WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie przynajmniej 2wa szpitale ja w Gdyni mam jeden - oddział podróżniczo ginekologiczny w remoncie - robią oddział po udziale i są mniejsze niż były.
    Jak mi powiedzą że nie ma miejsca to zostaje mi Gdańsk - tam bym nie chciała lub Wejherowo - troszkę daleko :)
    Najwyżej urodzę w karetce :P

Zakocona - najlepszego i szybkiego, w porę porodu :)

• dodinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    No nie strasz mnie nawet :P
    Moze teraz odsylaja, bo Jaczewskiego zamkniete ma oddzialy. Bo jak gadalam z moja ginka, to mowila, ze nie ma az takiego oblezenia. Kurcze :/

Zakocona wszystkiego dobrego :* :*

A to ja nie wiem z tymi liscmi. Moze sposob przygotowania wplywa na to?

Nie straszę mówię jak było przed tą akcją z biegunkami i dlatego ja zdecydowałam się rodzić u siebie w szpitalu

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale może coś się zmieni nie mówię że nie mi lekarz otwarcie powiedział że różnie może być

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Dziękuję :)!

Nat_alia, green pisała, że jej położna mówiła, że herbata jest bardziej poczopedna. Więc jesteś 3. która tę teorię widać obala ;)
    No właśnie i chyba ma rację poniewsz jak ja wypiłam przed spaniem to częściej chodzilam a wczoraj jej nie wypilam i bylam tylko rsz siku i to juz nad ranem ;)

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Zakocona stówka dla Ciebie :* coś czuje, ze Tadek bedzie świętował urodzinki w tym samym tygodniu co mamusia :)
    Zakrecona pewnie, ze skurcze skracają szyjke, to samo było ze mną teraz....no i na SR mówiły położne! Moze polez troszkę, bo Ty ciagle latasz....

Green czop slizowy rzeczywiście moze miec rożne zabarwienie.

Wczoraj sie zastanawialyscue jak skurcze liczyć, a wiec zapiski ze SR mam:
    Skurcze regularne ( liczone od 1 skurczu na 10 minut trwają od 60 s wzwyż)
    Przy skurczach do 1/6 mozna siedzieć w domu do 2h i mozna jesc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 08:39

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka, no to mi pani dr tez mowila, ze roznie moze byc. Ze zdarza sie, ze odsylaja dziewczyny do innych szpitali. Tylko nie wyobrazam sobie jechania w korkach, bo lublin oczywiscie zapchany zawsze.
    Mozna sie domagac karetki w takim przypadku? Ze sie rodzi, jest 15 - godziny szczytu, miasto stoi, a oni nie przyjmuja? :/

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu w nocy cierpiałam na kręgosłup....3 godziny łaziłam, siedziałam po turecku, maz mnie masował....aż w koncu o 3 sie położyłam i zasnęłam, ale to jest takie uciążliwe....straszny bol :(

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    No właśnie i chyba ma rację poniewsz jak ja wypiłam przed spaniem to częściej chodzilam a wczoraj jej nie wypilam i bylam tylko rsz siku i to juz nad ranem ;)
    Jak zdaze ja zaczac pic, to powiem jak dziala na mnie. Ale mysle, ze chyba polozna nie chciala mnie ani oszukac, ani nic.. po prostu powiedziala, ze bede po tym czesciej siusiac. Moze na kazdego dziala to inaczej, nie wiem :)

No i po co mialaby sciemniac w sprawie picia herbaty??? :p

nat_alia lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam!!!! Angela i wszystko sama zrobilas? Uwielbiam ciasto bananowe....;)

nat_alia, ZakręconaOna, annggela lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny pisze z telefonu i mogę być błędy jak juz zauważyłam

green lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Dodinka, no to mi pani dr tez mowila, ze roznie moze byc. Ze zdarza sie, ze odsylaja dziewczyny do innych szpitali. Tylko nie wyobrazam sobie jechania w korkach, bo lublin oczywiscie zapchany zawsze.
    Mozna sie domagac karetki w takim przypadku? Ze sie rodzi, jest 15 - godziny szczytu, miasto stoi, a oni nie przyjmuja? :/

Podobno karetką przewożą

green lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Zakocona,wszystkiego najlepszego i wiadomo cudownego porodu i zdrowka dla Ciebie i Tadzia i kociaków;)
    Jaroszka,dobrze,ze mąż masowal,ale przerąbane z tymi plecami...
    IviQ daj znac jak będzie po ktg dzisiejszym.
    Green to jest jak z wieloma rzeczami,co lekarz/polozna to opinie,nikt na pewno Cie nie chce oszukać:) ja np pije liście malin od 4 mca ciąży, bo tak czytałam,ze najlepiej,a niektórzy zalecają dopiero od 35 tc:)

green lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green kochanie każda babeczka ma swoje teorie , najlepiej żebyśmy same próbowały na sobie hehe. :)

Jaroszka a no właśnie , ciekawa jestem jak tam moja szyjka ! :D
    No leże i latam i leże , różnie ale Ja nie umiem na dupie siedzieć serio: o: (
    Chyba mnie zgaga pokochala , cały dzień wczoraj była i znów się przyszła przywitac

green lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie zaczynajcie od rana o jedzeniu, bo zrobię nalot! :D

Ja dziś jestem jak zombie. Po 2 kompletnie spać nie mogłam, a reszta to tryb czuwania. Przy każdym przekrecaniu się męża i przy każdym jego glosniejszym oddechu miałam oczy jak 5 zł. Poza tym probowalysmy z mała znaleźć kompromis. Niestety ona chyba nie uznaje żadnych kompromisów, bo praktycznie żadna pozycja jej nie odpowiadała i dość mocno protestowała. Teraz cwaniaczek śpi. Ja jestem nie do życia, aa do zrobienia tyle, że chyba do wieczora się nie wyrobie.

• soraya Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka ale podobno z Lubartowa też odsyłaja, tam nie ma jakiegoś remontu?

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to gdzie my bedziemy rodzic, skoro wszedzie odsylaja? :D

• dodinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Dodinka ale podobno z Lubartowa też odsyłaja, tam nie ma jakiegoś remontu?

Jest remont traktu porodowego ale porody są normalnie na porodówce są dwie sale przystosowane do porodów naturalnych

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cesarki robią na trakcie chirurgicznym

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona wszystkeigo co najlepsze!:):*

Jaroszka, bidula jestes z tymi plecami, ale juz niedługo :)

Green to czop z całą pewnością.

Frog ja to bym sie na Twoim miejscu najpierw wyspała a potem dopiero cos robiła. Koniec końców szybciej się wyrobisz jak będziesz wypoczeta choć trochę niż ledwo zywa.

U mnie dzis w noc spokojna. ale wczoraj na wieczór oglądałam film o głuchym DJu i w nocy śniło mi sie że ogłuchłam wiec jak sie obudziłam to miałam godziną przerwę w spaniu zanim sie otrzasnęłam.

o 16 mam wizytę czyt. mierzenie szyjki, mogłaby juz się coś skrócić, a że dwa tygodnie temu była miekka z rozwarciem to w sumie licze na dobre wiesci ;) Ale jak będzie zobaczymy.

Co do lekarzy i ich opini w sprawach różnych, to ja nawet swojej juz nie pytam co moge a co nie, bo ona mi zawsze mówi , ze albo nie moge, albo że nie działa. Moja gin jest antylekowa i antyziołowa i w ogóle anty wszytsko. a herbatkę jak bym piła to z czystego lenistwa przygotowywałabym pewnie tak jak napisane na opakowaniu ;]

U Was tez taka lóżkowa pogoda?

jaroszka, nat_alia, Little Frog, green lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co gdzies, ktos pisal ostatnio, to wlasnie z Lublina do Belzyc i Lubartowa odsylaja rodzace. Wiec Dodinka tez zeby u Was sie nie 'zapchalo' na porodowce:/

‹‹ 2404 2405 2406 2407 2408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ