X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    po co bedziesz jezdzic to mozna sprawdzic na stronie nhs,wpisujesz swoj postcode i spradzasz przychodnie ktore sa blisko ciebie,wystarczy zadzwonic i zapytac czy przyjmuja nowych pacjentow
    Nie wiedziałam. Dziękuję bardzo za podpowiedź ;) Ja tu jestem dopiero pół roku i duuuużo jeszcze nie wiem.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) mnie cholerka obudził dziś głód, a taka miałam nadzieję pospać dluzej...
    Kasia82, mój lekarz powiedział mi dokladnie to samo, albo chodzimy do tego samego, albo ich uczą tego na studiach :) my się staraliśmy pół roku, aż właśnie wyłączyłam głowę, bo ten miesiąc sobie darowaliśmy w staraniach i zaskoczyło :D

Kasia82, Małgorzatka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Owulację miałam w niedzielę 18stycznia ewentualnie 17 wieczorem, bo pęcherzyk był już pęknięty w poniedziałek 19.01 a w piątek mówiła właśnie, że owulacja będzie w sobotę lub niedzielę. W niedzielę miałam silne bóle owulacyjne i dużo śluzu płodnego dużo bardziej rozciągliwego niż te skromne ilości w sobotę (którego nigdy nie miałam) stąd wszystko mi potwierdziło łącznie z OF owulację. I tak się zastanawiam czy któraś z was miała podobny przypadek do mojego ?
    Ja miałam też różnice tygodnia wg Ga a teraz mam 2dni wiec dzidzia nadrobila wiec nie przejmuj się mi gin powiedział ze to normalne; )

Małgorzatka, Fatim lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) mnie cholerka obudził dziś głód, a taka miałam nadzieję pospać dluzej...
    Kasia82, mój lekarz powiedział mi dokladnie to samo, albo chodzimy do tego samego, albo ich uczą tego na studiach :) my się staraliśmy pół roku, aż właśnie wyłączyłam głowę, bo ten miesiąc sobie darowaliśmy w staraniach i zaskoczyło :D

My od czerwca bez zabezpieczeń z myślą " jeśli się uda, to super", ale jakoś specjalnie nie celowaliśmy w te dni. Mój cykl wcześniej zwariował i powoli wracał do normy. Miałam czas na zrobienie badań, obserwację temp., śluzu i bolących jajników. W styczniu stwierdziliśmy, że czas zacząć się starać i nie wiedziałam, że się tak szybko uda. Biadoliłam, że to nie taka prosta sprawa. Po wykresie temp. z tego miesiąca nie przypuszczałam, że to już. Całkowicie wrzuciłam na luz w tym miesiącu i się specjalnie nie zastanawiałam, a tu taka niespodzianka. ;) Nawet zakładałam, że przełożymy starania na kwiecień, bym mogła w pracy spokojnie staż skończyć.

Małgorzatka lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co wy gadacie ze w uk czy szkocji czy irlandi nie ma bety...
    Idziesz prywatnie do lekarza i mowisz ze jestes w ciazy i chcesz bafanie krwi na obecnosc hormonu ciazowego beta ..i wam zrobia...a jesli nie odplatnie to musicie czekac na szpital i tam nie zrobia wam juz bety bo bedziecie 10-12 tydz dlatego robia jyz usg.

Nie rozumiem dzoewczyn co gadaja ze za granica to taka ciemnota .kwestoa tego czy pkacisz czy chxesz za free .wiele jest klinik nieplodnosci i 5am tez zrobia wszystkie badania jakie chcecie.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u nas tez tak szybko się udało a też dawalismy sobie z pół roku na to ;)

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 1 wizycie w 24 dniu cyklu.2 dni przed miesiaczka dostalam clexan zadtrzyki i duphaston..ktory jest na podtrzanie ciazy.i otoz i dziwo irlandczycy jakos uwazaja wczesna ciaze i to byl zwykly gp.i nawet zalozyli mi juz karte ciazy.aha za badanie krwi oczewiscie nie placilam bo zostalam objeta juz planem ciazowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 08:50

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • ITKA Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny witam w słoneczną sobotę...dwa dni mnie była i nie mam szans na nadrobienie stronek

kurcze jaki ja mam problem z żołądkiem :-( :-( w zeszłym roku własnie na wiosnę miałam robioną gastroskopie z powodu okropnych boleści żołądka, no i okazało się ze mam problemy z tzw. nadkwasotą brałam przez miesiąc tabletki i jakoś sie uspokoiło...a teraz mam nawrót buuuuuu...w nastepnym tygodniu ide na pierwsza wizytę do gina muszę go podpytać czy w tym temacie da się cos zrobić...boje się ze jak teraz tego nie zaleczę to tak mi sie ten zołądek rozszaleje ze bedę miała problem. Może ma któras z was podobny problem?... Kurcze myslałam ze tej wiosny bedę oszczędzona ;-) wiosna i jesień to czas okropny dla żołądkowców :-(

Amerie lubi tę wiadomość

Aniołek 04-12-2012 11tc
    a8dos65gkoubrdmo.png
    dqprepok2kks4prg.png
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny :) nie wiem jak u Was ale pod Wrockiem wiosenne słońce :D w końcu koniec szarości bliski...;) tak sobie jeszcze wczoraj myślałam a propo tego że jeszcze nic nie widać i faktycznie ja miałam naprawdę różne cykle 28-34...dlatego może jeszcze za wcześnie? ale to nic dziś mam jakiś spokój w sobie i zamierzam go podtrzymywać do przyszłego piątku ;) nie dam się zwariować ;)

na razie podaję wiek ciąży wg kalendarzyka ciążowego z ostatniej @: 21.10.2015 :)

kurcze tak sobie teraz poczytałam o tych "zimnach,, u mnie to norma niestety praktycznie co miesiąc :/ nie inaczej było w tym miesiącu, czyli koło 10.02 wysypało mnie na brodzie...już zlazło i zapomniała całkiem wczoraj powiedzieć gin o tym...

Małgorzatka, Bunia86 lubią tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam straszne mdłości wieczorne poza tym mega odbijanie jakbym połknęła ogromny balon i musiała wybekać z niego powietrze. Na dodatek wieczorem zaczęła mnie boleć głowa. Poszłam spać i oczywiście przy każdym obróceniu na drugi boczek budziłam się. Masakra. A teraz siedze i zieeeeewam.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) u mnie za oknem szarość niestety...ale nastrój mam meeega dobry mam nadzieje, że nikt mi go dziś nie popsuje :D :D

Natalia jeśli chodzi o trądzik to ja mam masakre ma twarzy jak zawsze miałam ze dwa "dzinksy" teraz na całej twarzy mam chyba z 30 jedne znikają pojawiają się nowe...straszne, nie wspomnę już o brodzie bo mam chyba z czterokolorową :/ nawet kupiłam sobie inny podkład żeby to trochę zamaskować bo przecież wyglądam jakbym ospę miała :D

Maxymiliana i to jest dobre podejście, myśl pozytywnie a zobaczysz wszystko będzie dobrze a w pt zobaczysz dzidziolka z bijącym serduszkiem :)

Małgorzatka, Bunia86, nat_alia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Też mam problem z trądzikiem, a ja to mam jeszcze manię wyciskania do krwi, więc zostają strupki :/ Teraz mam trochę mniej, ale zaczęłam przecierać nalewką bursztynową, a ona dobrze wysusza, więc szybciej znikają.

U nas słońce przebija przez chmury, a dzień zapowiada się ciężki. U moich rodziców obiad, a potem u teściów kolacja. Cóż, przynajmniej nie będę dziś musiała gotować ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Małgorzatka, dodinka - trzymam kciuki za dzisiejsze USG!!! :):)

Ja będę dopiero jutro wieczorem na belly, więc będę Was nadrabiać pewnie :)

Życzę Wam udanego weekendu :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj pięknie słoneczko świeci <3 aż chciało się wstać!

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a słyszałaś o maści cynkowej? nie wiem czy można bo pisze na ulotce, że w ciąży skonsultować z lekarzem a ona mi zawsze pomagała:( a tą nalewkę można? gdzie ją można kupić bo nigdy o niej nie słyszałam :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wprawdzie nigdy nie miałam problemów z cerą, ale kilka miesięcy temu pojawiły mi się syfki na brodzie, które za bardzo zejść nie chciały. Schodzą teraz i z dnia na dzień cera jest coraz piękniejsza. Włosy też mi się bardziej puszyste i lśniące zrobiły. Ciekawe od czego to zależy... U każdej z nas hormony inaczej pracują.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja włosy też mam super a cera po prostu masakra... jak tak będzie przez całą ciąże to będę miała cudne blizny na twarzy..

Małgorzatka, nat_alia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam teraz problem z trądzikiem i to nasilił się.,. czuję się jak nastolatka ;))

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z rana :)
    Trochę pochmurny dzień, ale słoneczko się przebija zza chmurek.
    Ja wczoraj padłam koło 22 już, że aż dziwno mi było, piątek i tak wcześnie spać.
    Agnes ja bym poczekała do 7 tyg to będziesz już ładnie wszystko widziała :)

Dodinka i Malgorzatka trzymam kciukasy za dzisiejsze USG :) dajcie znać...

Małgorzatka, agnes175 lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny nie wiem jak zacząć :)

Zrobiłam dziś rano test i jest....druga ,blada , marna ale jest...zaczynam się cieszyć i bać jednocześnie. Jutro powtórzę test a w poniedziałek zrobię z krwi.

Czytam Was czasem i miałam wielką ochotę dołączyć...ale termin wypada coś między 26 październik a 2 listopad więc sama nie wiem na jakim forum powinnam być a na razie tym się martwić nie będę tylko ,żeby potwierdzić ten cud.

Dodam ,ze to nasz 6 cykl starań i 2 w którym już byliśmy świadomi , że ma późną owulację.

Małgorzatka, renatkach, paula1, Bunia86, agania, Katarzyna87, FreshMm, Nynusia, nat_alia, Kaśku lubią tę wiadomość

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ