X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wiem co to nawał siary :D Co jakiś czas tylko widzę zaschnięte kanaliki na żółto i tyle. Ale sutki bolą dosyć mocno przy dotknięciu.

Jaroszka zmaleć to na pewno nie zmalały hehe. Poczekaj chwilkę to jeszcze ponarzekasz że masz za duże ;)

Ja mam w planach śniadaniowych właśnie parówki drobiowe :D tylko pieczywa brak.. pan piekarz jeszcze śpi :) Idę chyba sobie kawke strzelić z mlekiem bananowym <3

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona my wczoraj też chińskie mieliśmy :) i takie duże porcje że zostało na dzisiaj tylko ryż ugotować trzeba :D

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Zakręcona my wczoraj też chińskie mieliśmy :) i takie duże porcje że zostało na dzisiaj tylko ryż ugotować trzeba :D
    U mnie to samo ale my z makaronem tym zelkowym takim ( zapomnialam nazwy , chyba sojowym) wiec makaronik został zamiast ryzyku:)
    Jaroszka dokładnie , jeszcze zdarzysz ponarzekać hehehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona tak?! No to ja sie kur... mecze, a to mozna kiedy sie chce....ehh no dobra to dzieki za info od jutra juz nie bede tego tak pilnować ;)

Bąbelek serio malusie sa te moje cycusie...no, ale oby sie napełniła wtedy kiedy bedzie konieczność :)
    Mleko bananowe?! Dawaj! Ja mam na dzisiaj szpinak, banana, cytrynę i jogurt naturalny to zblenderowania i bede pila

Bąbelek lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja mam banany zwykle po prostu:)
    Dajcie tez mleczko takie bananowe ale nie jakieś mega słodkie proszę :) bo mój D czasem jak zrobi lub kupi to takie słodkie wychodzi mimo ze nie dodaje cukru nic ... A kupne to juz wgle kilo cukru tam jest chyba

Jaroszka no generalnie powinno się brać pol h przed posiłkiem ale no mowie byłam u lekarza , tarczyca piękna i mowilam , ze biorę raz wieczorem , raz rano nigdy na czczo w ciąży bo odrazu mnie cofalo a on ze ważne ze tarczyca ładnie pracuje wiec mogę tak brać jak mi pasuje: )
    Jak jest ok nie musisz tak pilnowac brania z rana . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc !
    Wybaczcie dziewczyny , ale nie jestem w stanie Odpiaca na kazdy post od wczoraj . Ale przeczytalam wszystko od deski do deski :)

Widzialam , ze przewijaly sie tematy :boli , skurczy , mezow , slodkosci , czyli wszystkiego po trochu ;)

Cos sie uspokoilo w ten weekend z narodzinami ,ale pewnie w poniedzialek sie wszystko rozkreci :)

U nas wczoraj byla rodzinkai . Bylo bardzo milo , bo bylyurodziny szwagra i byl przyszny tort . Wlasnie zjadlam kawalek na sniadanie :)
    Ale sa i straty :/ Ich corka rozwalila lozko mojej i czeka mnie kolejny wydatek .

Co do siary to u mnie leci tylko jak nacisne i cycki mam niezbyt duze.Mam nadzieje , ze laktacja sie rozkreci po porodzie .

A wecie ostatnio ogladalam porody na ipla i tam jedna kobietka wypelnila plan porodu i min. napisala , ze po porodzie chce , zeby zabrali jej corke i najpierw umyli i ubrali ipotem dali jej do przytulenia . I co ? Zmienila sie zmiana i przyszla inna polozna i caly plan porodu diabli wzieli .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Nynusia no proszę, juz 40 tydzień....kiedy to zleciało nie?

To Ty nadam w szpitalu ?
    No zlecialo. ... tak w szpitalu i raczej zostane tu do porodu

Także trzymajcie kciuki żeby Lenka zechciala szybko wyjść

jaroszka, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, niby tak, oglądałam ten oddcinek, ale wiesz co... Dla mnie to trochę ta matka niepoważna. Dziecko chce czyste dostać, kiedy wiadomo, że skóra do skóry to najlepsze po narodzinach. W ogóle odniosłam wrażenie, że ona jakaś ograniczona była.

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem tego zdani , ze to z matka bylo cos nie tak .
    Chodzilo mi bardziej o fakt :czy te plany porodow to ktos czyta jak sie zmiana zmienia ?
    Ja nie mam tego problemu, bo u mnie tego nie ma i ja ide na zywiol ;)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, a poza tym wiele się też mówi, żeby tak od razu nie kąpać, dać dziecku pobyć w tej swojej naturalnej "mazi" itd. No, ale to jej sprawa w sumie. Ja na pewno chcę dostać od razu małą na brzuszek, jak tylko uda mi się SN urodzić i wszystko będzie OK :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Ciebie polkosia ? Cisza przed burza ?

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy, bo w niektórych odcinkach pokazują fragmenty, że położne przekazują info z planu porodu.

Tak, zdecydowanie. Totalna cisza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 08:42

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na razie miałam 2 razy badanie na samolocie i 4 razy KTG i teraz trochę spokoju mam. Chyba ucichlo wszystko na razie.
    Zobaczymy co po oobchodzie powiedza

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze cisza przed burzą?
    Nynusia, jak możesz to skorzystaj z pilki, a jak nie to moze kucanie pomoże? Żeby nacisk zwiększyć na szyjkę?

iv09hdge6yql001e.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja biorę euthyrox i na ulotce jest napisane ze ma być brany na czczo. Dodatkowo dwóch niezależnych lekarzy mi na to zwracało uwagę, więc wstajac koło 6-7 na siusiu biorę i spokój później. Leki na tarczycę popijamy niewielką ilością wody.

Plan porodu to tylko plan, wiadomo że położne nie będą się go trzymać w 100%, ale mam nadzieję że zerkną jaką ja mam wizję

Plan porodu można ściągnąć z rodzicpoludzku.pl i na stronie szpitala ujastek (z Naszego programu Moje 600g szczęścia).
    Na necie tego dużo. Moja położna prosiła tylko żeby nie przesadzać z zaznaczaniem, bo czasami coś się może wykluczać :)

Bolesne skurcze przeszły. Czasami tylko brzuch twadnieje...jutro pełnia, ciekawe ile maluchów się pojawi :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana.
    Niestety nie mam jak ogarnac wszystkich wpisow wiec wybqczcie.
    Za wszystkie prawie rodzace, oraz te, ktore chca jeszcze jak najdluzej poczekac zaciskam mocno kciuki.
    My jak jyz pisalam w domku. Maly sporo spi, czasem musze go wybudzac na karmienie. Mam problem z karmieniem z jednej piersi, ale nie poddajemy sie. Ogolnie uczymy sie siebie caly czas. Wczoraj niestety wyladowalam na pogotowiu, a to za sprawa okropnego zapalenia pecherza. Plakalam z bolu jak dziecko, pierwszy raz cos takiego mi sie przytrafilo. Niestety nic przy karmieniu brac nie mozna wiec pozostal tylko antybiotyk. Najbezpieczniejszy jaki jest na rynku, ale wiadomo ze i tak sie martwie o malucha, ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Trzymajcie kciuki.
    Buziaki dla Was :-)

Katarzyna87, Magnosia, annggela, Bąbelek, maluda, jaroszka, nat_alia lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka zazdrościmy synusia przy cycu!

Nie zazdrościmy zapalenia pęcherza!

Chyba czas zmienić suwaczek :)

agania lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ;) ale sie rozpisalyscie !
    Ja wslasnie skonczylam jesc sniadanko w lozeczku :) pije kawke i dalej bede prykac pod kolderka w koncu nudna niedziela :)
    Budzilam sie co chwile ale to ńorma :( malego czasem poczulam i wg przytylam od wczoraj 1 kg !!! A bylam na dwoch spacerkach, duzo wody wypilam, zjadlam jablka i o co chodzi ???!

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bawią mnie rady moich koleżanek (dzisciatych).

Oto jedna z nich:
    "Wysypiaj się teraz, bo jak się dziecko urodzi to już nie będzie spanka"

Tak jakby zapomniały, że pod koniec ciąży nie da się zasnąć o 22 i wstać o 10 :p

IviQ, agania, polkosia, stokrotka25, maluda lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie mam sił niedobrze mi, rzygam... O cholerę chodzi? Co z tym zrobić? Boli mnie brzuch jak diabli. Na grzybach nie byli bo D wrócił z piwka po północy i odsypia, to nawet lepiej bo i tak bym nie dała rady

‹‹ 2439 2440 2441 2442 2443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ