X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green ja biorę Tardyferon i Magnez codziennie i jeszcze kilka innych leków i u mnie żadnych takich sensacji nigdy nie było

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallenee wrote:
    Green ja biorę Tardyferon i Magnez codziennie i jeszcze kilka innych leków i u mnie żadnych takich sensacji nigdy nie było
    Wlasnie po zelazie spodziewalam sie zaparc. A tu w druga strone u mnie chyba. W sumie na kazdego inaczej wszystko dziala. No nic, we wtorek bede u poloznej. Zapytam. Moze to leki, moze organizm sie oczyszcza. A moze jedno i drugie.

Asieńka_86 lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, ja myślę, że może tego magnezu już jest za dużo w organiźmie, skoro bierzesz go już kilkanaście tygodni...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green no wiadomo ze każdy inaczej reaguje. Ja na przykład po witaminach na samym początku miałam straszne problemy odbijalo mi się i miałam biegunkę a potem się organizm przyzwyczaił i było ok :)

Ale wiecie co? Leżenie ma jeden plus dziś całkiem odpuchly mi nogi od tego leniuchowania :)

agaton, aanaa, Fatim lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic. Leki biore jeszcze tylko do 22 wrzesnia wlacznie. Takze przemecze sie jeszcze te kilka dni i zobaczymy, czy sytuacja sie poprawi.
    Jedyne co, to mam nie odstawiac zurawitu i urosept 2x1 mam brac. No i witamin tez nie odstawiam.
    Dzieki w kazdym razie za odpowiedzi :)

Nynusia, to dobrze, ze odpuchly :) ja nie mialam wcale tego problemu, jedynie dlonie od czasu do czasu lekko puchly, ale zdarzylo mi sie to doslownie kilka razy :)

Nynusia lubi tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, położna odwołała spotkanie, bo jej dziecko chore :( buuu ja chcę to mieć już z głowy :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie to istna masakra z nogami mam na codzień 3 razy taka stopę jak zwykle a o palcach juz nie wspomnę za to dziś jest super ! Mogę normalnie nogami ruszać :)

Zakocona wiem co czujesz... nie lubię się nastawiac a potem dupa.. a podała kolejny termin ?

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstępie środa, o ile nie będzie musiała wziąć zwolnienia na dziecko.. a ja w śr mam donoszona ciążę i chcę to podpisanie umowy i kurde kwalifikacje do DN mieć zrobioną w końcu... :

Mnie dziś syn znowu na jakiś nerw naciska i lewe biodro koszmarnie boli i dostaję znowu ataków bólu promieniujacego na całą nogę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 18:37

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green biedulko. Może faktycznie tak jak dziewczyny mówią , ze od mieszanki leków ale jak z położna się spotkasz zapytaj . :)
    22 to raptem 9 dni wiec dasz rade :)
    Laski i tak mija nam 2 tydzień września: o za chwile koniec , szok ...

Kurcze Ja padlam jak dziecko spalam zw trzy godziny jak nic:) ale moje biodra aż mnie budzą , tak boli bardzo mimo ze zmieniam pozycje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green ja przed ciaza przyjmowalam Tardyferon ze wzgledu na niedobor zelaza i powiem ci ze na mnie dzialal przeczyszczajaco.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja caly dzien zmagam sie z bolem glowy dopiero teraz zaczyna mnie troche puszczac to cmienie. Moze znowu szykuje sie zmiana pogody ja chyba jestem meteopata.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja uzylam czopka ... Kuzwa wlozylam go , 5/10 minut minęło pociągnęło mnie chyba od samego włożenia lekkiego cos w tyłek ale co z tego ... Co to za interes włożyć czopka i wysrac za przeproszenie a kuzwa nawet działać nie zaczął ... :/
    Bez sensu ...
    Tyłek szczypie i o. . .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 19:04

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, u Ciebie nie ma zagrożenia, więc na pewno nie urodzisz przedwcześnie ;) Nie ma co się denerwować, zaraz Ci zleci!

zakocona lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zakocona wiem co czujesz , nastawilas sie a tu klopsik ...

Zakretka boziuuu Ty to sie masz no ! Juz nie wiem co by Ci moglo pomoc jak wszystko wyprobowane :(

Green moze faktycznie za duzo juz tego magnezu i organizm tak reaguje

Czas do lozeczka i film no i zaczynamy kolejny tydzien wrzesnia , leci leci ten czas niedlugo bedziemy tulic szkrabunie <3

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, niby to wiem, ale ja niecierpliwa jestem :P chciałabym mieć już wszydtko dopięte na ostatni guzik i tylko czekać :P

polkosia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona na tym etapie to chyba juz normalne , ze chcesz mieć wszystko ustalone , dopiete na ostatni guzik . :) nie oszukujmy się ale dwa dni i ciąża donoszona wszystko się zdarzyć może ... Czasami i te zdrowe ciążę rozwiązują się dużo wczesniej niż termin jest:) tego niestety nie przewidzimy juz.

Szczęśliwa no cóż , przemecze się . Mam nadzieje , ze w końcu cos mnie ruszy . :)
    Właśnie pogodę oglądam , lato ma wrócić na parę dni ... Cały tydzień prawie ponad 25-30 stopni:) zaloze sandaleczki:) !!! :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia,fajnie,ze nogom podoba sie leżakowanie:)
    Green,oby się poprawilo to,bo banan i gotowana marchwlewka powinny mieć odwrotny efekt...
    Zakocona,współczuję,bo juz się nastawilas,a tu klops..
    Mnie dzisiaj strasznie wszystko swędzi,no wściec sie można,ale przeważnie peeling i olejek do ciała pomagają,wiec zaraz ide się wykąpać:) wątpię,że mam ta cholecośtam,bo dłonie i stopy to mnie w ogóle nie swędzą,tylko cala reszta hehe:D

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,kiedy to lato ma wrócić?
    No lipa z tym czopkiem,a jaki miałaś? Glicerynowe czy EvaQ? Te EvaQ są jakies takie musujące,ze rozpuszczają to i owo,tylko dlatego trzeba poczekać,ale mi tez jakiegoś super efektu nie daly,ale zawsze jakiś impuls;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Nynusia,fajnie,ze nogom podoba sie leżakowanie:)
    Green,oby się poprawilo to,bo banan i gotowana marchwlewka powinny mieć odwrotny efekt...
    Zakocona,współczuję,bo juz się nastawilas,a tu klops..
    Mnie dzisiaj strasznie wszystko swędzi,no wściec sie można,ale przeważnie peeling i olejek do ciała pomagają,wiec zaraz ide się wykąpać:) wątpię,że mam ta cholecośtam,bo dłonie i stopy to mnie w ogóle nie swędzą,tylko cala reszta hehe:D
    Obyśmy jej obie nie miały bo Ja od 3 dni chorcuje się jak pies z pchlami ale jutro umawiam się na wizytę do lekarza i przy okazji poproszeni o badanie na cholestaze ... Moja znajoma miała swędzenie ciała a nie stop i dłoni a cholestaze wielka miała w ciąży także dłonie i stopy to objaw książkowy i wystepujacy ale nie zawsze u każdego tak samo . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Zakręcona,kiedy to lato ma wrócić?
    No lipa z tym czopkiem,a jaki miałaś? Glicerynowe czy EvaQ? Te EvaQ są jakies takie musujące,ze rozpuszczają to i owo,tylko dlatego trzeba poczekać,ale mi tez jakiegoś super efektu nie daly,ale zawsze jakiś impuls;)
    Glicerynowe kochana , wlozylam z 5 minut i pociagnelo mnie wszystko ale bardziej bo wlozylam cos w tyłek ... Trochę poszło i po wszystkim :/ wiec nawet raczej nie zdarzył się wchlonac.
    Jutro spróbuje jeszcze raz z czopkiem i jakoś spróbuje wstrzymać chociaż mega ciężko mi jest ...
    A lato ma wrócić od jutra o ile się nie myle :) bynajmniej u mnie w Łodzi hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2194 2195 2196 2197 2198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ