X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba też zrobię sobię kawkę :) i wciągnę ptasie mleczko :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    donoszona jest w 38 tyg, czyli 37+6
    Dokladnie ciąża DONOSZONA to ciąża 38+0, 37 Tc uznaje sie za bezpieczny okres, ale nie jest to ciąża donoszona.

Blondik, BATTINKA lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rób pewnie, ja jeszcze bułki maślane wyciagne :)

Blondik, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarze i w szpitalu w którym będę rodzic mówią ze 37t0d to ciąża donoszona i tym będę się kierować. :) pełno moich znajomych miało tak samo , także widać ze co szpital i lekarz to opinia . Każda niech kieruje się w tym przypadku swoimi dokladnymi informacjami od lekarza , tak myślę będzie najlepiej:)

O matko ! Knedle ze sliwkami ! <3 do tego młoda kapustka i orgazm żywieniowy!

Wgle słuchajcie ...
    Chwile stanelam nago w domu bo woda się lala , siostra szykowała się do Babci swojej do Łodzi bo na cmentarz do siostry Taty jada i nagle czuje a mnie po nogach leci ... Mokro , mokre uda przy wejściu do psiochy i zaczelam się śmiać z Karina (siostra ) ze popuszczam bo chwile wczesniej czulam mega parcie na pęcherz mimo , ze minutke wczesniej byłam w WC na siusiu , albo mi tak śluz wodnisty po luteinie leci bo jak się dotknelam głębiej to miałam biały taki jak właśnie rozpuszczona luteina ( co jest najbardziej prawdopodobne) albo sacza mi się wody stad taka mała ilość AFI i taki spad w ciągu 2 tyg , chociaż wiem ze AFI się zmniejsza przy końcówce juz . Jakas nadwyraz spokojna jestem i pewna ze to siuski albo śluz: D
    A pH nie umiem na tych zje***nych papierkach sprawdzać haha jakiś badziewioch mi dala .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)

Mały szaleje od rana,Kocik po dwóch dniach wrócił,ja się jaram,że łóżeczko przyjdzie niedługo ale auta mechanik nawet nie tknął:/ mam nadzieję,że na środę będę miała...ale żyje nadzieją :D

Laski puchnięcieciem nie ma co się przejmować,bo po porodzie będzie wszystko ok ;)
    Ja mam zgage całe dnie. Niestety ale super tabletka od gin już na mnie nie działa. Te do ssania doprowadzają do mdłości,więc łykam je i czekam aż rozpuści się w żołądku,bo tak to też nie dziala....

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka mi tak cieknie cały czas. A nic nie biorę... Bez podpaski w nocy nie ma szans, zwykła wkładka nie wystarcza.

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki co dzisiaj macie na obiad? ja robie ryz z filetem z kurczaka i sosem pieczeniowo jasnym z winiary :D

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam sąłatkę i bułkę. dziś jestem sama cały dzień i nie chce mi się gotować :)

wczoraj przyjaciółka doradziła mi żeby spakowac do torby szpitalnej batoniki i red bulla dla męża, chłopa tez trzeba wspomóc :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry pomysł :)

• Fatim Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Hej laski :*
    Pytanie do tych ze skracającą się szyjką: czy miałyście/macie wrażenie, że głowa dziecka jest niżej?
    Ja mam wrażenie, że mi lada moment wyjdzie dołem tak nisko ją czuję ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika Ja całymi dniami jestem w kladkach i zmieniam co chwila bo leci po tej lutce .
    Melena Ja mam dziś zalewajke :D
    Może później jeszcze zrobimy z Mama ziemniaczki z sadzonym i kefirkiem mniam .

Mikejla, melenaxoxox lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    ja mam sąłatkę i bułkę. dziś jestem sama cały dzień i nie chce mi się gotować :)

wczoraj przyjaciółka doradziła mi żeby spakowac do torby szpitalnej batoniki i red bulla dla męża, chłopa tez trzeba wspomóc :)
    Ooooo ! Świetny pomysl :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zjadła! Ale lubię tylko jeden kefir, którego tutaj nie ma!! wrrrr

• IviQ Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis wielkie rodzinne grilowanie:)

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    U mnie lekarze i w szpitalu w którym będę rodzic mówią ze 37t0d to ciąża donoszona i tym będę się kierować. :) pełno moich znajomych miało tak samo , także widać ze co szpital i lekarz to opinia . Każda niech kieruje się w tym przypadku swoimi dokladnymi informacjami od lekarza , tak myślę będzie najlepiej:)

O matko ! Knedle ze sliwkami ! <3 do tego młoda kapustka i orgazm żywieniowy!

Wgle słuchajcie ...
    Chwile stanelam nago w domu bo woda się lala , siostra szykowała się do Babci swojej do Łodzi bo na cmentarz do siostry Taty jada i nagle czuje a mnie po nogach leci ... Mokro , mokre uda przy wejściu do psiochy i zaczelam się śmiać z Karina (siostra ) ze popuszczam bo chwile wczesniej czulam mega parcie na pęcherz mimo , ze minutke wczesniej byłam w WC na siusiu , albo mi tak śluz wodnisty po luteinie leci bo jak się dotknelam głębiej to miałam biały taki jak właśnie rozpuszczona luteina ( co jest najbardziej prawdopodobne) albo sacza mi się wody stad taka mała ilość AFI i taki spad w ciągu 2 tyg , chociaż wiem ze AFI się zmniejsza przy końcówce juz . Jakas nadwyraz spokojna jestem i pewna ze to siuski albo śluz: D
    A pH nie umiem na tych zje***nych papierkach sprawdzać haha jakiś badziewioch mi dala .

Ja też mam tak po luteinie więc spokojnie ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Ja dxis zostaje sama, Maz jedzie do moich rodziców po przetwory i po rzeczynsiosry przy okazji, bo w pazdzietniku zaczyna studia:)) strsuje sie biedak, bo pierwszy raz do teściów beze mnie:) ale dzis wroci.. Mowi, ze nie xostawi mnie samej na noc;)
    Mama właśnie tobi mi knedle ze sliwkami...mam nadzieje, ze nie podniesie mi cukru...
    Co do owsianki to ja moge jesc tylko na wodzie, po owsiance na mleku mam zgage:( stopy tez mam wieksze, nawet jak padal deszcz chodzilam w meliskach;)
    A wiecie, ze moja tesciowa robi mizerie na slodko?;) kiedy pierwszy raz bylam u tesciow jakos zjadlam, ale teraz...juz sie nie zmuszam :D

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim no właśnie dlatego pisze , jakoś nadwyraz spokojna jestem hehe . :)
    Ale kiedyś dziwilam się ze może tak śluz lecieć aż po nogach a teraz sama tego doswiadczylam hehe

Mika Ty wybredna babeczko :P
    Nie no ale tak poważnie to Ja mam trzy kefiry które na prawdę mi smakuja , jeden w UK a dwa w Pl: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, ja mam torbę przygotowaną i tak do niej dorzucam jak coś mi przyjdzie do głowy :) Wolę być przygotowana na wszelki wypadek :)
    Ciasteczka dla męża też mam już wrzucone. Tylko problem jest taki, że cały czas je wyjadam jak się mi chce czegoś słodkiego :D Mam nadzieję, że nie trafi z moim porodem wtedy jak będę przed uzupełnianiem zapasów :D

Poza tym w końcu wydrukowałam sobie mapkę szpitala (tu teren szpitalny to normalnie osiedle i ciężko cokolwiek znaleźć), żeby mąż do mnie później z parkingu trafił :D No i zapisałam numer na taksówkę i przygotowałam kasę :D Mam wszystko przy dokumentach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 12:04

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka Ja zawsze dodaje cukru do mizeri ale całkowicie na słodko nie robię chociaż lubię:)
    Co do owsianki Ja np. Na wodzie nie zjem hihi muszę mieć mleczko .
    A knedle dla mnie ??? Czy ktoś podzieli się z biedna zakręcona ?! :D

aanaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wbijaj wieczorem, Zakrecona! Mam miec duzo:) z checia sie podziele!

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
‹‹ 2056 2057 2058 2059 2060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ