X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na TVP2 o 17:15 zaczyna sie pierwszy odcinek "Moje 600g szczescia" i tak przez caly tydzien :)
    Powtorki : 14:05

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 08:07

ZakręconaOna, polkosia, Lexie, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na początku ciąży zabronił mi rodzić przed 15.09, bo tak mam opłacany ZUS tak więc staram się dotrzymać obietnicy :P

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę oglądać na pewno . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Dziś mi bbf pięknie oznajmia w kalendarzu "Ciąża donoszona" :-D Ale maluch siedzi sobie jeszcze wysoko i gin powiedziała że jeszcze ok 2 tyg :-)
    Coś powiedziała że macica wchodzi w III stopień zaraz muszę poczytać co to znaczy
    Dobrze trochę Was muszę nadrobić bo mam straszne zaległości i nie wiem co i jak :-)

Fatim, lojkalojka, Nynusia, Little Frog, green, Lexie, agaton, zakocona, annggela, Bąbelek, estrella lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka gratuluję donoszenia ciąży :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wpieprzam bagietke z dżemem jagodowym pychotka a jak to miło leżeć w łóżeczku po 8 i się nie spieszyć nigdzie :)

polkosia, Little Frog, green, agaton lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia leż póki możesz, bo zaraz skończy Ci się ten odpoczynek i długo się nim nie nacieszysz :P

Nynusia lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia korzystaj , bo za wiele czasu Ci nie zostalo na takie leniuchowanie jak sie Lenka urodzi ;)
    A bagietka mniam z dzemem mniam ( ale nie jagodowym- strach przed zatwardzeniem ;) ) i do tego kakao :)

Nynusia lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny macie racje góra 3tyg mogę tak polezec zależy kiedy królewna zechce się urodzić :)
    Lojka a wiesz ze nie pomyślałam o tym a ostatnio lubią mnie dopadac zaparcia ehh no miejmy nadzieję że będzie ok bo dobra była :)

Uwielbiam kakao ale nie.moge go pić bo dostaje mega bólu brzucha

l22nhdgeccid541p.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm cieplutkie kakao i kocyś :)

Nynusia, lojkalojka, Bąbelek lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim a do tego jakieś dobre ciastka np takie z posypane cukrem albo chałka mniammm i lenistwo gotowe

Fatim, lojkalojka, ZakręconaOna, estrella lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że jak jeszcze rzuciłam okiem zaraz przed snem - ok 23, to nie będę miała dużo nadrabiania ;] Jak zwykle się myliłam :D

Jak czytam o tych Waszych akcjach, to aż mi ciśnieni podskakuje ;] U mnie mała mocno aktywna od 2-3 dni. Wczoraj to też takie dziwne uczucie miałam, nawet nie wiem jak to opisać. Póki co żadnych skurczy, żadnych twardnięć brzucha - no te może dwa były jak się trochę przemęczyłam, ale to już dość dawno temu i nagle taki dziwny ból to trochę szok. Mąż biedak to już chodzi taki czujny i zaraz pyta. Wczoraj mała tak kopała, że mówił, że chyba jeszcze ani razu tak wyraźnie nie czuł.

Ja zaraz chyba wrócę jeszcze na drzemkę do łóżka... Ogólnie nie mogę narzekać na bezsenność, ale dziś jak się obudziłam, to trochę mi mężu chrapał, a ja zaczęłam myśleć i analizować. Do tego wczoraj się trochę wkurzyłam, ale sprawę załatwiliśmy. Mimo wszystko mój głupi mózg wracał do tego i kolejny raz się wkurzyłam. Później myślałam znowu, że już tak blisko porodu. No i chwilami myślę, że chciałabym mieć to już za sobą, a z drugiej taki lekki lęk przed nieznanym. Najgorsze to zacząć o tym wszystkim myśleć.

• Fatim Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja wczoraj w łóżku miałam taką rozkminkę czy jestem gotowa w ogóle na dziecko, czy nie jestem za dużą egoistką by mieć dziecko, bo do tej pory w pierwszej kolejności myślałam o sobie i panika mnie ogarnęła :D

Little Frog lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na szczescie jeszcze zasnełam przed 6 i obudziłam się przed chwilą :-)

Fatim,współczuję bólu!Też sie porzadnie wystraszyłas..Okropnie to brzmi w Twoim opisie..
    Ja to sie wogóle bardzo boje bólu porodowego ale tłumacze sobie,ze on jest po to żeby nasz synek przyszedł na świat.Bedzie mocno bolec ale przestanie.;-)
    Nynusia,pewnie z przyzwyczajenie tak wcześnie sie obudzilas :-) Odpoczywaj!

Paulla,Szczesliwa-ból zeba..biedulki..

Dzis wizyta o 16.40,z tego co wiem kilka dziewczyn razem ze mna wizytuje,w tym Mika..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, oj tam. Czasami egoizm jest dobry :) Im Ty jesteś szczęśliwsza, tym więcej przyjemności będziesz czerpała z zajmowania się maleństwem :) A w ciąży, to egoizm już jest wręcz wskazany :D

Ja to jeszcze tak sobie myślę, że do końca życia będę się martwić :D No bo wiecie, wszędzie może się coś stać - w domu, w szkole, w sklepie, na ulicy...no wszędzie. A później sobie myślę, że głupia jestem, bo przecież na to nie mam wpływu, a ja jakoś chodzę po tym świecie...

Mężowi też powiedziałam, że na szczęście jesteśmy daleko od rodziny i nikt mi nie będzie przychodził i zabierał MOJEGO wyczekanego, upragnionego dziecka na ręce :D Pewnie będę narzekać po kilku dniach, że mógłby jednak ktoś się zająć :D Ale tak serio, to cieszę się, że te pierwsze dni po porodzie spędzimy we trójkę, bez tłumów odwiedzających :) W listopadzie przyjedzie moja mama na tydzień, więc myślę, że akurat wtedy się przyda :) Z wprawy raczej nie zdążyła wyjść, bo bratanica w październiku będzie miała 3 urodziny, więc miałą na kim sobie przypomnieć i poćwiczyć :D

stokrotka25 lubi tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spałam w nocy ponad 2,5h + przerwy na siku :/. Myślałam, że jak L pójdzie do pracy, to jeszcze się zdrzemne. A gdzie tam, zaraz listonosz przyszedł i tyle ze spania.

Na 11 idę do kosmetyczki i posiedzę tam z pół dnia :P Ostatni raz mega relax przed porodem :D

Szczęśliwa, dobrze, że to nie był proroczy sen :D

Fatim, współczuję akcji! Ale powiem ci, że im bliżej porodu, tym bardziej jestem nim przerażona..

Linka, również i tobie gratuluję donoszenia ciąży :)!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz mnie zalamal... szykuje mu sie delegacja z pracy, niby tylko 2 dni, ale kurwa nie wie jeszcze dokladnie kiedy, w kazdym razie ja juz nie bede na lekach i bede sama :( :( :(

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green a daleko jedzie ?

Ja nareszcie moge bez nerwa ogladac DDTV :) Uwielbiam Dorote i Marcina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 08:57

jaroszka, ZakręconaOna, Lexie, stokrotka25 lubią tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w koncu zasnelam, ale twardy sen to nie byl. Po siodmej musialam wstac wyprawic mlodych do szkoly, a teraz to juz nie wiem czy dalej sie klasc. Jestem bardzo zmeczona, ale czy chce mi sie spac? Bardziej balam się w nocy, ze jakby sie porod zaczal to nie mialabym grama sily. Tez mialam godzine mocniejszych skurczy, ale przeszlo samo.
    W koncu to Ola ma pierwszenstwo porodu juz zaklepane :)

Szczesliwa wspolczuje bolu zeba, mam nadzieje ze szybko minie

Paula zycze mniej stresu z tesciowka

Fatim kazda z nas jest na pewno troche egoistka, ale to zdrowe jest. Zobaczysz ze malenstwo przewroci Twoj swiat do gory nogami w pozytywnym znaczeniu oczywiscie

Zakocona zazdroszcze relaksu, ale nie zaluj sobie:-)

Zycze wszystkim spokojnego i slonecznego dnia, wizytujacym samych dobrych wiadomosci no i dla wszystkich duuuuzo odpoczynku bo zdarzymy sie jeszcze napracowac :-)

aanaa, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja pospałam dzisiaj do ósmej, z przerwami na siku oczywiście co godzine i na seks rano;P Ewwiel, to miałaś akcje z tymi skurczami, nieźle się musiałas nastraszyć, ale ja tak jak Ty w poprzedniej ciąży nic po seksie nie czuje, żadnych skurczów.
    Fatim, masakra, że to tak boli, ale miałaś nockę. Obyś odespała w dzień:)
    Green, no właśnie, czy daleko ten Twój mąż jedzie? Zdąży wrócić, czy gdzieś za granicę?
    Współczuje wam tego przelewania w jelitach i tych wszystkich dolegliwości, ale nie mam pojęcia co z tym zrobić.
    Szczęsliwa, mnie tez własnie ząb boli, ale juz nic nie moge z nim zrobić, bo to ósemka do wyrwania...
    Paulla, oby Tobie dentysta pomógł:)
    A ja już po śniadanku, zbieram sie i ide na zakupy, bo pusto w lodówce:) A moze dzisiaj się za pierogi wezmę, bo jakoś poczułam przypływ energii dziś:P Oby mnie ona nie opuściła za szybko:P
    Nynusia, cieszę się rezem z Tobą z Twojego wolnego i leniuchowania!
    Lexie, gratuluje donoszonej ciąży:) To co, rodzimy? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:05

Nynusia, aanaa, Lexie lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2199 2200 2201 2202 2203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ