X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa śliczną masz córeczkę, do schrupania <3 I te włoski...
    Nie mogę uwierzyć, że te dzieciaczki w naszych brzuchach są takie duże...<3

aanaa lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c1c1e0991fe.jpg
    Specjalnie dla cioć :)
    Juz buzia widoczna cała, bez maski, bo plucka na szczęście zdrowe :)

Ale śliczna!!! :) Aż się wzruszyłam. Niesamowite, że mamy w brzuszkach już takie "gotowe" dzieciaczki ;) <3

aanaa lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma dobreee :D No przeszła burza, ale już po krzyku :D NIE PATRZ NA SKARPETKI!!!:)

a aanaa cieszymy się, że płucka dają radę - superwiadomość !

aanaa lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś początek 35 :)

Magnosia, stokrotka25, ss, aanaa, agania, Nynusia, paula1, FreshMm, lili_madlen, Lexie, ola.321, nat_alia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój najmłodszy z forum wita się w 32 tygodniu :)

ss, aanaa, Nynusia, IviQ, agania, paula1, szczesliwa_mamusia21, FreshMm, lili_madlen, Lexie, ola.321, nat_alia lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ss Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa cudowna kruszynka i te wloski...;) ciotka forumowa zakochana;)

aanaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaa- Cudowna corcia, kludladek slodziutki, chcialabym aby moj taki byl ;)

aanaa lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Ja pisze do was ze szpitala :( Jsetem juz tutaj 12 dzień. We wtorek po powrocie z zakupów zauważyłam na wkładce brunatną plamę. Czym prędzej popedzilam do swojego lekarza ale okazało się że miał urlop. Tak się składa że przychodnia znajduje się niedaleko szpitala więc pognałam na ip. Nie myślałam że to coś poważnego. Po badaniach lekarz stwierdził krótką 16 mm zgładzona szyjkę i odrazu zostałam przyjęta na patologie. Lekarze byli bladzi mówili że będę musiała zostać w szpitalu aż do rozwiązania bo nawet nie mają na co założyć pessara. Słyszałam że muszę wytrzymać min do końca 34 tyg a najlepiej jak najdłużej bo dziecko nie ma nawet 2 kg. Dostałam sterydy na rozwój płuc dziecka i nakaz leżenia. Ostatecznie ordynator zdecydował o założeniu krążka i po kontroli miałam wrócić do domu. Udało się założyć pessar ale pojawiły się regularne skurcze które spowodowały rozwarcie na jeden opuszek. Zaaplikowali mi kroplówkę z magnezem. Od kilku dni rano mam ładny zapis ktg a wieczorem łapią mnie skurcze i znowu dostaje kroplówkę. W pon lekarz będzie sprawdzał czy rozwarcie się powiększyło. Zgodnie z usg w 33t6d ciąży mała ważyła 1921 g. Nie wiem co to będzie. Poza tym wiem ze dziecko jest najważniejsze ale tęsknię za domem i rodzina. Przygnębiający ten szpital i do tego całe życie byłam aktywna i dynamiczna a teraz musze leżeć w łóżku i patrzec w sufit :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 11:40

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaa super ze mala jest taka dzielna, silna z niej kobietka daje radę. Zresztą forumowe ciotki nie na darmo zciskają kciuki :))
    Teraz juz będzie z górki.
    Słuchaj te szwy trochę pobola ale to jest raczej bol do wytrzymania :)
    Ja miałam szwy rozpuszczalne i wszystko dobrze sie zagoiło;)

A a propos robienia kupki po porodzie to tez pamiętam ze pielęgniarki sie pytaly czy robiłam (taaak taaak robiłam -yhy zrobilam ale dopiero po wyjściu do domu)takze nieraz trzeba okłamać co by do domu puścili szybciej;)

Aaa i chciałam się pochwalić ze o dziwo sprzedałam córcię:) normalnie sie cieszę:D błoga chwila spokoju! :)(bo moja córka ma przezwisko Hanka Bielicka-ciągle gada), moja młodsza siostra sie napatoczyła w mieście i Nikola chciała bardzo do niej to i ją wzięła. Dobre i to no to kino też mam z głowy pójdzie z ciocią:))
    A ja juz umówiona z koleżanką na plotki. Piję kawkę i czytam gazetki tego mi było trzeba:D
    To się pochwaliłam:)

Nynusia, aanaa, stokrotka25, lojkalojka, szczesliwa_mamusia21, Arielka, FreshMm, lili_madlen, estrella, Lexie lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka srednio mam ciśnienie 130 na 80 albo 125 na 80/75 a wczoraj miałam drugie takie małe... wypiłam szklanke zimnej wody i bylo lepiej.
    Dziś już normalne 126 na 65

Aanaa kruszynka słodka <3 aż mi łezka się w oku zakręciła <3

Bursztynowa ohh no szpitale nie są zbyt fajne ale dla dzidzi musisz wytrzymać!! Dziewczyny tu już pisały, że waga jest omylna Twoja córcia może już ważyć ponad 2kg a na tym etapie nawet gdyby się urodziła da sobie rade! Głowa do góry i trzymajcie się ciepło a mała niech posiedzi w brzuszku jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 12:15

aanaa, polkosia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Aanaa co do kupki - położna mówiła żeby wziąć podpaskę i sobie przycisnąć lekko Kaśkę nią i wtedy próbować robić podobno zmniejsza to ból i dyskomfort nie wiem ile w tym prawdy ?

l22nhdgeccid541p.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa ale ślicznotkaaaaa :D jeszcze raz gratulacje :)

aanaa lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bursztynowa.lady wrote:
    Witajcie dziewczyny. Ja pisze do was ze szpitala :( Jsetem juz tutaj 12 dzień. We wtorek po powrocie z zakupów zauważyłam na wkładce brunatną plamę. Czym prędzej popedzilam do swojego lekarza ale okazało się że miał urlop. Tak się składa że przychodnia znajduje się niedaleko szpitala więc pognałam na ip. Nie myślałam że to coś poważnego. Po badaniach lekarz stwierdził krótką 16 mm zgładzona szyjkę i odrazu zostałam przyjęta na patologie. Lekarze byli bladzi mówili że będę musiała zostać w szpitalu aż do rozwiązania bo nawet nie mają na co założyć pessara. Słyszałam że muszę wytrzymać min do końca 34 tyg a najlepiej jak najdłużej bo dziecko nie ma nawet 2 kg. Dostałam sterydy na rozwój płuc dziecka i nakaz leżenia. Ostatecznie ordynator zdecydował o założeniu krążka i po kontroli miałam wrócić do domu. Udało się założyć pessar ale pojawiły się regularne skurcze które spowodowały rozwarcie na jeden opuszek. Zaaplikowali mi kroplówkę z magnezem. Od kilku dni rano mam ładny zapis ktg a wieczorem łapią mnie skurcze i znowu dostaje kroplówkę. W pon lekarz będzie sprawdzał czy rozwarcie się powiększyło. Zgodnie z usg w 33t6d ciąży mała ważyła 1921 g. Nie wiem co to będzie. Poza tym wiem ze dziecko jest najważniejsze ale tęsknię za domem i rodzina. Przygnębiający ten szpital i do tego całe życie byłam aktywna i dynamiczna a teraz musze leżeć w łóżku i patrzec w sufit :(
    Wiem co czujesz. Ana w szpitalu czuję się jak w więzieniu. ....juz nie długo trzymaj się. Dasz rade!!!

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to ja wychodzę. Ale już będę pod stałą ochrona. Co tydz usg i dwa razy w tyg ktg :)

onka, Nynusia, aanaa, stokrotka25, paula1, szczesliwa_mamusia21, annggela, lili_madlen, estrella, Lexie, Blondik, agaton lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ to super ! na pewno lepiej będzie Ci w domu :)

IviQ lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa przepiękna ta Twoja córunia! <3

aanaa lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa...malutka piękna! I te włoski <3
    Szczesliwa, ale Ci brzuszek falowal! Niesamowite!;)
    Ja myslalam, ze po tygodniu leżenia, jakos lepiej sie poczuje, ale wczoraj ogarnelam trochę mieszkanie, pojechalismy po wozek, do Biedrony i brzuch jak kamien! Wiec dzis sie oszczedzam! Tylko ciasto zrobilam, bo spodziewamy sie gosci;)
    bursztynowa, nie łam sie... To dla dzieciatka...dasz rade:*

aanaa, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy będą mnie pytać o wypróżnienia bo zostaje razem z małą w szpitalu co najmniej tydzień, tak żeby moc ją karmić. Brat mi zaraz dowiezie laktator, polozna mnie zaprosiła na naukę obsługi, musze przyznać ze na tym oddziale jest super :) będę musiała kupic babkom dużo cukierków :D ze złych wieści wyszła mi podobno straszna morfologia i czekam właśnie na przetoczenie krwi. Troche dziwne uczucie, bo bylam dawcą a teraz będę biorcą :)
    Bursztynowa, zapas gazet, książka ala harlequin, bo łatwo wchodzi i słuchawki na uszy. Jakos ten czas minie :) dzidzia najwazniejsza :) co do rozwarcia, to ja miałam na opuszek i ni cholery nie chciało iść dalej, wiec to nie wyrok :) trzymam kciuki kochana. A w razie co będziesz niedlugo taką szczesciara jak ja, co tylko jak zobaczy swoja kruszynę to ryczy ze szczęścia jak stado bobrów :D
    Iviq, swietne wieści :)

Nynusia, stokrotka25, szczesliwa_mamusia21, annggela, ss, Magnosia, estrella, agania, dodinka, Blondik lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) Aanaa cudowna jest ta twoja kruszynka i najważniejsze, że ma zdrowe plucka ! :-) Jeśli chodzi o mnie to już trzeci dzień dziś mecze się z nieustającym bólem krzyża, a wczoraj do tego doszedł ból bioder tak solidny, że ledwo chodziłam i promieniujacy do pachwin. Dziś od rana tylko ból krzyża, niestety nie reaguje on nawet na ciepłą wodę ani żadna zmianę aktywności, wiec pozostaje mi go przeczekać :-(

aanaa lubi tę wiadomość

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, zazdroszczę Ci troszkę ;)

Bursztynowa, ja też ostatnio leżałam w szpitalu z tego samego powodu. Załatw sobie internet albo gazety i jakoś dotrwasz. A najlepiej korzystaj i śpij dużo :) Ja bardzo płakałam pierwsze dwa dni, a później jakoś się przyzwyczaiłam :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1959 1960 1961 1962 1963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ