WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już olej z wiesiołka kupiłam :)
    Ma przyjść jutro bądź w czwartek i od razu zaczynam brać.

zakocona lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel taka zolta kapsule dopochwowo i sie rozpusci ..gleboko trzeba ja wsadzic jak tampona czy tylko lekko?

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię bezbarwnych mieć, bo widać brud, a ja mam zawsze dłuższe paznokcie. I również muszę coś mieć na nich ciągle, bo też obgryzałam (dopóki nie poznałam L)

ewwiel, jakoś dopochwowo sobie brać tych kapsułek nie wyobrażam. Pozostanę przy łykaniu.

Dzisiaj mi z cycka tak siara leci, że szok ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 11:16

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie robie french hybryda maja bezbarwna plytke :) koncowka bedzie biala heh

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Ewwiel taka zolta kapsule dopochwowo i sie rozpusci ..gleboko trzeba ja wsadzic jak tampona czy tylko lekko?
    Podobno aplikuje się ją tak jak luteine. Sama jestem ciekawa jak jest z rozpuszczaniem tego, ale u mnie to jeszcze kilka tyg zanim sprawdze na własnej skórze. A jak mi nie bedzie odpowiadać to tylko doustnie.

Ma któraś z Was Aniball?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 11:19

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, a będzie Ci wygodnie w długich zajmować się dzieckiem?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, takie mam obecnie (wczoraj sobie manicure robiłam i skracałam) i raczej taką mniej więcej długość chciałabym i przy dziecku zachować. Ale jak mi będą przeszkadzały, to skrócę :(
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fc5aa7c1dc6.jpg

matko jakie parówki te moje palce (choć i tak nie czuję, żeby były spuchnięte) i żyły widoczne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 11:24

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę malować paznokci - nie odczuwam takiej potrzeby, całą ciążę nie malowałam. Oki, lecę coś poprasować, porobić i spakować się do szpitala (najwyższa pora) :)

wnid9vvjodizjocx.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E, to jeszcze nie takie długie ;) Wyobraziłam sobie jakieś szpony :P Ja mam krótkie, może 1 mm wystają za płytkę tą, co przylega.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niee, szpony mi się nie podobają i niewygodne są :P Miałam dłuższe wczoraj, bo 2 tyg nie skracałam, więc sporo urosły, ale taka długość wydaje mi się optymalna.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra to nosi takie, że drugie tyle wystaje... Ale ona to nic nie robi, studentka :P Jakby musiała myć gary czy czyścić kibel, to by zaraz uznała za niepraktyczne :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy "uzbrajać" już łóżeczko dla małej? W pościel itd. Wy już macie "pościelone"? ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey.

Kochane kciuki za wizyty :*

Ewwiel może uda się te 2tyg wytrzymać jeszcze:*

Blondik smutne...tule mocno...

Szczęśliwa super,że w Pl będziesz:) udanego pobytu życzę.

Agatka współczuję Twojej Córce...nieprzyjemna ta gastroskopia...ale dacie rade :*

Hmmm ja dzisiaj na pobranie pojechałam,ale coś czuje że lipnie zaczęty tydzień,to wyniki wyjdą koszmarne...śluz taki dziwny...i wgl takie duże kulki wylatują,a może to czop w kawałkach...
    Wczoraj miałam mega zgage,głodna byłam a nic jeść nie chciałam,psy cały dzień szczekaly i piszczaly pod oknami...z dwóch stron matka R je powiązała...jak przyjechał R po 22 to zaczęłam wyć dosłownie bo cały dzień gorąco jak diabli...przytulił...pocieszył i poszłam spać...a dzisiaj fajnie chłodno ale źle się czuje...Mały stresuje mnie ,bo średnio się rusza...może jak mi się poprawi humor to i On jakoś zacznie się więcej ruszać...

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w południe z kawka w ręce:)
    Mala w szkole wiec cisza i spokój troche czasu dla siebie :)
    Ja dziś robię na obiad barszcz czerwony:) dawno nie miałam:P

Polkosia słuchaj twoje stopy sa prawdopodobnie odrobinę spuchnięte stąd ten dyskomfort. Słuchaj ja jak nosze japonki to jest ok.ale jak założę baleriny albo trampki to juz mnie ciśnie:(
    Ogólnie moje nogi nie są spuchnięte (nawet położna w pon.na wizycie mi mówiła ze dobrze wyglądam) a jednak coś jest na rzeczy
    Kupowanie butów w ciąży to chyba nie za dobry pomysł. Ale zobaczysz ze będą dobre po ciąży:)

A ja nic tam niewiem na temat niemalowania paznokci(bynajmniej u nas w szpitalu) i cały czas robię sobie hybrydę i na poród tez zamierzam mieć:)

Ktoś się pytal o łóżeczko ja juz mam rozłożone z materacem (ale pościel nie założona) wszystko przykryte kocem co by sie nie kurzyło za bardzo.
    Kołyskę Mojżesza tez mam rozłożona ale są w niej pampersy w malych paczkach bo moja kotka chciała tam spać:P

polkosia lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Zastanawiam się czy "uzbrajać" już łóżeczko dla małej? W pościel itd. Wy już macie "pościelone"? ;)
    Planuje w drugiej połowie wrzesnie przygotować łózeczko. Dzisiaj wyprałam podusie do wózka i kocyk, które sama robiłam na drutach i z minky :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja juz rozłożyłam ochraniacz i włożyłam do łóżeczka na pusty materac kocyk, podusie i rożek, bo upralam, a nie miałam gdzie włożyć....bo maz jeszcze garderoby nie pomalował....nie ma kiedy....no i przykryłam to wszystko kapa zeby sie nie kurzyło.

Battinka ja tez pije kawkę i czuwam nad snem siostrzeńca, po drugiego poszła mama do przedszkola :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 12:10

BATTINKA, polkosia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj uparłam jeszcze śpiworek i moje nowe koszulki do karmienia :) a jutro chyba zacznę prac juz ciuszki....dzisiaj pogoda kiepska na pranie

relgh371crdcdbv2.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dostałam sms ze dziś kurier dostarczy wózek:):):) wow!
    Ale się cieszę
    Także oficjalnie mogę powiedzieć że już wszystko mam i kupione i przygotowane:)
    Teraz czekam na malutką tylko ,moją"bezimienną" hehe

Dziewczyny chwaliłam się Wam że mój mąż w następnym tyg będzie? Chyba nie...to się chwalę:)
    Nie mogę się doczekać:*

Lexie, agaton, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, paula1, Little Frog, estrella, Muffinka1019, annggela, nat_alia, Nynusia lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja nawet nie mam łóżeczka ;) bedzie za tydzien. A złoży je maz jak ja bede w szpitalu. Ewentualnie tydzien przed terminem porodu jesli doczekamy:) no i bez pościeli, bo po co ma lezec i sie kurzyć? Moze ubierz sobie jak chcesz i schowaj gotowe do szafki?:)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do paznokci to chyba w żadnym szpitalu nie wolno miec pomalowanych. Ja sie osobiście nie spotkałam zeby mozna było miec, ale słyszałam ze przy porodzie naturalnym coniektóre kolezanki miały. Paznokcie jednak zazwyczaj musza byc czyste, bez lakieru. Gdyby cos sie działo nie tak, to paznokcie sa bardzo ważnym "wskaznikiem" np czy sinieją. Dla lekarzy to bardzo ważne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 12:28

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
‹‹ 2009 2010 2011 2012 2013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ