X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze sie otworzy, moje wypociny gotowe juz wisza nad kolyska
    <a href=http://zapodaj.net/b0a8e697661ac.jpg.html>DSC_0317~2.jpg</a>
    http://zapodaj.net/b0a8e697661ac.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 21:11

agaton, Nynusia, polkosia, ola.321, zakocona lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona, kochanie jestesmy z Toba :( łza mi poleciala, tak bardzo mi Ciebie szkoda :( kochana pamietaj o Oskarku

Ja miewam bole jak na okres od tygodnia, kolezanka mi mowila ze tak miala i po tyg urodzila

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Nynusia, to długo pracowałaś i tak! Ja już od 20tc jestem na zwolnieniu.
    Ja jestem typem pracocholika także u mnie ciężko z siedzeniem w domu. Juz dziś mi się płakać chciało ale.moje nogi i kręgosłup nie nadają się domoracowania do końca

l22nhdgeccid541p.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia,widzę,ze przezylysmy coś podobnego,mój tato dwa lata nie żyje, ale jestem wdzięczna za te lata spedzone razem. Ale fakt faktem, patrzenie na cierpienie bliskiej osoby jest bardzo trudne i nie da się nie stresowac i nie przeżywać,tak mi się wydaje i dlatego Zakręcona,dużo sily dla Ciebie:**

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka,widziałam jakiś czas temu na fb "Twoje wypociny":) baaaardzo ladne:) i pomoglas mu rozwiązać problem mocowania literek,jutro idę do pasmanterii:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela kochanie takie bóle podobno są normalne juz w naszych tygodniach ale trzeba je wyciszac ze tak powiem żeby właśnie do porodu nie doszło za szybko .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton wiem ze nie da się nie przeżywać wiem ze to boli :( Zakrecona musisz mieć dużo siły zwłaszcza dla Oskarka :*

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Zakocona, ja tam lubię rajstopy ;) A dziecku wcale nie jest tak ciężko założyć, dasz radę ;) Ale sporo tych rzeczy wymagają. Muszę obczaić czy coś na Karowej chcą konkretnego.

Na karowej to szczerze maja to w 4 literach co masz dla dziecka ;) pytają tylko po porodzie w co ubrać dziecko i już

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona no właśnie czytałam na fb co pisała Dorota. Podadzą sterydy i będzie ok. Bo musi być!! Kurde dużo nas krótko szyjkowych :/

atdc6iyehd9qphks.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wszystkie wizyty udane :)

Dodinka trzymajcie się Kochana w tym szpitalu...

Zakręcona jestem z Tobą myślami, bo nie cały rok temu zmarła moja mama (dzień przed mojego syna urodzinami)...i wierzę, że jest Ci BARDZO ciężko patrzeć jak babcia cierpi. Ja nawet nie miałam czasu się z Nią pożegnać, bo pękł jej tętniak i w sumie z dnia na dzień była roślinką, leżała pod aparaturą, która za Nią oddychała i po tygodniu leżenia w szpitalu zmarła. Jej ostatnie słowa w szpitalu to były "Paulinka jak mnie to boli" i koniec. I nawet pisząc to teraz mam łzy w oczach, bo tak naprawdę wszystko Jej zawdzięczam i jest mi bardzo ciężko z tym, że nie zobaczy swojej wnuczki, nie przytuli jej, a wiedziała, że się staramy o drugie dziecko. Mama zmarła w październiku, a ja w styczniu zaszłam w ciążę. Ale musiałam się wziąć w garść właśnie dla młodej, która rośnie w brzuszku, pierwsze miesiące byłam codziennie na cmentarzu, wylałam masę łez...ale wiem, że Ona jest cały czas z nami i czuwa tam z góry.
    Trzymaj się Kochana, choć wiem, że jest Ci na pewno bardzo ciężko, najgorsze jest to, że na pewne rzeczy nie mamy żadnego wpływu.

Przepraszam, że tak nasmęciłam...

Mnie też coś dzisiaj brzuch bolał i spojenie (chyba), miałam twardnienia, że chodzić nie mogłam. Odebrałam wyniki badań, GBS ujemny, trochę hemoglobina mi spada, ale bardzo delikatnie i odczyn pH moczu mam 7 i niby powyżej normy jest. Idę w poniedziałek na wizytę to zobacze co mi gin powie.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jadę na GBS znalazłam taniej niż w klinice u mojego gina bo oni sobie zazyczyli 90zl a ja znalazłam w Diagnostyce 45zl

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, no właśnie. Położna z mojej SR tam pracuje i ciągle powtarzała, żeby jak najmniej rzeczy zabierać ;) Tylko niezbędne.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jakie.to.wszystko.przykre :( ja z babcia.tez.nie.mam mozliwosci.sie.pozegnac i.nie.mialam.:( tak ja kocham.
    Zmienmy temat , nie bedziemy.dziewczyna.smecic.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Agatka, no właśnie. Położna z mojej SR tam pracuje i ciągle powtarzała, żeby jak najmniej rzeczy zabierać ;) Tylko niezbędne.

Powiem Ci tak ja biorę na karowa:
    Kosmetyki dla dziecka, w tym żel do kąpieli, bo będę kąpać sama, na karowej kąpią w 3 dobie dopiero.
    Z ubranek: 4 body, 4 pajace, 4 pary skarpetek, 2 czapeczki, otulacz, kocyk.

Tam na poporodowym, to zobaczysz polozna na ważeniu o 21, a i jak kawę piję w dyżurce ;)

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Paula jakie.to.wszystko.przykre :( ja z babcia.tez.nie.mam mozliwosci.sie.pozegnac i.nie.mialam.:( tak ja kocham.
    Zmienmy temat , nie bedziemy.dziewczyna.smecic.
    Przykre to wszystko niestety, ale zmieńmy temat, a Ty się trzymaj Kochana i pomyśl o maluszku, którego nosisz pod sercem ...

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem!

Z dzidziolem ok zdrowy chłop !
    Wazy 1840 gram, wszystkie narządy prawidłowe, wody płodowe rowniez prawidłowe, synek nadal ułożony główka w dół, jego kręgosłup jest od strony mojego brzucha, czyli obwąchuje mi zadek :)
    Szyjka 33 mm wiec odetchnęłam z ulga! Wiecie, ze nie chciał mi sprawdzić ?! Podobno tylko jak jest wskazanie to badają, bo to bardzo orientacyjny pomiar i lepsze jest badanie palcem przez gina...(WTF????), ale wzięłam go na litość :D
    Serducho biło miarowo 145 s/min no i biometria w normie (brzuszek i kość udowa na 32 tydzień tylko główka 31,4 ale taka różnica to żadna w sumie ).
    Zdjeć nie mam, bo sa fatalne!!!!

Dzieki za kciuki :*

paula1, lojkalojka, Bąbelek, Nynusia, PauLLa, Mikejla, ewwiel, aanaa, Little Frog, Magnosia, ola.321, onka, polkosia, annggela, szczesliwa_mamusia21, Lexie, agaton, zakocona, madu, Lucy7, Blondik, soraya, nat_alia, stokrotka25, estrella, lili_madlen lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka czyli tak jak mój tylko na samolocie bada. I nie wiem ile ma mm tylko mi ostatnio powiedział ze szyjka super długa zamknięta i tyle w tym temacie.
    Super wiadomość ze u Was wszystko ok !

jaroszka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym obwachiwaniem mnie rozbawilas haha :D

jaroszka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trza spać dobrej nocy mamusie i dzidziusie :*

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka no to elegancko ze wszystko gra i tak ma być :)

Ja leżę z gołym brzuchem i się śmieje patrząc jakie harce moja córa wyczynia haha. Jejku jak to przesmiesznie wygląda :)

jaroszka, lojkalojka lubią tę wiadomość

‹‹ 2031 2032 2033 2034 2035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ