X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wg mnie warto mieć ślub. Nie ma problemu z nazwiskiem, z przedstawianiem partnera (nie mówicie chyba: konkubent) :P No i powiem Wam, że mój mąż oświadczył mi się po 4 miesiącach i po ślubie dopiero zaczęliśmy się docierać. Do tej pory nie wiem, czy bym z nim była, gdyby nie ślub :D :P Mieliśmy wojnę, jak... Gdyby był tylko chłopakiem, to pewnie bym go do diabła posłała :P

Małgorzatka, Bunia86, Kasia82, nat_alia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Ja łóżeczko juz mam więc problem z głowy ;)
    no to super :) :)

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A wg mnie warto mieć ślub. Nie ma problemu z nazwiskiem, z przedstawianiem partnera (nie mówicie chyba: konkubent) :P No i powiem Wam, że mój mąż oświadczył mi się po 4 miesiącach i po ślubie dopiero zaczęliśmy się docierać. Do tej pory nie wiem, czy bym z nim była, gdyby nie ślub :D :P Mieliśmy wojnę, jak... Gdyby był tylko chłopakiem, to pewnie bym go do diabła posłała :P
    hehe to pięknie :D

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia dlatego będzie cywilny jak to mój M mówi żeby dzidzia miała ojca na papierku a ja męża

Małgorzatka, polkosia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Mersiak, Tobie szkoda tych, którzy nie chodzą, a nam tych, którzy chodzą :D Punkt widzenia, zależy od siedzenia. No temat rzeka, ale ciekawy.

Ja mniej więcej wiem o co chodzi, Mersiakowi. To nie jest kwestia żałowania ot tak. Dziecko nie rozumie, dlaczego jest wykluczane... w momencie, w którym bardzo potrzebuje bycia częścią grupy (a takim okresem są klasy 1-3, kiedy to odbywa sie komunia). A jest wykluczane, jest dziwne dla innych dzieci. Wystarczy zobaczyć jak z boku stoją dzieci innych wiar np. Jehowy.

A trudne sprawy jak najbardziej, dopóki nikomu nie sprawiamy przykrości. Dla ateisty dyskusja o Bogu przypomina rozmowę o Bazyliszkach, Jednorożcach etc. Natomiast dla wierzącego dyskusja z ateistą jest obrazą i bluźnierstwem. I nie warto wchodzic w dyskusje, moim zdaniem ;)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No My się kilka razy rozstawaliśmy raz aż na rok ;) ale teraz wiem, że już raczej nie ma tekiej rzeczy, która mogłaby nas rozdzielić...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Nynusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka ja będę mieć dużo rzeczy od szwagierki bo właśnie nic nie wydawali żeby nam zostawić jak będziemy mieć dzidziolka

l22nhdgeccid541p.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Małgorzatka ja będę mieć dużo rzeczy od szwagierki bo właśnie nic nie wydawali żeby nam zostawić jak będziemy mieć dzidziolka
    Fajnie my już nie mamy takich maluszków w rodzinie a ja się po Zuzi wszystkiego pozbyłam ze względu też na wyjazd :) Dlatego chcemy pojść w bardziej praktyczne i kupić takie łóżeczko które później się rozkłada dla starszego dziecka :)

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, rozumiem Cię, ale sama zobacz... Większość dziewczyn pisze, że wierzy, ale do kościoła nie chodzi, a przecież w katolickiej wierze właśnie m.in. chodzi o to chodzenie do kościoła ;) Urodziłaś się w PL i taka wiara została Tobie narzucona, ale nie wiesz, czy gdybyś miała religioznawstwo, nie wybrałabyś innej, tak czy nie?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatko i to jest bardzo fajny pomysł.

Ja lecę spać bo miałam intensywny dzień.

Dobrej nocy dziewczynki;)

l22nhdgeccid541p.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Małgorzatko i to jest bardzo fajny pomysł.

Ja lecę spać bo miałam intensywny dzień.

Dobrej nocy dziewczynki;)

Dobranoc :* :* :* :*

Ja też uciekam , włączam komedię i zajadam owoce :P dobranoc kobietki do jutra :* :*

Kasiu daj znać od razu co u Ciebie :* Wspieram :*

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, nas teraz też już nic nie rozdzieli (oczywiście oprócz zdrady, więzienia :D czy coś takiego) ;) Ale jednak zawsze trudniej się rozwieźć niż rozejść bez ślubu. A czasem warto zawalczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 22:35

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lecę pod prysznic i do spania bo ledwo ten komputer widzę już. Miłej nocki :*

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, podejrzewam, że na pewno wybrałabym inną wiarę, bo znam kościół katolicki troszkę od podszewki ;) Ale jesteśmy w PL... I wolałabym dziecka nie narażać na ostracyzm społeczny. Uważam, że ochrzczenie i dopuszczenie dziecka do komunii nie da skazy na psychice. I zwykle dzieci nie mają o to potem, żalu do rodziców. Zwykle same dzieci, nie traktują tych dwóch sakramentów duchowo :P Niestety...

Ja szanuję przekonania innych. Nikogo nie zmuszam do swoich przekonań :) Na co dzień żyję z ateistą jak i z praktykującymi katolikami.

Ja po prostu, uważam, że trochę nie na miejscu jest nazywanie ludzi hipokrytami w sytuacji gdy sakramenty katolickie tak wżarły się w polską kulturę. Fajnie jeśli ludzie mają w nosie innych (sąsiadów, rodzinę, przyjaciół) ale zwykle człowiek jest istotą społeczną i nie lubi być narażony na ostracyzm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 22:42

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim :) Ja jeszcze siedzę, bo wypuściłam psy do lasu na biegi i muszę poczekać, aż wrócą...

Ursa, ja nie nazwałam nikogo hipokrytą, tylko napisałam, że hipokryzji nie lubię, w sensie, że ja bym się źle z tym czuła... I po prostu ja sama nie chcę zostać tą hipokrytką, bo dziecko ochrzciliśmy, a nie wierzymy w Boga :) O to mi chodziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 22:44

Ursa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Wiedźma, nas teraz też już nic nie rozdzieli (oczywiście oprócz zdrady, więzienia :D czy coś takiego) ;) Ale jednak zawsze trudniej się rozwieźć niż rozejść bez ślubu. A czasem warto zawalczyć.
    Wiesz co? myśmy o siebie walczyli nie raz bardzo... i po naprawdę przeróżnych przejściach... a gdybym miała odejść to i tak bym to zrobiła nie ważne czy bez rozwodu czy z nim... jesteśmy ze sobą prawie 7 lat i samo to już dla mnie o czymś świadczy, przeżyliśmy m in, związek na odległość a to jedna z największych prób ;)
    Kiedyś może cywilny weźmiemy ale na razie nie chciałabym mówić o sobie żona ;)

3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, rozumiem, rozumiem :) Ja tylko tak na podstawie swoich doświadczeń ;) No i chciałam zawsze być żoną :D

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile Ty masz zwierząt Polkosia?

3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo. Kilkadziesiąt :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! A jakie?
    Ja obecnie nie mam żadnego :( po za pająkiem w kuchni na parapecie ;) I kotem w PL...

3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ