Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się w spodnie dopinam ale czuję dyskomfort jak siedzę, niby nie usciskają a czuję się niewygodnie. Dlatego po domu latam w dresach
O Kasi też cały czas myślę. Czuję, że będzie dobrze i trzymam kciuki. Pewnie zostawili ją na obserwacji, muszą tak zrobic jesli było krwawienie.
-
Nynusia wrote:Ja miałam początkowo tydzień różnicy ale jak to powiedział mi ostatnio ze dzidzia nadgloniła więc i u Ciebie na pewno tak będzie
Chociaż stwierdził, że wiek ciąży i termin porodu jednoznacznie określi na badaniach prenatalnych
Nynusia, a kiedy będziesz miała te badania prenatalne? To jest konieczne? -
Mersiak i te co mają powyżej 30 lat. U mnie nie ma żadnych wskazań na choroby genetyczne, ale ze względu na wiek lekarz mi zlecił. Dodatkowo tydzień przed wizytą będę miała testy genetyczne robione(papa z hcg). Ja będę miała w 13 tyg.robione
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:53
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Polkosia usg prenatalne to jedno i rzeczywiście jest ono dokładniejsze niż pozostałe, a badania prenatalne to drugie
Ja się tylko zastanawiam bo czytam że test pappa najlepiej zrobić w dzień usg, a ja będę miała tydzień przerwy. No ale skoro tak mi się kazał lekarz zapisać to chyba wie co robi
U mnie koszt badań prenatalnych to 250 zł, ale jak ktoś ma powyżej 35 lat to chyba może zrobić z funduszuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:55
polkosia lubi tę wiadomość
paula1 wrote:ja też mam ciasno spodnie dzinsowe mnie cisną, ale kupilam takie ala legginsy z gumką więc nie będzie mnie nic wkurzać
-
paula1 wrote:Mersiak i te co mają powyżej 30 lat. U mnie nie ma żadnych wskazań na choroby genetyczne, ale ze względu na wiek lekarz mi zlecił. Dodatkowo tydzień przed wizytą będę miała testy genetyczne robione(papa z hcg). Ja będę miała w 13 tyg.robione
Paula, a który Ty jesteś rocznik, jeśli można spytać? Z tego co wiem, badania prenatalne są zalecane u kobiet od 35 roku życia, ewentualnie wcześniej przy podejrzeniu wad u dziecka. Ponoć zawsze niosą jakieś ryzyko. Ja mam 32 lata i nie wydaje mi się, żeby lekarz kazał mi robić te badania. Jeśli tylko bym mogła, wolałabym nie ryzykować.
Z tego co pamiętam z pierwszej ciąży, to od 11 czy 12 tygodnia mierzy się przezierność karkową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 13:06
-
Hej!
Też myślę o Katarzynie, co z nią? Nic nie pisze, mam nadzieję, że wszystko ok.
Ja kolejne badanie USG będę miała coś za miesiąc, dokładnie dowiem się w piątek, bo mam pierwszą wizytę u położnej. I czy tutaj robią badania prenatalne? Hmm, nie mam pojęcia, też pewnie nie. Może Małgorzatko Ty coś wiesz? W spodnie wchodzę ok, ale miałam tam troszkę luzu, poza tym nie przepadam za jeansami, więc mam ciemne, dosyć rozciągliwe. Ciekawe do kiedy będę w nich człapać. Wzięłam dziś stado leków, za cholere mi nie chce przejść to przeziębienie. A do pracy chodzić muszę. Jeszcze chociaż ten tydzień, bo koleżanka w szpitalu, a jesteśmy we dwie.
-
Kasia ja jestem rocznik 83. A te badania prenatalne które ja będę miała są bezpieczne bo je się z krwi robi. Chyba że coś wychodzi z nich to kieruje się na te już mniej bezpieczne.
No nie wiem u mnie zapisał żeby zrobić. A rzeczywiście między 11 a 13 tyg bada się przeziernosc karkowa i to jest to usg prenatalne tez
Muffinka ja też będę miała dopiero wizytę i to usg prenatalne za miesiąc - 26 marca, a bad prenatalne 19.03
Katarzynka daj znać co tam u Wa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 13:13
BATTINKA lubi tę wiadomość
A u mnie mój dr prowadzący zawsze robi badanie prenatalne ok 250 zl kosztują i jak rodzilam córcie mając lat 25 tez miałam te badanie robione oczywiście odpłatnie ale wiem ze kobiety po 35r mogą mieć na NFZ.
Ja bym się zawsze na takie badanie pisała dla spokojności. -
Kasiu, usg i test pappa nie niesie ze sobą żadnego ryzyka bo są to testy nieinwazyjne.
Jeśli będę miała wybór chyba sie nie zdecyduję na badania prenatalne by nie przysparzać sobie stresów. Tylko nie wiem czy przypadkiem przy dwóch poronieniach i braku profilów u mnie i u męża, nie będzie to dla mnie wskazane.