WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona wszystkiego dobrego i szybkiego porodu, może jeszcze się uda mieć urodzinki w tym samym dniu z Tadziem :)

Jak tak piszecie o tych szpitalach w Anglii to normalnie włos się jeży na głowie!
    Zakręcona nie dziwię się, że tu przyjechałaś rodzić :)

Jaroszka dobry ten drugi link, co wstawiłaś, teraz tylko trzeba sobie zapamiętać co odpowiedzieć :)

Agaton u mnie pogoda super, słoneczko świeci, i co z tego jak ja już z domu wyjść nie mogę, bo jak wracam to mam wrażenie że urodzę zaraz (a jednak jeszcze nie chcę) ;)
    Szyjka mnie boli, kłuje, ciągnie, i czuję, że gdyby nie pessar to już bym urodziła.
    Chodzę dosłownie z zaciśniętymi nogami jakbym się bała, że mi wypadnie to dziecko ;)

A ja nie mam zmywarki i wiecie jak pięknie wszystko schodzi?? :P

Little Frog, jaroszka, madu, Nynusia lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam skrobaczkę w takim razie :) dzięki dziewczyny!!

aaa09, a ciebie nie kojarzę :) chcesz dołączyć do naszej listy?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona jaka super niespodzianka w szafie :D uroczy prezent :)
    ja również uzywam finishu i nie domywa jedynie jak źle włoże coś do zmywary :) czyli moje ułomstwo :D

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szpitali w Anglii to ja myślę, ze bez przesady, na moim osiedlu jest kilka babek co rodziły nie dawno i tylko jedna narzekała... w PL tez narzekają i w innych krajach. Na to trzeba wziąć poprawkę, że jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził a Polacy to mistrzowie w narzekaniu i szukaniu dziury w całym ;)

polkosia, annggela, BATTINKA, lojkalojka lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to wnerwia płyta gazowa szklana, kuźwa zawsze jakieś smugi, no doczyścić się nie da za cholerę :) jak nie zmywarka, to płyta gazowa, a ostatnio z kolei z pralki mi waliło, ale to wyprałam w 90stopniach i przeszło... ech

polkosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Mnie za to wnerwia płyta gazowa szklana, kuźwa zawsze jakieś smugi, no doczyścić się nie da za cholerę :) jak nie zmywarka, to płyta gazowa, a ostatnio z kolei z pralki mi waliło, ale to wyprałam w 90stopniach i przeszło... ech
    agania tez mam szklaną i faktycznie co dziennie trzeba ja umyc bo inaczej jakies kropy

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma ze szpitalami to bardziej chyba chodzi o standardy opieki typu wypuszczanie po 10 h od porodu czy tak jak dziewczyny pisały odsyłanie ze skurczami co 7 min bo za wczesnie... kuzynki kolezanke wypisali dzien po cesarce... bez przesady. A co do warunkow to pewnie sa lepsze, ale no to sie jedno z drugim wiaze.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kuchenkę gazowa i zero problemów z jakims brudem:) lubię na ogniu gotowac:)
    A tabletek używam tez ludwika,kiedys finisha,ale są drogie,a ludwik daje rade tak samo i polowe tańszy:)

jaroszka, madu, agania, stokrotka25, annggela lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja uważam, że super sprawa z szybkimi wypisami. po cholerę siedzieć w szpitalu, jak wszystko jest ok?

ja indukcyjną też muszę codziennie czyścić, jak się gotuje codziennie. Ale przynajmniej paluchów tak nie widać, jak np na ceramicznej..
    i tak najgorsze są gazowe z palnikami. jezu ile tam czyszczenia :/! nigdy więcej!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co jest złego w wypuszczeniu po 10h? a o odsyłaniu ze skurczami co 7 min pierwsze słyszę, owszem idzie się już z rozwiniętą akcją do szpitala ale w PL jest to samo, a jeśli coś nas niepokoi to kontakt z położną jest 24/h

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny muszę pochwalić się pokoikiem i sypialnią dla naszego syna :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fa5962f1f51.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9bcbad7e55e.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9711ce9d8086.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/07f595613d13.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2267e6748e8.jpg

zakocona, WiedźmaMaKota, agaton, madu, Little Frog, jaroszka, agania, green, linka220, stokrotka25, IviQ, estrella, maluda, lojkalojka, Lexie, soraya, annggela, Mikejla, Nynusia, paula1, miska2503 lubią tę wiadomość

• aaaa09 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    zamówiłam skrobaczkę w takim razie :) dzięki dziewczyny!!

aaa09, a ciebie nie kojarzę :) chcesz dołączyć do naszej listy?

a tak sobie Was podczytuję, bo miło się czyta, ale się nie udzielam za bardzo :)

16ud3e3k6t1o59cs.png
    pregnant-1420610400z5z1422770400z0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) wiem że nie pisze na forum ale was czytam od początku:) pisałyście ostatnio o skurczach, a mnie od paru dni tak pobolewa brzuch w dole i towarzyszy temu taki bol jakby mnie skrecało;p i jakby parcie na stolec ale nie zawsze musze do toalety, trwa to chwile i przechodzi, i tak jak czytalam rano formum to stwierdziła, że moze to skurcze. czuje sie strasznie głupia z tym wszystkim... heh.... termin mam na 9 pażdxiernika ale juz wczesniej mała pchała sie na świat i musiałam 3 tygodnie leżec, lekarka mówiła że raczej nie dotrzymam do terminu. czy uwazacie, że to skurcze? od rana dzisija miałam dwa...

• zakocona Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa09, to zapraszamy do udzielania się i dołączenia do listy :)

Tuśka, możliwe. Ja i polkosia przepowiadające jednak mamy na razie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 11:25

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka wrote:
    hej dziewczyny:) wiem że nie pisze na forum ale was czytam od początku:) pisałyście ostatnio o skurczach, a mnie od paru dni tak pobolewa brzuch w dole i towarzyszy temu taki bol jakby mnie skrecało;p i jakby parcie na stolec ale nie zawsze musze do toalety, trwa to chwile i przechodzi, i tak jak czytalam rano formum to stwierdziła, że moze to skurcze. czuje sie strasznie głupia z tym wszystkim... heh.... termin mam na 9 pażdxiernika ale juz wczesniej mała pchała sie na świat i musiałam 3 tygodnie leżec, lekarka mówiła że raczej nie dotrzymam do terminu. czy uwazacie, że to skurcze? od rana dzisija miałam dwa...
    Ja tak odczuwam skurcze Braxtona :)

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    A ja mam kuchenkę gazowa i zero problemów z jakims brudem:) lubię na ogniu gotowac:)
    A tabletek używam tez ludwika,kiedys finisha,ale są drogie,a ludwik daje rade tak samo i polowe tańszy:)

Ja dokładnie tak samo!!!! Na ogniu przyjemniej sie gotuje i wszystko czyste :)
    Tez sie chyba na tego Ludwika przerzucę skoro zachwalasz, bo rzeczywiście finish drogi....

agaton, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dzisiaj wizyte u lekarza więc sie dowiem co i jak:) my wczoraj składaliśmy łóżeczko, na razie mała będzie spała w naszej sypialni a później przeniesiemy ją do jej pokoju:) mój mąż wczoraj wrócił z pracy i mówi do mnie tak: nie moge się doczekać kiedy córeczka będzie już z nami, kiedy wezmę ja na ręce:) wzruszyłam się bardzo:)

agaton lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    a ja uważam, że super sprawa z szybkimi wypisami. po cholerę siedzieć w szpitalu, jak wszystko jest ok?

ja indukcyjną też muszę codziennie czyścić, jak się gotuje codziennie. Ale przynajmniej paluchów tak nie widać, jak np na ceramicznej..
    i tak najgorsze są gazowe z palnikami. jezu ile tam czyszczenia :/! nigdy więcej!

A ja nie narzekam mam gazowa z palnikami od zawsze i zero problemów.
    No co kto lubi ;)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki magdallenee:)

magdallenee lubi tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez ci jaroszka polecam Ludwika;) I tez mam kuchenke gazowa i na gazie najbardziej lubię gotowac indukcji nie ogrniam ;p a palniki co jakis czas do zmywarki i błyszczą;)

tuśka mój maz tez juz sie nie może doczekac, a te Twoje bole to moga być przepowiadcze, tym bardziej że termin juz blisko :)

agaton, jaroszka lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 2408 2409 2410 2411 2412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ