Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
już po śniadaniu, oczywiście dżem i mleko
Ja czekam właśnie na przesyłkę z herbatką z liści malin i również będę piła. Powiedzcie mi na co ten olej z wiesiołka bierzecie? Bo nie słyszałam o tym?
Polskosia, ja też obstawiam, że stopy spuchnięte.
Blondik, przykro mi słyszeć o wczorajszym dniu, smutne to bardzo.
Kolejna wrześniówka dziś się będzie rozpakowywać. -
Dziewczyny, które zamawiają klapki do szpitala, właśnie moje przyszły. Tanie, wygodne i miękkie. Oczywiście za mały rozmiar wzięłam, ale trudno. To i tak tylko na 2 dni.
Link: http://allegro.pl/klapki-pod-prysznic-na-basen-czar-ziel-roz-36-40-i5619985296.html
Muffinka, co do oleju z wiesiołka, to:Quote:Olejek z wiesiołka zażywany w kapsułach pozytywnie wpływa na ciążę i poród, a także płód. Wiesiołek ma działanie wyzwalające, jeśli chodzi o produkcję hormonów płciowych. Wpływa także na produkcję śluzu szyjkowego płodnego. Może być stosowany przez kobiety wspomagająco, kiedy próbują zajść w ciążę lub przy kłopotach z jej utrzymaniem. Może także skutecznie pomóc w przyspieszeniu porodu, gdyż wyraźnie poprawia ukrwienie śluzówki macicy. Badania naukowe dowiodły, że spożywanie oleju z wiesiołka podczas ciąży wpływa na prawidłowe funkcjonowanie mózgu dziecka już w okresie płodowym, a także na ogólny rozwój dziecka. Olejek z wiesiołka zawiera kwas gamma-linolenowy i kwasy z grupy omega (omega 3, omega 6 i omega 9). Działanie olejku z wiesiołka wpływa też na produkcję prostaglandyn. Substancje te w czasie porodu przyspieszają rozwieranie szyjki macicy, a przez to zdecydowanie skracają pierwszy okres porodu.
Właśnie wzięłam pierwszą dawkęCiekawe czy coś pomogą te liście i wiesiołek..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:43
Muffinka1019 lubi tę wiadomość
-
Polkosia mi tez stopy nie puchna a buty mam ciasnawe, całe lato chodze w trampkach z zeszłego roku i musiałam poluzowac sznurówki na całej długości bo nie dosc że w palcach czuje to jescze jakby na boki sie stopa rozeszła. Mam nadzieje, że jednak wróci noga do normy bo lubie miec buty o poł numeru lub numer za duże
Blondik bardzo to przykre ze nikt nie pamiętał, ale najważniejsze, że mąz był z Tobą w tym dniu.
u nas tez chłodno, miałam zamiar wyprać kolejne elementy wózka, ale od samego rana tez mnie brzuch boli i juz sama nie wiem co dokładnie czy jelita czy jajniki czy nerki (moga boleć nerki z przodu?) czy macica znów chce dziś zyć swoim życiem...polkosia lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Wiecie co, zrobiam wczoraj te literki, ale teraz mam zagwozdkę, jak je przymocować i na czym, na jakiejś tasiemce, czy jak? Jak wy będziecie je mocować?
ja polecam te klapki: http://jysk.pl/lazienka/ubrania/klapki/sandaly-gordes-rozm-36-41-mixWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:45
-
moja rodzina pamiętała, byli, dzwonili...
może i głupie pytanie...można miec pomalowane paznokcie przy porodzie? bo gdzieś słyszałam kiedyś, ze nie wolno, żeby było widać niby czy paznokcie nie sinieją...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:44
-
A nam mówili, że paznokcie mogą być pomalowane.kiedyś zakazywano, ale to dawno temu. Choć pewnie co szpital to inne wymogi.
polkosia lubi tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
polkosia wrote:Agaton, no właśnie... Szkoda tyle kasy, gdyby okazało się, że jednak za małe. Ale może zaryzykuję i zostawię. Siostra ma rozmiar mniejszą stopę, to najwyżej dam jej w prezencie.
Polkosia a jakie to buty? masz podobne aktualnie w domu? przymierz, bo sandalki to zaden wyznacznik -
estrella wrote:Już miesiąc temu miałam słabszą morfologię - krwinki czerwone, hemoglobinę i hematokryt, wszystko było minimalnie poniżej prawidłowego poziomu. Dlatego w tym miesiącu zrobiłam dodatkowo żelazo i mam 55 a norma to 37-145, zresztą ww. wyniki też się obniżyły jeszcze dlatego mam brać Tardyferon
Edit:
RBC 3,6 norma 3,8-5,2
HGB 10,7 norma 11,5-16,0
HCT 31,4 norma 36,0-47,0
Estrella ok rzeczywiście niskie żelazo...;/ -
Blondik, zamiast się bawić w zmywanie na IP, to zapytaj w szpitalu jakie mają wymogi
Żelazna ma na str nawet napisane, że paznokcie mają być niepomalowane.
Dobra, mój L wziął się za poszukiwanie laktatora po necie, a ja biorę się za sprzątanie, póki pogoda na to pozwalaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 11:00
-
Agaton, no właśnie u mnie jest ten problem, że nie mam w pobliżu żadnego basenu...
agania wrote:Ewwiel, a możesz zdradzić co poleca robić położna żeby dziecko się odwróciło? Ja ćwiczę na piłce - bujam się na boki i skacze delikatnie i bujam biodrami, ale na razie nic to nie dało.
Po wymacaniu małej okazało się, ze główkę ma pod lewym żebrem, a pupa po przekątnej w dół, więc leżąc na lewym boku mam masować brzuch od miejsca gdzie jest główka z lewej strony w dół, jakbym miała jej wskazywać drogę do przekręcenia się. Poza tym oglądanie np tv w pozycji koło sofy, ze kolana na podłodze na szerokość bioder (pozycja klęcząca) a łokciami oprzeć się o sofę. Niezbyt to wygodnie, ale cóz... i do tej pozycji można jeszcze dorzucić ruchy okrężne biodrami.
Próbuję wymacać jak jest dzisiaj ułożona, ale czekam na odpowiedni moment jak się ładnie mi wypchnie, bo dziś troche inaczej czuję jej ruchy po tych wczorajszych ćwiczeniach.
Aaa i mi połóżna mówiła, ze wiesiołka mogę rano sobie brać doustnie a wieczorem dopochwowo, żeby od razu wchłaniał się w mięsnie i że podobno takie podawanie daje bardzo dobry efekt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 11:05
-
Ja rozmawiałam z położną z Karowej i tam można mieć pomalowane bezbarwnym lakierem lub kolorem, ale wtedy jeden musi być zmyty. Na wszelki wypadek. Ja od miesiąca chodzę już tylko na bezbarwną hybrydę.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ewwiel, szkoda, że tego basenu nie masz. Moja koleżanka pływała 45 minut i już się synek poprzecznie przekręcił, ale wrócił znów pośladkowo. Żadne ćwiczenia go nie ruszyły, tylko basen. Mają iść jeszcze raz, na dłużej, to zobaczymy czy będzie lepszy efekt...
ewwiel lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn