Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj spotkaliśmy kuzynkę męża w sklepie i mówi do mnie żebym się lepiej już spakowała, bo później jak mnie mąż spakuje to... :D no i chyba tak zrobię, postawiłam sobie za cel w tym tygodniu torba ma być spakowana już.

maluda lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dobrze wiedzieć ;) teraz coś z mężem muszę zrobic bo tak to jak głodny piesek za mna karał a gdy mu sie chce to dupa :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj tak jest ze jak sie chce urodzic to nic nie pomaga , a ktos uwaza lezy , no i rodzi z zaskoczenia :D

Kurcze mnie tak wzielo na wspomnienia jak jeszcze "niedawno" pisalysmy o pierwszej wizycie dwoch kreseczkach, mdlosciach, pozniej gdzie te kopniaki?! a teraz juz malenstwa zaraz beda z nami ! <3

polkosia, nick nieaktualny, linka220 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Chwilę mnie nie było a tu takie wieści! Fatim?? Kurcze, nie pomyślałabym, że już na nią pora!:)
    Gratulacje Fatim i Małgorzatka <3
    Angela dobrze, że się odezwałaś, lipa z tym mężem, ale obyście doszli razem do ładu... ;*
    Wiecie co, ja mam codziennie wrażenie, że "to już", ale niech Kubuś jeszcze siedzi minimum 2 tygodnie...
    Oczywiście nie pamiętam, co miałam napisać jeszcze ;)
    Czekamy na kolejne bobaski, ale nie zapominajcie, że my jesteśmy PAŹDZIERNIKOWE mamy ;)

Miłego dnia!

annggela, Nynusia, soraya, Fatim lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, no tak to jest - ja mialam napinane brzucha juz w 13 tyg i od tego czasu jechałam na duphastonie i asparginie, a teraz skurcze nie chcą przyjść ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Ja juz mylam podloge na kolanach i nic :( pod gorke ogromna wchodzilam dwa razy w ciagu dnia i zero skurczy, wiecej mam jak leze..
    A czy to prawda, ze meskie nasienie rozmiekcza szyjke ?! Tak wczoraj wyczytalam, ktoras cos wie na ten temat ? Moze ktoras ma wizyte i moze sie lekarza zapytac.

Angela, to prawda;) trzeba tylko najlepiej seksić sie na noc, zeby jak najwięcej w nas popracowało ;) nam wczoraj na noc nie wyszło;) ale rzeczywiście czulam jakis czas później lekkie skurcze...które same przeszły ;(

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA...i witam sie dziś z donoszoną ciąża wg OM ;)

stokrotka25, nick nieaktualny, Nynusia, madu, agania, Lexie, dodinka, szczesliwa_mamusia21, nick nieaktualny, Magnosia, maluda, agaton, annggela, Katarzyna87, soraya, Lucy7, Bąbelek, IviQ lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj no relacja Fatim bezcenna haha:) Szybka akcja, pozazdrościć :)

Nynusia, jacusianka, soraya, Fatim lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Ale już naskrobałyście od rana :) dawno nie miałam tak dobrej nocy, wreszcie nie walczyłam z bezsennością, bólami kręgosłupa, spojenia i pachwin, tylko co godzinę wstawałam do toalety, głowa do poduszki i dalszy sen, pospałam aż do 10.00 :)

Jaroszka cały czas zaciskamy za Ciebie kciuki :)

Katarzyna87 Witaj :) ja niedawno dołączyłam :)

Małgorzatka, Fatim- wielkie gratulacje :)

Lojkalojka ja już z moją mama o porodach nie rozmawiam :) jak jej powiedziałam ostatnio po USG, że Wojtuś bardzo duży to mnie nieźle "pocieszyła", że ciężko będzie mi rodzić. Wkurzyłam się na nią, że mogła by dać trochę wsparcia, a ona na to, że nie będzie mi ściemniać, że będzie lekko... nie sugeruję się jej porodami, bo mnie to 36 godzin rodziła i to po terminie.
    Na razie jakoś poród mnie jeszcze nie przeraża, najbardziej obawiam tylko, że "akcja" zacznie się jak będę z córką sama w domu, a mąż w pracy i nie będzie mógł przyjechać. Wczoraj mój mąż przeanalizował kalendarz na październik i znalazł tylko jeden odpowiedni termin na poród między 10 a 11 października więc mam nadzieję, że Wojtuś posłucha tatusia :)

Odnośnie butów to ja zostałam tylko w japonkach :( strasznie stopy mi puchną- palce i górna część stopy, że nie mogę żadnych butów wcisnąć, ostatnio jeszcze place u rąk zaczęły więc pożegnałam się z obrączką i pierścionkiem na jakiś czas...

Nynusia, lojkalojka, Katarzyna87, soraya, Fatim lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko no tylko pozazdrościć;)

Jacusianka gratuluję :)

jacusianka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka dziewczyny ..
    B9he sie dzisiaj troche mam jakis mniejszy brzuch i miekki tez tak macie?

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wszyscy mówią i potwierdza się dość często , ze chłopców się przenosi a dzoewczynki szybciej pchaja się na świat hehe . Ale to tez właśnie takie gadanie :D Ja się urodziłam w terminie , moja siostra tydzień po była wywoływana: D i o . :)

Co do spermy slyszalam tez właśnie , ze zmiekcza szyjkę ... Ostatnio doktorowa mi powiedziała , ze jak D przyleci to mamy się seksic , jego szef to samo hahaha: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja tez kiedyś z Wami pisałam i teraz Was szpieguję, więc się ujawnię :). Nie pisałam pół ciazy bo mieliśmy remont, ja miałam problemy w pracy. Przez ciąże minął mnie awans i podwyżka, a mąż na razie się nie sprawdza w opiece nad ciężarną :) gratuluje wszystkim mamom :)
    Ja dziś mam wizytę i mam nadzieję, ze gin ustali mi termin cc. Mam skierowanie od psychiatry i rozmawiałam z ordynatorem, ze je bedzie honorował ale stres jest. :)

Lexie, soraya lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Siemka dziewczyny ..
    B9he sie dzisiaj troche mam jakis mniejszy brzuch i miekki tez tak macie?
    Ja mam tak od wczoraj , mój mały się chyba tak poukladal , ze w kręgosłup się wcisnal i chyba tez tam kopie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ewelka :) Podaj swój TP, płeć i imię dziecka, to dopiszę cię do listy.
    Z jakiego powodu będziesz miała cc?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, Malgosia gratki!!

Ja melduje sie po usg: 2700, dzidzia niziutenko. Przeplywy w pepowinie i mozgu prawidlowe. Dobrze by bylo, zebym jeszcze tydzien pochodzila w ciazy.

Jednak jutro ostatni dzien lekow i pani dr mowila, ze moze sie juz wszystko wydarzyc.

maluda, zakocona, Little Frog, Lexie, lojkalojka, dodinka, szczesliwa_mamusia21, nick nieaktualny, Natka88, annggela, agaton, Nynusia, soraya, miska2503, polkosia, Fatim lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj boli pół dupy. Normalnie nogę za sobą ciągnę... ech :P chyba Mała mi jakiś nerw uciska.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20-10, Stanisław - chłopiec :). Nie wiem czy powinnam Wam to pisać ale już jesteście zahartowane :) Moja mama miała 3 cesarki ( ja jestem z bliźniaków, więc u nas od razu ją otworzyli), natomiast przy dwóch pierwszych ciążach trzymali ją do porodu sn i za późno decydowali o cc. Mój brat urodził się siny z zapadniętą główką i jest upośledzoy. Ja całe życie bałam się porodu i teraz sobie tego nie wyobrażam. Wiem, że czasy są inne monitorują nas i w ogóle ale nie chce mieć wyrzutów sumienia, że mogłam załatwić cc i tego nie zrobiłam

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Ja juz mylam podloge na kolanach i nic :( pod gorke ogromna wchodzilam dwa razy w ciagu dnia i zero skurczy, wiecej mam jak leze..
    A czy to prawda, ze meskie nasienie rozmiekcza szyjke ?! Tak wczoraj wyczytalam, ktoras cos wie na ten temat ? Moze ktoras ma wizyte i moze sie lekarza zapytac.

Coś w tym jest bo mąż wczoraj stwierdził że trzeba pomóc naszemu synowi i powiem Wam że dzisiaj skurcze mam i bóle miesiączkowe tylko czy się rozkręci to nie wiem

annggela, soraya lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja już w domku z naszą małą córeczką. Urodziłam 10 września przez cesarskie cięcie z uwagi na grożąc zamartwice płodu. Podczas rutynowego ktg nagle tętno małej spadło,. Okazało się że zeszła bardzo nisko i naciagla pepowinę. Cesarka koszmarna wszystko czułam tzn. Jakby ktoś porzanie kopał mnie w brzuch i wyrywał mi wnętrzności. Tak się trzęsłam z bólu że nie byłam w stanie przytulic małej. Po operacji koszmaru ciąg dalszy nie chce pamiętać tygodnia po porodzie tego bólu itd. Straciłam tez dużo krwi i nie byłam w stanie przez 4 dni opiekować się mała bo tracilam przytomność.
    Mała jest wcześniakiem (om 34 t 2 d, usg 35 t 6 d) ale dostała 10 pkt była tylko kilka godz w inkubator ze i nie ma żadnych oznak wczesniactwa. Waga 2390 g 49 cm.
    Na wadze zostało 3 kg brzuszek jeszcze jest ale nieduży.
    Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 11:35

szczesliwa_mamusia21, madu, zakocona, agania, maluda, nick nieaktualny, mała.mi, jacusianka, Katarzyna87, lojkalojka, agaton, Lexie, Nynusia, nick nieaktualny, soraya, nat_alia, ewwiel, miska2503, polkosia, Fatim, Bąbelek, IviQ lubią tę wiadomość

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
‹‹ 2323 2324 2325 2326 2327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ