X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka sprawdzę :) dziękuję.

Szczęśliwa mi tvn Player nie działa "transmisja dostępna w pl" a na ipli nie wszystko jest tej darmowej

• Fatim Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oglądam prometeusza na polsacie ;)
    Mikejla wypoczywaj i staraj się nie denerwować :*

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki :)

nie nadrobię Was bo dziś cały dzień coś załatwiałam, robiłam jeszcze badania itd.

Jutro o godzinie 6:30 mam być w szpitalu na konsultacjach a później będę czekała na swoją kolej do cięcia ;).

Nie powiem, stresuję się trochę chociaż jest to bardziej pozytywny stres i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
    Jak tylko będę już w stanie to odezwę się do Was i napiszę chociaż kilka zdań co u mnie.

Ściskam Was gorąco i mam nadzieję że wszystko u Was jest ok, oczywiście bardzo proszę o kciuki!! :)
    Nie wiem czy dziś zasnę!!! :D

Mikejla, ZakręconaOna, paula1, Little Frog, Fatim, jacusianka, ~Rewianka~, szczesliwa_mamusia21, Amerie, soraya, polkosia, Lexie, Nynusia, nat_alia, agaton, estrella, miska2503, ewwiel, Magnosia, zakocona, madu, lojkalojka, Bąbelek, onka, Arielka, annggela, dodinka, Blondik, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem z paznokcie, w nic się nie uderzyłam a wygląda okropnie i boli...płytka z góry schodzi jeszcze cały nie...skróciłam go bo bardzo boli jak dotknę gdzieś. Co z nim zrobić...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:

nie nadrobię Was bo dziś cały dzień coś załatwiałam, robiłam jeszcze badania itd.

Jutro o godzinie 6:30 mam być w szpitalu na konsultacjach a później będę czekała na swoją kolej do cięcia ;).

Nie powiem, stresuję się trochę chociaż jest to bardziej pozytywny stres i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
    Jak tylko będę już w stanie to odezwę się do Was i napiszę chociaż kilka zdań co u mnie.

Ściskam Was gorąco i mam nadzieję że wszystko u Was jest ok, oczywiście bardzo proszę o kciuki!! :)
    Aaaaaaaaaaaaaaaa kochana będziemy czekać na relacje od Ciebie . :*
    Życzę Ci powodzenia i zdroweczka dla Ciebie i synusia <3 dacie rade silacze ! :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika a może zaparz sobie i poczekaj aż ostygnie rumianek lub szalwie i paluchy mocz . Kilka razy dziennie i może chociaż bol zajdzie i jakoś zalagodzi Ci to zapalenie bo od niczego raczej nie bierze się takie cos. Tym bardziej jak się nie uderzylas nigdzie ani nic

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola będziemy czekać na informacje od Ciebie :) zaciskamy kciuki za jutro! Będzie wszystko dobrze!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Jacusianka,piękny kącik:)
    Polkosia,szkoda,ze gbs masz,niby nic takiego,ale lepiej byloby nie miec;)
    A ja nie umyta,ale nogi wymoczone w magnezie i pograliśmy z mężem w gierkę planszowa i przegralam z kretesem;)
    Green,wiesz co,jak jutro będę miała sile,to zrobię te ciasteczka iwsiane,tylko wrzucilabys przepis jeszcze raz,bo mi się szukac nie chce;)
    http://www.malacukierenka.pl/ciasteczka-owsiane-z-czekolada-i-orzeszkami-ziemnymi.html
    Prosze :)

Mnie dalej meczy biegunka ;/ :(

agaton lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja miałam kiedyś takie coś jak byłam dzieckiem... miałam taki zadzior obok paznokcia i go wyrwałam. I zaczęła mi płytka schodzić. Wiesz co mi wtedy kazała babcia zrobić? Nasikać do miseczki i wymoczyć paznokcia... a później zawinąć to w gazę. I przestało boleć i się paprać. Wiem - obleśne, ale pomogło :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, trzymamy za Was kciuki! I czekamy na info! :)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Mikejla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy sposób jednak ten mój mocz z bakteriami prędzej by chyba gorszego syfu narobił ale dzięki :) juz mi zakretka rivanol poradziła i akurat go mam...

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymam kciuki :) jedziesz z tym koksem jutro :D !

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Amerie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelianka, Aanaa, muffinka gratuluję maluszków, życzę Wam aby się zdrowo i szczęśliwie chowały:)

Co do zaparć, to mnie też męczą, ale ostanio działają na mnie śliwki suszone. zalewam wieczorem 3-4 sliwki szklanką wody a rano je zjadam i wypijam tą wodę. Zaczęlo działać po 3, czy 4 dniach ale z dnia na dzień jest coraz lepiej :)

Co do spania to ja też mam ciężkie noce:/ Bolą biodra mimo poduchy między kolanami, jak się przewracam na drugi bok to łapie mnie skurcz i już muszę wstać opróżnić pęcherz. Mam wrażenie, że takie spacery urządzam sobie co godzine :)

My dream ja mam to samo z drętwiejącą ręką, nie codziennie ale często. Nie mam pojęcie od czego to, bo drętwieje ręka na której nie leże :/

Stawy rąk też mnie bolą, ale niestety choruje na stawy i mimo, że choroba w ciąży się wyciszyła, to myślę, że to od tego.

Mikejla trzymam kciuki, żeby zdrówko wróciło do normy :*

Green świetny przepis, jutro biorę się za ciastka :) A od siebie polecam babeczki:

http://www.mniammniam.com/Maslane_muffiny_z_borowkami_amerykanskimi_z_maslana_kruszonka-13193p.html

Pychotka :)

Ana super że już w domku :)

resztę doczytam jutro:) Dobranoc

green, soraya, Nynusia, aanaa lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś obcielam nożem pol paznokcia i ten revanol czy jak tam pomoglo bardzo!

Olaaaaa ! Juz jutro będziesz miała swoja kruszynke <3 trzymamy kciuki odezwij się jak będziesz miała sile :* powodzenia <3

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zamocze w rivanol, najgorsze ze mi paznokcie schodza od góry a nie końcówki tak jakby je się obcinalo. Jeden odrastal mi 2 lata i boję się że ten tak samo bedzie

• paula1 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:

Olunia trzymam kciuki za jutrzejszy dzień, będzie dobrze :) i czekamy na relacje oczywiście, jak będziesz już miała siłę :)
    Ale fajnie, będę czekać na wiadomości od Ciebie :)

Nadrobiłam Was Kochane, ale ciężko odpisywać, bo tyle naskrobałyście, że już nie pamiętam.

Ja byłam rano na ktg, z młodą wszystko ok, ale skurczy nadal nie ma, także czekamy. W piątek kolejne ktg i wizyta :)

Ja też obejrzałam Na wspólnej, M jak miłość :) kończę gotować pomidory, bo jeszcze udało mi się dzisiaj włożyć kilka słoiczków i spać...

Jeszcze trochę i będziemy rano wypatrywać kolejnych maluszków...październikówki zaczną się rozpakowywać :)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika kochana dasz rade. Musisz mieć siłę dla siebie i malutkiej. Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji aby była ona jak najlepsza dla Ciebie :*

Ja mam kota i psa i uwielbiam ich bardzo a najbardziej kocham miłość jaka ich łączy

Ola, Asienka kciuki za Was :* jutro dużo emocji będzie :)

l22nhdgeccid541p.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, trzymamy kciuki, pewnie, ze trzymamy:) Będzie dobrze, oby udało Ci się choć trochę pospać dzisiaj:)
    Asieńka, fajnie, ze bedziesz miała net, kciukasy za Ciebie również:)
    I już się zastanawiam o jakiej sensacji jutro poczytam jak wstane, bo zawsze coś się w nocy dzieje i ja rano dopiero koło 8 z wypiekami na twarzy czytam:)

Green, dzieki za przepis i współczuję strasznie tej biegunki:/

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, trzymam kciuki :)

Nynusia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za rodzące i leżące na patologii - na pewno będzie ok :)

Melduję się po wizycie - Ignaś waży 2439g, szyjka długa, łożysko delikatnie zwapnione, ale mówiła, że to normalne w tym tygodniu ciąży. Pobrała mi wymaz na GBS, ale tylko z pochwy. Jak zapytałam czy nie trzeba też z odbytu to powiedziała, że nie jest to konieczne. Jak czytam na necie, to różnie lekarze pobierają. Jak coś to ją jeszcze poproszę, żeby pobrała, chyba że wyjdzie dodatni.

Odpiszę i nadrobię jutro - padam! Dobrej nocy :)

Lexie, Nynusia, paula1, ZakręconaOna, polkosia, ewwiel, Little Frog, estrella, agaton, zakocona, szczesliwa_mamusia21, annggela, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
‹‹ 2212 2213 2214 2215 2216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ