X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Dodinka, 2 dni po terminie to NIE jest powód do leżenia w szpitalu. Siostra L urodziła ostatnio syna w domu 3 dni po terminie. Można do tygodnia po terminie bez problemu urodzić i to jest jak najbardziej fizjologiczne. Przecież urodzone dzieciaki przed terminem są urodzone w odpowiednim czasie.

ale mój lekarz to nawet kontrolować nie chce czy wszystko ok jest bo po co lipa totalna moja siostra 2 dni po terminie miala zglosic sie do szpitala i na 5 dzien po terminie jej wywoływali wola nie ryzykowac jak ktos sie stara dlugo, wola miec pod kontrola wszystko

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    dodinka, akurat w gemini był susz, więc zamówiłam. Zresztą to wszystko jedno, bo firm dużo jest, a chodzi o to, żeby były suszone liście malin :)

Dzięki za info :)

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzmówiłam sobie elatsyczne spodnei i spódnicę ciążowa a'la jeans. bo nie mam nic na jesien :) mam nadzieje,ze zdaze uzyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:14

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka jak jestes dwa dni po terminie to smigasz do przychodni przyszpitalnej na KTG :)

dodinka lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie gdzie można kupic jakies fajne legginsy?

km5st5odymuuq2ts.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ten susz z Gemimi. Planuję pić też od 36 tyg plus wiesiołek. Wczoraj tak od serca z położna pogadałam, bo byłam przerażona jaj ginka powiedziała, ze jeśli Mała się nie odwróci a będzie drobna, to poród pośladkowy mnie czeka. Położna super mi wszytsko wytłumaczyła, na czym taki poród polega i rzeczywiście, jeśli Mała będzie miała takie miała przed terminem wymiary proporcjonalne do obecnych i jeśli się nie odwróci, to i tak lepszy taki poród pośladkowy niz cesarka. Tylko mam ćwiczyć mięśnie, więc kupiłam Aniball. Poza tym powiedziała mi co robić, zeby skłonić Małą do fiknięcia w dół i pokazała jak sobie macać brzuch, zeby wymacać, gdzie jest główka a gdzie pupa :-)

agaton, zakocona, annggela lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka, ja w poprzedniej ciąży na oddział szłam tydz po terminie a Nadia urodziła sie 6 dni pozniej czyli 13 dni po terminie.

dodinka lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś też się ochłodziło :D aż chce się żyć :) nigdy bym nie pomyślała, że ucieszy mnie deszcz i wiatr :)

Przyszła dziś do mnie kolejna paczka z Gemini, zamówienie w Smyku czeka na odbiór, jutro będą meble, koszule w drodze = podsumowując można powiedzieć, że za chwilę będę miała wszystko ;) chyba, że znów coś mi się przypomni i trzeba będzie wpisać na listę :)

Zakocona a ten wiesiołek to w tabletkach? Taki jak się bierze w cyklu na lepszy śluz? Jutro też zaczynam 36 tydzień i planuję zacząć pić te liście malin i również pomyślałam o wiesiołku.

Do dziewczyn, które przyjmują żelazo. Ile przed jedzeniem brać i czym popijać aby lepiej się wchłaniało? Bo niestety moja morfologia się pogorszyła, poziom żelaza spadł więc dostałam tabletki...

• polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś jakoś nienajlepiej się czuję. Boli mnie brzuch, ale nie wiem czy to żołądek czy co... Miałam coś porobić w domu, a siły brak. Ledwo się podniosę i już spocona jestem. Na dodatek zamówiłam buty za prawie 450 zł zza granicy i okazało się, że ciut za małe i nie wiem czy to trochę stopy mi spuchły czy odsyłać :( Masakra...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella, spadla Ci hemoglobina czy zelazo? zelaza sie nie robi standardowo

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella mi kazali wyłącznie rano jedna tabletkę (ja mam jakieś na receptę) i popijać sokiem pomarańczowym a nie wodą. No i pół godziny przed śniadaniem

estrella lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na opuchniete stopy polecam żel z kasztanowca z Bielendy Sexy Mama, naprawdę działa błyskawicznie, w rosmanie za ok 17 zł

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to przykre, bo dzisiaj w warszawce pogoda swietna "pod sprzatanie" :)
    buty...a generalnie zauwazylas, ze puchniesz? a jak inne twoje buty tego typu?

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, obstawiam ciążowe stopy jednak :)

estrella, nie brałam na śluz, więc nie wiem jaki to był, ale myślę, że ten sam. Ja i chyba ss zamówiłyśmy z gemini ten: http://www.aptekagemini.pl/olej-z-wiesiolka-60-kapsulek.html
    co do żelaza, to uwaga z braniem na czczo, bo są mdłości (ja też wymiotowałam). Jaką ty masz hemoglobinę?

estrella lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ciężka sprawa zbutami..ja mam wrażenie, ze moje stopy jakby uroosły w ciązy i niektórych butów będę się musiała pozbyc

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda idealna, faktycznie. Ale w domu mam cieplej niż na zewnątrz przez ten wczorajszy upał. Nie mogę za bardzo na oścież okien otwierać ze względu na papugi, a przez uchylone tak szybko się nie schłodzi. No generalnie kaplica, ponarzekam sobie, to może mi lepiej będzie ;)

Właśnie niby mi tak nic nie puchnie, wydaje mi się, że stopy wyglądają normalnie, ale wczoraj moja manicurzystka robiła mi pedicure i zwróciła uwagę, że mam strasznie spuchnięte palce? Może ja już się do tego widoku przyzwyczaiłam i nie widzę różnicy? A co do innych to muszę sprawdzić, bo w zasadzie śmigam w sandałkach od 3 miesięcy.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, to dobrze, ze córcia lepiej się czuje, współczuję jej gastroskopi, jak mówisz, ze jej nie ominie, ale teraz ta aparatura jest mała i nie jest to takie nieprzyjemne jak kiedyś (z tego co mi mama mówiła, bo ma co jakiś czas).

Natalia, super, że projekt skończony, teraz odpoczywaj i myśl już tylko o sobie i maluszku:)

Blondik, to smutny dzień wczoraj miałaś, mam nadzieje, ze dzisiaj razem z ochłodzeniem, będzie lepiej:*

Polkosia, lipa z butami, ale ja np nie puchnę raczej, a mam wrażenie, ze stopy są ciut większe, moze warto by było poczekać. Gorzej jak się okaże, że jednak sa za małe, a na zwrot chyba standardowo jest 10 dni.

Ewwiel, moze spróbuj basenu, Polkosi szybko pomogło i Klementysia już główką w dół:) Fajnie, ze taką położną masz:)

U nas rano było gorąco bardzo i już sie przestraszyłam, ze mnie pogoda oszukała, ale chyba własnie się ochłodziło, chmury naszły, wiaterek wieje:) Idę na zakupy kupić owoce jakies i jak będą to węgierki na powidła:) Bedzie domowa przetwórnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:36

nat_alia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    estrella, spadla Ci hemoglobina czy zelazo? zelaza sie nie robi standardowo

Już miesiąc temu miałam słabszą morfologię - krwinki czerwone, hemoglobinę i hematokryt, wszystko było minimalnie poniżej prawidłowego poziomu. Dlatego w tym miesiącu zrobiłam dodatkowo żelazo i mam 55 a norma to 37-145, zresztą ww. wyniki też się obniżyły jeszcze dlatego mam brać Tardyferon :/

Edit:
    RBC 3,6 norma 3,8-5,2
    HGB 10,7 norma 11,5-16,0
    HCT 31,4 norma 36,0-47,0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:33

• polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, no właśnie... Szkoda tyle kasy, gdyby okazało się, że jednak za małe. Ale może zaryzykuję i zostawię. Siostra ma rozmiar mniejszą stopę, to najwyżej dam jej w prezencie.

agaton lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego kazano mi pić żelazo z sokiem pomarańczowym a nie wodą.

‹‹ 2007 2008 2009 2010 2011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ