X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla to juz jutro do szpitala idziesz ?? :o rany jak to zleciało ! A kiedy rozwiązują ciążę ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do narzekania. Mi się wydaje, że się nie daję i sama przed sobą udaję twardzielkę. Dziś się jednak przekonałam, że tak się nie da. Dziś wszystko mi puściło i nastrój miałam okropny. Wszystko mnie denerwowało i płakałam z byle powodu. A dziewczyna, z którą jestem na sali, w ogóle się nie odzywa. Chyba, że ja coś powiem. No ale ile można? Trudno, leżymy w ciszy ciągle. Czasem na korytarzu z kimś pogadam lub odwiedzę koleżanki z porodówki.

No to ponarzekałam. Może mi będzie lepiej....

Polkosia - naj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 19:36

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no to dawaj nam znać :)
    Magnosiu i dobrze ze się wygadalas ! Szkoda ze trafilas na taka dziewczynę , jednak jak się pogardą zawsze w razniej i dzień szybciej zzleci, ale juz niedługo kochana ! :*

Nmzc angelka czekamy na foto , ja juz niestety nie mam pomysłu co na dzień chłopaka ,aleee cos wymyslimy !

My wlaczamy seans , D pewnie pójdzie spać po filmie bo rano do pracy, ja jeszcze zajrze później , no i myślę czy jutro jak wstane z D to iść spać czy trzymać się twardo :p

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie co się stało!!!! Wysmarowałam Wam wielkiego posta odpisałam na 4-5 stron nadrabiania i co? przez przypadek wyłączyłam stronę!!! Kuźwa!

Ale napiszę tak:
    PePePe wkurzył mnie Twój post strasznie i widzę, ze nie tylko mnie, może gdybyś napisała to samo ale ubrała w trochę inne słowa, mniej rozkazujący ton to nie zrobiłabyś takiej burzy na forum? Większość z nas tu ma posprzątane domy, ugotowane obiady, ja pracowałam w fabryce łososia i pomimo ogromnych mdłości dojeżdżałam tam codziennie również komunikacją miejską i o miejsce się nie prosiłam nikomu a nie raz myślałam, ze padnę. Teraz owszem była u mnie posprzątać mama ale to tylko dlatego, że przeprowadziłąm się do nowego mieszkania i trzeba było posprzątać gruntownie, łącznie z wyszorowaniem okien (kto widział okna po szkotach wie ile to roboty, że jedno małe okno = czterokrotnej wymianie wody bo jest takie czarne!) co nie znaczy, że ja leżałam albo siedziała i patrzyłam jak moja mama zapierdala.
    Dziewczyny już to pisały a ja powtórzę, od tego jest to forum, żeby sobie pomarudzić jak namy ochotę i dac spokój naszym mężom/niemężom bo mój niemąż np. jak mu marudzę ma poczucie winy... a i nie do końca potrafi się postawić w mojej sytuacji a większość dziewczyn (po za Tobą) potrafi mnie choć trochę zrozumieć.

I jeszcze jedna refleksja przychodzi mi do głowy czytając post PePePe - że macierzyństwo też ma być tak wznoszone na piedestał jak ciąża, a potem depresje poporodowe... bo przecież miało być tak pięknie a nie jest!

Polkosiu - życzę Ci kochana wszystkiego najlepszego, żebyście zawsze darzyli się uczuciem i zaufaniem, żeby iskry między Wami zawsze leciały ;)
    U nas 12 października stukną 3 lata od powrotu do siebie po rocznym rozstaniu.

Kurde nie pamiętam co komu jeszcze...

AAAAA Kacha Twojemu mężowi życzę aby na jeden dzień poczuł się jak w dziewiątym miesiącu ciąży (nie żebym życzyła mu źle bo przecież ciąża to taki piękny stan <3 rzyg) i każdemu, który nie docenia i popędza ;)

Zakrętaka konia z kopytami? Lojka kochanie nie przyznawaj się, że masz kopyta bo Cię Zakrętka zje!
    Z tą uprzężą mnie rozbawiłaś, myślę, że mogłaby posłużyć za gumę do żucia po posiłku :D A mówisz jeszcze, ze kombinujesz jak możesz i mnie się skojarzyło, ze u nas się mówi "kombinuję jak koń pod górkę" coś sporo tego konia wszędzie :D

Mówiłyście jeszcze o kolejnych ciążach, ja w tym momencie gdybym miała zdecydować to bym powiedziała, że za żadne skarby!!!

Ok nadrabiam dalej :*

aaaa09, stokrotka25, lojkalojka, jaroszka, ZakręconaOna, Nynusia, Katarzyna87, maluda, EwelKa wielka lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

Zakocona, no właśnie... Ale może łatwiej Ci się będzie rodzić dzięki tym wszystkim "specyfikom" :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 27 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ja chcę kawałek!!!

Jaroszka chcę z Wami oglądać księżyc... tzn ja bym Wam wszystko zjadła a na księżyc tylko chwilę jednym okiem łypnęła :D

A Zakrętka ja tez jak myślę, ze jestem wielka to zagryzam to ciastkiem a potem ryczę, że mam zgagę :D

jaroszka, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, Nynusia lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 27 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na zakupach z moimi rodzicami byłam i kupiłam sobie Orchideę i małej cotton ballsy <3 Były przecenione z 10 funtów na 5 :D

A mój odświeżacz powietrza jak psika to brzmi dokładnie jak kichający kot :)

Co mogę zrobić jutro na kolację mojemu B. z okazji powrotu do domu?

Mikejla, Nynusia, maluda lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ja dziś na zakupach z moimi rodzicami byłam i kupiłam sobie Orchideę i małej cotton ballsy <3 Były przecenione z 10 funtów na 5 :D

A mój odświeżacz powietrza jak psika to brzmi dokładnie jak kichający kot :)

Co mogę zrobić jutro na kolację mojemu B. z okazji powrotu do domu?

Pokażżżżż :) a na kolacje...hm zapiekanki :D

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma trafne spostrzeżenie:

"I jeszcze jedna refleksja przychodzi mi do głowy czytając post PePePe - że macierzyństwo też ma być tak wznoszone na piedestał jak ciąża, a potem depresje poporodowe... bo przecież miało być tak pięknie a nie jest!"

ZakręconaOna, aaaa09, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Szczęśliwa ja chcę kawałek!!!

Jaroszka chcę z Wami oglądać księżyc... tzn ja bym Wam wszystko zjadła a na księżyc tylko chwilę jednym okiem łypnęła :D

A Zakrętka ja tez jak myślę, ze jestem wielka to zagryzam to ciastkiem a potem ryczę, że mam zgagę :D

Hahaha :) wiedźma szalejesz dziś wieczorem, co następny post zabawniejszy :)
    Oj laski jakie Wy fajne babki jesteście :D

WiedźmaMaKota, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 27 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Jaroszka, bo kurde przecież jak powiesz, że masz dość dziecka, które płacze już piątą godzinę, i że masz ochotę usiąść obok i płakać razem z nim to przecież będziesz straszną matką!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 20:24

3i496iye8v37prd8.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma polędwiczek wieprzowa w sosie winno musztardowym z pieczonymi ziemniaczkami i warzywami

WiedźmaMaKota, ZakręconaOna, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    No tak Jaroszka, bo kurde przecież jak powiesz, że masz dość dziecka, które płacze już piątą godzinę, i że masz ochotę usiąść obok i płakać razem z nim to przecież będziesz straszną matką!

Yhy dlatego lepiej udawać, ze jest OK i wmawiać sobie i otoczeniu,ze płacz dziecka to miód na moje uszy :)

WiedźmaMaKota, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra my juz w łóżeczku!
    Do jutra dziewczyny, dobranoc :*

szczesliwa_mamusia21, agania lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 27 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Wiedźma polędwiczek wieprzowa w sosie winno musztardowym z pieczonymi ziemniaczkami i warzywami
    Pycha ale niestety za ciężkie jak na kolację, bo on będzie przed północą a na drugi dzień idzie do pracy ;/ coś lekkiego poproszę.

3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 27 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Pokażżżżż :) a na kolacje...hm zapiekanki :D
    Mika co mam pokazać? Zapiekanki... hmmm pomyślę ;)

3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Mika co mam pokazać? Zapiekanki... hmmm pomyślę ;)

Cotton ballsy :D ja będę mieć te z biedrony :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma hahahahhahahahahha i love you ! <3
    Rozbawilas mnie na noc niesamowicie:) i zgage aż dostalam :P
    W końcu zjadlam pierogi ruskie z barszczem czerwonym , znów parę dni zgage będę miała hahaha a teraz to aż mnie to rozsmiesza wszystko po Twoim poście ! :D

Jaroszka dobrej nocki swineczko ! :*:*

Kurcze rano lece robić badanko o 7 na cholestaze ...

WiedźmaMaKota, jaroszka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 27 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka czym ja rozbawiła? :D przecież ja cały czas tylko narzekam :D

Mika za chwilę zrobię zdjęcie i poszukam kabla ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 20:46

3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma zrób na kolacje łososia ala zakrętka ! :D

Na blachę wyloz sreberko , na to łososia kostkę ( ja kupuje tego mrożonego łososia w Lidlu co są po dwa kawałki ala kostki pakowane) skrop olejem rzepakowym lub oliwa z oliwek , podsyp na to bazylie polecam ale zioła wedle uznania ...
    Na to cebulka dymka ( lidlowski szczypior :p)
    Skropic cytrynka , sol , pieprz
    Obok łososia przekrojone pomidorki koktajlowe na pol i na to ułożone maleńkie kosteczki sera feta i do piecyka na 160/180 stopni na 20 minut:)

Do tego co chcesz , Ja lubię z frytkami ale to bardziej na obiad a lekko strawniej na kolacje bym podała do tego salatke grecka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 20:48

WiedźmaMaKota, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, jaroszka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2449 2450 2451 2452 2453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ