SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka sprawdzę :) dziękuję.

Szczęśliwa mi tvn Player nie działa "transmisja dostępna w pl" a na ipli nie wszystko jest tej darmowej

• Fatim Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oglądam prometeusza na polsacie ;)
    Mikejla wypoczywaj i staraj się nie denerwować :*

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki :)

nie nadrobię Was bo dziś cały dzień coś załatwiałam, robiłam jeszcze badania itd.

Jutro o godzinie 6:30 mam być w szpitalu na konsultacjach a później będę czekała na swoją kolej do cięcia ;).

Nie powiem, stresuję się trochę chociaż jest to bardziej pozytywny stres i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
    Jak tylko będę już w stanie to odezwę się do Was i napiszę chociaż kilka zdań co u mnie.

Ściskam Was gorąco i mam nadzieję że wszystko u Was jest ok, oczywiście bardzo proszę o kciuki!! :)
    Nie wiem czy dziś zasnę!!! :D

Mikejla, ZakręconaOna, paula1, Little Frog, Fatim, jacusianka, ~Rewianka~, szczesliwa_mamusia21, Amerie, soraya, polkosia, Lexie, Nynusia, nat_alia, agaton, estrella, miska2503, ewwiel, Magnosia, zakocona, madu, lojkalojka, Bąbelek, onka, Arielka, annggela, dodinka, Blondik, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem z paznokcie, w nic się nie uderzyłam a wygląda okropnie i boli...płytka z góry schodzi jeszcze cały nie...skróciłam go bo bardzo boli jak dotknę gdzieś. Co z nim zrobić...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:

nie nadrobię Was bo dziś cały dzień coś załatwiałam, robiłam jeszcze badania itd.

Jutro o godzinie 6:30 mam być w szpitalu na konsultacjach a później będę czekała na swoją kolej do cięcia ;).

Nie powiem, stresuję się trochę chociaż jest to bardziej pozytywny stres i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
    Jak tylko będę już w stanie to odezwę się do Was i napiszę chociaż kilka zdań co u mnie.

Ściskam Was gorąco i mam nadzieję że wszystko u Was jest ok, oczywiście bardzo proszę o kciuki!! :)
    Aaaaaaaaaaaaaaaa kochana będziemy czekać na relacje od Ciebie . :*
    Życzę Ci powodzenia i zdroweczka dla Ciebie i synusia <3 dacie rade silacze ! :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika a może zaparz sobie i poczekaj aż ostygnie rumianek lub szalwie i paluchy mocz . Kilka razy dziennie i może chociaż bol zajdzie i jakoś zalagodzi Ci to zapalenie bo od niczego raczej nie bierze się takie cos. Tym bardziej jak się nie uderzylas nigdzie ani nic

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola będziemy czekać na informacje od Ciebie :) zaciskamy kciuki za jutro! Będzie wszystko dobrze!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Jacusianka,piękny kącik:)
    Polkosia,szkoda,ze gbs masz,niby nic takiego,ale lepiej byloby nie miec;)
    A ja nie umyta,ale nogi wymoczone w magnezie i pograliśmy z mężem w gierkę planszowa i przegralam z kretesem;)
    Green,wiesz co,jak jutro będę miała sile,to zrobię te ciasteczka iwsiane,tylko wrzucilabys przepis jeszcze raz,bo mi się szukac nie chce;)
    http://www.malacukierenka.pl/ciasteczka-owsiane-z-czekolada-i-orzeszkami-ziemnymi.html
    Prosze :)

Mnie dalej meczy biegunka ;/ :(

agaton lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja miałam kiedyś takie coś jak byłam dzieckiem... miałam taki zadzior obok paznokcia i go wyrwałam. I zaczęła mi płytka schodzić. Wiesz co mi wtedy kazała babcia zrobić? Nasikać do miseczki i wymoczyć paznokcia... a później zawinąć to w gazę. I przestało boleć i się paprać. Wiem - obleśne, ale pomogło :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, trzymamy za Was kciuki! I czekamy na info! :)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Mikejla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy sposób jednak ten mój mocz z bakteriami prędzej by chyba gorszego syfu narobił ale dzięki :) juz mi zakretka rivanol poradziła i akurat go mam...

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymam kciuki :) jedziesz z tym koksem jutro :D !

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Amerie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelianka, Aanaa, muffinka gratuluję maluszków, życzę Wam aby się zdrowo i szczęśliwie chowały:)

Co do zaparć, to mnie też męczą, ale ostanio działają na mnie śliwki suszone. zalewam wieczorem 3-4 sliwki szklanką wody a rano je zjadam i wypijam tą wodę. Zaczęlo działać po 3, czy 4 dniach ale z dnia na dzień jest coraz lepiej :)

Co do spania to ja też mam ciężkie noce:/ Bolą biodra mimo poduchy między kolanami, jak się przewracam na drugi bok to łapie mnie skurcz i już muszę wstać opróżnić pęcherz. Mam wrażenie, że takie spacery urządzam sobie co godzine :)

My dream ja mam to samo z drętwiejącą ręką, nie codziennie ale często. Nie mam pojęcie od czego to, bo drętwieje ręka na której nie leże :/

Stawy rąk też mnie bolą, ale niestety choruje na stawy i mimo, że choroba w ciąży się wyciszyła, to myślę, że to od tego.

Mikejla trzymam kciuki, żeby zdrówko wróciło do normy :*

Green świetny przepis, jutro biorę się za ciastka :) A od siebie polecam babeczki:

http://www.mniammniam.com/Maslane_muffiny_z_borowkami_amerykanskimi_z_maslana_kruszonka-13193p.html

Pychotka :)

Ana super że już w domku :)

resztę doczytam jutro:) Dobranoc

green, soraya, Nynusia, aanaa lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś obcielam nożem pol paznokcia i ten revanol czy jak tam pomoglo bardzo!

Olaaaaa ! Juz jutro będziesz miała swoja kruszynke <3 trzymamy kciuki odezwij się jak będziesz miała sile :* powodzenia <3

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zamocze w rivanol, najgorsze ze mi paznokcie schodza od góry a nie końcówki tak jakby je się obcinalo. Jeden odrastal mi 2 lata i boję się że ten tak samo bedzie

• paula1 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:

Olunia trzymam kciuki za jutrzejszy dzień, będzie dobrze :) i czekamy na relacje oczywiście, jak będziesz już miała siłę :)
    Ale fajnie, będę czekać na wiadomości od Ciebie :)

Nadrobiłam Was Kochane, ale ciężko odpisywać, bo tyle naskrobałyście, że już nie pamiętam.

Ja byłam rano na ktg, z młodą wszystko ok, ale skurczy nadal nie ma, także czekamy. W piątek kolejne ktg i wizyta :)

Ja też obejrzałam Na wspólnej, M jak miłość :) kończę gotować pomidory, bo jeszcze udało mi się dzisiaj włożyć kilka słoiczków i spać...

Jeszcze trochę i będziemy rano wypatrywać kolejnych maluszków...październikówki zaczną się rozpakowywać :)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika kochana dasz rade. Musisz mieć siłę dla siebie i malutkiej. Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji aby była ona jak najlepsza dla Ciebie :*

Ja mam kota i psa i uwielbiam ich bardzo a najbardziej kocham miłość jaka ich łączy

Ola, Asienka kciuki za Was :* jutro dużo emocji będzie :)

l22nhdgeccid541p.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, trzymamy kciuki, pewnie, ze trzymamy:) Będzie dobrze, oby udało Ci się choć trochę pospać dzisiaj:)
    Asieńka, fajnie, ze bedziesz miała net, kciukasy za Ciebie również:)
    I już się zastanawiam o jakiej sensacji jutro poczytam jak wstane, bo zawsze coś się w nocy dzieje i ja rano dopiero koło 8 z wypiekami na twarzy czytam:)

Green, dzieki za przepis i współczuję strasznie tej biegunki:/

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, trzymam kciuki :)

Nynusia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za rodzące i leżące na patologii - na pewno będzie ok :)

Melduję się po wizycie - Ignaś waży 2439g, szyjka długa, łożysko delikatnie zwapnione, ale mówiła, że to normalne w tym tygodniu ciąży. Pobrała mi wymaz na GBS, ale tylko z pochwy. Jak zapytałam czy nie trzeba też z odbytu to powiedziała, że nie jest to konieczne. Jak czytam na necie, to różnie lekarze pobierają. Jak coś to ją jeszcze poproszę, żeby pobrała, chyba że wyjdzie dodatni.

Odpiszę i nadrobię jutro - padam! Dobrej nocy :)

Lexie, Nynusia, paula1, ZakręconaOna, polkosia, ewwiel, Little Frog, estrella, agaton, zakocona, szczesliwa_mamusia21, annggela, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
‹‹ 2212 2213 2214 2215 2216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ