Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
zakocona wrote:Dodinka, 2 dni po terminie to NIE jest powód do leżenia w szpitalu. Siostra L urodziła ostatnio syna w domu 3 dni po terminie. Można do tygodnia po terminie bez problemu urodzić i to jest jak najbardziej fizjologiczne. Przecież urodzone dzieciaki przed terminem są urodzone w odpowiednim czasie.
ale mój lekarz to nawet kontrolować nie chce czy wszystko ok jest bo po co lipa totalna moja siostra 2 dni po terminie miala zglosic sie do szpitala i na 5 dzien po terminie jej wywoływali wola nie ryzykowac jak ktos sie stara dlugo, wola miec pod kontrola wszystko -
Też mam ten susz z Gemimi. Planuję pić też od 36 tyg plus wiesiołek. Wczoraj tak od serca z położna pogadałam, bo byłam przerażona jaj ginka powiedziała, ze jeśli Mała się nie odwróci a będzie drobna, to poród pośladkowy mnie czeka. Położna super mi wszytsko wytłumaczyła, na czym taki poród polega i rzeczywiście, jeśli Mała będzie miała takie miała przed terminem wymiary proporcjonalne do obecnych i jeśli się nie odwróci, to i tak lepszy taki poród pośladkowy niz cesarka. Tylko mam ćwiczyć mięśnie, więc kupiłam Aniball. Poza tym powiedziała mi co robić, zeby skłonić Małą do fiknięcia w dół i pokazała jak sobie macać brzuch, zeby wymacać, gdzie jest główka a gdzie pupa
agaton, zakocona, annggela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie dziś też się ochłodziło
aż chce się żyć
nigdy bym nie pomyślała, że ucieszy mnie deszcz i wiatr
Przyszła dziś do mnie kolejna paczka z Gemini, zamówienie w Smyku czeka na odbiór, jutro będą meble, koszule w drodze = podsumowując można powiedzieć, że za chwilę będę miała wszystkochyba, że znów coś mi się przypomni i trzeba będzie wpisać na listę
Zakocona a ten wiesiołek to w tabletkach? Taki jak się bierze w cyklu na lepszy śluz? Jutro też zaczynam 36 tydzień i planuję zacząć pić te liście malin i również pomyślałam o wiesiołku.
Do dziewczyn, które przyjmują żelazo. Ile przed jedzeniem brać i czym popijać aby lepiej się wchłaniało? Bo niestety moja morfologia się pogorszyła, poziom żelaza spadł więc dostałam tabletki... -
A ja dziś jakoś nienajlepiej się czuję. Boli mnie brzuch, ale nie wiem czy to żołądek czy co... Miałam coś porobić w domu, a siły brak. Ledwo się podniosę i już spocona jestem. Na dodatek zamówiłam buty za prawie 450 zł zza granicy i okazało się, że ciut za małe i nie wiem czy to trochę stopy mi spuchły czy odsyłać
Masakra...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia, obstawiam ciążowe stopy jednak
estrella, nie brałam na śluz, więc nie wiem jaki to był, ale myślę, że ten sam. Ja i chyba ss zamówiłyśmy z gemini ten: http://www.aptekagemini.pl/olej-z-wiesiolka-60-kapsulek.html
co do żelaza, to uwaga z braniem na czczo, bo są mdłości (ja też wymiotowałam). Jaką ty masz hemoglobinę?estrella lubi tę wiadomość
-
Pogoda idealna, faktycznie. Ale w domu mam cieplej niż na zewnątrz przez ten wczorajszy upał. Nie mogę za bardzo na oścież okien otwierać ze względu na papugi, a przez uchylone tak szybko się nie schłodzi. No generalnie kaplica, ponarzekam sobie, to może mi lepiej będzie
Właśnie niby mi tak nic nie puchnie, wydaje mi się, że stopy wyglądają normalnie, ale wczoraj moja manicurzystka robiła mi pedicure i zwróciła uwagę, że mam strasznie spuchnięte palce? Może ja już się do tego widoku przyzwyczaiłam i nie widzę różnicy? A co do innych to muszę sprawdzić, bo w zasadzie śmigam w sandałkach od 3 miesięcy.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Agatka, to dobrze, ze córcia lepiej się czuje, współczuję jej gastroskopi, jak mówisz, ze jej nie ominie, ale teraz ta aparatura jest mała i nie jest to takie nieprzyjemne jak kiedyś (z tego co mi mama mówiła, bo ma co jakiś czas).
Natalia, super, że projekt skończony, teraz odpoczywaj i myśl już tylko o sobie i maluszku:)
Blondik, to smutny dzień wczoraj miałaś, mam nadzieje, ze dzisiaj razem z ochłodzeniem, będzie lepiej:*
Polkosia, lipa z butami, ale ja np nie puchnę raczej, a mam wrażenie, ze stopy są ciut większe, moze warto by było poczekać. Gorzej jak się okaże, że jednak sa za małe, a na zwrot chyba standardowo jest 10 dni.
Ewwiel, moze spróbuj basenu, Polkosi szybko pomogło i Klementysia już główką w dółFajnie, ze taką położną masz:)
U nas rano było gorąco bardzo i już sie przestraszyłam, ze mnie pogoda oszukała, ale chyba własnie się ochłodziło, chmury naszły, wiaterek wieje:) Idę na zakupy kupić owoce jakies i jak będą to węgierki na powidła:) Bedzie domowa przetwórniaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:36
nat_alia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjaroszka wrote:estrella, spadla Ci hemoglobina czy zelazo? zelaza sie nie robi standardowo
Już miesiąc temu miałam słabszą morfologię - krwinki czerwone, hemoglobinę i hematokryt, wszystko było minimalnie poniżej prawidłowego poziomu. Dlatego w tym miesiącu zrobiłam dodatkowo żelazo i mam 55 a norma to 37-145, zresztą ww. wyniki też się obniżyły jeszcze dlatego mam brać Tardyferon
Edit:
RBC 3,6 norma 3,8-5,2
HGB 10,7 norma 11,5-16,0
HCT 31,4 norma 36,0-47,0Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:33
-
Agaton, no właśnie... Szkoda tyle kasy, gdyby okazało się, że jednak za małe. Ale może zaryzykuję i zostawię. Siostra ma rozmiar mniejszą stopę, to najwyżej dam jej w prezencie.
agaton lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn