X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia czemu nie spisz? :)

Tez czuje, ze wytrzymam, ale nie dłużej. Od połowy ciazy miałam przeczucie, ze urodzę wcześniej.... i o!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu zostawiłam taki syf, ze aż nie chce myślec. M ma weekend pełen roboty :) na szczęścia moja mama od Wt ma urlop, wiec sie zobowiązała do pomocy, ciuchy do prasowania juz wzięła, ale jeszcze mam ręczniki, kocyki i pieluchy tetrowe do prania....

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka kochana wszystko bedzie dobrze - wytrwasz :) zobaczysz, jeszcze przenosisz :P

Pamietasz, jak Polkosia, ja, czy Fatim panikowalysmy? Ze oby dotrwac do 37 tc? I siedzimy w dwupakach jeszcze :) takze badz dobrej mysli. Lezenie plackiem, to najlepsze wyjscie :) nam pomoglo :)

Ok, ide Was troche nadrobic. Bo mi sie bezsennosc wlacza i spac nie moge i w ogole :/ jestem obolala. Straaaasznie :/

jaroszka, ZakręconaOna, polkosia, maluda lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green no, a widzisz mi leżenie nie pomogło ani leki, ktore mi przepisali do domciu :(
    Muszę dzisiaj sie dowiedzieć co planują. Wczoraj juz podpisywałam wszystkie zgody dot porodu i badań jakie przeprowadza na małym jak sie urodzi....wiec naprawdę przerażona jestem....

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra juz mnie podłączyli do ktg, narazie skurcze od 0 do 5 uffff ;)
    Dzisiaj mnie przeniosą na patologie, w koncu wygodne łóżko, bo to porodowe to masakra!!! :)

Fatim, Blondik, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, to może jednak w końcu leki zadziałały. Trzymam kciuki, aby tak było.

Idę jeszcze spać.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zadziałały, bo w koncu dali mi coś porządnego a nie kur*** czopki scopolan i nospe....moj gin jak sie dowiedział, ze mnie tydzień temu wypuścili i to jeszcze z takimi lekami to sie niezłe wkurzył....

Magnosia, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, spokojnie. Ja co tydzien mam wizyty i badania, a szyjki mi juz nawet co do mm nie mierza - tylko w badaniu ginekologicznym - zeby mnie nie zalamac psychicznie. Dopiero jutro mi pani dr zmierzy na usg, bo wie, ze na tym etapie, to ja juz czekam na porod. Leki biore, leze plackiem, a szyjka i tak coraz krotsza. Ja mysle, ze po prostu te leki pomagaja przeciagnac wszystko w czasie - nie wyeliminuja skurczy, nie wydluza szyjki, ale spowolnia proces.

E takie skurcze od 0 do 5 to zadne skurcze :) super :) oby tak dalej :)

jaroszka lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green u mnie leki proces przyspieszyły, ze tak powiem :p
    Ale cieszę sie, ze u Ciebie ok, ja to nawet do domu nie chce wracać, bo za duzo stresu z tym miałam. Jeszcze ten kręgosłup tak boli, ze ledwo chodziłam....ciekawe jak bedzie dzisiaj.

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana no wiadomo, ze kazda ciaza jest inna,oby teraz bylo juz tylko lepiej :)

Szkoda, ze luteiny Ci nie dali, podobno ona glownie 'uspokaja' skurcze i trzyma szyjka w zamknieciu.

No ale kochana, sterydy podali, skurcze wyciszyli - to najwazniejsze :) juz prawie 35 tyg za Toba,takze dzidzia silna :) a jakby posiedziala jeszcze te dwa tygodnie w brzuszku, to byloby fantastycznie :)

• Fatim Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka głowa do góry dasz radę ;)
    zamierzam rodzić na Madalińskiego choć to tam lekarka z IP chciała mnie wysłać do kliniki chorób zakaźnych, no ale wszędzie znajdzie się jakiś ciołek ;)
    ja wczoraj pół nocy miałam alarmy, przez te obżarstwo córka mnie boksowała całą noc, brzuch piekł, lędźwie też a dzisiaj od rana mam kolki i ból spojenia :)
    wczoraj ani razu nie miałam biegunki, tylko brzuszek trochę bolał ale nic poza tym :D
    wezmę dzisiaj leki profilaktycznie jeszcze, mam nadzieję, że problemy pójdą precz w niepamięć ;P
    a ze swojej walizki już wszystko zeżarłam :D !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 06:59

Little Frog, Nynusia, ZakręconaOna, estrella, dodinka, maluda lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green nie wiem czy pamietasz na luteinę mam uczulenie :p i ta dowcipna i doustną. Natomiast jak ja przez tydzień brałam to tez nie za bardzo pomagała. Mowię Ci no jak nie urok to sraczka! Hehe

Masz racje 35 tydzień trwa zaraz sie kończy, wiec luzik...

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak cieszę sie, ze tu trafiłam. Moj lekarz powiedział mi, ze tak naprawdę dla mnie brał pod uwagę tylko dwa szpitale na karowej i na madalinskiego, bo sa jedyne specjalistyczne.
    Bede musiała odwołać położna z żelaznej, dobrze ze jeszcze sie z nią nie spotkałam :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka madalińskiego to dobry szpital, warunki też mają niezłe więc teraz tylko na siusiu lataj i leż ile wlezie ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim z tym leżeniem bedzie cieżko, bo kręgosłup boli :(
    Podczas zapisu KTG wyszły mi skurcze takie 30/40 bo musiałam sie ruszyć trochę, bo juz nie dałam rady....a jak leżę bez ruchu to ciagle mam tak 3, 5 ;)

Fatim, green, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zobacz ja miałam szyjkę też koło 3,3-3,5cm i skróciła mi się do 0.98cm w 3-4 tygodnie a dzięki leżeniu wytrzymałam 3 tygodnie :) tylko z czystym sumieniem, nie robiłam nic poza potrzebami fizjologicznymi kręgosłup bolał niesamowicie, z nudów zdychałam, ale dałam radę i to przyniosło skutek razem z lekami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 07:14

IviQ lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka musialam przegapic te informacje o uczuleniu. Grunt, ze jestes w dobrych rekach :)
    Ja biore leki od 20 tc, a mam wrazenie, ze dopiero od jakichs dwoch tygodni brzuch mniej twardy :D a tu wychodzi, ze coraz gorzej z szyjka heheh :P

Nie moge doczekac sie jutra ;) zobacze Kornelcie, ciekawe ile wazy :) moze nam pani 3d na chwile wlaczy ;)

jaroszka, IviQ lubią tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka będzie dobrze. :) sterydy podali wiec super. Też mieliśmy podawane a skurcze miałam max 20. Po sterydach dwa dni trzeba odczekać wiec chwile pobędziesz tam pewnie. Będziesz pod stalą kontrolą więc się nie martw :)

jaroszka, maluda lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek szczerze? to wolałabym wcale juz do domu nie wracać :) w domu sie nie da plackiem leżeć, mam koty ktore muszę karmić, wpuszczać i wypuszczać z domu no i z tymi plecami nie dam rady ciagle leżeć....muszę rozchodzić...wiec jakby mnie wypuścili to czuje, ze po tygodniu powtórka z rozrywki by była :)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku, ze tu taka cisza!!! Gdzie reszta???
    Cieszę sie, ze zaczęliście lepiej sypiać no ale z kim ja bede noce zarywać ??? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 07:48

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2306 2307 2308 2309 2310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ