X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki.

Dziś 4 września wiec został równo mmiesiąc do TP <3 <3
    Ahhh jak ja się nie umiem doczekać na tego mojego szkraba <3

Polkosia moze to mała się tak poruszyła mocno ze trochę tych wód wycieklo.

Co do bakow u mnie to samo także witajcie w klubie!

Dziś piateczek także miłego piątku oby szybko zlecial i weekend na byczenie się :D

annggela, Lexie, estrella lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela o widzisz pomysl z bodami super! Nie wpadłabym na to :D Właśnie sobie zdałam sprawę że miałam umyć włosy.. o.O :D

annggela lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dziś ŚWIATOWY DZIEŃ CZEKOLADY. Po rozpieszczajmy dziś te maluchy a co :D

Nynusia, polkosia, Magnosia lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)

Polkosia bardzo dobrze , ze nic się nie dzieje . Dokładnie albo sacza się mega powoli albo to infekcja jakas , musisz uważać na siebie obserwować się .

Angela mam dziś taki sam plan co do siebie jak Ty: D

Babelek a mnie nie wolno czekolady do końca ciąży :( buuuu , Ja mojego dubdusia nie rozpieszcze: (

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 07:15

annggela lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewuszki ;)
    angela brawo ! Jakie Wy dziewczyny utalentowane jestescie :)

jaroszka super , ze u Michalka w brzuchu wszystko dobrze i u Ciebie tez .

polkosia postaraj sie dzisiaj nie forsowac i polez kobieto, bo z tego co widze ciezko cie do lozka przykluc ;) Jak nic nie bedzie sie saczyc to spokojnie mozesz zostac w domu .
    szczesliwa pewnie zaraz lecisz na szalenstwo zakupowe :)

Ja dzis sprzatam . Wczoraj wszystko poprasowalam i jestesmy spakowani do szpitala :) Nareszcie !
    Narazie samopoczucie u mnie dobre . Zobaczymy jak bedzie po poludniu jak odbiore panne ze szkoly :/

agaton, polkosia, jaroszka, annggela, estrella, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka Ja dziś tez sprzatanko uskuteczniam male , pranko kolejne . Powoli zaczne szafki przebierać i małemu miejsca robić w szafie .

Przydaloby się zjeść sniadanko jakieś w końcu bo mały juz wariuje , głodny paczus mój . Ja nie wiem , wazy tak normalnie a kuzwa pucusie ma jak mały ludzik Michelin: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam czekoladę <3

l22nhdgeccid541p.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 34 tygodniu! :)

Od 6-tej nie śpię. A kiedyś potrafiłam do 10-tej albo dłużej!

polkosia - odpoczywaj i póki dalej się nie sączy, zostałabym w domu.

angela - piękne i pomysłowe literki :)

A ja się dziś mega wkurzyłam - pisałam Wam wczoraj o zamówionych meblach i że facet przeciąga zamówienie. Dziś mi odpisał, że planowany czas realizacji to 14/15 września i że mam wpłacić drugą część kwoty. Akurat zapłacę - wstępnie umawiał się, że przy odbiorze. A sprawa wygląda tak, że on je dopiero wczoraj zamówił, bo Vox ma 10 dni na dostawę więc jak nic wychodzi 14/15. Obiecywał 3 tygodnie, a zaraz się 6 zaczyna. Napisałam mu średnio miłego maila o traktowaniu klientów.

Ach, dziś odbieramy wózek dla Ignasia <3

polkosia, annggela, estrella lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona haha u mnie podobnie. Muszę zwlec się z łóżka bo burczy w brzuchu aż Antek już tego słuchać nie może :D

Nynusia ja też.. Z orzechami laskowymi <3 i Merci :D

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka no to troche się facet zapomniał... :/ nienawidzę takich kombinatorów. Ne martw się, humor na pewno Ci się poprawi jak zobaczysz wózek :)

Wredotka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek Ja proszę z Oskarem na razie grzecznie hahahaha żebyście nie robiły nam ochoty na czekoladę bo my kochamy czekoladę z orzechami jakimi kolejek haha: D
    I głodni możemy być nie przyjemni :P

Wredotka to gościu , chyba nie wyslesz kasy żeby nie było ze was oszuka ... Trochę mu się zeszlo 3 tyg a 6 to różnica kuzwa

Wredotka, Bąbelek lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi się trochę poprawił, jak się na nim wyżyłam :D Jestem ciekawa co odpisze, bo mam wrażenie, że to typ "nie moja wina". Oczywiście, że nie wyślę, napisałam, że reszta przy odbiorze. To już nie chodzi o ten czas, tylko kwestię, ze gdybym się nie upomniała po miesiącu, to nie wiem kiedy te meble by były. Na grudzień? To chyba firma powinna się odezwać do klienta, kiedy zamówienie się opóźnia, a nie odwrotnie.

Ja miałam zjeść później, ale jak mąż się szykował do pracy i jadł, to stwierdziłam, że też jestem głodna. Uwielbiam czekoladę z orzechami laskowymi <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 08:07

ZakręconaOna, annggela, agaton, Bąbelek, estrella lubią tę wiadomość

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 37 tygodniu :-)
    My juz po śniadanku, bo muszę młodego zaraz do szkoly zawieźć. Ja chce się jutro zabrać za sprzątanie i może prasowanie. Bo narazie planuje i nic z tego nie wychodzi, bo albo się źle czuje, chce mi się wymiotowac cały czas,albo boli mnie cały dół (te kości) i brzuch mi twardnieje jak chodzę.

Wredotka my nie mieliśmy problemu z meblami z Voxu, zamówiliśmy i za tydzień juz były, przyjechali, zmontowali i super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 08:08

Wredotka, annggela, soraya, estrella lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Witam się w 37 tygodniu :-)
    My juz po śniadanku, bo muszę młodego zaraz do szkoly zawieźć. Ja chce się jutro zabrać za sprzątanie i może prasowanie. Bo narazie planuje i nic z tego nie wychodzi, bo albo się źle czuje, chce mi się wymiotowac cały czas,albo boli mnie cały dół (te kości) i brzuch mi twardnieje jak chodzę.

Wredotka my nie mieliśmy problemu z meblami z Voxu, zamówiliśmy i za tydzień juz były, przyjechali, zmontowali i super.

Tylko ja nie zamawiałam bezpośrednio u Voxa, ale przez pośrednika - wyszło nam 1/3 taniej. No, ale ile nerwów przy tym. Teraz żałuję, mogłam od razu u nich i meble by były po tygodniu.

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Tylko ja nie zamawiałam bezpośrednio u Voxa, ale przez pośrednika - wyszło nam 1/3 taniej. No, ale ile nerwów przy tym. Teraz żałuję, mogłam od razu u nich i meble by były po tygodniu.
    Acha, no to trochę Was w ciula robi. I jeszcze każe sobie zapłacić wcześniej, no chyba go grzeje, 3 tyg spoznienia i jeszcze wymagania ma.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, dokładnie, czekam na jego odpowiedź. Trochę mi lepiej jak się wyżaliłam - dzięki! :) Już nie smęcę, napiszę jak się sprawa rozwiąże.

paula - cały czas się tak czujesz? w sensie nudności i twardnienia? Ty już w sumie przy końcówce jesteś...

Idę poćwiczyć - wyżyję się na piłce! :D

paula1 lubi tę wiadomość

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi pociekło sporo śluzu, pasek żółty. Nie wiem o co wczoraj chodziło... Czytałam, że wody nie mogą sączyć się na raty. Jak pęcherz lekko pęknie, to płyną powoli, ale ciągiem. Albo może jakiś trefny pasek. Mała właśnie wariuje, więc jest OK. Ale miałam stresa w nocy tak czy siak ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    12kg na plusie, nadal przerażona wczorajszymi wieściami o prawdopodobnym braku urlopu u L. Za to szczęśliwa, że dziś ostatni (chyba) check-in ze sprzątaniem samodzielny, przy kolejnych L będzie już pomagał. UFFFF.
    Wyglądamy tak (ja tam dalej myślę, że brzuch wysoko):
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/30e09f5855dc.jpg

jaroszka, Lexie, polkosia, madu, ola.321, agaton, Magnosia, lojkalojka, ewwiel, Bąbelek, aanaa, nat_alia, Little Frog, ewa13, mała.mi, estrella, lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, PauLLa, Nynusia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wredna z Ciebie babka ! :) zartuje, bardzo mi sie podoba, ze potrafisz sobie poradzic i jak trzeba to opieprzyc ! ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam zaległości:
    madu, agaton, L dział ma kontrolę zewnętrzną i trwa ona do końca października, szanse na uzyskanie urlopu w tym czasie nikłe. Nie wiemy jak to będzie. Może się cudem uda urlop zdobyć. Załamało mnie to i L też. Na dodatek współpracownik jego urlop ot wyjazdowy miał brać 14-20.09 (czy jakoś tak) i teraz się zastanawiamy czy weźmie i wszystko się zwali na głowę L tylko czy zrezygnuje. No masakra jakaś.
    Ja rodziców nie mam, na teściową nie mamy co liczyć, więc babcia by przyjeżdżała, ale to też mi się średnio uśmiecha, bo chciałabym być z L :( :(

dodinka, trzymaj się tam w tym szpitalu!

jaroszka, super wieści :)! Ja nie miałam ani razu w mm szyjki podanej i tylko gin palcami bada.

Wredotka, w życiu bym mu kolejnej kasy nie przelała. Debil, nie sprzedawca.

Któraś pisała, że ma wynik moczu 7. Ja mam taki od drugiego trymestru i jest jak najbardziej prawidłowy. Kilka z nas taki ma.

polkosia, no ciekawe co tam u ciebie z tymi wodami. Mam nadzieję, że wszystko w porządku i że infekcji też nie ma, a to tylko trefny papierek :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2033 2034 2035 2036 2037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ