WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, a jak tam Twoja córa?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:-) Wracam po kilkudniowej przerwie. Od pt do niedzieli dom pełen gości a mi już cięzko ogsługiwać dodatkowe osoby, ale dałam rade. W niedziele to już była kumulacja i tyle ludzi nagle nas odwiedziło, ze miałam dość. Nawet moja mama wyganiała mnie, zebym w końcu odpoczęła, bo wyglądałam na przemęczoną. W pn odpoczywałam leżąc z twarząc prz wentylatorze i topiąc się z gorączki, no a wczoraj rozpoczęcie roku szkolnego u córki, później wizyta położnej (jestem z niej mega zadowolona, babkaw moim wieku a tak fajnie wszytsko opowiada, doradza, uspokaja, maca maleństwo przez brzuszek, wizyty mam co tydzień i za każdym razem nie mogę się już doczekac kolejnych odwiedzin) i na sam wieczór odwiedziny koleżanki z pracy.

Teraz już córę zawiozłam na szkolny autobus i mam wolne:-)

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i dobrych wieści a za Ewalijkę trzymam mocno kciuki ;-)

jaroszka, lojkalojka, nat_alia, agaton lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie kciuki za wizytujące!!!!

Ewalika,jak tam??

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja nie z tych co wymyślają wiec się nic nie bój niczego nie stworze nowego haha :D ale mam lenia. No masakra. Jestem tak głodna ze szok, ale najpierw żelazo pół h przed śniadaniem no masakra jak tu wytrzymać :D

jaroszka lubi tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzięki za kalendarz dziś się tak nawpieprzam ze mała urośnie te 200 g haha

Lexie, lojkalojka, jaroszka, polkosia, Little Frog, paula1 lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, gratuluje udanych wizyt. każde maleństwo rośnie swoim tempem i trzeba ufac opinii lekarza, jak mówią, ze jest dobrze to tak jets. znają się lepiej.

wczoraj miałam ciężki dzień, tylko Was podczytywałam. była 1 rocznica naszej Alicji. wszystkie złe wspomnienia wróciły. gdyby nie J. , płakałabym chyba non stop.
    przykro mi tez było, bo rodzina J. całkiem zapomniała, a to taki typ świetych katolików co 5 razy w tygodniu latają do kościoła. a tu zapomnieli iść na grób nienarodzonej wnuczki...

teraz każda z nas chyba zaciska nogi i próbuje doczekać do 38 tyg. ja mam taki plan, hehe.ciekawe czy się uda. mała ma niby wagę z górnych parametrów, ale tu nie waga jest decydująca, a rozwój płuc. im dłużej tym lepiej :)

miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 09:09

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dzisiaj zmiana pogody i trochę pospałam ^^

Obserwowałam wczoraj Wrześniówki i te, co piły napar z liści malin pisały, że miały krótką 2. fazę porodu, więc może coś w tym jest... Podobno liście malin mają wzmacniać mięśnie macicy. Chyba spróbuję.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona przyszły mi koszulki i ta wspólna nasza granatowa M jest cholera mniejsza od tej S co wzięłam tylko inny fason...no ale powiem szczerze, ze nie tak miało byc :) jakoś koszulek w porządku i kolorki tez piękne ! Wszystko jak na zdjęciach. Ta granatowa jest śliczna i szkoda mi jej do porodu chyba rzeczywiście zrobię tak jak Ty i bede rodzic w koszulce męża...tylko one wcale nie sa za długie :P

zakocona lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik bardzo dobrze, że nie bylas sama. Nikt nie wie co mówić w takich sytuacjach, wiec i ja nie będę pisać głupot. Dzielna jesteś i czekamy na nasze Madziulki

• zakocona Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, myślę, że położne nie raz, nie dwa widziały tyłki i majtki :P Ja się tam kompletnie nie przejmuję, jak będę wyglądała, byleby szybko ze mnie syn wyskoczył :P

ja dzisiaj zaczynam pić herbatę z liści malin i brać wiesiołek chyba.

Uff, GBS negatywne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 09:34

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ile na wynik się czeka GBS ?

agaton lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam po 2 dniach, tez negatyw.
    jak jets negatywny to 2-3 dni, jak czeka sie dluzej tzn, ze cos wyhodowano

dodinka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka, w czw pobrano, wczoraj były wyniki.

dodinka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze zapytam ile po terminie trzeba się zgłosić do szpitala mój lekarz mnie osłabił mówiąc że 2 tyg :/ w życiu tyle nie będę czekała i chyba będę rodziła w innym szpitalu w takim gdzie 2dni po terminie mnie położą na oddział i będą sprawdzać czy wszystko jest ok

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    dodinka, w czw pobrano, wczoraj były wyniki.

Ja miałam pobrane we wtorek czyli tydzien temu już wynik pewnie jest

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Agatka, a jak tam Twoja córa?

Agania dziękuję troszeczkę lepiej. Więcej je, nie ma juz zawrotów Glowy, nie wymiotuje. Mam dzisiaj dzwonic w sprawie reszty badań, ale chyba gastroskopia nas nie ominie :/

agaton lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    mam dziś świetny humor :D skończyłam projekt - teraz cały miesiąc tylko dla mnie :D :D no i dla Maleństwa :)

dodinka ja czekalam tydzien ale mialam dodatni

lexi to może urodzimy jednak w ten sam dzien :) nasze dzieciaki rosną identycznie a do tego tp taki sam :)

dodinka, madu, Lexie, estrella, jaroszka, agaton, stokrotka25, ~Rewianka~, Nynusia lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka, 2 dni po terminie to NIE jest powód do leżenia w szpitalu. Siostra L urodziła ostatnio syna w domu 3 dni po terminie. Można do tygodnia po terminie bez problemu urodzić i to jest jak najbardziej fizjologiczne. Przecież urodzone dzieciaki przed terminem są urodzone w odpowiednim czasie.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    jaroszka, myślę, że położne nie raz, nie dwa widziały tyłki i majtki :P Ja się tam kompletnie nie przejmuję, jak będę wyglądała, byleby szybko ze mnie syn wyskoczył :P

ja dzisiaj zaczynam pić herbatę z liści malin i brać wiesiołek chyba.

Uff, GBS negatywne :)

zakocona a jaką herbatkę kupiłaś ? bo jest ich tyle że nie wiem którą wybrać

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka, akurat w gemini był susz, więc zamówiłam. Zresztą to wszystko jedno, bo firm dużo jest, a chodzi o to, żeby były suszone liście malin :)

dodinka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2006 2007 2008 2009 2010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ