X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dobrze sypiam, więc nie narzekam. Pod warunkiem, że śpię na swoim łóżku w sypialni. Na kanapie nie dałabym rady godziny wyleżeć. Więc może u Was to też kwestia za twardego łóżka na przykład?

Green, powodzenia na wizycie.

Mi od wczoraj przybyło 100g na wadze i się cieszę, bo ostatnio waga długo stała w miejscu.

green lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    My wieczorem byliśmy na spotkaniu ze znajomymi. Było super i dotrwałam do 23:30, a potem to L już chciał w sumie jechać, w domu jeszcze głupoty na yt oglądaliśmy, jak zwykle. Spałam wyjątkowo dobrze dzisiaj.
    Wczoraj parę razy usłyszałam, że jestem wielka (w sensie brzucha) i że o matko, że ja jeszcze msc będę w ciąży chodzić, jak ja już takie brzucho mam.. Ano :/

Dzisiaj jedziemy do IKEI, bo muszę jakieś pojemniki na przechowywanie kupić i pewnie coś tam innego też się znajdzie, a wieczorem na Wybuchowy Narodowy idziemy.

Nadrobiłam was :)

Zakręcona, mi też wszystko dokucza i przeszkadza. A młody, jak się przeciąga, to mam wrażenie, że tę nogę/tyłek to mi za chwilę przez skórę na zewnątrz wystawi i muszę trzymać brzuch i go wpycham do środka.

Magnosia, nie chcę cię zasmucać, ale takie przybranie w ogóle nie jest brane pod uwagę. Równie dobrze kupy i/lub siku mogłaś nie zrobić i to 100g jest ;)

Ja w ostatnim tyg przybrałam 1kg. Nie jem jakoś dużo, więc to musiał być sam Tadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 07:36

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green nie wiem czemu ale i mnie myśli nachodzą od wczoraj ze szyjka mi zaczęła się skracać , fakt wczesniej nie miałam problemów z nią bo 18 sierpnia miała 4.5 cm ale te wszystkie bóle itp cos czuje ze zaczęła się skracać.
    Miednica tez mnie boli , wczoraj miałam wrażenie ze mi rozchodzi się wszystko tam . Jest ciężko ...

Nynusia a czemu zdychalabys po parowczakach ? :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia Ja ogólnie spie dobrze jak jestem na łóżku sypialnianym bo na kanapach zwykłych i ja się nie wyspie ... Wiec u mnie nie kwestia wyrka , Ja dziś gorzej spalam bo ciągle jakieś bóle dokuczaly: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, wiem, ale wiesz, chwytam się nadziei, że może jednak ruszy waga do przodu ;)

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, miejmy nadzieję, że dziś się wyśpisz a bóle ustąpią w takim razie :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia tez mam taka nadzieje . :)

Nynusia pytalas o plany , dziś mam zamiar zadbać o siebie , posprzatac mieszkanie trochę , w szafkach posprzatac i małemu szafe przyszykowac taki komin cały , poprasowac ciuszki , spakowac się do szpitala żeby torba leżała juz w razie w . Potem obiadek i jakiś film :)

Magnosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia dlatego właśnie śpię u mamy bo w pokoju mamy z mężem twarde łóżko i to bardzo i to w ogóle dla mnie jest koszmar. Na moim starym jest mi o wiele lepiej a i tu się zdarza problem ze spaniem.

Zakrecona bo ja po parowkach nie dość ze mam zgage jak stąd do Krakowa to jeszcze okropne wzdęcia także wole odpuścić

Magnosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku podziwiam Cię w sumie to większość z Was jak tak robicie ogarniacie itp a ja? Ja mam takiego lenia ze omg mąż za mnie sprząta mama za mnie wyprala i poprasowala ciuszki młodej a ja? Ja obiad z ciężkim sercem gotuje... ale może to przez pracę ze jednak jeszcze pracuje i tracę tam całą energię

Mikejla lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia rozumiem:) to faktycznie lepiej nie ryzykować .
    Kochana Ty pracujesz ! Jesteś w 9 miesiącu ciąży a nadal tyrasz wiec stad masz braki sił na pewno . Jest to całkowicie zrozumiałe .

Nynusia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja juz siorpie kawke i Was podczytuje !
    Zakrecona ja czuje sie tak jak Ty w tej cizay . To znaczy teraz na koncowce . Czuje sie taka niedolezna , obolala i jeczaca . Tak jak pisala wczoraj mam nadzieje , ze urodze troche wczesniej i nie bede musiala czekac do polowy pazdziernika ;)
    Ja na sniadanie standardowo owsianka ( juz od 2lat ) , a plany na dzis praktycznie zadne . Wczoraj ogarnelam chate , wiec dzisiaj moge sie pobyczyc .
    Ja pierwszy raz wczoraj wieczorem mialam bol krzyza. Nie bylo to przyjemne :/

Green powodzenia na wizycie i trzymam kciuki za szyjke ;)

green lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka Ja tez właśnie wczoraj miałam pierwszy bol krzyża i ledwo na nogach w sklepie wystalam w kolejce no ale cóż . Końcówka ciąży jak widać idealna nie jest
    Tez mam nadzieje ogólnie ze urpdze wczesnisj chociaż mam nadzieje ze z 3 tyg mały jeszcze posiedzi . !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej, ej dziewczyny czy do szpitala na nfz jak chce sie isc zbadac bo mnie np boli brzuch to przyjma mnie bez problemu?

l22nqps6zs1m82ws.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    hej hej, ej dziewczyny czy do szpitala na nfz jak chce sie isc zbadac bo mnie np boli brzuch to przyjma mnie bez problemu?
    Hej , no tak . Powinni normalnie Cie przyjąć

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hej , no tak . Powinni normalnie Cie przyjąć

ja sie boje ze mnie juz do porodu poloza :p

l22nqps6zs1m82ws.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu tak myślisz ? :D
    A w ogóle co się dzieje , ze ten brzuchol mówisz Cie boli ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 08:24

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :-)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace mamusie :-)

U mnie noc od jakiegoś czasu w sumie przespana, usnelam kolo 24 i o 5 się obudzilam do toalety. I później jeszcze 2 h pospalam.
    A plany na dzisiaj: w związku z tym ze wczoraj posprzatalam to dzisiaj chce trochę chociaż poprasowac.
    I też chciałabym urodzic trochę wcześniej, bo mój M przyjeżdża 25 września i chcialam być juz po, albo urodzic jak on będzie. Boje się, że przyjedzie i wyjedzie a ja jeszcze nie urodze. 11 września mi pokazuje że ciąża będzie donoszona,także będę już czekać. W poniedziałek wizyta u gina to zobaczymy co powie, ostatnio miałam szyjkę 2,6 cm.

Miłej soboty :-)

agaton, Blondik, IviQ lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Czemu tak myślisz ? :D
    A w ogóle co się dzieje , ze ten brzuchol mówisz Cie boli ?

bo mnie jakos brzuch kuje, ogolnie to podbrzusze a do szpitala mam bardzo blisko wiec uznalam ze nie zaszkodzi pojsc :p

l22nqps6zs1m82ws.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,witam sie w miare wyspana ;)
    Moje dziecie sobie czka ;) a tatus przyniosl mamusi kawke i kanapki do lozeczka :) kocham takie lenistwo <3
    Moje uda mi sie zabrac na ta depilacje ;) male zakupy i to na tyle z planow :)

agaton lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie,
    czytam sobie was regularnie, ale na telefonie nie fajnie pisać:)
    Zakręcona, Lojka, ja też zniedołężniałam na tej końcówce, chodze wolno jak żółw, jak siedze długo, to jak wstane, to idę zgięta, bo coś się naciąga, a dzisiaj to mnie tak biedra w nocy bolały, że miałam nadzieje, ze już jest rano i mogę wstać, a tu 1 w nocy była hehe :D
    Wczoraj też mnie w cipce kłuło i Balbina mi w pęcherz nawalała i tak sobie myślę, ze mi się ta szyjka już skracac moze, bo jak za tydzień urodzę, to będzie w sam raz hehe :D

Green, powodzenia na wizytach!

Zakocona, fajny weekendzik się szykuje, rozpoczęty juz wczoraj:)
    Ja uwielbiam się ze znajomymi spotykać, my często gramy w gry planszowe, a zawsze jest kupa śmiechu i brzucch mi się wtedy trzęsie jak galareta:D
    Ja też ostatnie 3 tygodnie przytyłam 1 kg, więc myślę, że to Balbinka w tłuszczyk obrasta:)

Magnosia, trzymam kciuki, żeby waga ruszyła!!!

Nynusia, jak Ty jesteś leń, to ja nie wiem co ja jestem;) Ty tu jesteś największy pracuś, razem z IviQ i nie wiem, czy jeszcze któras pracuje:)

Lojka, ja tez uwielbiam owsiankę na śniadanie, czasem robię sobię też jaglankę z bakaliami:) Uwielbiam takie zdrowe śniadanka, potem się super czuję cały dzień i energię mam.

Melena, myślę, że Cie powinni przyjąć, ale to chyba na IP? Ja nie byłam nigdy, ale z tego co dziewczyny pisza, to chyba idziesz, mówisz, ze coś Cie niepokoi i badają;)

A ja wczoraj gadałam z koleżanką położną i już wszystko wiem co i jak:) Torbę mam prawie spakowaną, jeszcze tylko takie rzeczy jak ręczniki paipierowe, pasta do zębów, papier toaletowy i będę ready;)

A był wcześniej temat masazu krocza, to ja jednak odpuściłam. Jak robiłam wczesniej, to mi hemoroid wylazł i przestałam, a później któras pisała, że seks jest dobrym masażem, więc uskuteczniam taką metodę, przyjemne z pożytecznym hehe:D

No i muszę powiedzieć, że golenie przez męża daje gwarantowany efekt;)

A ja mam dzisiaj w planach oglądanie zdjeć z podróży brata i mamy:) Zaraz do nich idę:)

Magnosia, lojkalojka, paula1, Nynusia, green lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2051 2052 2053 2054 2055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ