X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Agaton przypomnij sobie moj burdel i Ci przejdzie :D
    Tylko ja lada dzien mogę rodzic,ale fakt,z Toba nikt nie wygra konkurencji:P
    Najwyżej mężu będzie mial zadanie jak będę w szpitalu;)
    Ja to mu zamierzam zostawić zadania,np naszykowanie lozeczka i wybranie ciuszków na wyjście,bo sama tego nie ogarniam jak takiego maluszka ubrac,a niech sie facet wykaze:P

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem ciekawa jak bedzie wygladac mieszkanie po powrocie ze szpitala...bo mój ze sprzataniem ogolnie na bakier, heh ;)
    będą we dwójkę- małż i pies i pewnie bedzie wyglądać jak po przejściu tornada :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauula ekstra , koniecznie pozniej daj fotke :P

Kurcze tez bym sobie sprawdzila szyjke ale nie wiem nie wiem czy dam rade :D Moze zlece to mojemu , pokaze jakies obrazki w necie i niech sie bawi w lekarza :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie te pokoiki, kołyski/łóżeczka/kosze :) No i apartamenty maluszków też okazałe :D

Ja w sumie termin mam już bardziej na końcówkę października, ale już teraz z dnia na dzień coraz większe emocje ;) Ojjj będzie się działo na forum :)

Wiem, że to nic nowego u mnie, ale tak mi się nie chce, że szok!

Powiedziałam dziś mężowi, że jak wróci z pracy, to idziemy na spacer. No i oczywiście pada ;) Nie wiem czy on się tam w tej pracy o deszcz modlił czy jak, ale ze spaceru nici.

Muszę ogarnąć mieszkanie, bo póki co tylko coś tam trochę w półkach poukładałam, a jutro być może będziemy mieli gości i wolałabym mieć już dziś wysprzątane tak na pucuś glancuś. Poza tym miałam jeszcze mężowi zlecić mycie okien, ale pogoda go uratowała.

Prasowanie ubranek praktycznie skończyłam. Zostały mi do wyprasowania tylko 4 prześcieradełka! :):) Ależ jestem z siebie dumna!

Śmigam gotować OGÓRKOWĄ :P Bo ktoś mi tu smaków narobił :P

Aaaaa to mój mąż sprząta mega dokładnie! Normalnie jak odkurzę, to jeszcze czasami idzie po mnie poprawić, bo gdzieś tam coś dopatrzył. Moja mama jak widziała jak mył piec gazowy i odkręcał gałki, to nie mogła z szoku wyjść :D Ale on właśnie nadaje się bardziej do takiego sprzątania jak odkurzanie/mycie. Z układaniem w szafach jest już ciężko. Ja muszę mieć idealnie powieszone, składaniem do zewnątrz, wszystko na odpowiedniej kupce (myślałam, że nie ułożę tych małych ubranek - koszulki, body, krótki/długi rękaw, kaftaniki, sweterki, spodenki, pajacyki itp...). Myślę, że w kwestii sprzątania się uzupełniamy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 15:37

szczesliwa_mamusia21, lojkalojka, agaton, Fatim, Nynusia, aanaa lubią tę wiadomość

• annggela Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Angela,bo pytalam wczesniej,ale mize nie widzialas: Jak dajesz olej na włosy na noc to w co je zawijasz,żeby nie utluscic poduszki? Bo szukam patentu:)
    Przepraszam musialam przeoczyc, robie koka i zawijam folia spozywcza, oczywiscie olej nadkladam od polowy wlosow w sumie na cala kitke bo zalezy mi na koncowkach :) juz 4/5 raz pod rzad tak zrobilam i widze poprawe, mniej rozdwojonych koncowek itp.

Zakrecona fajny brzunio :* zaraz zrobie sobie fotke ;)

szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, ja tez mam Lumie. A wpisz Sleep Baby. To apka z owcą w tle

Fatim lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona śliczny:*
    No i że tak powiem nie dam sobie wejść na głowę:D

Agaton oczywiście wrzucę focie jak przyjdzie:) bynajmniej mam nadzieję,że w przyszłym tygodniu będzie:D
    no i również mam nadzieję że autko chociaż pół roku bez problemu będzie śmigać :)

Angelaa sympton,objaw oby prawdziwy :)

Agania ten typ tak ma a że jedyna synowa i jeszcze nie taka co we wszystkim się podlizuje to co ma robić?? Kłody pod nogi tylko ;)

Szczęśliwa ale co racja to racja ;)

Dziękujemy za komplety bo sami oczywiście czujemy się fatalnie :P
    R przywiózł jabłko i marchewkę no to suroweczke zrobiłam i zeżarłam całą miseczke :P pychaaa

Mikejla, Little Frog, agaton, annggela, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zastanawiałam się co zjeść zanim mój D wróci! Starte jabłuszkoooo :) dzięki Paulla

PauLLa lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups Frogi czyzby o mnie mowa :D
    Oj upieklo sie mezulkowi , moj nie mial tyle szczesia i myl okienka ostatnio :D

Jutro konczymy pokoik , rozkladamy lozeczko moze zlozymy wozek nie moge sie doczekac juz az w kocnu wszystko bedzie pieknie poukladane i posprzatane a nie wszystko w drugim łózeczku narazie lezy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 15:44

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś robie dorsza, ziemniaczki i surówkę z kiszonej kapusty...o ile coś z tej kapusty zostanie, bo co chwile podjadam :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Bąbelek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stelianka urodziła córcie!!!!!
    "2560gr Aleksandra ur 10-09-2015 godz. 10:00" Fotka na FB jest.

Stenia, gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 15:43

agania, Little Frog, lojkalojka, agaton, Fatim, annggela, Blondik, estrella, paula1, Nynusia, ZakręconaOna, Magnosia, zakocona, lili_madlen, polkosia, IviQ, Lexie lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Arielka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde zmartwiłam się :( miałam ketony w moczu ostatnio w ilości 15 i gin mi kazał powtórzyć i wyszło mi teraz 50!!!! nie miałam stwoerdzonej cukrzycy ciążowej a od poprzednich badań mierzę sobie rano cukry i mam w normie:( nie wiem od czego te ketony:(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! Znowu nam się Październikówka rozpakowała!!! Stelianka :)

Bąbelek, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, agaton, Fatim, Blondik, Nynusia, Magnosia, nat_alia, zakocona, lili_madlen, paula1, Lexie lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png

Wysłany: 11 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mialam pisac ! Jest kolejna ksiezniczka <3 !!!!

Bąbelek, agania, Little Frog, Fatim, Nynusia, Magnosia, lili_madlen, IviQ lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wczoraj miałam ostatnie spotkanie z SR i jedna para już nie przyszła, spotkaliśmy tylko w szpitalu świeżego tatusia :)
    dziewczyna urodziła 5 tyg przed terminem - mały Aleksander leży w inkubatorze ale wszystko ok. Mamusia szalała tydzien temu na weselu i zaczeły jej się sączyć wody, w niedziele podali małemu sterydy i urodziła w środe... :) Meczyła się 6 godzin ale później tętno spadało dziecku i zrobili jej cesarkę

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na jesień to tragedia z oknami. Pająki... Mój mył ostatnio chyba 2 tyg temu, ale już się nadają na kolejne mycie i ma mi założyć moskitiery, bo mi na bezczelnego się ładują do domu, a jakoś nie przepadam za ich towarzystwem :)

Szczęśliwa, pomyliłaś osoby, ale tak - Ty narobiłaś mi takiego smaka :D

Gratuluję kolejnej mamie! :) Ojjjj....dzieje się, dzieje....

Oki, już na serio idę gotować! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 15:45

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    kurde zmartwiłam się :( miałam ketony w moczu ostatnio w ilości 15 i gin mi kazał powtórzyć i wyszło mi teraz 50!!!! nie miałam stwoerdzonej cukrzycy ciążowej a od poprzednich badań mierzę sobie rano cukry i mam w normie:( nie wiem od czego te ketony:(

Arielka, a dużo pijesz? Mi przy 15 w ogóle nie kazała się dr przejmować tylko więcej pić. Może za wcześnie zjadłąś kolację? albo nie przegryzłaś nic przed snem?

polkosia lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]

Wysłany: 11 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj frogi juz poprawilam :D
    Coś wiedzialam ze na " L " , no to pozostaje mi tylko zyczyc smacznego :D

Little Frog lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Arielka, a dużo pijesz? Mi przy 15 w ogóle nie kazała się dr przejmować tylko więcej pić. Może za wcześnie zjadłąś kolację? albo nie przegryzłaś nic przed snem?

pije dwie butelki wody dziennie a i wczoraj przed snem zgłodniałam i jak juz sie połozyłam to wstałam jeszcze i złapałam pół kajzerki bo chcialam tak na szybko bo juz mi sie spac chcialo a to było po 1 w nocy. wczesniej normalnie jadłam do poznego wieczora. rano mialam cukier 74 i myslalam ze w zwiazku z tym ketony tez będą ok. myslalam ze one się podwyzszaja jak podzwyższa sie cukier ale chyba nie. nie wiem cos jest nie tak i sie martwie:(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c056811d4ba3.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/42732e162a7a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 15:50

lojkalojka, agania, szczesliwa_mamusia21, Mikejla, ola.321, Fatim, miska2503, Blondik, agaton, estrella, Bąbelek, jaroszka, Nynusia, Little Frog, ZakręconaOna, Olina, ewwiel, Magnosia, stokrotka25, PauLLa, nat_alia, zakocona, lili_madlen, polkosia, aanaa, IviQ, paula1, Lexie, soraya, Lucy7 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 2164 2165 2166 2167 2168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ