Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynusia wrote:Polkosia a słyszałaś o maści cynkowej? nie wiem czy można bo pisze na ulotce, że w ciąży skonsultować z lekarzem a ona mi zawsze pomagała:( a tą nalewkę można? gdzie ją można kupić bo nigdy o niej nie słyszałam
Nalewkę bursztynową można punktowo smarować. To spirytus na bursztynach. Pani z apteki mówiła, że dopóki nie zamierzam tego pić, to nie zaszkodziaanaa, nat_alia, agnes175 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
zetaaa wrote:Dziewczyny co wy gadacie ze w uk czy szkocji czy irlandi nie ma bety...
Idziesz prywatnie do lekarza i mowisz ze jestes w ciazy i chcesz bafanie krwi na obecnosc hormonu ciazowego beta ..i wam zrobia...a jesli nie odplatnie to musicie czekac na szpital i tam nie zrobia wam juz bety bo bedziecie 10-12 tydz dlatego robia jyz usg.
Nie rozumiem dzoewczyn co gadaja ze za granica to taka ciemnota .kwestoa tego czy pkacisz czy chxesz za free .wiele jest klinik nieplodnosci i 5am tez zrobia wszystkie badania jakie chcecie.agnes175 lubi tę wiadomość
-
Nynusia wrote:Kasia ja włosy też mam super a cera po prostu masakra... jak tak będzie przez całą ciąże to będę miała cudne blizny na twarzy..
Nynusia, nie przejmuj się zawczasu. Początek bywa różny, przecież hormony buzują. Mam nadzieję, że najpóźniej w drugim trymestrze się wszystko unormuje. -
zetaaa wrote:Ja na 1 wizycie w 24 dniu cyklu.2 dni przed miesiaczka dostalam clexan zadtrzyki i duphaston..ktory jest na podtrzanie ciazy.i otoz i dziwo irlandczycy jakos uwazaja wczesna ciaze i to byl zwykly gp.i nawet zalozyli mi juz karte ciazy.aha za badanie krwi oczewiscie nie placilam bo zostalam objeta juz planem ciazowym.
-
ITKA wrote:Czesc dziewczyny witam w słoneczną sobotę...dwa dni mnie była i nie mam szans na nadrobienie stronek
kurcze jaki ja mam problem z żołądkiem w zeszłym roku własnie na wiosnę miałam robioną gastroskopie z powodu okropnych boleści żołądka, no i okazało się ze mam problemy z tzw. nadkwasotą brałam przez miesiąc tabletki i jakoś sie uspokoiło...a teraz mam nawrót buuuuuu...w nastepnym tygodniu ide na pierwsza wizytę do gina muszę go podpytać czy w tym temacie da się cos zrobić...boje się ze jak teraz tego nie zaleczę to tak mi sie ten zołądek rozszaleje ze bedę miała problem. Może ma któras z was podobny problem?... Kurcze myslałam ze tej wiosny bedę oszczędzona wiosna i jesień to czas okropny dla żołądkowcówITKA lubi tę wiadomość
-
Hej kobietki ja wstałam z lepszym humorem mimo że jest mi nie dobrze dalej byle do 12:45 i usg już się nie mogę doczekać
paula1, ola.321, Bunia86, meeegi1771 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, tak sobie was podczytuję jako pazdziernikowa mama 2014, trochę z tęsknotą patrzę na ten piękny czas ciąży życzę Wam wszystkiego dobrego, żebyście wspaniałe wykorzystały ten czas, życzę żebyście wszystkie szczęśliwie dotrwały do końca
Małgorzatka, ola.321, paula1, Bunia86, polkosia, agania, Katarzyna87, Fatim, Amerie, meeegi1771, FreshMm, Nynusia, mała.mi, agnes175 lubią tę wiadomość
-
zetaaa wrote:Malgorzatka jak ktos jest z malego miasteczka to musi jechac do wiekszego ale niech nikt nie pusze ze " tutaj bety nie robia" bo albo wynika to z niewiedzy albo juz sama nie wiem czego.
-
renatkach wrote:Cześć dziewczyny, tak sobie was podczytuję jako pazdziernikowa mama 2014, trochę z tęsknotą patrzę na ten piękny czas ciąży życzę Wam wszystkiego dobrego, żebyście wspaniałe wykorzystały ten czas, życzę żebyście wszystkie szczęśliwie dotrwały do końca
paula1 lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja
U nas dziś szaro i buro. obudziłam się z nudnościami.. ble
Potem do weterynarza z kotkiem na badania, zakupy na placu (świeże jajeczka ) no i w domku. Pasuje coś w mieszkaniu ogarnąć ale chcieć się nie chce Kto doda mi mocy?Małgorzatka lubi tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Cześć dziewczyny
Ja na trądzik stosowałam maść cynkową - trochę pomagała. Ale najbardziej pomogło smarowanie trądziku spirytusem - bo wysusza, ale to wersja hard, albo perfumami.
Jak trochę podeschły to wyciskałam je, były suche. Zeszło mi wszystko, a miałam na szyi tragedię (po odstawieniu antykoncepcji).
Zadzwoniłam wczoraj do ginki, powiedziałam jej, że miała pozytywny test, później beta jedna, druga (ona stwierdziła, że MOŻE to oznaczać ciążę, ale nie MUSI - pewnie miała na myśli ciążę biochemiczną), powiedziałam jej o bólach pdbrzusza po bokach i na środku, powiedziała, że nie powinno ich być i to niedobrze, aczkolwiek ponieważ teoretycznie powinnam mieć teraz @ to organizm to zakodował i pewnie dlatego to odczuwam. Mam się oszczędzać, żyć na razie mniej intensywnie, poleżeć sobie i ZERO seksu.polkosia lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie dziewczyny byłam u lekarza 5t3d rozmiary pęcherzyka Oki progesteron 77.3ng. HCG 9657mlu/ml lekarz powiedział ze wyniki świetne.Przepisał mi 3×1 Dupa aston i zastrzyki CLEXANE 40 mg 1×1.Biorę kwas foliowy 5 mg i Prewenit następna wizyta na 4 marca juz nie mogę się doczekać .Pozdrawiam
agania, paula1, Bunia86, Małgorzatka, polkosia, nat_alia, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:Hmm moja gin znowu powiedziała, że nie ma opcji żeby całkiem nic nie bolało, bo przecież całe nasze wnętrze musi się przystosować, macica się rozciąga, musi sobie zrobić miejsce.
Widać ile lekarzy tyle opinii
No ja właśnie też tak myślę, że ile lekarz tyle opinii ale jakoś nie szaleję z prowadzeniem intensywnego życia, bo mnie trochę w tym brzuszku ciągnie więc czuję taki dyskomfort lekki. Ale też nie przesadzam i nie leżę trzeba mieć umiar we wszystkim.Bunia86, Małgorzatka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
Hej!
Trzymam kciuki za dzisiejsze USG! Pochwalcie się dziewczyny później
Ja dalej trochę chora, już mam dość. Widzę, że wczoraj trochę zazgrzytało... Nie ma co się nakręcać, trzeba myśleć pozytywnie, a forum jest od tego żeby się wspierać.
Dziś bez mdłości, cera w miarę ok. Ciekawe czy te czynniki ( cera, mdłości itp ) mają jakieś znaczenie do płci. Wywnioskujemy w maju
Ja jeszcze nie wymiotowałam, jak na razie to tylko mdłości.
Życzę udanego dnia i lecę do kuchni coś wszamać, mniam mniamBunia86, Małgorzatka, BATTINKA, ITKA, Kaśku lubią tę wiadomość