X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze was nie doczytalam.
    Ja czuje sie lepiej. Na wizycie bylo super, dostalam karte ciazy i skierowanie na badania, kolejne usg 16 marca, poki co wszystko w porzadku, a lekarza mam superasnego. Odrzwe sie jutro bo padam na pyszczek

polkosia, Nynusia, paula1, agania lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu mieszka ze mną mały pies, 3 koty i 16 papug. A na podwórku mam jeszcze 2 husky, 20 kur i 2 kaczki :) Ale ja mieszkam pod miastem, prawie na wsi, więc to tu jest normalne. Gorzej z domem. Wszyscy się pukają w czoło na widok 16 papug, ale to stadne zwierzęta, w większości szcześliwie sparowane i dzikie, więc nie ma tragedii. Nie wymagają jakiegoś ogromu pracy czy mojego czasu, bo bawią się razem ze sobą. Mamy 160 m2 dom, a papugi zajmują 100... :D Ale cóż, taka pasja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 22:56

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś chciałam mieć papugi ;)
    A za moją Kitką strasznie tęsknię, za jakiś czas może uda mi się ją sprowadzić na wyspy...
    Fajny masz zwierzyniec ;)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papugi są cudowne, ale robią mega syf. U mnie 5 lata na wolności po całym domu i niedługo będę musiała zacząć się zastanawiać jak i gdzie je ulokować, kiedy dziecko się pojawi... Jedna kocha dzieci i daje im buziaczki i śpiewa piosenki, więc pół biedy, ale znowu inna mieszkała kiedyś z rodziną, gdzie dzieci ją gnębiły i atakuje teraz każde dziecko :( No, ale jakoś to pogodzimy.

Do kotów nie czuję większego przywiązania, wolę psy, ale koty kocha mój mąż i tak zostały :P

Bunia86 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie Wiedźma zaliczyła pierwszego ciążowego pawia ;/

agania lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj... Ja już mam 2 za sobą :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie 0 :)

Dobranoc dziewczyny :D

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :) Też uciekam, bo mąż krzyczy :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogę spać heh i jeszcze zjadłam teraz duży kawałek czekoladowego ciacha :O :D mam nadzieję że to nie wpłynie na mój żołądek . Miałam silną potrzebę zjedzenia cukru :D

Kasia82, paula1, Kaśku lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A wg mnie warto mieć ślub. Nie ma problemu z nazwiskiem, z przedstawianiem partnera (nie mówicie chyba: konkubent) :P No i powiem Wam, że mój mąż oświadczył mi się po 4 miesiącach i po ślubie dopiero zaczęliśmy się docierać. Do tej pory nie wiem, czy bym z nim była, gdyby nie ślub :D :P Mieliśmy wojnę, jak... Gdyby był tylko chłopakiem, to pewnie bym go do diabła posłała :P

U nas ślub był o rok przyspieszony ze względu na naszą córcię. Byliśmy młodziutcy, ja 23 lata, mąż 26. Na początku była walka "na noże", dwoje jedynaków i ich poglądy... Niczym w łzawym melodramacie, ja pakowałam walizki, mąż jak w telenoweli rozpakowywał i mówił, że nie da nam odejść. Dwoje szaleńczo w sobie zakochanych, ale nie zawsze się dogadujących dzieciaków! Po urodzeniu córki wszystko się zmieniło. Już w ciąży, mimo moich humorów, mój kochany mąż spełniał moje zachcianki i był niesamowicie troskliwy i cierpliwy. Nie wiem jak to zniósł. Wspólny poród bardzo nas zbliżył, a później opieka nad maleństwem bardzo pozytywnie go nakręcała. A jak wszystkim później polecał poród rodzinny. ;)

Małgorzatka, polkosia, paula1, Bunia86 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Dziewczyny nie mogę spać heh i jeszcze zjadłam teraz duży kawałek czekoladowego ciacha :O :D mam nadzieję że to nie wpłynie na mój żołądek . Miałam silną potrzebę zjedzenia cukru :D

Ja zasnęłam po 22. Obudziłam się niedawno, bo mąż ścielił łóżko i też nie mogę teraz spać. :(

Małgorzatka lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh to pięknie Kasiu :P

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) juz od godziny nie śpię. Jak tak można w niedzielę...miłego dzionka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 07:00

meeegi1771, Małgorzatka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa dzień dobry ;) ja pobudka 6:45 masakra... no i rekord 6 razy siusiu w nocy..:/

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu. To ja maksymalnie raz w nocy wstaje :) odkąd jestem w ciąży śpię jak zabita. Zreszta tylko dlatego zrobiłam test, bo mnie zdziwiło że zaczęłam przesypiać całe noce :) współczuję częstego wstawania. Ja się budzę jak już naprawdę muszę, czasem aż z bólem brzucha przez pełny pęcherz. Boję się trochę, bo w ciąży sny zaczynają się robić bardzo realistyczne, a co jeśli kiedyś mi się przyśni, że jestem w toalecie? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 07:42

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też śpię jak zabita ale tak czy siak co najmniej raz w kibelku jestem w nocy a zdaża mi się i parę. No powiem Ci ze z tym realistycznym snem było by zabawnie :D

aanaa, Małgorzatka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaczerpuje świeżego powietrza na spacerku... a jak ptaszki ślicznie śpiewają

Bunia86, Małgorzatka, Ursa lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie by teraz dźwig z fotela nie ruszył. Znowu mnie leń dopadł ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wczoraj rozpoczęły się rozmowy o wystroju pokoju dla dziecka. Ja jestem zwolenniczką pedagogiki Montessori, ale nie realne w tych czasach wychować dziecko w tej pedagogice (szczególnie przez dziadków) :-) Ale zapewne zaczerpnę fakt spania dziecka tylko na materacu i przy nim lustro. Pokój bez ozdób kolorowych, kolor najbardziej zbliżony do skóry dziecka.

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • ITKA Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesć dziewczynki witam niedzielnie :-)

dzisiaj u nas troche pochmurnie, mam nadzieje ze to się zmieni bo mamy zaplanowany wyjazd za miasto troche fotek porobić, to taka nasza nowa rodzinna pasja - dopiero sie uczymy :-) ale wpadlismy juz jak śliwki w kompot :-)

co do przyszłych zakupów, pokoju i tych spraw, jak będzie dziewczynka to gigantyczne zakupy mnie niestety nie dotyczą. jak znam siebie to i tak pewnie trochę pobuszuje po sklepach. Moja siostra ma w tej chwili 2,5 lenia dziewuszke wiec zostanę zasypana ;-) Jak będzie chłopak to trochę poszaleje bo po moim Antku to juz nic niewiele zostało, a w rodzinie i u znajomych chłopaków tez brak :-)

Mam taki plan który niestety nie został zrealizowany dwa lata temu...mam nadzieje ze tym razem wypali :-) po Antku zostało mi łóżeczko, takie w kolorze drewno, chciałam go przemalowac na biało - bardzo mi sie podobają białe dzieciece mebelki :-) Chciałabym troche zaangażować synka w te przygotowania na przyjscie rodzeństwa, że robimy to razem , ze to było kiedys jego łózeczko a teraz posłuży komus innemu :-) Z tym ze to za jakis czas , najpierw musi sie dowiedzieć ze bedzie nowy członek rodziny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 08:58

Bunia86, Małgorzatka lubią tę wiadomość

Aniołek 04-12-2012 11tc
    a8dos65gkoubrdmo.png
    dqprepok2kks4prg.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ