X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj spotkaliśmy kuzynkę męża w sklepie i mówi do mnie żebym się lepiej już spakowała, bo później jak mnie mąż spakuje to... :D no i chyba tak zrobię, postawiłam sobie za cel w tym tygodniu torba ma być spakowana już.

maluda lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dobrze wiedzieć ;) teraz coś z mężem muszę zrobic bo tak to jak głodny piesek za mna karał a gdy mu sie chce to dupa :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj tak jest ze jak sie chce urodzic to nic nie pomaga , a ktos uwaza lezy , no i rodzi z zaskoczenia :D

Kurcze mnie tak wzielo na wspomnienia jak jeszcze "niedawno" pisalysmy o pierwszej wizycie dwoch kreseczkach, mdlosciach, pozniej gdzie te kopniaki?! a teraz juz malenstwa zaraz beda z nami ! <3

polkosia, estrella, linka220 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Chwilę mnie nie było a tu takie wieści! Fatim?? Kurcze, nie pomyślałabym, że już na nią pora!:)
    Gratulacje Fatim i Małgorzatka <3
    Angela dobrze, że się odezwałaś, lipa z tym mężem, ale obyście doszli razem do ładu... ;*
    Wiecie co, ja mam codziennie wrażenie, że "to już", ale niech Kubuś jeszcze siedzi minimum 2 tygodnie...
    Oczywiście nie pamiętam, co miałam napisać jeszcze ;)
    Czekamy na kolejne bobaski, ale nie zapominajcie, że my jesteśmy PAŹDZIERNIKOWE mamy ;)

Miłego dnia!

annggela, Nynusia, soraya, Fatim lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, no tak to jest - ja mialam napinane brzucha juz w 13 tyg i od tego czasu jechałam na duphastonie i asparginie, a teraz skurcze nie chcą przyjść ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Ja juz mylam podloge na kolanach i nic :( pod gorke ogromna wchodzilam dwa razy w ciagu dnia i zero skurczy, wiecej mam jak leze..
    A czy to prawda, ze meskie nasienie rozmiekcza szyjke ?! Tak wczoraj wyczytalam, ktoras cos wie na ten temat ? Moze ktoras ma wizyte i moze sie lekarza zapytac.

Angela, to prawda;) trzeba tylko najlepiej seksić sie na noc, zeby jak najwięcej w nas popracowało ;) nam wczoraj na noc nie wyszło;) ale rzeczywiście czulam jakis czas później lekkie skurcze...które same przeszły ;(

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA...i witam sie dziś z donoszoną ciąża wg OM ;)

stokrotka25, onka, Nynusia, madu, agania, Lexie, dodinka, szczesliwa_mamusia21, estrella, Magnosia, maluda, agaton, annggela, Katarzyna87, soraya, Lucy7, Bąbelek, IviQ lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj no relacja Fatim bezcenna haha:) Szybka akcja, pozazdrościć :)

Nynusia, jacusianka, soraya, Fatim lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Ale już naskrobałyście od rana :) dawno nie miałam tak dobrej nocy, wreszcie nie walczyłam z bezsennością, bólami kręgosłupa, spojenia i pachwin, tylko co godzinę wstawałam do toalety, głowa do poduszki i dalszy sen, pospałam aż do 10.00 :)

Jaroszka cały czas zaciskamy za Ciebie kciuki :)

Katarzyna87 Witaj :) ja niedawno dołączyłam :)

Małgorzatka, Fatim- wielkie gratulacje :)

Lojkalojka ja już z moją mama o porodach nie rozmawiam :) jak jej powiedziałam ostatnio po USG, że Wojtuś bardzo duży to mnie nieźle "pocieszyła", że ciężko będzie mi rodzić. Wkurzyłam się na nią, że mogła by dać trochę wsparcia, a ona na to, że nie będzie mi ściemniać, że będzie lekko... nie sugeruję się jej porodami, bo mnie to 36 godzin rodziła i to po terminie.
    Na razie jakoś poród mnie jeszcze nie przeraża, najbardziej obawiam tylko, że "akcja" zacznie się jak będę z córką sama w domu, a mąż w pracy i nie będzie mógł przyjechać. Wczoraj mój mąż przeanalizował kalendarz na październik i znalazł tylko jeden odpowiedni termin na poród między 10 a 11 października więc mam nadzieję, że Wojtuś posłucha tatusia :)

Odnośnie butów to ja zostałam tylko w japonkach :( strasznie stopy mi puchną- palce i górna część stopy, że nie mogę żadnych butów wcisnąć, ostatnio jeszcze place u rąk zaczęły więc pożegnałam się z obrączką i pierścionkiem na jakiś czas...

Nynusia, lojkalojka, Katarzyna87, soraya, Fatim lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko no tylko pozazdrościć;)

Jacusianka gratuluję :)

jacusianka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka dziewczyny ..
    B9he sie dzisiaj troche mam jakis mniejszy brzuch i miekki tez tak macie?

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wszyscy mówią i potwierdza się dość często , ze chłopców się przenosi a dzoewczynki szybciej pchaja się na świat hehe . Ale to tez właśnie takie gadanie :D Ja się urodziłam w terminie , moja siostra tydzień po była wywoływana: D i o . :)

Co do spermy slyszalam tez właśnie , ze zmiekcza szyjkę ... Ostatnio doktorowa mi powiedziała , ze jak D przyleci to mamy się seksic , jego szef to samo hahaha: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja tez kiedyś z Wami pisałam i teraz Was szpieguję, więc się ujawnię :). Nie pisałam pół ciazy bo mieliśmy remont, ja miałam problemy w pracy. Przez ciąże minął mnie awans i podwyżka, a mąż na razie się nie sprawdza w opiece nad ciężarną :) gratuluje wszystkim mamom :)
    Ja dziś mam wizytę i mam nadzieję, ze gin ustali mi termin cc. Mam skierowanie od psychiatry i rozmawiałam z ordynatorem, ze je bedzie honorował ale stres jest. :)

Lexie, soraya lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Siemka dziewczyny ..
    B9he sie dzisiaj troche mam jakis mniejszy brzuch i miekki tez tak macie?
    Ja mam tak od wczoraj , mój mały się chyba tak poukladal , ze w kręgosłup się wcisnal i chyba tez tam kopie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ewelka :) Podaj swój TP, płeć i imię dziecka, to dopiszę cię do listy.
    Z jakiego powodu będziesz miała cc?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, Malgosia gratki!!

Ja melduje sie po usg: 2700, dzidzia niziutenko. Przeplywy w pepowinie i mozgu prawidlowe. Dobrze by bylo, zebym jeszcze tydzien pochodzila w ciazy.

Jednak jutro ostatni dzien lekow i pani dr mowila, ze moze sie juz wszystko wydarzyc.

maluda, zakocona, Little Frog, Lexie, lojkalojka, dodinka, szczesliwa_mamusia21, estrella, Natka88, annggela, agaton, Nynusia, soraya, miska2503, polkosia, Fatim lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj boli pół dupy. Normalnie nogę za sobą ciągnę... ech :P chyba Mała mi jakiś nerw uciska.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20-10, Stanisław - chłopiec :). Nie wiem czy powinnam Wam to pisać ale już jesteście zahartowane :) Moja mama miała 3 cesarki ( ja jestem z bliźniaków, więc u nas od razu ją otworzyli), natomiast przy dwóch pierwszych ciążach trzymali ją do porodu sn i za późno decydowali o cc. Mój brat urodził się siny z zapadniętą główką i jest upośledzoy. Ja całe życie bałam się porodu i teraz sobie tego nie wyobrażam. Wiem, że czasy są inne monitorują nas i w ogóle ale nie chce mieć wyrzutów sumienia, że mogłam załatwić cc i tego nie zrobiłam

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Ja juz mylam podloge na kolanach i nic :( pod gorke ogromna wchodzilam dwa razy w ciagu dnia i zero skurczy, wiecej mam jak leze..
    A czy to prawda, ze meskie nasienie rozmiekcza szyjke ?! Tak wczoraj wyczytalam, ktoras cos wie na ten temat ? Moze ktoras ma wizyte i moze sie lekarza zapytac.

Coś w tym jest bo mąż wczoraj stwierdził że trzeba pomóc naszemu synowi i powiem Wam że dzisiaj skurcze mam i bóle miesiączkowe tylko czy się rozkręci to nie wiem

annggela, soraya lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja już w domku z naszą małą córeczką. Urodziłam 10 września przez cesarskie cięcie z uwagi na grożąc zamartwice płodu. Podczas rutynowego ktg nagle tętno małej spadło,. Okazało się że zeszła bardzo nisko i naciagla pepowinę. Cesarka koszmarna wszystko czułam tzn. Jakby ktoś porzanie kopał mnie w brzuch i wyrywał mi wnętrzności. Tak się trzęsłam z bólu że nie byłam w stanie przytulic małej. Po operacji koszmaru ciąg dalszy nie chce pamiętać tygodnia po porodzie tego bólu itd. Straciłam tez dużo krwi i nie byłam w stanie przez 4 dni opiekować się mała bo tracilam przytomność.
    Mała jest wcześniakiem (om 34 t 2 d, usg 35 t 6 d) ale dostała 10 pkt była tylko kilka godz w inkubator ze i nie ma żadnych oznak wczesniactwa. Waga 2390 g 49 cm.
    Na wadze zostało 3 kg brzuszek jeszcze jest ale nieduży.
    Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 11:35

szczesliwa_mamusia21, madu, zakocona, agania, maluda, estrella, mała.mi, jacusianka, Katarzyna87, lojkalojka, agaton, Lexie, Nynusia, onka, soraya, nat_alia, ewwiel, miska2503, polkosia, Fatim, Bąbelek, IviQ lubią tę wiadomość

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
‹‹ 2323 2324 2325 2326 2327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ