Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wg mnie warto mieć ślub. Nie ma problemu z nazwiskiem, z przedstawianiem partnera (nie mówicie chyba: konkubent) :P No i powiem Wam, że mój mąż oświadczył mi się po 4 miesiącach i po ślubie dopiero zaczęliśmy się docierać. Do tej pory nie wiem, czy bym z nim była, gdyby nie ślub :D :P Mieliśmy wojnę, jak... Gdyby był tylko chłopakiem, to pewnie bym go do diabła posłała :P

Małgorzatka, Bunia86, Kasia82, nat_alia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Ja łóżeczko juz mam więc problem z głowy ;)
    no to super :) :)

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A wg mnie warto mieć ślub. Nie ma problemu z nazwiskiem, z przedstawianiem partnera (nie mówicie chyba: konkubent) :P No i powiem Wam, że mój mąż oświadczył mi się po 4 miesiącach i po ślubie dopiero zaczęliśmy się docierać. Do tej pory nie wiem, czy bym z nim była, gdyby nie ślub :D :P Mieliśmy wojnę, jak... Gdyby był tylko chłopakiem, to pewnie bym go do diabła posłała :P
    hehe to pięknie :D

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia dlatego będzie cywilny jak to mój M mówi żeby dzidzia miała ojca na papierku a ja męża

Małgorzatka, polkosia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Mersiak, Tobie szkoda tych, którzy nie chodzą, a nam tych, którzy chodzą :D Punkt widzenia, zależy od siedzenia. No temat rzeka, ale ciekawy.

Ja mniej więcej wiem o co chodzi, Mersiakowi. To nie jest kwestia żałowania ot tak. Dziecko nie rozumie, dlaczego jest wykluczane... w momencie, w którym bardzo potrzebuje bycia częścią grupy (a takim okresem są klasy 1-3, kiedy to odbywa sie komunia). A jest wykluczane, jest dziwne dla innych dzieci. Wystarczy zobaczyć jak z boku stoją dzieci innych wiar np. Jehowy.

A trudne sprawy jak najbardziej, dopóki nikomu nie sprawiamy przykrości. Dla ateisty dyskusja o Bogu przypomina rozmowę o Bazyliszkach, Jednorożcach etc. Natomiast dla wierzącego dyskusja z ateistą jest obrazą i bluźnierstwem. I nie warto wchodzic w dyskusje, moim zdaniem ;)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No My się kilka razy rozstawaliśmy raz aż na rok ;) ale teraz wiem, że już raczej nie ma tekiej rzeczy, która mogłaby nas rozdzielić...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Nynusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka ja będę mieć dużo rzeczy od szwagierki bo właśnie nic nie wydawali żeby nam zostawić jak będziemy mieć dzidziolka

l22nhdgeccid541p.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Małgorzatka ja będę mieć dużo rzeczy od szwagierki bo właśnie nic nie wydawali żeby nam zostawić jak będziemy mieć dzidziolka
    Fajnie my już nie mamy takich maluszków w rodzinie a ja się po Zuzi wszystkiego pozbyłam ze względu też na wyjazd :) Dlatego chcemy pojść w bardziej praktyczne i kupić takie łóżeczko które później się rozkłada dla starszego dziecka :)

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, rozumiem Cię, ale sama zobacz... Większość dziewczyn pisze, że wierzy, ale do kościoła nie chodzi, a przecież w katolickiej wierze właśnie m.in. chodzi o to chodzenie do kościoła ;) Urodziłaś się w PL i taka wiara została Tobie narzucona, ale nie wiesz, czy gdybyś miała religioznawstwo, nie wybrałabyś innej, tak czy nie?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatko i to jest bardzo fajny pomysł.

Ja lecę spać bo miałam intensywny dzień.

Dobrej nocy dziewczynki;)

l22nhdgeccid541p.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Małgorzatko i to jest bardzo fajny pomysł.

Ja lecę spać bo miałam intensywny dzień.

Dobrej nocy dziewczynki;)

Dobranoc :* :* :* :*

Ja też uciekam , włączam komedię i zajadam owoce :P dobranoc kobietki do jutra :* :*

Kasiu daj znać od razu co u Ciebie :* Wspieram :*

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, nas teraz też już nic nie rozdzieli (oczywiście oprócz zdrady, więzienia :D czy coś takiego) ;) Ale jednak zawsze trudniej się rozwieźć niż rozejść bez ślubu. A czasem warto zawalczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 22:35

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lecę pod prysznic i do spania bo ledwo ten komputer widzę już. Miłej nocki :*

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, podejrzewam, że na pewno wybrałabym inną wiarę, bo znam kościół katolicki troszkę od podszewki ;) Ale jesteśmy w PL... I wolałabym dziecka nie narażać na ostracyzm społeczny. Uważam, że ochrzczenie i dopuszczenie dziecka do komunii nie da skazy na psychice. I zwykle dzieci nie mają o to potem, żalu do rodziców. Zwykle same dzieci, nie traktują tych dwóch sakramentów duchowo :P Niestety...

Ja szanuję przekonania innych. Nikogo nie zmuszam do swoich przekonań :) Na co dzień żyję z ateistą jak i z praktykującymi katolikami.

Ja po prostu, uważam, że trochę nie na miejscu jest nazywanie ludzi hipokrytami w sytuacji gdy sakramenty katolickie tak wżarły się w polską kulturę. Fajnie jeśli ludzie mają w nosie innych (sąsiadów, rodzinę, przyjaciół) ale zwykle człowiek jest istotą społeczną i nie lubi być narażony na ostracyzm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 22:42

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim :) Ja jeszcze siedzę, bo wypuściłam psy do lasu na biegi i muszę poczekać, aż wrócą...

Ursa, ja nie nazwałam nikogo hipokrytą, tylko napisałam, że hipokryzji nie lubię, w sensie, że ja bym się źle z tym czuła... I po prostu ja sama nie chcę zostać tą hipokrytką, bo dziecko ochrzciliśmy, a nie wierzymy w Boga :) O to mi chodziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 22:44

Ursa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Wiedźma, nas teraz też już nic nie rozdzieli (oczywiście oprócz zdrady, więzienia :D czy coś takiego) ;) Ale jednak zawsze trudniej się rozwieźć niż rozejść bez ślubu. A czasem warto zawalczyć.
    Wiesz co? myśmy o siebie walczyli nie raz bardzo... i po naprawdę przeróżnych przejściach... a gdybym miała odejść to i tak bym to zrobiła nie ważne czy bez rozwodu czy z nim... jesteśmy ze sobą prawie 7 lat i samo to już dla mnie o czymś świadczy, przeżyliśmy m in, związek na odległość a to jedna z największych prób ;)
    Kiedyś może cywilny weźmiemy ale na razie nie chciałabym mówić o sobie żona ;)

3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, rozumiem, rozumiem :) Ja tylko tak na podstawie swoich doświadczeń ;) No i chciałam zawsze być żoną :D

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile Ty masz zwierząt Polkosia?

3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo. Kilkadziesiąt :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! A jakie?
    Ja obecnie nie mam żadnego :( po za pająkiem w kuchni na parapecie ;) I kotem w PL...

3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ