X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka trzymam kciuki za to, żeby lekarze się ogarnęli i przestali już Cię męczyć, niech wyciągają maluszka skoro jest zagrożony.

Maluda ja soli prawie w ogóle nie używam i staram się jeść dość zdrowo. Wody mogłabym pić więcej ale jej po prostu nie lubię, ale rozcieńczam soki (piję tylko te 100% nie z koncentratu) do tego stopnia, ze mam wodę smakową. Nogi w górze też często trzymam... ale już chyba taka uroda.

Zeta, pocieszyłaś mnie, ale Ty jesteś po CC tak? a po CC jest właśnie większe prawdopodobieństwo puchnięcia.

Szykuję się do miasta, o ile wsadzę nogi w buty. :*

maluda lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka biedna teraz sie bedziesz zamartwiac ale wcale Ci sie nie dziwie ! Mam nadzieje ze jakos rozsadnie lekarze do tego podejda , trzymam kciuki ! :*

Własnie spojrzałam na suwaczek !
    37 Tydzień ! <3

8 Dni do spotkania z Michelinkiem <3

Mikejla, WiedźmaMaKota, ZakręconaOna, stokrotka25, IviQ, agaton lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj średni humor. Nie chcę już Majki w brzuchu, chce żeby wyszła. Chciałabym wstawać z pozycji leżącej bez bólu, normalnie zawiązać buty, porządnie się wyspać, położyć na brzuchu, poczuć się "lekka", normalnie chodzić, bzykac, jeść bez zgagi. Egoistka ze mnie :/

maluda, ZakręconaOna, annggela, stokrotka25, agaton lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, śliczny kociaczek :)

zakocona lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    U mnie dzisiaj średni humor. Nie chcę już Majki w brzuchu, chce żeby wyszła. Chciałabym wstawać z pozycji leżącej bez bólu, normalnie zawiązać buty, porządnie się wyspać, położyć na brzuchu, poczuć się "lekka", normalnie chodzić, bzykac, jeść bez zgagi. Egoistka ze mnie :/
    Przestań Kacha teraz to chyba większość z nas się tak czuje, a ja na pewno!

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma masz rację, że chyba już taka nasza uroda, mam tylko nadzieję, że gorzej nie będzie, bo będę musiała ze szpitala na boso wrócić :)

mojej mamie to już od 4 miesiąca ciąży tak mocno stopy puchły (a urodziła 3 dzieci i zawsze było tak samo), ale w tamtych czasach zapisywali jakieś tabletki, kazali sól ograniczać i zakazywali dużo pić więc się męczyła z pragnienia, kiedyś mi opowiadała, że prawie wodę z wazonu z kwiatami wypiła, bo już taka zdesperowana była :) podobno po porodzie ciągle do toalety biegała i w ciągu jednego dnia po 5 kg traciła, bo tyle tej wody jej się zatrzymało w ciąży...

ja też staram się jeść zdrowo, sól lubię bardzo, ale ograniczam w ciąży, najgorzej idzie mi z wypijaniem wody, ja to nawet soków nie lubię, zawsze mało piłam, ale wmuszam tą wodę i nic nie pomaga... stopy po nocy trochę mniej opuchnięte, ale po śniadaniu znowu tak samo wyglądają...

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:

Katarzyna nie jesteś sama z takimi odczuciami... chyba większość z nas je ma :) a jak ostatnio na swoje szpilki spojrzałam w szafie to aż mi się przykro zrobiło, bo nawet balerinek za dużych wcisnąć nie mogę...

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna kazda z nan to egoistka w 9 miesiacu :)
    Sa oczyiscie wyjatki , ale ja do nich nie naleze . Tez mam juz dosc i placze na kazdym kroku .
    Ja chce moja figure z przed ciazy !!!

polkosia, maluda, ZakręconaOna, annggela, soraya, estrella, Katarzyna87, agania, stokrotka25, IviQ, agaton lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie figura się zbytnio nie zmieniła, jest szansa, że będę po ciąży ważyć mniej niż przed? :D

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Katarzyna kazda z nan to egoistka w 9 miesiacu :)
    Sa oczyiscie wyjatki , ale ja do nich nie naleze . Tez mam juz dosc i placze na kazdym kroku .
    Ja chce moja figure z przed ciazy !!!

Podłączam sie....

Katarzyna87, lojkalojka, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja figury zbytnio nie zmienilam. W biodrach się rozeszłam trochę, ciekawe czy mi to zostanie.. ale i tal mam dosyć brzucha i to BARDZO. Nie raz, nie dwa beczalam, że ciąża to koszmar i się nie spodziewałam, że będzie tak ciężko czasem. I wcale na myśl o kolejnej ciąży, to nie skacze mi serce z radości.

Katarzyna87, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, ja też jestem przerażona ewentualną, kolejną ciążą :P Mąż mówi, że to taki fantastyczny stan i w ogóle, jestem rozpromieniona itd., a jak pomyślę o tych bólach i zgagach, to waham się czy chcę znów zajść :P

Mona90, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia przestan , większość z Nas juz się tak czuje ! Wiec to normalnie , w takim razie wszystkie jestesmy egoistkami .
    Ja tak samo Zakocona nie raz juz plakalam , ze jest ciężko a tak jak piszesz nikt się nie spodziewał . Niby ok a jednak wcale nie do końca .
    Laski kochane to juz końcówka , przetrwalysmy tyle miesięcy to i przetrwały te ostatnie dni chociaż wiem , ze one najgorsze się zrobiły . :(

Ja mimo wszystkie jeszcze w dwóch ciazach nawet moglabym być jak Bóg da:) a na pewno o jeszcze jedno za 2/3 lata będziemy się starać:) jest ciężko ale później ten uśmiech i latający brzdac nam wszystko wynagrodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 13:54

maluda, Bąbelek, Katarzyna87, stokrotka25, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, mój widzi, jak czasem cierpię, jak mam dosyć tego wszystkiego i wie, że choć ciesze się kosmicznie, że jestem w ciąży i z powodu dziecka, to i tak strasznie te 9 mscy mnie wymeczylo i męczy dalej. I pięknie jest usłyszeć od niego, że jest ze mnie dumny i jestem wspaniała, że to wszystko przechodzę, i że dam sobie fantastycznie radę z porodem :)

maluda, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy z izby rano mega bóle miesiączkowe i skurcze co 8min. lekarz powiedział, że skoro mam blisko to mogę jeszcze iść do domu :) rozkręca się wszystko ale albo się rozkręci na max albo ucichnie bo i tak bywa. Tętno małego ok rozwarcie na 2cm i cały czas jeszcze czop wypada mam pojawić się jak wody odejdą albo jak będzie bardziej bolało albo jak skurcze będą co 5-6min

zakocona, Little Frog, Bąbelek, soraya, estrella, Nynusia, Katarzyna87, lojkalojka, agaton, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka, powodzenia!! Rozkrecaj akcję :)!!

Rany jak zazdroszczę :( :( :( :(

Do nas zaraz przychodzi moja babcia ze swoim "przyjacielem" i idziemy na obiad do restauracji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 14:07

dodinka, maluda lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wiem kiedy i czy mam te skurcze:/ skąd wy to wiecie, że skurcz jest co ileś minut? jak to się czuje?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was i czytam i zastanawiam sie czy ze mna wszystko na pewno ok.
    Ciaze traktuje jako stan fizjologiczny, trzeba w nim byc zeby pozniej narodzil sie moj syn. Pracowalam do 35 tc, tak samo jak pracowalam przed zajsciem w ciaze. Dojezdzalam komunikacja, czesto w upalach, na stojaka, w scisku. Raz odwazylam sie poprosic o miejsce to uslyszalam, ze jest duzo innych osob, ktore moglyby mi ustapic.
    Przytylam 17 kg,z czego 10 w miesiac I trymestru. Nogi puchly pomimo zazywania cala ciaze Cyclo3fort. Raz do tego stopnia, ze na udach zrobily mi sie odparzenia.
    Nadal potrafie sama zawiazac buty,ubrac sie,wykapac,ogolic tu i owdzie. Dzis nawet pedicure zrobilam.
    Od lipca z pessarem,Maly nisko tak,ze w kazdej chwili moze "wypasc", ale w domu musi byc obiad, posprzatane i ugotowane.
    Nie uzalam sie,cierpliwie znosze. Nikt nie powiedzial,ze bedzie bosko. Po prostu o tym nie mysle. Nie wiem co to jakies hormony,zachcianki,napady placzu,zlosci. Bo nie pozwalam sobie na to by sie uzalac nad soba.
    Nie mowie,ze kazda z Was ma sie dobrze czuc,ze Was nie rozumiem. Kazda z nas jest inna i kazda ciaza jest inna. Ale moze po prostu sprobujcie sie nie uzalac,nie uskarzac i wzajemnie nie nakrecac? Moze wtedy ta koncowka bedzie dla Was lepsza,bardziej znosna.

• dodinka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Dodinka, powodzenia!! Rozkrecaj akcję :)!!

Rany jak zazdroszczę :( :( :( :(

Tylko jak kurcze nie jest to takie proste

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Dziewczyny, myślałam o zmianie szpitala. Wiecie, są 4 opcje: 1. Wypuszcza mnie jutro = siedzę na tykajacej bombie w domu - wtedy będę załatwiać cc w innym szpitalu 2. będą mnie tu trzymać aż się samo zacznie - wtedy też słabo bo się wykończe i będzie tylko rósł i i tak skończy się cc 3. postanowia indukowac - wtedy zostaNe 4. zrobią cc - to uważam za lepszą opcje.

‹‹ 2443 2444 2445 2446 2447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ