X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wróciłam ale naskrobałyście :)

Małgo ja też miałam sam pęcherzyk a jak poszłam do innego gina i jej się bardziej chciało to zobaczyła pęcherzyk żóltkowy. Według USG wielkość pęcherzka wskazuje na 6 tydzień ale lekarka powiedziała że jej zdaniem to 5 tydzień i że jest w porządku, u Ciebie też będzie :) myśl dobrze :)

Małgorzata po to jesteśmy żeby się wspierać :) czasem trzeba pomarudzić i ponarzekać, zwłaszcza jak się ma obawy to zrozumiałe :)

Dziewczyny super wyniki,, wsystkim gratuluję :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Dopiero wróciłam ale naskrobałyście :)

Małgo ja też miałam sam pęcherzyk a jak poszłam do innego gina i jej się bardziej chciało to zobaczyła pęcherzyk żóltkowy. Według USG wielkość pęcherzka wskazuje na 6 tydzień ale lekarka powiedziała że jej zdaniem to 5 tydzień i że jest w porządku, u Ciebie też będzie :) myśl dobrze :)

Małgorzata po to jesteśmy żeby się wspierać :) czasem trzeba pomarudzić i ponarzekać, zwłaszcza jak się ma obawy to zrozumiałe :)

Dziewczyny super wyniki,, wsystkim gratuluję :)

:) :) :) dziękuję :)

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Mi się jeszcze wydaje, że jak są długie cykle, to się inaczej liczy. Bo jednak jest różnica w wieku ciąży między osobą co ma 24 dni i 12 owulację, a między taką co ma 34 dni i 22 owulkę... :)

też mi ginka tak powiedziała, ja mam ogólnie dłuższe cykle i wypadło by że owu była około 20 dc więc też dlatego może jeszcze mało być widać

polkosia lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra bo ja miałam iśc spać a się rozgaduje co prawda czekam na męza ale chociaż prysznic teraz wezmę :) Buziaki kochane i do jutra :* :*

Bunia86 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby, oby afty nam nie straszne :D jakby to zabezpieczac, zeby bakterie tam nie wlazly...plucze plynem do zebow i smaruje pomadka neutrogeny, dobrze robie z ta pomadka ? Ja problemow z aftami nie miewam wiec obeznana w leczeniu nie jestem...

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi coś w tym być, bo jak widać u nas podobna sytuacja :)

Fatim, afty ogólnie same przechodzą po paru dniach, więc jak coś, to płucz wg zaleceń, a po weekendzie może już zniknie.

Ja też uciekam, do jutra!

Fatim lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Oby, oby afty nam nie straszne :D jakby to zabezpieczac, zeby bakterie tam nie wlazly...plucze plynem do zebow i smaruje pomadka neutrogeny, dobrze robie z ta pomadka ? Ja problemow z aftami nie miewam wiec obeznana w leczeniu nie jestem...
    nie smaruj pomadką pożywka dla afty bo słodkie :P

oar83e3krqgkccev.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Fatim gratuluję ;) Nie doszukuj się kochana jest dobrze Dzidziol może nadrobić :) Tydzień to naprawdę nie dużo ... Zwłaszcza w tych początkowych usg ja też miałam kilka dni opóźnienia ale myslę że jutro się to zmieni , z resztą Ola i chyba kilka innych dziewczyn miało to samo ;)

tak właśnie :) u mnie w odstępie 2 wizyt od środy do środy nadgonił 4 dni :)

Fatim, polkosia lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pamiętajmy, że póki co dzieciaczki są bardzo małe i czasami parę milimetrów przy mierzeniu może zmienić jego 'wiek'.

Fatim wszystko będzie dobrze :*

Każda z nas się stresuje, dlatego jesteśmy tutaj, żeby napisać "jest mi źle" i ktoś odpisał "wszystko będzie dobrze" :)

Fakt faktem, że każda mająca Aniołka w niebie inaczej patrzy na ciążę, ja np. mniej się nią cieszę niż wcześniejszą. Póki nie minie wcześniejsza "granica" 9+4 mogę trochę schizować ;p Jednakże to, że ktoś przy suwaczku nie ma zaznaczonych Aniołków nie znaczy, że ich nie ma.

Co do wczesniejszych postów, nie wiedziałam, że w ciąży nei można robić nasiadkówki - się człowiek uczy całe życie ;)

polkosia, Bunia86, mała.mi, FreshMm, Ursa lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok nie będę już smarować :) katarzyna ja też jestem mamą aniołka i też przez to jestem bardziej spięta, ale pomaga mi wasze podnoszenie na duchu :) i wymiana doświadczeń. Coś wam powiem w tajemnicy tylko ciiiii. Wczoraj poszłam w nocy i po cichu zajadałam się zupą ogórkową ze słoika :D

polkosia, Bunia86, mała.mi, aanaa, Nynusia, paula1, FreshMm, nat_alia, Ursa, Kaśku lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wysikałam kolejny test bo poprzednie były takie blade (robiłam w 9dpo i w 11 dpo) dziś (16dpo) piękne dwie krechy grube i ciemne :)
    Niestety nie mogę pójśc na betę bo w Szkocji jest zupełnie inny system i przd 12-14 tyg nie robią bety, test ciążowy tylko z sika ;/ a na pierwszą wizytę dopiero ok 10 tyg...

I czytam jak wy oglądacie swoje fasolinki i też bym chciała ale cóż taki kraj do życia wybrałam.

polkosia, Bunia86, Kasia82, FreshMm lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HAaha Fatim ale mnie rozbawiłaś :) tą zupą :) mam nadzieje że smakowała jak nigdy :)

Kaśku lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma za to jak pójdziesz to zobaczysz już mega dorodną fasolkę :)

ojxeej28a64grrny.png

• Fatim Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj była cudowna, ale czułam się jak przestępca co w ciemności coś majstruje :D a ja chochlą do słoika i tak wyjadałam ciepłą przywiezioną od rodziców "jeszcze jedna, i jedna, ta ostatnia" wszystko po cichutku :P

Kasia82, Bunia86, Małgorzatka, nat_alia, Kaśku lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam najlepiej bo miałam @ trzy dni a trzeciego dnia juz robilam testy na owu i wychodziły prawie pozytywne a owu mialam chyba 8 dc a 15dc test ciążowy pozytywny - z tym, że mega bladzioch :D Ten cykl miał być chyba 20 dniowy :D

Bunia86, Małgorzatka lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ja dzisiaj wysikałam kolejny test bo poprzednie były takie blade (robiłam w 9dpo i w 11 dpo) dziś (16dpo) piękne dwie krechy grube i ciemne :)
    Niestety nie mogę pójśc na betę bo w Szkocji jest zupełnie inny system i przd 12-14 tyg nie robią bety, test ciążowy tylko z sika ;/ a na pierwszą wizytę dopiero ok 10 tyg...

I czytam jak wy oglądacie swoje fasolinki i też bym chciała ale cóż taki kraj do życia wybrałam.

Wiedźmo, a beta jest potrzebna do szczęścia? Ja w ogóle jej nie miałam przy pierwszej ciąży, tylko robiłam dwa czy trzy testy, później badanie i usg. Nasza, mała wtedy fasolka, wyrosła na prawie dziewięcioletnią pannicę. Teraz też dwa testy za mną, w tym dwa z mocnymi krechami, a ostatni popołudniowy. Nie martw się, za jakiś czas zobaczymy nasze maluszki na usg. Ja pewnie za jakieś dwa tygodnie, no może półtora. W pon. idę do lekarza na potwierdzenie. Ciekawa jestem co mi powie. Pewnie będzie się ze mnie śmiał, bo wywróżył mi tę ciążę. Gdy usłyszał, że właśnie zaczynamy starania, powiedział: "W takim razie spotykamy się za miesiąc i powie mi pani, że się udało. Proszę tylko wyłączyć myślenie". To się zdziwi! :)

Małgorzatka, FreshMm lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:

Hej,ja mam podobny problem,mieszkam w UK i tu tez nic nie robią do 12t a w ciaze wierzą na słowo ;) Od 16dpo kiedy zrobilam pozytywny test pobolewa mnie brzuch jak na @ czasami zakłuje albo ściśnie jak skurcz ale szybko przechodzi,choć czasami caly dzień mnie ćmi albo ciągnie głownie po lewej stronie.Nie wiem co o tym myśleć,jak mi bardzo dokucza to biore nospe,ktora nie szczególnie pomaga,przynajmniej ja nie czuje poprawy,może chwilowa.Bety hcg też nie mam jak zrobić,bo tu w tym dzikim kraju nie ma prywatnych laboratoriów wiec dupa zbita ;) Wyczaiłam u mnie w miescie polską prywatną przychodnie i chyba pojde tam na usg,zeby chociaz zobaczyc czy pecherzyk jest tam gdzie powinien-innej opcji nie zakładam ale chce sie upewnic,bo ta niewiedza troche mnie niepokoi.Ale mam dylemat czy iść teraz w 5t czy poczekać do 7t kiedy bedzie juz serce?Co Wy przyszle mamuski o tym sądzicie?
    Kolejną wizytę bede miala w 9t5d u mojej ginki w polandii,bo lecimy na tydzień czasu i juz sie zapisalam do niej.

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
    4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
    7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
    15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️
    22.01.25 26dpt usg-pęcherzyk ciążowy ok 8mm CRL0,2cm, jest migające serce❣️🙏💪✊️
    11.02.25 8tc💔poronienie samoistne😭🖤👎

21dc endo 10mm,czysta macica,owulacje z prawego jajnika,po 3-4 pęch.antralne w obu jajnikach
    4 IVF 04/2025 Menopur 450+Provera 5mg, 18.04 punkcja, 8 pęcherzyków ale 0 komórek🥺😭🥴
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes175 wrote:
    Hej,ja mam podobny problem,mieszkam w UK i tu tez nic nie robią do 12t a w ciaze wierzą na słowo ;) Od 16dpo kiedy zrobilam pozytywny test pobolewa mnie brzuch jak na @ czasami zakłuje albo ściśnie jak skurcz ale szybko przechodzi,choć czasami caly dzień mnie ćmi albo ciągnie głownie po lewej stronie.Nie wiem co o tym myśleć,jak mi bardzo dokucza to biore nospe,ktora nie szczególnie pomaga,przynajmniej ja nie czuje poprawy,może chwilowa.Bety hcg też nie mam jak zrobić,bo tu w tym dzikim kraju nie ma prywatnych laboratoriów wiec dupa zbita ;) Wyczaiłam u mnie w miescie polską prywatną przychodnie i chyba pojde tam na usg,zeby chociaz zobaczyc czy pecherzyk jest tam gdzie powinien-innej opcji nie zakładam ale chce sie upewnic,bo ta niewiedza troche mnie niepokoi.Ale mam dylemat czy iść teraz w 5t czy poczekać do 7t kiedy bedzie juz serce?Co Wy przyszle mamuski o tym sądzicie?
    Kolejną wizytę bede miala w 9t5d u mojej ginki w polandii,bo lecimy na tydzień czasu i juz sie zapisalam do niej.

Ja bym poczekała do 7 tc. Ja pewnie pójdę na pierwsze usg właśnie w tym czasie, chyba że lekarz wyśle mnie wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 23:21

agnes175 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście kraj jest dziki... ja mam dodatkowo problem bo jeszcze nie mam GP a przychodnia w moim mieście nie ma już miejsc, muszę jechać do Glasgow i tam mi powiedzą(?) gdzie w mojej okolicy jest przychodnia, która nas przyjmie... mam nadzieję że w tygodniu to załatwię bo jak nie to pakuję manatki i na czas ciąży lecę do Polski!

AsiaPoli, agnes175 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Rzeczywiście kraj jest dziki... ja mam dodatkowo problem bo jeszcze nie mam GP a przychodnia w moim mieście nie ma już miejsc, muszę jechać do Glasgow i tam mi powiedzą(?) gdzie w mojej okolicy jest przychodnia, która nas przyjmie... mam nadzieję że w tygodniu to załatwię bo jak nie to pakuję manatki i na czas ciąży lecę do Polski!
    po co bedziesz jezdzic to mozna sprawdzic na stronie nhs,wpisujesz swoj postcode i spradzasz przychodnie ktore sa blisko ciebie,wystarczy zadzwonic i zapytac czy przyjmuja nowych pacjentow

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ