Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla to juz jutro do szpitala idziesz ?? :o rany jak to zleciało ! A kiedy rozwiązują ciążę ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do narzekania. Mi się wydaje, że się nie daję i sama przed sobą udaję twardzielkę. Dziś się jednak przekonałam, że tak się nie da. Dziś wszystko mi puściło i nastrój miałam okropny. Wszystko mnie denerwowało i płakałam z byle powodu. A dziewczyna, z którą jestem na sali, w ogóle się nie odzywa. Chyba, że ja coś powiem. No ale ile można? Trudno, leżymy w ciszy ciągle. Czasem na korytarzu z kimś pogadam lub odwiedzę koleżanki z porodówki.

No to ponarzekałam. Może mi będzie lepiej....

Polkosia - naj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 19:36

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no to dawaj nam znać :)
    Magnosiu i dobrze ze się wygadalas ! Szkoda ze trafilas na taka dziewczynę , jednak jak się pogardą zawsze w razniej i dzień szybciej zzleci, ale juz niedługo kochana ! :*

Nmzc angelka czekamy na foto , ja juz niestety nie mam pomysłu co na dzień chłopaka ,aleee cos wymyslimy !

My wlaczamy seans , D pewnie pójdzie spać po filmie bo rano do pracy, ja jeszcze zajrze później , no i myślę czy jutro jak wstane z D to iść spać czy trzymać się twardo :p

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie co się stało!!!! Wysmarowałam Wam wielkiego posta odpisałam na 4-5 stron nadrabiania i co? przez przypadek wyłączyłam stronę!!! Kuźwa!

Ale napiszę tak:
    PePePe wkurzył mnie Twój post strasznie i widzę, ze nie tylko mnie, może gdybyś napisała to samo ale ubrała w trochę inne słowa, mniej rozkazujący ton to nie zrobiłabyś takiej burzy na forum? Większość z nas tu ma posprzątane domy, ugotowane obiady, ja pracowałam w fabryce łososia i pomimo ogromnych mdłości dojeżdżałam tam codziennie również komunikacją miejską i o miejsce się nie prosiłam nikomu a nie raz myślałam, ze padnę. Teraz owszem była u mnie posprzątać mama ale to tylko dlatego, że przeprowadziłąm się do nowego mieszkania i trzeba było posprzątać gruntownie, łącznie z wyszorowaniem okien (kto widział okna po szkotach wie ile to roboty, że jedno małe okno = czterokrotnej wymianie wody bo jest takie czarne!) co nie znaczy, że ja leżałam albo siedziała i patrzyłam jak moja mama zapierdala.
    Dziewczyny już to pisały a ja powtórzę, od tego jest to forum, żeby sobie pomarudzić jak namy ochotę i dac spokój naszym mężom/niemężom bo mój niemąż np. jak mu marudzę ma poczucie winy... a i nie do końca potrafi się postawić w mojej sytuacji a większość dziewczyn (po za Tobą) potrafi mnie choć trochę zrozumieć.

I jeszcze jedna refleksja przychodzi mi do głowy czytając post PePePe - że macierzyństwo też ma być tak wznoszone na piedestał jak ciąża, a potem depresje poporodowe... bo przecież miało być tak pięknie a nie jest!

Polkosiu - życzę Ci kochana wszystkiego najlepszego, żebyście zawsze darzyli się uczuciem i zaufaniem, żeby iskry między Wami zawsze leciały ;)
    U nas 12 października stukną 3 lata od powrotu do siebie po rocznym rozstaniu.

Kurde nie pamiętam co komu jeszcze...

AAAAA Kacha Twojemu mężowi życzę aby na jeden dzień poczuł się jak w dziewiątym miesiącu ciąży (nie żebym życzyła mu źle bo przecież ciąża to taki piękny stan <3 rzyg) i każdemu, który nie docenia i popędza ;)

Zakrętaka konia z kopytami? Lojka kochanie nie przyznawaj się, że masz kopyta bo Cię Zakrętka zje!
    Z tą uprzężą mnie rozbawiłaś, myślę, że mogłaby posłużyć za gumę do żucia po posiłku :D A mówisz jeszcze, ze kombinujesz jak możesz i mnie się skojarzyło, ze u nas się mówi "kombinuję jak koń pod górkę" coś sporo tego konia wszędzie :D

Mówiłyście jeszcze o kolejnych ciążach, ja w tym momencie gdybym miała zdecydować to bym powiedziała, że za żadne skarby!!!

Ok nadrabiam dalej :*

aaaa09, stokrotka25, lojkalojka, jaroszka, ZakręconaOna, Nynusia, Katarzyna87, maluda, EwelKa wielka lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

Zakocona, no właśnie... Ale może łatwiej Ci się będzie rodzić dzięki tym wszystkim "specyfikom" :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 27 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ja chcę kawałek!!!

Jaroszka chcę z Wami oglądać księżyc... tzn ja bym Wam wszystko zjadła a na księżyc tylko chwilę jednym okiem łypnęła :D

A Zakrętka ja tez jak myślę, ze jestem wielka to zagryzam to ciastkiem a potem ryczę, że mam zgagę :D

jaroszka, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, Nynusia lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 27 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na zakupach z moimi rodzicami byłam i kupiłam sobie Orchideę i małej cotton ballsy <3 Były przecenione z 10 funtów na 5 :D

A mój odświeżacz powietrza jak psika to brzmi dokładnie jak kichający kot :)

Co mogę zrobić jutro na kolację mojemu B. z okazji powrotu do domu?

Mikejla, Nynusia, maluda lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ja dziś na zakupach z moimi rodzicami byłam i kupiłam sobie Orchideę i małej cotton ballsy <3 Były przecenione z 10 funtów na 5 :D

A mój odświeżacz powietrza jak psika to brzmi dokładnie jak kichający kot :)

Co mogę zrobić jutro na kolację mojemu B. z okazji powrotu do domu?

Pokażżżżż :) a na kolacje...hm zapiekanki :D

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma trafne spostrzeżenie:

"I jeszcze jedna refleksja przychodzi mi do głowy czytając post PePePe - że macierzyństwo też ma być tak wznoszone na piedestał jak ciąża, a potem depresje poporodowe... bo przecież miało być tak pięknie a nie jest!"

ZakręconaOna, aaaa09, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Szczęśliwa ja chcę kawałek!!!

Jaroszka chcę z Wami oglądać księżyc... tzn ja bym Wam wszystko zjadła a na księżyc tylko chwilę jednym okiem łypnęła :D

A Zakrętka ja tez jak myślę, ze jestem wielka to zagryzam to ciastkiem a potem ryczę, że mam zgagę :D

Hahaha :) wiedźma szalejesz dziś wieczorem, co następny post zabawniejszy :)
    Oj laski jakie Wy fajne babki jesteście :D

WiedźmaMaKota, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 27 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Jaroszka, bo kurde przecież jak powiesz, że masz dość dziecka, które płacze już piątą godzinę, i że masz ochotę usiąść obok i płakać razem z nim to przecież będziesz straszną matką!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 20:24

3i496iye8v37prd8.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma polędwiczek wieprzowa w sosie winno musztardowym z pieczonymi ziemniaczkami i warzywami

WiedźmaMaKota, ZakręconaOna, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    No tak Jaroszka, bo kurde przecież jak powiesz, że masz dość dziecka, które płacze już piątą godzinę, i że masz ochotę usiąść obok i płakać razem z nim to przecież będziesz straszną matką!

Yhy dlatego lepiej udawać, ze jest OK i wmawiać sobie i otoczeniu,ze płacz dziecka to miód na moje uszy :)

WiedźmaMaKota, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra my juz w łóżeczku!
    Do jutra dziewczyny, dobranoc :*

szczesliwa_mamusia21, agania lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 27 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Wiedźma polędwiczek wieprzowa w sosie winno musztardowym z pieczonymi ziemniaczkami i warzywami
    Pycha ale niestety za ciężkie jak na kolację, bo on będzie przed północą a na drugi dzień idzie do pracy ;/ coś lekkiego poproszę.

3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 27 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Pokażżżżż :) a na kolacje...hm zapiekanki :D
    Mika co mam pokazać? Zapiekanki... hmmm pomyślę ;)

3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Mika co mam pokazać? Zapiekanki... hmmm pomyślę ;)

Cotton ballsy :D ja będę mieć te z biedrony :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma hahahahhahahahahha i love you ! <3
    Rozbawilas mnie na noc niesamowicie:) i zgage aż dostalam :P
    W końcu zjadlam pierogi ruskie z barszczem czerwonym , znów parę dni zgage będę miała hahaha a teraz to aż mnie to rozsmiesza wszystko po Twoim poście ! :D

Jaroszka dobrej nocki swineczko ! :*:*

Kurcze rano lece robić badanko o 7 na cholestaze ...

WiedźmaMaKota, jaroszka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 27 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka czym ja rozbawiła? :D przecież ja cały czas tylko narzekam :D

Mika za chwilę zrobię zdjęcie i poszukam kabla ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 20:46

3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma zrób na kolacje łososia ala zakrętka ! :D

Na blachę wyloz sreberko , na to łososia kostkę ( ja kupuje tego mrożonego łososia w Lidlu co są po dwa kawałki ala kostki pakowane) skrop olejem rzepakowym lub oliwa z oliwek , podsyp na to bazylie polecam ale zioła wedle uznania ...
    Na to cebulka dymka ( lidlowski szczypior :p)
    Skropic cytrynka , sol , pieprz
    Obok łososia przekrojone pomidorki koktajlowe na pol i na to ułożone maleńkie kosteczki sera feta i do piecyka na 160/180 stopni na 20 minut:)

Do tego co chcesz , Ja lubię z frytkami ale to bardziej na obiad a lekko strawniej na kolacje bym podała do tego salatke grecka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 20:48

WiedźmaMaKota, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, jaroszka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2449 2450 2451 2452 2453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ