X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Podłużne miednicowe to nie jest po prostu pośladkowe?

A bo ja wiem, może i tak polkosia, nie znam się :) może inna nazwa pośladkowego? W każdym razie wcześniej raczej czułam takie wypinania się itp. a od kilku dni czuję ruchy właśnie u góry, takie kopniaki i w dole też i nie kumam o co chodzi...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, a coś się zmieniło ostatnio w sposobie odczuwania ruchów? Mój Szymuś też tak leży, u góry czuję główkę, czasem mocno ją wypycha i czuć dokładnie jej kształt. Po prawej plecki takie podłużne. Po lewej stronie czuję takie smyranie rączkami lub nóżkami. A na samym dole kopniaki w pęcherz - najmniej przyjemne. U mnie nic się w tym temacie nie zmienia. Jednak nie musi, niech sobie leży, jak mu wygodnie, bo i tak mam planowane cc.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak poklosia mówi to posladkowe, wiec może tak odczuwać, alebo maleństwo fiklo.
    Poklosia a ja pytanie do ciebie, gdzie kupiłaś te chmurkę deszczowa co wisi u Klementynki?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, to może mała się odwróciła. Ja nie czuję żadnych ruchów przypominających kopniaki w okolicy żeber...

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Agania, a coś się zmieniło ostatnio w sposobie odczuwania ruchów? Mój Szymuś też tak leży, u góry czuję główkę, czasem mocno ją wypycha i czuć dokładnie jej kształt. Po prawej plecki takie podłużne. Po lewej stronie czuję takie smyranie rączkami lub nóżkami. A na samym dole kopniaki w pęcherz - najmniej przyjemne. U mnie nic się w tym temacie nie zmienia. Jednak nie musi, niech sobie leży, jak mu wygodnie, bo i tak mam planowane cc.

Magnosia a ty juz zapisana na cc. Mi na karowej każą czekać, do ust. Jak mama bedzie drobna to rodze, jak większą to cc. Kujes 4 lata temu sami na karowej proponowali mi cc z powodu zwężenia miednicy, a teraz problem robią

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawa jestem, co ta moja Mała wykombinowała znowu. Ale dowiem się we czwartek na wizycie u lekarza chyba, byłoby fajnie gdyby fiknęła...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Agania, to może mała się odwróciła. Ja nie czuję żadnych ruchów przypominających kopniaki w okolicy żeber...

No właśnie... a ja od kilku dni czuję takie lekkie kopniaki... bo raczej mi się nie wydaje... ale żeby było śmieszniej to po pęcherzu kopniaki też czuję!

Magnosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, mam już termin na 30.09. Z tego co mówią, to głównym powodem jest u mnie to, że moja macica jest po usunięciu dużej przegrody. W innym przypadku też pewnie stawialiby na Sn. Ale przecież Twoja miednica raczej się nie zmieniła. A u tego samego lekarza prowadzisz tę ciążę?

• zakocona Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania, to wizytujemy razem :) Na którą masz wizytę, bo ja na 14:40? Trzymam kciuki za fikniętą Oliwkę :)

A ja mam chwilę przerwy, bo L zalewa wódką nasze słoiki z owocami, które wczoraj nastawiłam na nalewki, więc chwalę go, że przygotował nam romantyczną kąpiel ze świeczkami i solami do kąpieli, które sama zrobiłam :) Po raz pierwszy od dowiedzenia się, że jestem w ciąży, wzięłam kąpiel, jakoś nie mogłam się przemóc wcześniej.. Tadek pływał w brzuchu na całego :D

aanaa lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, to trzymam kciuki za czwartek ;)

• agania Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta na 11:30. Jeszcze muszę zrobić wyniki krwi i moczu, może wyjść lipa przez to, że od 3 dni mało jem przez tą jelitówkę :/ no nic, zobaczymy. Nawet widzę po siuśkach, że ciemne, ale bardzo dużo piję to się z czasem unormuje pewnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 20:33

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę we wtorek, a jutro muszę mocz chyba zawieźć... Chociaż nie wiem czy będzie mi się chciało :P Najwyżej zawiozę też we wtorek i później mi wyniki dopisze, bo mam o 9:15 wizytę.

Agatka, chmurka stąd: http://www.pakamera.pl/alelale-0_s103126.htm

A co do położenia, to ja już też czuję (słabo, ale są) ruchy rączkami w dole. Jak była mniejsza, to nie czułam nic. Może u Ciebie też inaczej teraz czuć, bo po prostu większe dziecko i więcej siły ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 20:43

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od kilku dni bardziej boleśnie się rozpycha

Zakocona jak były takie upały to siedziałam po 2 razy dziennie w wannie a teraz już mój brzuch mi przeszkadza się w niej wyłożyć :D
    Tez uwielbiałam jak mała sobie fajnie pływała super uczucie hihi

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mocz muszę w śr zawieźć, oczywiście zapomniałam zabrać pojemnika, jak ostatnio byłam na wizycie, więc będę musiała sikać w medicoverze będąc.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ja mocz muszę w śr zawieźć, oczywiście zapomniałam zabrać pojemnika, jak ostatnio byłam na wizycie, więc będę musiała sikać w medicoverze będąc.
    Możesz kupic jalowy w aptece. Koszt 1 zl

km5st5odymuuq2ts.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, mam to samo. Ja mały mocno się wierci/wypycha, to zaraz łapie mnie ból okresowy. Mija jak tylko maluch się uspokoi/wróci na miejsce.

Nynusia lubi tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Agatka, mam już termin na 30.09. Z tego co mówią, to głównym powodem jest u mnie to, że moja macica jest po usunięciu dużej przegrody. W innym przypadku też pewnie stawialiby na Sn. Ale przecież Twoja miednica raczej się nie zmieniła. A u tego samego lekarza prowadzisz tę ciążę?
    Poerwsza ciążę prowadziłam u Pietraszka w medicover, tam się dostałam, ze tak powiem po znajomości, po konsultacji u Smolarczyka, przyjechałam na planowe przyjęcie, mialam juz skurcze wiec mnie na porodowke polozyli, po czym dostałam info miednica zwężona cc jutro.
    A teraz, ze się kurde zobaczy. Wiec bedzie to wyglądać tak, ze się umorduje i na koniec bedzie cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 20:55

km5st5odymuuq2ts.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Możesz kupic jalowy w aptece. Koszt 1 zl
    Po co płacić jak tam mam za darmo ;)?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, oby nie. Moja koleżanka też rodziła na Karowej. Miała problem z kręgosłupem, jednak jej lekarka upierała się by rodziła Sn. Jak dostała skurczy, dyżur miał inny lekarz, który zdecydował o cc. Nie zdążyła się więc namęczyć, czego i Tobie życzę :)

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Po co płacić jak tam mam za darmo ;)?
    Bo,najlepszy mocz to ten poranny, po porannym podmyciu sie, z środkowego strumienia

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2073 2074 2075 2076 2077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ