Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Podłużne miednicowe to nie jest po prostu pośladkowe?

A bo ja wiem, może i tak polkosia, nie znam się :) może inna nazwa pośladkowego? W każdym razie wcześniej raczej czułam takie wypinania się itp. a od kilku dni czuję ruchy właśnie u góry, takie kopniaki i w dole też i nie kumam o co chodzi...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, a coś się zmieniło ostatnio w sposobie odczuwania ruchów? Mój Szymuś też tak leży, u góry czuję główkę, czasem mocno ją wypycha i czuć dokładnie jej kształt. Po prawej plecki takie podłużne. Po lewej stronie czuję takie smyranie rączkami lub nóżkami. A na samym dole kopniaki w pęcherz - najmniej przyjemne. U mnie nic się w tym temacie nie zmienia. Jednak nie musi, niech sobie leży, jak mu wygodnie, bo i tak mam planowane cc.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak poklosia mówi to posladkowe, wiec może tak odczuwać, alebo maleństwo fiklo.
    Poklosia a ja pytanie do ciebie, gdzie kupiłaś te chmurkę deszczowa co wisi u Klementynki?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, to może mała się odwróciła. Ja nie czuję żadnych ruchów przypominających kopniaki w okolicy żeber...

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Agania, a coś się zmieniło ostatnio w sposobie odczuwania ruchów? Mój Szymuś też tak leży, u góry czuję główkę, czasem mocno ją wypycha i czuć dokładnie jej kształt. Po prawej plecki takie podłużne. Po lewej stronie czuję takie smyranie rączkami lub nóżkami. A na samym dole kopniaki w pęcherz - najmniej przyjemne. U mnie nic się w tym temacie nie zmienia. Jednak nie musi, niech sobie leży, jak mu wygodnie, bo i tak mam planowane cc.

Magnosia a ty juz zapisana na cc. Mi na karowej każą czekać, do ust. Jak mama bedzie drobna to rodze, jak większą to cc. Kujes 4 lata temu sami na karowej proponowali mi cc z powodu zwężenia miednicy, a teraz problem robią

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawa jestem, co ta moja Mała wykombinowała znowu. Ale dowiem się we czwartek na wizycie u lekarza chyba, byłoby fajnie gdyby fiknęła...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Agania, to może mała się odwróciła. Ja nie czuję żadnych ruchów przypominających kopniaki w okolicy żeber...

No właśnie... a ja od kilku dni czuję takie lekkie kopniaki... bo raczej mi się nie wydaje... ale żeby było śmieszniej to po pęcherzu kopniaki też czuję!

Magnosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, mam już termin na 30.09. Z tego co mówią, to głównym powodem jest u mnie to, że moja macica jest po usunięciu dużej przegrody. W innym przypadku też pewnie stawialiby na Sn. Ale przecież Twoja miednica raczej się nie zmieniła. A u tego samego lekarza prowadzisz tę ciążę?

• zakocona Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania, to wizytujemy razem :) Na którą masz wizytę, bo ja na 14:40? Trzymam kciuki za fikniętą Oliwkę :)

A ja mam chwilę przerwy, bo L zalewa wódką nasze słoiki z owocami, które wczoraj nastawiłam na nalewki, więc chwalę go, że przygotował nam romantyczną kąpiel ze świeczkami i solami do kąpieli, które sama zrobiłam :) Po raz pierwszy od dowiedzenia się, że jestem w ciąży, wzięłam kąpiel, jakoś nie mogłam się przemóc wcześniej.. Tadek pływał w brzuchu na całego :D

aanaa lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, to trzymam kciuki za czwartek ;)

• agania Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta na 11:30. Jeszcze muszę zrobić wyniki krwi i moczu, może wyjść lipa przez to, że od 3 dni mało jem przez tą jelitówkę :/ no nic, zobaczymy. Nawet widzę po siuśkach, że ciemne, ale bardzo dużo piję to się z czasem unormuje pewnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 20:33

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę we wtorek, a jutro muszę mocz chyba zawieźć... Chociaż nie wiem czy będzie mi się chciało :P Najwyżej zawiozę też we wtorek i później mi wyniki dopisze, bo mam o 9:15 wizytę.

Agatka, chmurka stąd: http://www.pakamera.pl/alelale-0_s103126.htm

A co do położenia, to ja już też czuję (słabo, ale są) ruchy rączkami w dole. Jak była mniejsza, to nie czułam nic. Może u Ciebie też inaczej teraz czuć, bo po prostu większe dziecko i więcej siły ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 20:43

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od kilku dni bardziej boleśnie się rozpycha

Zakocona jak były takie upały to siedziałam po 2 razy dziennie w wannie a teraz już mój brzuch mi przeszkadza się w niej wyłożyć :D
    Tez uwielbiałam jak mała sobie fajnie pływała super uczucie hihi

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mocz muszę w śr zawieźć, oczywiście zapomniałam zabrać pojemnika, jak ostatnio byłam na wizycie, więc będę musiała sikać w medicoverze będąc.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ja mocz muszę w śr zawieźć, oczywiście zapomniałam zabrać pojemnika, jak ostatnio byłam na wizycie, więc będę musiała sikać w medicoverze będąc.
    Możesz kupic jalowy w aptece. Koszt 1 zl

km5st5odymuuq2ts.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, mam to samo. Ja mały mocno się wierci/wypycha, to zaraz łapie mnie ból okresowy. Mija jak tylko maluch się uspokoi/wróci na miejsce.

Nynusia lubi tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Agatka, mam już termin na 30.09. Z tego co mówią, to głównym powodem jest u mnie to, że moja macica jest po usunięciu dużej przegrody. W innym przypadku też pewnie stawialiby na Sn. Ale przecież Twoja miednica raczej się nie zmieniła. A u tego samego lekarza prowadzisz tę ciążę?
    Poerwsza ciążę prowadziłam u Pietraszka w medicover, tam się dostałam, ze tak powiem po znajomości, po konsultacji u Smolarczyka, przyjechałam na planowe przyjęcie, mialam juz skurcze wiec mnie na porodowke polozyli, po czym dostałam info miednica zwężona cc jutro.
    A teraz, ze się kurde zobaczy. Wiec bedzie to wyglądać tak, ze się umorduje i na koniec bedzie cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 20:55

km5st5odymuuq2ts.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Możesz kupic jalowy w aptece. Koszt 1 zl
    Po co płacić jak tam mam za darmo ;)?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, oby nie. Moja koleżanka też rodziła na Karowej. Miała problem z kręgosłupem, jednak jej lekarka upierała się by rodziła Sn. Jak dostała skurczy, dyżur miał inny lekarz, który zdecydował o cc. Nie zdążyła się więc namęczyć, czego i Tobie życzę :)

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Po co płacić jak tam mam za darmo ;)?
    Bo,najlepszy mocz to ten poranny, po porannym podmyciu sie, z środkowego strumienia

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2073 2074 2075 2076 2077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ