X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madu Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelika, a może ty jednak skocz na IP??? moja lekarka mnie delikatnie ochrzaniła, ze przy bólach nie pojechałam do szpitala, tylko czekałam na wizytę u zwykłego gin, który oprócz zwykłego badania nie móg stwierdzic czy sa jakies skurcze czy coś... Jeśli to nie porodowe, to melisa, nospa i prysznic lub kąpiel powinny pomóc. Jeśli Ci nie przejdzie to może nie czekaj do jutra...

21.10.2015 Leon <3
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojkalojka przeważnie tak jest ze nowe szkoły /przedszkola bardziej przeżywa rodzic niż dziecko. Jak to jest co nie? ;)
    Nie martw się da sobie radę :) dzieci to bystrzaki. A ty za granicą jesteś tak? A czemu nowa szkola? Klasa?

3i49tgf6plfmlliy.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o objawach ciązy i chyba tez mysle że nasilają się one przez właśnie spory brzuszek bo ja właśnie mam ten z tych mniejszych i jakoś na razie omijaja mnie jakieś poważniejsze i dokuczliwsze dolegliwości ciążowe , zaczynając od pierwszego try. do dzis .. jedyne co to upały dają sie we znaki ale dziś ostatni dzień tropików na dworze wiec cierpliwie przeczekam pod wentylatorem :)

A Nas z meżem także jeszcze czeka przeprowadzka ehhh .. do końca budowy jeszcze pewnie z pół roku a doszliśmy do wniosku że jednak przyda nam się ten jeszcze jeden pokój dodatkowo wiecej tak że na koniec września sie przenosimy na większe .. tak że jeszcze muszę poczekać z radością rozkładania Maluszkowego kącika bo to na razie i tak nie miałoby sensu ..:( :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelika, chyba tak jak pisze madu także nie czekałabym do jutra jesli nie minie . Mnie też lekarz wiele razy uczulał żeby "dmuchać na zimne" a to że jestes w niepewności , poteguje stres , wiec moze jeszcze to przemyśl :(

madu lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka-śliczny Ignaś <3

Wiedźma,w tak zaawansowanej ciązy przeprowadzka to masakra.. przechodziłam przez to miesiąc temu..

Lili,dobrych poniedziałkowych wieści ciąg dalszy! Super! :)

Wredotka, lili_madlen lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak wam mija dzień ? Ja już nie wyrabiam przez te upały, do tego ciągle głodna jestem...w piątek odbieram wyniki na paciorkowce żeby mieć do szpitala w razie czego, ale zgubiłam podczas przeprowadzki badania gr krwi i nie wiem co robić, bo nie mogę chodzić :(

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu tutaj zerkam :)
    Obiecałam wstawić zdjęcia z sesji, generalnie troszkę żałuję, że nie zrobiłam ich wcześniej jak brzuszek był wyżej, tutaj macie link:

https://drive.google.com/open?id=0B1IJOvDzu4jNfkxBVEVieFJQTnFPVUE4TzZBMUNSYm9FZHpRZ1RkWF91WUlsOE41QzB6NU0

lojkalojka, Wredotka, madu, zakocona, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, Nynusia, polkosia, Bąbelek, jaroszka, soraya, Lexie, paula1, annggela, estrella, stokrotka25, agaton lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie przez ta niepewnosc zadzwonilam do gina co rzadko mi sie zdarza a on ze spokojnie wytrzymam ze albo sie rozkreci do jutra albo wyciszy.. i tak nic teraz wiecej nie zrobie wzielam tabsy i do 16 czekam na meza a pozniej pomyslimy.. jeszcze te upaly :(
    Dzieki dziewczyny za wsparcie :*

relgrl68722yz04m.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkola jest francuska . Rok temu sie przeprowadzilismy, ale corka zostala w starej szkole ( 10km od domu) . Teraz ,ze wzgledu na to , ze niedlugo urodze i podczas pobytu w szpitalu np. jak przyjedzie moja mama lub tesciowa to one beda mogly ja odbierac , bo szkola jest za rogiem .
    Mam nadzieje , ze tak jak piszecie corka szybko sie zaaklimatyzuje , a ja odetchne z ulga :)
    Battinka , a Wy (rodzice) nie mozecie jakiejs petycji zlozyc , albo strajk ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka jak długo czekałaś na paczkę z Gemini??

dzięki za odpowiedź nt infekcji, trochę się stresuję bo gina nie wie jaka to dokładnie infekcja i od razu jakiś gynalgin przepisała, gdzie jest napisane że w ciąży tylko w naprawdę poważnych przypadkach...wrr może nie wezmę 7 razy tylko 5 :(

ja nie robię masażu krocza, jakoś nie umiem i boję się sama, moja koleżanka podobno kiedyś przez przypadek podczas masażu przebiła sobie pęcherz i musiała rodzić, na szczęście było blisko terminu...ufff

dolegliwości ciążowych nie mam tylko ciągnięcie i twardniejący brzuch i przy wstawaniu boli mnie spojenie i ostatnio jakieś kłucie w dole, ale uwierzcie mi, zamieniłabym się na zgagi, czy bóle krzyża z wami na moją głupią cukrzycę...mam dość już tej diety, mierzenia cukru i non stop myślenia że za wysoki cukier wwwwwrrrrrrrrrrrrrr

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Znowu tutaj zerkam :)
    Obiecałam wstawić zdjęcia z sesji, generalnie troszkę żałuję, że nie zrobiłam ich wcześniej jak brzuszek był wyżej, tutaj macie link:

https://drive.google.com/open?id=0B1IJOvDzu4jNfkxBVEVieFJQTnFPVUE4TzZBMUNSYm9FZHpRZ1RkWF91WUlsOE41QzB6NU0

Muffinka ale piękniiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D cudowna pamiątka naprawdę :D

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Witam sie i ja w miare wyspana !
    Powidzenia na dzisiejszych wizytach !
    Nynusia Ty kobieto jestes nie do zdarcia !!! Jeszcze pracujesz???
    Aanaa to chyba jestes podekscytowana ,ze zobaczyszNatalke i moze bedziesz mogla ja przytulic :)
    Ja tez ide szykowac ore do szkoly :) Dzis pierwszy dzien w nowej szkole , wiec maly stres jest :/
    No a jak hihi a tak serio to chodzę do pracy po 4 5h dziennie także jak juz mam dosc to wychodzę i tyle a kasa ta sama wiec żal nie korzystać póki chodzę jeszcze :)

agaton lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka super sesja , bedzie pamiatka !

Lojka na pewno sie zaklimatyzuje i bedzie dobrze :*

Ewalika jak Ci nie minie to moze jedz na IP , zawsze lepiej dmuchac na zimne jak to dziewczyny mówia :) Jakby cos sie zaczelo w szpitalu zawsze moga jeszcze troszke powstrzymac . Trzymam kicuki zeby minelo !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka nie zamieniaj się:-) ja mam cukrzyce, bolace biodra, skorcze w biodrach i lydkach a przez te upaly czuje sie strasznie.... I szczerze wole juz trzymac ta diete niz walczyc co nic z bezsennoscia z powodu bólu

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muffinka śliczne zdjęcia :) to 3d na twoim brzuszku z waszymi dłonmi szczególnie pomysłowe !! :) piękna pamiątka na całe zycie :)

szczesliwa_mamusia21, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png

Wysłany: 1 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak czytam jakie u was upaly to chyba mi pozazdroscicie jak wam napisze ze u mnie chlodno wiatr i pada deszcz od rana :) Moze i do was przyjda te chłodki jeszcze :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojkalojka powiem Ci szczerze ze rodzice popsioczyli ale się rozeszli i sprawa zapomniana:/
    Pytalam sie wychowawczyni jak to teraz będzie? To mi odpowiedziała ze trudno nie mamy wyjścia!

Grrrr...!
    Dzwonilam juz do męża za granicę...tez jest w szoku i sie głowi jak to załatwimy...:(

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 1 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka a to w Polsce czy nie ? Bo juz sie pogubilam gdzie mieszkasz

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu to szykuj jakieś ciacho i kawę jak tyle odwiedzin będziesz miała :D Przegapiłem chyba akcje Jaroszki z kurierem co ona znowu narobila :)

madu, jaroszka lubią tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh no wyczytałam wszystko i nie wiem już co.mam napisać. .. :(

Muffinka super zdjęcia <3

Wizytujacym gratuluję udanych wizyt :)

Ewalika ja bym Ci radziła jak dziewczyny odwiedź IP zaszkodzić nie zaszkodzi a może Ci coś ulzy

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 1996 1997 1998 1999 2000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ