Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie:)
Angela, maskara z tym gościem;/ Mam nadzieję, że jakoś szybko uporacie sie z ta sytuacją, a kolejny kupujący będzie uczciwy.
Agania kuruj się. W sumie łatwo teraz o infekcję, a to na końcówce nic dobrego.
A propo choróbska, to ostatnio na SR uświadomiła mi prowadząca, że jak chcemy porodu rodzinnego, to Tatusiek TEŻ musi być zdrowy!!! wiec dziewczyny co planują, od dziś faszerujemy naszych panów witaminkami, herbatkami wzmacnającymi.
Powiem Ci green, że u nas jest tak że jak planujemy jakies większe wydatki to zawsze liczymy tylko na siebie, na szczeście moi rodzice i teściowie na prawdę nam bardzo pomagali w ostatnim roku, kiedy remontowalismy nasze mieszkanie, w sumie nie wiem czy połowe z tego co mamy zrobione udało by sie bez nich...Ale oni juz tak maj nic nie mówia, nic nie obiecują, tylko działają
Mówicie tez o tej bezsenności. Ja mam na odwrót...wpadam w śpiączkę kolo 21-22 jakoś sie trzymam do 23, ale i tak zwykle zasypiam na filmie, nawet serialu nie jestem w stanie dooglądać...budze sie 1-2x na siku i ponownie zapadam w sen. Czasem mi sie zdarza obudzic koło 5-6 ale to jak wiem że czymś się stresuje. a tak to śpię co 7-8 jak R wychodzi do pracy... Moge oddac komuś troche tej supermocy
W ogole to u mnie to idzie w parze z tym, że zwykle wieczór czuję się fatalnie a zawsze miałam tak, że sen był najlepszym lekarstwem i przesypiałam wszytkie bóle głowy, brzucha i nne przyjemności.
my przez weekend skończyliśmy pokoik młodego, czekam jeszcze tylko na zestawy minky i ochraniacz do łożeczka, musze kupic nawilżacz powietrza i jesteśmy gotowiI w ogóle to chyba się tez skusze na te lampki, bo mi jedna ściana została taka pusta i cos by sie na nią przydało przywiesić
A to ciasny ale wsłasny pokoik Leona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 09:26
zakocona, polkosia, soraya, lojkalojka, szczesliwa_mamusia21, Fatim, Wredotka, Little Frog, Lexie, agaton, ewwiel, paula1, Magnosia, Nynusia, lili_madlen, Amerie lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
polkosia wrote:O, to dla mnie odpada. One się potrafią przepalić, więc co potem?
Dzięki za info!
tak napisali w instrukcji;) a pewnie jak ktos sprytny, to moze i bedzie umial je wymienic i dalej beda dzialac (ale to gdybanie).
a tak z ciekawosci przepalila Ci sie juz jakas zarowka w tych oryginalnych?
a i czy te oryginalne w malym rozmiarze sa na baterie czy wszystkie trzeba podlaczyc do kontaktu -
madu, ślicznie wygląda! Na tym worku zamierzasz karmić? Ja mam z IKEI podwójny taki kulkowy wielki, ale zrezygnowałam, bo się beznadziejnie z niego podnosi i nie wyobrażam sobie tego z dzieckiem robienia, wolę zwykły fotel jednak
madu lubi tę wiadomość
-
Haen, mąż mnie właśnie uświadomił, że LED się nie przepalają
Ja jeden sznur mam zwykły na 10 i tam mi się przepaliły żarówki 2x, ale u mnie włączone były 24h, więc może to kwestia tego. Drugi mam na 50 z LED i się nie przepalił nigdy. To może jednak nie są takie złe te z Biedry. Tylko mały wybór kolorów. Oba są podłączane na prąd, ale teraz 10 i 20 można kupić na baterie (te z LED).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 09:33
haen lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dzięki zakocona:) Tak zamierzam karmić na worku:) on teraz jest taki płaski na tym zdjęciu ale mozna go zrobic w wygodny dosyć wysoki fotel. A co do foteli zwykłych to siedziałam na takich co mi wygodnie ale koszt mnie poraził, a tak nie jestem pewna czy nie bedę karmić w sypialni albo a salonie21.10.2015 Leon
-
nick nieaktualnymadu wrote:Powiem Ci green, że u nas jest tak że jak planujemy jakies większe wydatki to zawsze liczymy tylko na siebie, na szczeście moi rodzice i teściowie na prawdę nam bardzo pomagali w ostatnim roku, kiedy remontowalismy nasze mieszkanie, w sumie nie wiem czy połowe z tego co mamy zrobione udało by sie bez nich...Ale oni juz tak maj nic nie mówia, nic nie obiecują, tylko działają
Mówicie tez o tej bezsenności. Ja mam na odwrót...wpadam w śpiączkę kolo 21-22 jakoś sie trzymam do 23, ale i tak zwykle zasypiam na filmie, nawet serialu nie jestem w stanie dooglądać...budze sie 1-2x na siku i ponownie zapadam w sen. Czasem mi sie zdarza obudzic koło 5-6 ale to jak wiem że czymś się stresuje. a tak to śpię co 7-8 jak R wychodzi do pracy... Moge oddac komuś troche tej supermocy
W ogole to u mnie to idzie w parze z tym, że zwykle wieczór czuję się fatalnie a zawsze miałam tak, że sen był najlepszym lekarstwem i przesypiałam wszytkie bóle głowy, brzucha i nne przyjemności.
my przez weekend skończyliśmy pokoik młodego, czekam jeszcze tylko na zestawy minky i ochraniacz do łożeczka, musze kupic nawilżacz powietrza i jesteśmy gotowiI w ogóle to chyba się tez skusze na te lampki, bo mi jedna ściana została taka pusta i cos by sie na nią przydało przywiesić
A to ciasny ale wsłasny pokoik Leona
Kochana, ja nauczona doswiadczeniem mialam odpowiednia kwote naszykowana na te zakupy. Ale w koncu, po tylu latach, maz zrozumial, ze nie ma co liczyc na swoich rodzicow.
To wlasnie moi rodzice nam mega pomagaja - jakby nie oni, to nie mielibysmy pieniedzy nic a nic na wykonczenie. Oni pytaja ile trzeba i za chwile sa pieniazki. Na wanne, na farby, na lodowke, doplacili nam do wkladu wlasnego.. takze no. A z meza strony nic. Coz. Zycie.
Leon ma cudny pokoik
madu lubi tę wiadomość
-
Ja na zwykłym fotelu będę karmić. Te worki są super, ale właśnie ciężko się wstaje z nich
Może kupimy jeden, bo widziałam też fajne patenty z układaniem niemowlaków do snu lub zabawy w tych workach, ale nie mam pojęcia skąd, żeby był naprawdę fajny. Tyle teraz tego...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Madu, fajny, miękki dywanik
U nas niestety był już 2x taki w salonie i się nie sprawdził (koty drapały pazury, a psy zostawiały dużo piasku), więc nie mamy nigdzie dywanu żadnego
Ale kupiłam taki pleciony ze sznura, który można prać w pralce, więc mam nadzieję, że starczy na jakiś czas do Klementysi. Bez dywanu to tak surowo trochę.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
green tak to juz z luźmi jest...
polkosia, ja polecm pufuy z ecopuf, miałam w pracy, eksplorowane codziennie dosyć intensywnie i na prawdę po 2 latach wygladały b dobrze. One na początku są dosyc twarde, i tą powłokę maja twardą i granulat w środku, ale w miarę uzywania stają się coraz miększe i coraz bardziej wygodne:)
Co do dywanów to ja własnie uwielbiam te z długimi włosami, nie mam kotków ani piesków więc stwierdziłam ze sobie pozwole a męzu, się zgodził pod warunkiem wymiany odkurzacza na lepszy zeby zbierał z tego kurz i paprochy, więc no.. wszystko ustalone pod dywany ;p w salonie też mamy z długim włosemA plecione też mi sie bardzo podobają, niałam nawet kilka upatrzonych no ale R z kolei nie lubi. Z dywanami jakoś cieplej pomieszczenie wygląda choć lubię tez surowy parkiet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 09:44
polkosia lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
No właśnie dlatego ja zrezygnowałam z worka przy karmieniu. Posiedzieć owszem można sobie, ale z dzieckiem się podnieść wygodnie to sobie mało wyobrażam
Fotel u nas stoi w salonie, bo my nie będziemy korzystać z pokoju dziecięcego, dopóki syna tam nie wyprowadzimy od nas z sypialni. W nocy mam zamiar karmić w łóżku.
Co do tych worków, to mnie super ten z ikei odpowiada, jest podwójny, więc można się i położyć na nim całkowicie, nam jest na nim wygodnie siedzieć/leżeć, a koty go uwielbiają, więc dzieciakowi też się na pewno spodoba
Dla mnie cokolwiek z ekoskóry przy zwierzętach w domu to pomyłkaZresztą brzydko się ekoskóra rozchodzi potem.
My mamy to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60208851/Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 09:44
madu lubi tę wiadomość
-
To Ja Wam powiem tak ! I chyba nikt mnie nie przebije hihi
Moja Babcia kiedyś potrzebowala pieniążków i bardzo prosiła o pomoc bo nie miała a ze ja nie miałam tak gotówki dla niej to namówiła mnie na pożyczkę 3 tys a Ja dla Babci wtedy wszystko ( moja głupota na ta chwile twierdzę) to poszlam i wzielam , Babcia zadowolona aleeee ... Zamiast jakiś dług spłacić i dołożyć do życia to kaske przejebala , to było dwa miesiące przed moim wylotem do UK .
Zapłaciła te dwa miesiące rate po czym nie miała na rate kolejna , ja mieszkalam w Anglii wiec kazalam Mamie dac jej pamietam 100 zł a 100 miała dodać od siebie bo wiadomo no pomoc pomocą ale rat za kogoś to Ja płacić nie będę ... I co się okazało , ze Babcia swojej stowki nie wpłaciła ani mojej:) wiec jednym słowem zarabala mi kasę.
Później chodziła po rodzinie i opowiadała ze to ona mnie wzięła kredyt i spłaca za mnie: D to najbardziej każdego rozbawilo bo wiedzieli jaka oszustka z niej a tylko ja głupia jej ufalam i pomoglam a pozatym miałam papiery kto brał: D
Myslalam sama raty płacić a on menda się śmiała i mówiła ze ona o kredycie nic nie wie ... I od 2 lat i 3 miesięcy dokładnie z Babka nie utrzymuje kontaktu ... Dla mnie ona nie istnieje , nie pozna wnuka , nie będzie na ślubie . Jest całkowicie wykreślona z mojego życiorysu ... Pierwsze kasa , oszustwa z kłamstwami , smarowanie mi dupy za pomoc po rodzinie i opowiadanie tajemnic moich i mamy ( jej córki) każdemu komu popadło. Jedna wielka masakra co ?! Rodzina kuzwa .
Także w każdej rodzinie jak widać jest jakiś ewenement ktory zycie uprzyksza -
Hej!
Na "lekkie" infekcje polecam GynoMed Vaginal - globulki, bez recepty, mnie pomogły (polecane przez moją ginkę). Ja odkąd codziennie biorę LaciBios Femina mam spokój z infekcjami (ale trochę kosztuje...).
Madu - śliczny pokoik! Worki też bardzo mi się podobają, ale nie wyobrażam sobie w nich karmienia - kupuję zwykły fotel z Ikei. Dywan też chcemy kupić, ale chyba od razu z drogami i domkami - widzę po moim chrześniaku, że świetnie się na takim bawi autkami.
Byłam w Biedrze i kupiłam te lampki - wg mnie wyglądają ok, nie widziałam jednak na żywo oryginalnych. Wzięłam biało-niebieskie, chciałam jeszcze beżowe, ale nie było. Więc chyba zostanę przy jednych, ewentualnie kiedyś skuszę się na oryginalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 09:47
madu, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, Lexie, agaton, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Wredotka, jak kupujesz z IKEI, to polecam bardzo ten: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50276652/ oraz podnóżek do niego (który i za kolejne siedzisko/stolik może robić)) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80276679/. Trochę kosztuje ten zestaw, ale jest MEGA wygodny. Podnóżek podsuwasz pod całe nogi i siedzisz jak królowa
-
Dzien dobry !
Piekny pokoik ma Leonik!
Kurcze laski ale historie faktycznie ... angela co za gosciu ! Oby kupil te opony , co on chcial tylko pojezdzic ??!!! Zakretka faktycznie niezla babcia ...
IviQ witam witam
Wiecie co , tak padlam wczoraj ze wstalam raz na siku ! A tyle mi sie snilo ze nie wiem co bylo prawdziwe co nie
Kurcze ciekawe jak Jaroszka sie trzyma , nic nie pisze , pewnie jej ciezko
Jaroszka trzymaj sie kochana !!!madu, IviQ lubią tę wiadomość
-
Objechałam trzy Biedry! O 7:20 już w dwóch nie było brązowych
na bank kasjerki sobie pobrały wcześniej.. ale ciężarna jest zawzięta i pojechała do trzeciej! Ostatni ten kolor został!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 09:51
zakocona, Wredotka, Fatim, green, madu, szczesliwa_mamusia21, lojkalojka, Lexie, WiedźmaMaKota, annggela, agaton, mała.mi, paula1, Magnosia, Nynusia, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zakocona wrote:Wredotka, jak kupujesz z IKEI, to polecam bardzo ten: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50276652/ oraz podnóżek do niego (który i za kolejne siedzisko/stolik może robić)) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80276679/. Trochę kosztuje ten zestaw, ale jest MEGA wygodny. Podnóżek podsuwasz pod całe nogi i siedzisz jak królowa
Ja myślałam bardziej o tym http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19047328/ lub o tym http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70300420/, bo mają wyższe zagłówki. Pojedziemy to "przymierzę"Ale z tym podnóżkiem to dobry pomysł. Ach, no i w tym pierwszym można wymienić pokrycie i całkowicie zmienić jego kolor - fajna sprawa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 09:57