X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Uuuu czas kołdrę w poszewkę włożyć, bo dzisiaj zmarzłam! Chyba koniec upałów u nas od rana pada i jest brzydko :( od razu kiepski humor nienawidzę takiej pogody i juz myśle o jesieni bleeeee....
    W kwestii baków to moj syn pewnie wali takie same baki jak mamusia, bo wcale na nie nie reaguje :p

Angela te literki sa bokie, te kolorki! Cudo!

Polkosia, ale stracha mi napedzilas jak przed chwilka posty nadrabialam :)

Wczoraj na SR była pielęgnacja noworodka i tez co sie z nim dzieje w szpitalu....jestem zniesmaczona co plozna to inna opinia, a ta to jakaś taka dziwna była....straszna zwolenniczka chemii: mokre chusteczki, płyny do kąpieli etc...
    Trochę wiedzy lyknelam- nie powiem, ze nie....
    Wiecie, ze teraz sie odchodzi od codziennego mycia ? Przez pierwszy miesiąc życia zaleca sie kąpiel co 5-7 dni...a po miesiącu co 2-3 :) chłopaki to byli w szoku, takie miny sadzili, ze ja to ledwo siuski trzymałam.
    Aha pisaliście o czapeczce, to położna powiedziała, ze tylko w pierwszej dobie w szpitalu ubiera sie maluszka na cebule, czyli np bodziak, a na to pajacyk+skarpetki+rękawiczki+czapeczka, a potem to juz go ubierany tak jak sami odczuwamy temperature :)
    Dobra nie bede zaśmiecać jak Was coś interesuje to moge rozwinąć temat!

EDIT: aaaa jeszcze jedna ważna rzecz! Ciuszki prac tylko w proszkach dla niemowlaków i nie ma potrzeby prasowania! Wiec co kto lubi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 08:38

annggela, polkosia, Lexie, Blondik, Nynusia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka tu w No tez nie myja dzieci po porodzie tylko wycieraja, polozna mi mowila i jeszcze, ze dziecko powinno sie umyc w 3 dobie po urodzeniu czyli juz w domku ;)
    Nie wyobrazam sobie tak zadko myc malego, kazdy niech robi co chce ;) inni myja codziennie czy co drugi dzien i nic sie dzieciaczkom nie dzieje. :) ale maja pomysly

jaroszka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, to chociaż nie mam wyrzutów, że nie prasuję :P

Co do kąpieli, to ja bym nie chciała, żeby mi za szybko umyli córę. I w domu też będę raczej rzadziej niż częściej kąpać.

jaroszka, agaton lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka a co mowika o pilegnacji zeby odrazu chusteczek i pkyniw uzywac?

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    ja jestem wykończona nocą. W skrócie bratanek męża sprzedał mi jelitówkę, zaczęło się w nocy, leciałam na dwa końce, masakra, jak mąż się obudził to od razy kazał na IP jechać. Tam nas zbyli, że jelitówka to do swojego lekarza trzeba jechać, to pojechaliśmy, a tam w przychodni baba do nas, że ciężarne nie mają pierwszeństwa i jestem w kolejce 6. Mąż myślałam, że dostanie szału, poszedł do lekarki i weszłam jako 2. Dostałam jakieś tabletki i proszek do rozpuszczenia - ale tylko jeśli biegunka będzie bardzo mocna. Mam dużo pić, jeść i się nie martwić. Ale jak się nie martwić jak brzuch cały boli, boję się żeby jakiś skurczy mi to nie wywołało :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, może jeszcze tak sie ułoży że uda sie l kilka dni tego urlopu dostac.
    Polkosia, straszaku;) Dobrze, że to fałszywy alarm:)
    Jaroszka dobrze , że z Toba i z małym wszytstko ok :) My jutro mamy ostatnie spotkanie SR własnie o pielęgnacji ciekawe jakie w Krk są opinie ;)
    Wredotka, nienawidzę takich kombinatorów. A w ciązy też sie jakaś bardziej waleczna zrobiłam więc tez bym mu wygarnęła.

polkosia, jaroszka lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj agania, biedulo, teraz to juz nic nie zrobisz, tylko trzeba to wyleczyć, na biegunkę smecta chyba jest dobra, ale pewnie dostałas. Weź do tego zestawu wypij jescze colę, często pomaga. No i bądź dobrej myśli, że jednak nie wywołają te atrakcje żadnych skurczy.

21.10.2015 Leon <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, u nas panuje jelitówka od kilku dni, może coś jest w powietrzu... Kuruj się!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teściowa nie pomyślała żeby nam powiedzieć, że bratanek ma jelitówkę. No kur...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam jakieś tabletki ENTEROL

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Jaroszka a co mowika o pilegnacji zeby odrazu chusteczek i pkyniw uzywac?

Tzn powiedziała, ze w szpitalu maja mokre chusteczki, ale rowniez moga umyć dzieciaczka w samej wodzie po kupie jak taka nasza wola...
    A w domu to od razu, ze wlewamy płyn do kąpieli, a najlepiej to parafinę...tylko buźkę oczka nosek i uszy przemywamy juz na przewijaku po kąpieli uwaga: sama woda z kranu, nic nie mówiła o przegotowanej....
    No i po każdej zmianie pieluchy smarujemy dupke alantanem lub linomagiem zeby natłuścić skore.

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzisz, nie zarejestrowałam, że się zaraziłaś... To rzeczywiście niefajnie :/ Moja sis miała kilka dni temu i od razu dzwoniła, żebym przypadkiem jej nie odwiedzała.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też mówili, że przegotowana to już lekka paranoja i lać ciepłą z kranu, więc tak będę robić :)

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się!

Szczęśliwa mamusiu,witaj w PL :)

Jaroszka bardzo się cieszę,że przyniosłaś z wizyty dobre wiadomości!! :)

Kurcze Polkosia..ciekawe co to była za akcja z tymi wodami.. może faktycznie felerny o papierek albo co..

Agania,biedna,współczuję samopoczucia..

Natka ja też zamierzam rodzić w Św.Rodzinie,byłam tam i podobnie jak Ty trafiłam na przepełnienie.. a co zabrać dowiedziałam sie od koleżanki,która rodziła tam 2 tyg temu.Nie będę pisać bo Lili udzieliła już odpowiedzi pod którą się podpisuję :)
    Ciekawe czy się spotkamy tam na porodówce??
    Swoją drogą to mam troche stresa tym przepełnieniem.. co jesli akurat sale do porodu rodzinnego będą zajęte?? Cholera.. bez męża nie rodzę !!

jaroszka, polkosia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    A teściowa nie pomyślała żeby nam powiedzieć, że bratanek ma jelitówkę. No kur...

Nooo to trzeba byc skrajnie nieodpowiedzialnym .... Chybaze Cię nie lubi :p

relgh371crdcdbv2.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Miski!
    Melduje ze moja madra dziewczynka przekrecila sie glowka do moich pleckow :) uff ulga :)

Dzis baby shower, przychodzi 10 babeczek :) upieklam ciasto dla Niuni- niech zobaczy pozniej, ze mama ja kochala juz w brzuszku.

Zapewne malutko czasu Bede miala, Bo se nawymyslalam roznosci do zrobienia.

Bol bioder nie daje w nocy spac...

Milego dnia!!!

jaroszka, Lexie, annggela, agaton, estrella, Nynusia lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tam nasze dziewczyny w szpitalach?

Aanaa,nie widziałam cos dawno posta od Ciebie?

Czytałam na fb,że u Dodinki się uspokoiło,czeka na usg i lekarza

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania jak to ??? Tesciowa wiedziala i nie powiedziala ? nie no przeciez kobieta w ciazy ( zaawansowanej) moze dostac skurczy od ciaglych wizyt w toalecie . Ja to bym ja opiepszyla !
    Pij duzo , tak jak pisze madu coca-cola i jedz -cokolwiek .

U nas w szpitalu tez nie myja po urodzeniu , ale zaraz na drugi dzien jest wspolne mycie wszystkich noworodkow . To taka nauka dla swiezo upieczonych mam .
    Potem kazdy w pokoju ma kacik kapielowy i robi jak uwaza . Tu w szpitalu trzeba zostac pelne 4 doby .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia - no to dobrze że to fałszywy alarm :P

zakocona - ale te 12 kg to chyba tylko w brzuszek poszło ;)

a ja dziś mam tyle zajęć... zaraz przychodzi kurier z materacem, kocykiem, podusią i organizerem - ciekawe jak to wygląda na żywo ;), potem jadę na GBS i pozałatwiać kilka spraw.

No i chyba mały mi fiknął :/, tylko nie wiem czy w dobrą stronę bo jak zmieniałam bok w nocy to po prawej stronie sobie siedział (a zwykle jest po lewej) i tak się zaparł że prawa strona brzucha była niewiarygodnie wysoko!! no i jak ja się powoli przekręcałam to nagle maluch jak na zjeżdżalni zjechał aż czułam jego ciężar no i brzuch się wyrównał. No strasznie dziwne uczucie. No i chyba troszkę inaczej go czuję teraz - we wtorek mam badanie 36-37tyg więc zobaczę ;).

zakocona, agaton lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona nisko masz dość brzuchol ! :D

zakocona lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2034 2035 2036 2037 2038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ