X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka ja robię plan porodu, choć wydaje mi sie bezsensowny to podobno lepiej traktują takie kobiety więc zrobię

szczesliwa no mam nadzieje że zarówno Twój ból jak i męża..

bąbelek ja tez mam coraz bardziej bolesne twardnienia..wczoraj az mnie caly brzuch bolał po tych twardnieniach

wow nynusia gratki:)

mi tam cyce nie urosły. tylko troszke na poczatku ale nawet nie o rozmiar..

oj moklejka moze lec do lekarza

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na domiar Złego D wstał i poszedł do łazienki. Siedzi z 10minut dobre juz...na samą myśl mi niedobrze, bo jak będę musiała polecieć to chyba się poplacze.

Do lekarza od razu lecieć? Nie wiem sama może coś zjadłam cholera no jadłam frytki i mięso smażone wczoraj :(

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Moze cisza przed burzą?
    Nynusia, jak możesz to skorzystaj z pilki, a jak nie to moze kucanie pomoże? Żeby nacisk zwiększyć na szyjkę?
    Noo piłki nie ma bo leze na patologii ciąży a zobaczę co mi na obchodzie powiedza

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Asienka, czy miałaś naciete krocze?

Nynusia, ja bym na twoim miejscu się ruszała, kucala, cokolwiek, żeby pomóc naturalnie zanim zaczną oni interweniować.

Mój plan porodu już jest w mojej dokumentacji w szpitalu :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia Ja tez bym chciała malucha dostać odrazu wyciągniętego ze mnie na brzuch czy klatkę , wiem o którym odcinku mówi cie , faktycznie ta Baba była lekko ograniczona. !

Lojka mnie się wydaje , ze nie Ciebie czekać powinien wydatek a rodzicow tej malej ... :-/ w końcu ich dziecko zepsulo ! Chcący nie chcący wiadomo , ze rodzice za zniste dziecka płacą .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 10:32

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszoa ja staram sie brać lek na tarczyce te pół godz przed jedzeniem, czasem więcej. Mam przy łożku i jak sie przebudze w miarę wcześnie to sobie łykam a pózniej jak już wstanę to mogę jeść :). Właśnie zjadłam kanapki z nutella i dupa rośnie :).

Koleżanka mówiła ze te plany porodu to pic na wodę i nikt tego nie czyta ale moze to kwestia szpitala. Z reszta te pkt "proszę o nie nacinanie chyba ze bedzie taka potrzeba" dają duże pole do popisu, bo skąd mamy wiedzieć, ze to było niezbędne czy położna nacina bo lubi?

IviQ, stokrotka25 lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png

Wysłany: 27 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka tez myśle, ze rodzice powinni oddać za zniszczenia.

U nas np nie ma takiego czegoś, ze oddają umyte dziecko bo u nas w szpitalu sie nie myje dzieci. Dopiero w domu sobie rodzice je myją :) także moj bedzie miał 3 dni brudaska na początku :)

polkosia lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona nie wiem czy Asieńka odpisze, wiec ja napisze, ze nie miala i nie pękła :)

zakocona lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie Ewelka,tez nie chce żeby mnie nacinali,ale jednak chciałabym trafić na położna,ktora to zrobi tylko w razie konieczności. Ja się i tak nie znam. Niektorym sie to dobrze goi,wiec tez nie będę jakos strasznie cisnąć,żeby tego nie robili.

Zakocona,Asienka nie miała nacięcia. Juz wczesniej pisala,to jej trzeci poród i przy żadnym nie byla. Asia,jak cos przekrecilam,to mnie popraw:)

Dzieki Dziewczyny za te info i skurczach,mize lepiej ze ja ich nie mam,przyjdą jak będą miały przyjść,a póki co przynajmniej nic nie boli:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 10:48

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :)!

Ja bym chciała wiedzieć jeszcze jak to było u Fatim i Malgorzatki, bo nie mam żadnych info.
    Czy muffinka miała nacięcie i fresh?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 27 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciach ciach :D

aanaa lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi znajomi nie myli dzidziusia przez tydzień,mówią,ze super sie maź wchlonela i dziecko pachnie cudownie noworodkiem i jest czysciutkie i mięciutkie:) oprócz tego maja ciuszki prane w zwykłym proszku i nic malej nie podrażnia,wiec moze jest w tym cos prawdy,ze ta maź dobrze wpływa na kondycje skory:)

polkosia, Bąbelek lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona właśnie staram się ruszać zrobiłam 2 rundki po schodach zaraz idę pod prysznic ogole się to też będę mieć gimnastyke

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia,kolezanka mi tez o kucaniu mowila:) POWODZENIA, działaj!!:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla narazie moze gorzka herbata i suchary. Ajak nie ustapia wymioty to koniecznie do lekarza.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png

Wysłany: 27 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton no właśnie słyszałam ze to zdrowe dla skory, dlatego wszystko gra :) ja na początek kupiłam proszki do prania dla dzieci, a raczej moja mama kupiła, bo ja chciałam prac w zwykłych sensitive. No ale na pierwsze dni bedzie delikatniejszy. Ogólnie jestem za tym zeby nie ograniczać dostępu alergenów do dziecka, chyba ze sie uczuli. Bo jeżeli od małego bedzie trzymane pod kloszem to pózniej na pewni zareaguje alergia. Oczywiście nie mowię zeby rak nie myć :) ale np mleka z apteki, emolienty nawet jak nie ma łuszczycy i takie tam, dla mnie to przesada.

agaton lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka oczywiście że powinni zapłacić załóżko no chyba że nie chciałaś bo my też po wizytrach mamy straty ale zawszemówimy że spoko nic się nie stało i tak mamy świerzo po reoncie woskna ścianie i to nie mało i od roku zbite lustro w łazience o rozdartej kanapie i zbitej szybie w drzwiach nie wspomnę, ale jakos od znajomych cięzko wziąć. Zresztą ostatnio mój też rozwalił krzesło u kolegi i ten tez nie pozwolił za nie zapłacić ale się poczuwaliśmy oczywiście. Zresztą po to jest OC w życiu prywatnym:D

co do proszku to jednak jestem zdania że zwykłymi nie bardzo. jesstem chemikiem i nie zawsze wszystko uczula ale to jednak drażliwa chemia i nie powinna trafić na taką delikatną młodą skórę. ale oczywiście każdy ma swoje zdanie. Myślę że jak kilka rzeczy bedzie zwykłym proszkiem wyprane ale dobrym a nie najtańszym to bedzie ok ale większość a zwłaszcza te bezpośrenie na skórę raczej dziecięcym albo chociaz w płynie dziecięcym wypłukane

EwelKa wielka, ZakręconaOna, Magnosia, jaroszka lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Super :)!

Ja bym chciała wiedzieć jeszcze jak to było u Fatim i Malgorzatki, bo nie mam żadnych info.
    Czy muffinka miała nacięcie i fresh?

Fatim nie pękła, ale założyli jej jakieś szwy wewnątrz, bo była poobcierana.

zakocona lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos proszków - kilka poplamionych ubranek musiałam potraktować Vanishem. Czy prać je 2x?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 27 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokłosia ja bym chyba przeprala po vanishu. Widziałam ostatnio odplamiacz z loveli w sklepie. Ciekawe czy skuteczny?

f2w3skjoiqbhdjm7.png
‹‹ 2440 2441 2442 2443 2444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ