Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tam nie wiem co to nawał siary
Co jakiś czas tylko widzę zaschnięte kanaliki na żółto i tyle. Ale sutki bolą dosyć mocno przy dotknięciu.
Jaroszka zmaleć to na pewno nie zmalały hehe. Poczekaj chwilkę to jeszcze ponarzekasz że masz za duże
Ja mam w planach śniadaniowych właśnie parówki drobiowetylko pieczywa brak.. pan piekarz jeszcze śpi
Idę chyba sobie kawke strzelić z mlekiem bananowym
-
Bąbelek wrote:Zakręcona my wczoraj też chińskie mieliśmy
i takie duże porcje że zostało na dzisiaj tylko ryż ugotować trzeba
Jaroszka dokładnie , jeszcze zdarzysz ponarzekać hehehe -
Zakręcona tak?! No to ja sie kur... mecze, a to mozna kiedy sie chce....ehh no dobra to dzieki za info od jutra juz nie bede tego tak pilnować
Bąbelek serio malusie sa te moje cycusie...no, ale oby sie napełniła wtedy kiedy bedzie konieczność
Mleko bananowe?! Dawaj! Ja mam na dzisiaj szpinak, banana, cytrynę i jogurt naturalny to zblenderowania i bede pilaBąbelek lubi tę wiadomość
-
A Ja mam banany zwykle po prostu:)
Dajcie tez mleczko takie bananowe ale nie jakieś mega słodkie proszębo mój D czasem jak zrobi lub kupi to takie słodkie wychodzi mimo ze nie dodaje cukru nic ... A kupne to juz wgle kilo cukru tam jest chyba
Jaroszka no generalnie powinno się brać pol h przed posiłkiem ale no mowie byłam u lekarza , tarczyca piękna i mowilam , ze biorę raz wieczorem , raz rano nigdy na czczo w ciąży bo odrazu mnie cofalo a on ze ważne ze tarczyca ładnie pracuje wiec mogę tak brać jak mi pasuje: )
Jak jest ok nie musisz tak pilnowac brania z rana . -
Czesc !
Wybaczcie dziewczyny , ale nie jestem w stanie Odpiaca na kazdy post od wczoraj . Ale przeczytalam wszystko od deski do deski
Widzialam , ze przewijaly sie tematy :boli , skurczy , mezow , slodkosci , czyli wszystkiego po trochu
Cos sie uspokoilo w ten weekend z narodzinami ,ale pewnie w poniedzialek sie wszystko rozkreci
U nas wczoraj byla rodzinkai . Bylo bardzo milo , bo bylyurodziny szwagra i byl przyszny tort . Wlasnie zjadlam kawalek na sniadanie
Ale sa i stratyIch corka rozwalila lozko mojej i czeka mnie kolejny wydatek .
Co do siary to u mnie leci tylko jak nacisne i cycki mam niezbyt duze.Mam nadzieje , ze laktacja sie rozkreci po porodzie .
A wecie ostatnio ogladalam porody na ipla i tam jedna kobietka wypelnila plan porodu i min. napisala , ze po porodzie chce , zeby zabrali jej corke i najpierw umyli i ubrali ipotem dali jej do przytulenia . I co ? Zmienila sie zmiana i przyszla inna polozna i caly plan porodu diabli wzieli .
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
jaroszka wrote:Nynusia no proszę, juz 40 tydzień....kiedy to zleciało nie?
To Ty nadam w szpitalu ?
Także trzymajcie kciuki żeby Lenka zechciala szybko wyjśćjaroszka, paula1 lubią tę wiadomość
-
Lojka, niby tak, oglądałam ten oddcinek, ale wiesz co... Dla mnie to trochę ta matka niepoważna. Dziecko chce czyste dostać, kiedy wiadomo, że skóra do skóry to najlepsze po narodzinach. W ogóle odniosłam wrażenie, że ona jakaś ograniczona była.
jaroszka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Tez jestem tego zdani , ze to z matka bylo cos nie tak .
Chodzilo mi bardziej o fakt :czy te plany porodow to ktos czyta jak sie zmiana zmienia ?
Ja nie mam tego problemu, bo u mnie tego nie ma i ja ide na zywiol
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
No, a poza tym wiele się też mówi, żeby tak od razu nie kąpać, dać dziecku pobyć w tej swojej naturalnej "mazi" itd. No, ale to jej sprawa w sumie. Ja na pewno chcę dostać od razu małą na brzuszek, jak tylko uda mi się SN urodzić i wszystko będzie OKKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
To chyba zależy, bo w niektórych odcinkach pokazują fragmenty, że położne przekazują info z planu porodu.
Tak, zdecydowanie. Totalna cisza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 08:42
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jaroszka ja biorę euthyrox i na ulotce jest napisane ze ma być brany na czczo. Dodatkowo dwóch niezależnych lekarzy mi na to zwracało uwagę, więc wstajac koło 6-7 na siusiu biorę i spokój później. Leki na tarczycę popijamy niewielką ilością wody.
Plan porodu to tylko plan, wiadomo że położne nie będą się go trzymać w 100%, ale mam nadzieję że zerkną jaką ja mam wizję
Plan porodu można ściągnąć z rodzicpoludzku.pl i na stronie szpitala ujastek (z Naszego programu Moje 600g szczęścia).
Na necie tego dużo. Moja położna prosiła tylko żeby nie przesadzać z zaznaczaniem, bo czasami coś się może wykluczać
Bolesne skurcze przeszły. Czasami tylko brzuch twadnieje...jutro pełnia, ciekawe ile maluchów się pojawi -
Witam sie z rana.
Niestety nie mam jak ogarnac wszystkich wpisow wiec wybqczcie.
Za wszystkie prawie rodzace, oraz te, ktore chca jeszcze jak najdluzej poczekac zaciskam mocno kciuki.
My jak jyz pisalam w domku. Maly sporo spi, czasem musze go wybudzac na karmienie. Mam problem z karmieniem z jednej piersi, ale nie poddajemy sie. Ogolnie uczymy sie siebie caly czas. Wczoraj niestety wyladowalam na pogotowiu, a to za sprawa okropnego zapalenia pecherza. Plakalam z bolu jak dziecko, pierwszy raz cos takiego mi sie przytrafilo. Niestety nic przy karmieniu brac nie mozna wiec pozostal tylko antybiotyk. Najbezpieczniejszy jaki jest na rynku, ale wiadomo ze i tak sie martwie o malucha, ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Trzymajcie kciuki.
Buziaki dla WasKatarzyna87, Magnosia, annggela, Bąbelek, maluda, jaroszka, nat_alia lubią tę wiadomość
-
Hejo
ale sie rozpisalyscie !
Ja wslasnie skonczylam jesc sniadanko w lozeczkupije kawke i dalej bede prykac pod kolderka w koncu nudna niedziela
Budzilam sie co chwile ale to ńormamalego czasem poczulam i wg przytylam od wczoraj 1 kg !!! A bylam na dwoch spacerkach, duzo wody wypilam, zjadlam jablka i o co chodzi ???!
-
Bawią mnie rady moich koleżanek (dzisciatych).
Oto jedna z nich:
"Wysypiaj się teraz, bo jak się dziecko urodzi to już nie będzie spanka"
Tak jakby zapomniały, że pod koniec ciąży nie da się zasnąć o 22 i wstać o 10 :pIviQ, agania, polkosia, stokrotka25, maluda lubią tę wiadomość