Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
muffinka piekna sesja
ewalika trzymaj się, jeszcze troche...
dziewczyny czy kupowałyście kosze na zużyte pieluchy?
co o nich sadzicie? właśnie się zastanawiam i nie wiem czy nie szkoda kasy na toMuffinka1019 lubi tę wiadomość
-
Nynusia jak byłam u rodziców to mierzyłam jakis czas i tez miałam takie drobne przekroczenia po godzinie, ale własnie jak polkosia mowi glukometr ma jakis tam zakres błedu i myśle, że juz na tym etapie takimi wahaniami nie musimy sie martwic, tym bardziej że z naszymi dzidziami wszystko w porzadku:)
polkosia, Nynusia lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Cos ty Polkosia tez się załapałaś na zmiany? Ja tam pierwszy raz słyszę o takim czymś.
Wiesz no niby będę w domu tak,ale przecież zaraz będzie mala (a idzie jesień zima) zanim ją podchowam trochę to będzie ciężko. Bo nie chciałabym malej codzien męczyć ubierać pakować w auto i na chwile córkę wieźć.
No niewiem zobaczymy. Cos będzie trzeba wymyśleć co by kosztem malutkiej nie było.
Glowa mi dziś pęka...chyba pogoda -
Oj, szkoda mi Waszych dzieciaków;/
Ja w czerwcu na podyplomówce miałam zajęcia z dyrektorką jednego z lepszych przedszkoli w wawie. Jak wiecie, jest przymus, żeby 6-latki poszły do szkoły (i oczywiście minister edukacji mówi, że wszystkie szkoły są wspaniale przystosowane! taaa...). Otóż dziecio zostałe zapisane do klas pierwszych, wypisane z przedszkoli i...okazało się, że nie ma dla nich m,iejsca! Musiały na kolejny rok wrócić do przedszkola (te 6-latki). I wszstko byłoby pięknie, gdyby nie to, że w ich wczesniejszych przedszkolach nie było miejsc! na jeden cholerny rok biedn eedzieci zosrtały rzucone do obcego przedszkola, obcych dzieci i obcej Pani... i jak ja normalnie nie przeklinam to niejedno mi się ciścnie na usta...
Siostrzeniec mojego męża też będzie miał 2 dni w tygodniu na 2 zmianę...a on nie ma nawet 6 lat! końcu dopiero pod koniec grudnia... ufff...musze się uspokoić, bo mi cukier skoczy...[/url]
[/url]
-
Kur.. dziewczyny co za ból ja pierdziele ćzekam na meza i jedziemy na ip chyba nie ma sensu czekac..
tylko nie widzi mi sie zostac w szpitalu w taki upal chyba oszaleje.. mam nadzieje ze jeśli to jeszcze nie akcja porodowa to wypuszcza mnie do domu..
Nynusia lubi tę wiadomość
-
Nynusia wrote:Mnie zaczyna martwić mój cukier... przez to ze mam rodzinę cukrzyków wiadomo mierze czasami. I ostatnio rano na czczo mam w normie bo ok 79 82 89 ale wczoraj zjadłam maca i po 1h miałam 124 potem po 2h miałam 120 dopiero po ok 2.5h spadł do 99 co.myslicie ?
Nynusia - mierz sobie cukier i sama eliminuj to co go podnosi... wiesz my słodkie mamy musimy się trzymać tych norm, ale zdrowie mamusie nawet mogą nie wiedzieć o tym że mają jakieś skoki. Czasem wiadomo że cukier skoczy ale do 130 to nie jest jakiś kosmos. Warto jednak zwrócić na to uwagę jeżeli masz w rodzinie cukrzyków. Nawet te wartości o których piszesz nie będą wskazaniem dla diabetologa że musisz np. brać insulinę - musiałabyś mieć notorycznie przekroczony poziom cukru rano lub np. znaczne przekroczenia po posiłkach mimo trzymania ostrej diety. Więc nie martw się a zawsze dla spokoju możesz skonsultować to ze swoim ginem.
Nynusia lubi tę wiadomość
-
Hey.
Super że wizyty udane :*
Muffinka cudne focie
Gratuluje kolejnym ciężarówkom wkroczenia w 9miesiąc. :*
Więcej nie pamiętam. Sama mam taki kijowy czas...niby w niedzielę sprzedał R autko,super okazja..wczoraj jechaliśmy do wrocka po nowe. 5drzwi co najważniejsze,fajnie silnik pracował...niestety po 50km padł silnik. Wypluło olej i 30km holowania...szwagier R,ktory jechał z nami pojechał na szybko po pas do holowania. Mój się prawie popłakał...tak się cieszył,że przed narodzeniem Synka znalazł idealne autko...ja na tym słońcu (bo na s8 staliśmy)siedziałam między barierkami...pocieszałam R a on i tak załamany...nowy silnik tysiak...ehhh na szczęście po powrocie do domku znalazłam gościa co za 850 sprzedał i przywiózł nawet dzisiaj rano. Prawie 400km jechał. Ale silnik jest. To teraz szukać kto wymieni...wszędzie po 500,- sobie życzą...to wybraliśmy najbliższe miejsce i jutro po pobraniu krwi jedziemy z R i jego szwagrem holowac auto i silnik...taka jestem w nerwach...dzisiaj jednak R w podziękowaniu za moją obecność w tym trudnym czasie zabrał mnie na oglądanie wózków i łóżeczek z pościelącoś miłego. Wybaczcie że tak o sobie ale komu mam się wyzalic?
mamie nawet nie chce mówić,bo ona myśli,ze na wózek nie stać nas a tu auto takie kupipne co padł silnik...oczywiście na zakup odłożone były pieniążki jednak fakt,że już tysiak ponad wpierniczymy w nie jeszcze...ehhh i te upały...więdne ;(
Muffinka1019, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
chodzi mi o specjalne kosze
coś w tym stylu
https://www.mall.pl/kosze-pieluchy/tommee-tippee-pojemnik-na-zuzyte-pieluszki-hygiene-plus?gclid=CjwKEAjwmZWvBRCCqrDK_8atgBUSJACnib3l_qKiY7JwR5NZZKlAhjoMYrwxAkhUwrNyp_ttJhWrDxoCjRTw_wcB
mieszkam w domu jednorodzinnym wiec nie jest problem wyjsc i wrzucic pieluchy z całego dnia do kubła przed domem więc chyba szkoda kasyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 15:30
-
Polkosia, Madu, Ola dzięki to znaczy ze mogę wpieprzac dalej hah
Nie.no tak serio to widzę ze musze wyeliminować ciezkostrawne rzeczy... nie chcę żeby małej coś zaszkodziło z reguły cukier mam w normie nigdy nie mam powyżej 100 ale ostatnio po całodziennym jedzeniu co ki tylko w ręce wpadło miałam 118 potem po kinie gdzie wypilam mnóstwo coli (a na codzień nie.pijam ) miałam 108 i wczoraj po macu juz w ogóle ponad 120 to zaczęłam się martwic. Pomierze przez parę dni i zobaczymy co i jak a jakbym dalej maila taki to zadzwonię do gina i skonsultuje.
Zdziwiło mnie to bo jeszcze 2 mce temu nie.przekraczalam 90 obojętnie co zjadłam ale może też jest to spowodowane osłabieniem organizmu albo upałami ze gorzej trawię? -
Ewalika wrote:Kur.. dziewczyny co za ból ja pierdziele ćzekam na meza i jedziemy na ip chyba nie ma sensu czekac..
tylko nie widzi mi sie zostac w szpitalu w taki upal chyba oszaleje.. mam nadzieje ze jeśli to jeszcze nie akcja porodowa to wypuszcza mnie do domu..
Trzymamy kciuki żebyście zostały jeszcze w dwupaku daj znać co na tym IP -
Ewalika wrote:Kur.. dziewczyny co za ból ja pierdziele ćzekam na meza i jedziemy na ip chyba nie ma sensu czekac..
Ewalika dobrze robisz! ten lekarz to kurwa niepowazny!!!! przepraszam, ale lepiej 10 razy niepotrzebnie pojechac na IP niż raz nie pojechac i miec wyrzuty do konca zycia!madu, ZakręconaOna lubią tę wiadomość