszać.
    Aanaa nie wyrzucimy Cię na pewno - za kilka tygodni będziemy wszystkie się rozpakowywały. Swoją drogą już się doczekać nie mogę :)

Nie wiem jak jest u Was w szpitalu, ale jak rodziłam młodego to zanim wypisali ze szpitala to było trzeba się wypróżnić, niektóre laski oszukiwały, że to zrobiły, a inne brały czopek od pielęgniarek i było ok. Ja też tak zrobiłam, (sorki za dosłowność) ale jak mi dały czopek to ledwo do kibelka zdążyłam.
    Może Aanaa Ty też poproś, to łatwiej Ci pójdzie...

Miłego weekendu Kochane :) i trzymajcie się jak najdłużej w dwupakach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 09:34

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa podziwiam Cię, że tak aktywnie tu z nami piszesz - dajesz nadzieję, że jeszcze jest na coś siła po porodzie :) Trzymaj się tam oby Ci się szybko wygoiło wszyściutko, a Małą dali przystawić dzisiaj.
    Szczęśliwa dzięki za info o kulach, ja nie myślałam w sumie nad nimi, ale teraz się zastanowię :) Zobaczę jakie będą kolory. A brzuch bardzo podobnie do mojego faluje, też ma takie mocne ruchy nasz szkrab, jakby już chciał się wydostać i wierzgał na wszystkie strony :)
    Polkosia dziewczyny mają rację z tym mężem, że podobni, ale znam kilka takich par podobnych wyglądem - może tak się ludzie odnajdują ?:> hehe :)
    A do tego robota to Ty się nawet nie przymierzaj, dobra?
    Agatka - no to poszalałaś na zakupach! Sukienka na 'po ciąży' czy jeszcze na teraz?
    IviQ 3mamy kciuki żeby Cię wypuścili dziś i żeby było ok:*
    A Zakręcona czekamy na zdjęcie Oskara!

A ja dziś nie obudziłam się ani razu - ta noc to było błogosławieństwo normalnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 09:35

polkosia, szczesliwa_mamusia21, IviQ, IviQ lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o jakich kulkach świecących mówicie w Biedrze? Podpowiedzcie...

3i49tgf6plfmlliy.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka tu widzę w gazetce właśnie:
    http://www.biedronka.pl/pl/press,id,326,title,Domowe-metamorfozy

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

Nocka dzis jedna z lepszych bo udalo mi sie wreszcie wyspac i pospac do 9:00 z małymi przerwami na siku :P

Na kłopoty z niestrawnoscia polecam mietke i len parzony bo dziala tak oslonowo na żołądek i mnie np przynosil zawsze ulge :)

I faktycznie to prawda co piszecie ze jak jelita sa pelne to mnie np brzuch twardnieje i spina sie na potęgę a jak wymecze co musze to ulga :)

Mi polozna powiedziala ze przed wyjsciem ze szpitala beda mnie sie doslownie pytac czy po porodzie zrobilo sie kupe bo inaczej nie wypuszcza :D

W tym szpitalu w ktorym chce rodzic do donu wychodzi sie z rozpuszczalnymi szwami :)

Ale fakt dla mnie tez bedzie mega trauma zajrzeć tam po wszystkim, podmyc sie czy właśnie isc do kibelka :/

jaroszka lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa uroczy filmik :) slodziak niezle fika :) moj jest zdecydowanie mniej aktywny :P

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też po większym jedzeniu mam silniejsze spinanie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa filmik super :) moja też tak czasami fika, zaczynają mieć nasze bąbelki za mało miejsca...

lili to fajnie, że u was w szpitalu są rozpuszczalne...może u mnie też się coś zmieniło przez te 10 lat :)

A nie wiem czy Wam opowiadałam, ale ja zawsze bałam się zastrzyków, jak to mi mama opowiadała i trochę pamiętam, to godzinę przed i godzinę po płakałam. I przy porodzie, jak już urodziłam młodego, zobaczyłam, że chcą mi zrobić zastrzyk i znieczulić miejsce, żeby mogli mnie zszyć...spytałam lekarza czy będzie bolało. Mina jego i położnych bezcenna i odpowiedź padła...poród pani przeżyła a zastrzyku się boi :)

aanaa, BATTINKA, WiedźmaMaKota, lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka dziękuje kochana :* sprobuje pogadać z kibelkiem :)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili czy moze byc len mielony? tylko taki mam...

relgh371crdcdbv2.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :)
    Wybieram sie dzisiaj przed praca do apteki po cis fla meza na chrapanie wypsikam go dzisiaj wszystkim nue daje rady a najgorsze ze jak Zuzia bedzie to sie zalamie bie gede wyspana a co pol godziny bedzie mnie budzil.co kyslicie o wiesiolku przed porodem ?ja myslalam ze sie lyka a przeczytalam w necie ze dziewczyny w psite wkladaja?jak taka kapsulke z olejem ona sie tam rozpusci?dxiwne nie zaszkodzi to dziecku?

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ja mam szwy podskórne rozpuszczalne, ale te na wierzchu niestety do zdjęcia :( a co do dwojeczki to jeszcze mi się nie chciało, ale w okolicy pupy tez mam szew, i to spuchnięty i sie troche boje :(

Aanaa, ja dostałam od szwagierki taką podusię poporodową pod pupę, okrągłą z dziurą po środku, która jej bardzo pomagała... ostatecznie jakby Ci mąż kupił taką, chociaż pewnie do kilku dni przestanie boleć.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• lili_madlen Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka tak moze byc ja tez pije ten mielony :) wypij go tak 3 razy nawet jak bedzie ci lepiej a jak nie smakuje komus to mozna dodać do jogurtu te sama ilosc owoce i platki i zjeść ale ja pije :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to witam się w 36 tygodniu :D ^^

Magnosia, annggela, Nynusia, IviQ, paula1, lili_madlen, Lexie, nat_alia lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• aanaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c1c1e0991fe.jpg
    Specjalnie dla cioć :)
    Juz buzia widoczna cała, bez maski, bo plucka na szczęście zdrowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 10:57

WiedźmaMaKota, polkosia, lojkalojka, Little Frog, PauLLa, magdallenee, szczesliwa_mamusia21, stokrotka25, Magnosia, ss, BATTINKA, annggela, agania, Nynusia, mała.mi, linka220, onka, paula1, Lucy7, Aguś26, FreshMm, lili_madlen, estrella, Lexie, ZakręconaOna, ola.321, Amerie, dodinka, agaton, nat_alia, miska2503, Pchełka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Panny, wiece co? ja już zaczynam chyba panikować przed porodem, już czuję, że to ZA CHWILĘ się stanie... masakra jakaś... Niby jeszcze ok 7 tygodni al ja cała w stresie.

Piszecie o bezsennych nocach, ja za to ostatnio od ponad tygodnia śpię jak zabita, czasem mam problem tylko z ułożeniem się do snu ale to i tak "raz dwa" i śpię. No i rano też jakoś specjalnie nie muszę wstawać, w nocy czasem na siku ale to i tak w półśnie idę :)

Co tu wczoraj za gównoburza była? Nie ma to jak chamstwo i prostactwo...
    Mamy dużo różnych zdań ale jakoś każda z nas potrafi to w sposób kulturalny wyrazić i tak powinno zostać, a wyzywanie się od idiotek? no przesada...

Jadę na zakupy :D
    "Tylko nie kupuj skarpetek dla małej" - powtarzam sobie jak mantrę :D bo mam już za dużo :P Rajstopki muszę jej kupić bo nie ma :D

stokrotka25, FreshMm, Lexie lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa - ale Twoja córcia jest piękna, a jakie ma włoski długie już :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 10:59

aanaa lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiedźma: "gównoburza" hahahahahaaaaa ale się uśmiałam z tego super słowa :) rozbawiłaś mnie na maxa :D

WiedźmaMaKota, szczesliwa_mamusia21, stokrotka25, agania, Nynusia, paula1, lili_madlen lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ! :)

Battinka widze ze dziewczyny juz Ci powiedzialy o tych kulach , wczoraj je wypatrzylam wlasnie w gazetce i od razu na forum :D

Co do mojego fikania w brzuszki no macie racje nie oszczedza mnie hehe , albo szuka wyjscia ?? Tfu tfu nie nie ! Łobuz mały :D

Aana Twoja coreczka jest przepiekna ! <3 <3 A jakie ma włoski ! Śliczna :*

Jaroszka ja tez bym byla za rumiankiem , mam nadzieje ze Ci pomoze i ulzy troche !

Zakretka czekamy czekamy, pewnie juz ogladasz Oskarka :D

I juz pozapominalam co mialam pisac ...

Czas na zakupy bo w lodowce swiatlo , moze kupie torbe do szpitala ?? hm no zobaczymy , trzymajcie sie , do pozniej :*

aanaa, Lexie lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 1958 1959 1960 1961 1962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ