X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka trzymamy kciuki! :)

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Polkosia a słyszałaś o maści cynkowej? nie wiem czy można bo pisze na ulotce, że w ciąży skonsultować z lekarzem a ona mi zawsze pomagała:( a tą nalewkę można? gdzie ją można kupić bo nigdy o niej nie słyszałam :)

Nalewkę bursztynową można punktowo smarować. To spirytus na bursztynach. Pani z apteki mówiła, że dopóki nie zamierzam tego pić, to nie zaszkodzi :P

aanaa, nat_alia, agnes175 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Dziewczyny co wy gadacie ze w uk czy szkocji czy irlandi nie ma bety...
    Idziesz prywatnie do lekarza i mowisz ze jestes w ciazy i chcesz bafanie krwi na obecnosc hormonu ciazowego beta ..i wam zrobia...a jesli nie odplatnie to musicie czekac na szpital i tam nie zrobia wam juz bety bo bedziecie 10-12 tydz dlatego robia jyz usg.

Nie rozumiem dzoewczyn co gadaja ze za granica to taka ciemnota .kwestoa tego czy pkacisz czy chxesz za free .wiele jest klinik nieplodnosci i 5am tez zrobia wszystkie badania jakie chcecie.
    Zeta nie wszędzie jest ja mieszkam w londynie i mam dostęp do wszystkich badań gdzie chcę ale są dziewczyny co mieszkają w małych miasteczkach i naprawdę ciężko ;-) fakt jest że jak ktoś jest tu krótko to ciężko się ogarnąć tak od razu :-P

agnes175 lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Kasia ja włosy też mam super a cera po prostu masakra... jak tak będzie przez całą ciąże to będę miała cudne blizny na twarzy..

Nynusia, nie przejmuj się zawczasu. Początek bywa różny, przecież hormony buzują. Mam nadzieję, że najpóźniej w drugim trymestrze się wszystko unormuje.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Ja na 1 wizycie w 24 dniu cyklu.2 dni przed miesiaczka dostalam clexan zadtrzyki i duphaston..ktory jest na podtrzanie ciazy.i otoz i dziwo irlandczycy jakos uwazaja wczesna ciaze i to byl zwykly gp.i nawet zalozyli mi juz karte ciazy.aha za badanie krwi oczewiscie nie placilam bo zostalam objeta juz planem ciazowym.
    Ja też mam szczęście i jestem objęta opieką od samego początku ;-) różnie jest zależy na kogo się trafi ;-)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ITKA wrote:
    Czesc dziewczyny witam w słoneczną sobotę...dwa dni mnie była i nie mam szans na nadrobienie stronek

kurcze jaki ja mam problem z żołądkiem :-( :-( w zeszłym roku własnie na wiosnę miałam robioną gastroskopie z powodu okropnych boleści żołądka, no i okazało się ze mam problemy z tzw. nadkwasotą brałam przez miesiąc tabletki i jakoś sie uspokoiło...a teraz mam nawrót buuuuuu...w nastepnym tygodniu ide na pierwsza wizytę do gina muszę go podpytać czy w tym temacie da się cos zrobić...boje się ze jak teraz tego nie zaleczę to tak mi sie ten zołądek rozszaleje ze bedę miała problem. Może ma któras z was podobny problem?... Kurcze myslałam ze tej wiosny bedę oszczędzona ;-) wiosna i jesień to czas okropny dla żołądkowców :-(
    Ja sie męczę z żołądkiem . Wczoraj dostałam skierowanie do gastroenterologa i lekarka powiedziała że nie obejdzie się bez gastroskopi . Powiedziała że ciąża nasiliła objawy wcześniejszej choroby i trzeba sprawdzić co się dzieje . Zaleciła mi pić gaviscon to coś jak rennie tylko w syropie . Nic innego nie wymyśli :-( idź do lekarza i zapytaj co możesz zrobić bo może masz to co ja że teraz objawy się nasilają

ITKA lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :-D ja wstałam z lepszym humorem mimo że jest mi nie dobrze dalej :-/ byle do 12:45 i usg ;-) już się nie mogę doczekać :-)

paula1, ola.321, Bunia86, meeegi1771 lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka czekamy na zdjęcie!

Małgorzatka lubi tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka jak ktos jest z malego miasteczka to musi jechac do wiekszego ale niech nikt nie pusze ze " tutaj bety nie robia" bo albo wynika to z niewiedzy albo juz sama nie wiem czego.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kazdej przychodni w ktorej pobieraja krew napewn9 robia tez bete i inne wyniki nawet na rzadanie.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, tak sobie was podczytuję jako pazdziernikowa mama 2014, trochę z tęsknotą patrzę na ten piękny czas ciąży :) życzę Wam wszystkiego dobrego, żebyście wspaniałe wykorzystały ten czas, życzę żebyście wszystkie szczęśliwie dotrwały do końca :)

Małgorzatka, ola.321, paula1, Bunia86, polkosia, agania, Katarzyna87, Fatim, Amerie, meeegi1771, FreshMm, Nynusia, mała.mi, agnes175 lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka trzymam kciuki :)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Malgorzatka jak ktos jest z malego miasteczka to musi jechac do wiekszego ale niech nikt nie pusze ze " tutaj bety nie robia" bo albo wynika to z niewiedzy albo juz sama nie wiem czego.
    No z tym się też nie zgodzę :-) bo robią ale tak jak mówię u mnie w gp nie robią odpłatnie np i ja jeździłam do głównego laboratorium placilam 50 funtów i wynik w ten sam dzień ;-) trzeba googlać :-P

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Cześć dziewczyny, tak sobie was podczytuję jako pazdziernikowa mama 2014, trochę z tęsknotą patrzę na ten piękny czas ciąży :) życzę Wam wszystkiego dobrego, żebyście wspaniałe wykorzystały ten czas, życzę żebyście wszystkie szczęśliwie dotrwały do końca :)
    dziękujemy :-* :-*

paula1 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    U nas dziś szaro i buro. obudziłam się z nudnościami.. ble
    Potem do weterynarza z kotkiem na badania, zakupy na placu (świeże jajeczka :) ) no i w domku. Pasuje coś w mieszkaniu ogarnąć ale chcieć się nie chce :) Kto doda mi mocy? :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja na trądzik stosowałam maść cynkową - trochę pomagała. Ale najbardziej pomogło smarowanie trądziku spirytusem - bo wysusza, ale to wersja hard, albo perfumami.
    Jak trochę podeschły to wyciskałam je, były suche. Zeszło mi wszystko, a miałam na szyi tragedię (po odstawieniu antykoncepcji).

Zadzwoniłam wczoraj do ginki, powiedziałam jej, że miała pozytywny test, później beta jedna, druga (ona stwierdziła, że MOŻE to oznaczać ciążę, ale nie MUSI - pewnie miała na myśli ciążę biochemiczną), powiedziałam jej o bólach pdbrzusza po bokach i na środku, powiedziała, że nie powinno ich być i to niedobrze, aczkolwiek ponieważ teoretycznie powinnam mieć teraz @ to organizm to zakodował i pewnie dlatego to odczuwam. Mam się oszczędzać, żyć na razie mniej intensywnie, poleżeć sobie i ZERO seksu.

polkosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm moja gin znowu powiedziała, że nie ma opcji żeby całkiem nic nie bolało, bo przecież całe nasze wnętrze musi się przystosować, macica się rozciąga, musi sobie zrobić miejsce.

Widać ile lekarzy tyle opinii ;)

Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny byłam u lekarza 5t3d rozmiary pęcherzyka Oki progesteron 77.3ng. HCG 9657mlu/ml lekarz powiedział ze wyniki świetne.Przepisał mi 3×1 Dupa aston i zastrzyki CLEXANE 40 mg 1×1.Biorę kwas foliowy 5 mg i Prewenit następna wizyta na 4 marca juz nie mogę się doczekać .Pozdrawiam

agania, paula1, Bunia86, Małgorzatka, polkosia, nat_alia, Kaśku lubią tę wiadomość

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Hmm moja gin znowu powiedziała, że nie ma opcji żeby całkiem nic nie bolało, bo przecież całe nasze wnętrze musi się przystosować, macica się rozciąga, musi sobie zrobić miejsce.

Widać ile lekarzy tyle opinii ;)

No ja właśnie też tak myślę, że ile lekarz tyle opinii ;) ale jakoś nie szaleję z prowadzeniem intensywnego życia, bo mnie trochę w tym brzuszku ciągnie ;) więc czuję taki dyskomfort lekki. Ale też nie przesadzam i nie leżę ;) trzeba mieć umiar we wszystkim.

Bunia86, Małgorzatka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Trzymam kciuki za dzisiejsze USG! Pochwalcie się dziewczyny później :)
    Ja dalej trochę chora, już mam dość. Widzę, że wczoraj trochę zazgrzytało... Nie ma co się nakręcać, trzeba myśleć pozytywnie, a forum jest od tego żeby się wspierać.
    Dziś bez mdłości, cera w miarę ok. Ciekawe czy te czynniki ( cera, mdłości itp ) mają jakieś znaczenie do płci. Wywnioskujemy w maju ;)
    Ja jeszcze nie wymiotowałam, jak na razie to tylko mdłości.
    Życzę udanego dnia i lecę do kuchni coś wszamać, mniam mniam :D

Bunia86, Małgorzatka, BATTINKA, ITKA, Kaśku lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ