Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry!
Uuuu czas kołdrę w poszewkę włożyć, bo dzisiaj zmarzłam! Chyba koniec upałów u nas od rana pada i jest brzydkood razu kiepski humor nienawidzę takiej pogody i juz myśle o jesieni bleeeee....
W kwestii baków to moj syn pewnie wali takie same baki jak mamusia, bo wcale na nie nie reaguje :p
Angela te literki sa bokie, te kolorki! Cudo!
Polkosia, ale stracha mi napedzilas jak przed chwilka posty nadrabialam
Wczoraj na SR była pielęgnacja noworodka i tez co sie z nim dzieje w szpitalu....jestem zniesmaczona co plozna to inna opinia, a ta to jakaś taka dziwna była....straszna zwolenniczka chemii: mokre chusteczki, płyny do kąpieli etc...
Trochę wiedzy lyknelam- nie powiem, ze nie....
Wiecie, ze teraz sie odchodzi od codziennego mycia ? Przez pierwszy miesiąc życia zaleca sie kąpiel co 5-7 dni...a po miesiącu co 2-3chłopaki to byli w szoku, takie miny sadzili, ze ja to ledwo siuski trzymałam.
Aha pisaliście o czapeczce, to położna powiedziała, ze tylko w pierwszej dobie w szpitalu ubiera sie maluszka na cebule, czyli np bodziak, a na to pajacyk+skarpetki+rękawiczki+czapeczka, a potem to juz go ubierany tak jak sami odczuwamy temperature
Dobra nie bede zaśmiecać jak Was coś interesuje to moge rozwinąć temat!
EDIT: aaaa jeszcze jedna ważna rzecz! Ciuszki prac tylko w proszkach dla niemowlaków i nie ma potrzeby prasowania! Wiec co kto lubi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 08:38
annggela, polkosia, Lexie, Blondik, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Jaroszka tu w No tez nie myja dzieci po porodzie tylko wycieraja, polozna mi mowila i jeszcze, ze dziecko powinno sie umyc w 3 dobie po urodzeniu czyli juz w domku
Nie wyobrazam sobie tak zadko myc malego, kazdy niech robi co chceinni myja codziennie czy co drugi dzien i nic sie dzieciaczkom nie dzieje.
ale maja pomysly
jaroszka lubi tę wiadomość
-
Jaroszka, to chociaż nie mam wyrzutów, że nie prasuję
Co do kąpieli, to ja bym nie chciała, żeby mi za szybko umyli córę. I w domu też będę raczej rzadziej niż częściej kąpać.jaroszka, agaton lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Cześć dziewczyny,
ja jestem wykończona nocą. W skrócie bratanek męża sprzedał mi jelitówkę, zaczęło się w nocy, leciałam na dwa końce, masakra, jak mąż się obudził to od razy kazał na IP jechać. Tam nas zbyli, że jelitówka to do swojego lekarza trzeba jechać, to pojechaliśmy, a tam w przychodni baba do nas, że ciężarne nie mają pierwszeństwa i jestem w kolejce 6. Mąż myślałam, że dostanie szału, poszedł do lekarki i weszłam jako 2. Dostałam jakieś tabletki i proszek do rozpuszczenia - ale tylko jeśli biegunka będzie bardzo mocna. Mam dużo pić, jeść i się nie martwić. Ale jak się nie martwić jak brzuch cały boli, boję się żeby jakiś skurczy mi to nie wywołało -
Zakocona, może jeszcze tak sie ułoży że uda sie l kilka dni tego urlopu dostac.
Polkosia, straszaku;) Dobrze, że to fałszywy alarm:)
Jaroszka dobrze , że z Toba i z małym wszytstko okMy jutro mamy ostatnie spotkanie SR własnie o pielęgnacji ciekawe jakie w Krk są opinie
Wredotka, nienawidzę takich kombinatorów. A w ciązy też sie jakaś bardziej waleczna zrobiłam więc tez bym mu wygarnęła.
polkosia, jaroszka lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Oj agania, biedulo, teraz to juz nic nie zrobisz, tylko trzeba to wyleczyć, na biegunkę smecta chyba jest dobra, ale pewnie dostałas. Weź do tego zestawu wypij jescze colę, często pomaga. No i bądź dobrej myśli, że jednak nie wywołają te atrakcje żadnych skurczy.21.10.2015 Leon
-
zetaaa wrote:Jaroszka a co mowika o pilegnacji zeby odrazu chusteczek i pkyniw uzywac?
Tzn powiedziała, ze w szpitalu maja mokre chusteczki, ale rowniez moga umyć dzieciaczka w samej wodzie po kupie jak taka nasza wola...
A w domu to od razu, ze wlewamy płyn do kąpieli, a najlepiej to parafinę...tylko buźkę oczka nosek i uszy przemywamy juz na przewijaku po kąpieli uwaga: sama woda z kranu, nic nie mówiła o przegotowanej....
No i po każdej zmianie pieluchy smarujemy dupke alantanem lub linomagiem zeby natłuścić skore.biedroneczka1910 lubi tę wiadomość
-
Witam się!
Szczęśliwa mamusiu,witaj w PL
Jaroszka bardzo się cieszę,że przyniosłaś z wizyty dobre wiadomości!!
Kurcze Polkosia..ciekawe co to była za akcja z tymi wodami.. może faktycznie felerny o papierek albo co..
Agania,biedna,współczuję samopoczucia..
Natka ja też zamierzam rodzić w Św.Rodzinie,byłam tam i podobnie jak Ty trafiłam na przepełnienie.. a co zabrać dowiedziałam sie od koleżanki,która rodziła tam 2 tyg temu.Nie będę pisać bo Lili udzieliła już odpowiedzi pod którą się podpisuję
Ciekawe czy się spotkamy tam na porodówce??
Swoją drogą to mam troche stresa tym przepełnieniem.. co jesli akurat sale do porodu rodzinnego będą zajęte?? Cholera.. bez męża nie rodzę !!jaroszka, polkosia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Hej Miski!
Melduje ze moja madra dziewczynka przekrecila sie glowka do moich pleckowuff ulga
Dzis baby shower, przychodzi 10 babeczekupieklam ciasto dla Niuni- niech zobaczy pozniej, ze mama ja kochala juz w brzuszku.
Zapewne malutko czasu Bede miala, Bo se nawymyslalam roznosci do zrobienia.
Bol bioder nie daje w nocy spac...
Milego dnia!!!jaroszka, Lexie, annggela, agaton, estrella, Nynusia lubią tę wiadomość
-
agania jak to ??? Tesciowa wiedziala i nie powiedziala ? nie no przeciez kobieta w ciazy ( zaawansowanej) moze dostac skurczy od ciaglych wizyt w toalecie . Ja to bym ja opiepszyla !
Pij duzo , tak jak pisze madu coca-cola i jedz -cokolwiek .
U nas w szpitalu tez nie myja po urodzeniu , ale zaraz na drugi dzien jest wspolne mycie wszystkich noworodkow . To taka nauka dla swiezo upieczonych mam .
Potem kazdy w pokoju ma kacik kapielowy i robi jak uwaza . Tu w szpitalu trzeba zostac pelne 4 doby .
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Polkosia - no to dobrze że to fałszywy alarm
zakocona - ale te 12 kg to chyba tylko w brzuszek poszło
a ja dziś mam tyle zajęć... zaraz przychodzi kurier z materacem, kocykiem, podusią i organizerem - ciekawe jak to wygląda na żywo, potem jadę na GBS i pozałatwiać kilka spraw.
No i chyba mały mi fiknął, tylko nie wiem czy w dobrą stronę bo jak zmieniałam bok w nocy to po prawej stronie sobie siedział (a zwykle jest po lewej) i tak się zaparł że prawa strona brzucha była niewiarygodnie wysoko!! no i jak ja się powoli przekręcałam to nagle maluch jak na zjeżdżalni zjechał aż czułam jego ciężar no i brzuch się wyrównał. No strasznie dziwne uczucie. No i chyba troszkę inaczej go czuję teraz - we wtorek mam badanie 36-37tyg więc zobaczę
.
zakocona, agaton lubią tę wiadomość